ALERTĂ Simona Halep a fost ELIMINATĂ de la Roma: Înfrângere RUȘINOASĂ în fața unei jucătoare de 19 ani

Simona  halep-final

Dimensiune font:

| 16-05-2019 17:29

Marketa Vondrousova, o jucătoare de doar 19 ani, a eliminat-o pe Simona Halep, locul 2 mondial, în turul 2 de la Roma. A fost 2-6, 7-5, 6-3 pentru jucătoarea din Cehia.

Vondrousova a început meciul de la Roma la fel de alert şi de bine cum a făcut-o şi în precedenta lor întâlnire, din optimile de finală ale turneului de la Indian Wells, în martie, întâlnire pe care a câştigat-o atunci jucătoare cehă de 19 ani, cu 6-2, 3-6, 6-2. Numai că de data aceasta a avut în faţă o "altă" Simona Halep, mult mai reactivă, mai dispusă la efort, mai mobilă, dar care nu a avut nici energia, nici prospeţimea psihică să-şi menţină jocul ridicat din prima parte.


 

Sportiva cehă a arătat acelaşi joc incântător, executat cu uşurinţă, lovind, bine, parcă fără efort, în care scurtele vin cu o cadenţă şi o precizie nemainîntâlnite în circuit. Acest fel de lovitură a exasperat-o pe jucătoarea română, una dintre sportivele cu cea mai bună deplasare pe teren din circuit, care a privit neputincioasă cum mingea trimisă din reverul jucătoarei cehe cade în apropierea fileului şi nu o poate ajunge. În schimb, încurajată de o scurtă care "a mers", Halep a abuzat de lovitura pe care nu o prea stăpâneşte şi pe care în general nu o foloseşte, în încercarea de a rupe şi ea ritmul. Însă, cu vreo câteva excepţii, nu a făcut altceva decât să-i ofere multe puncte pe tavă rivalei (14-4, raportul punctelor din scurte, pentru Vondrousova).

În primul set, Halep a jucat cu răbdare, a ridicat nivelul agresivităţii exact când a trebuit, a căutat să dea mereu mingea înapoi în terenul advers şi a reuşit să deblocheze de multe ori acel moment în care Vondrousova îşi pierde acurateţea şi luciditatea, greşind neforţat.

 

Marketa Vondrousova a pus din start presiune pe serviciul româncei, dar cea care a reuşit primul break a fost Halep, la prima minge avută, la scorul de 2-2. A urmat un ghem mai lung, în care fostul lider WTA a revenit de la 15-40 şi apoi a ridicat scorul la 4-2. Odată scăpată din acest început complicat, Halep a dus la 5 numărul ghemurilor câştigate la rând, punând capăt setului cu 6-2, după aproape 33 de minute de joc.

Setul al doilea a fost total diferit pentru că Halep nu a mai jucat cu răbdare, pentru că ea a fost cea care greşit mai mult. Practic, Simona Halep şi-a readus adversara în joc, dar nu este mai puţin adevărat că şi Vondrousova a jucat altceva. Jucătoarea din Cehia a făcut un foarte bun joc defensiv, a fost ea mai răbdătoare, trimiţând orice minge înapoi, a continuat să taie jocul cu scurte bine executate şi a contraatacat cu lovituri decisive. Totuşi, Halep a putut să echilibreze setul şi a fost foarte aproape să-l ducă în tie-break, dar a greşit iar, în cel mai nepotrivit moment, în final, când avea avantaj.

 

În setul al doilea, Halep a început să risipească uşor puncte, avantaje, astfel că Vondrousova s-a desprins la 2-0, după un break în ghemul al doilea. Acesta a fost primul dintr-o serie de patru ghemuri consecutive în care cele două jucătoare nu şi-au fructificat serviciul. Era să fie şi un al cincilea, dar românca a putut să întoarcă un 0-40 şi să egaleze la 3. Setul se îndrepta spre tie-break, dar Halep a avut din nou o cădere în evoluţie, la 5-6, când a şi-a pierdut serviciul după ce a avut 40-15. Astfel, Vondrousova s-a impus cu 7-5, după o oră şi 26 de minute de joc.

În decisiv, Halep a cerut intervenţia fizioterapeutului, la scorul de 1-2, fără break, din cauza unei accidentări la coapsa stângă. Românca a putut continua partida după o întrerupere de ceva mai mult de cinci minute. La 2-3, fără break, Halep l-a chemat a doua oară în acest meci pe antrenorul Daniel Dobre (prima dată la 3-4, în setul al doiela), pe care l-a întrebat dacă să continue, în condiţiile în care are muşchiul contractat. Dobre i-a spus că decizia îi aparţine, iar Halep a intrat din nou pe teren şi meciul a continuat ca între doi boxeri de categorie grea, aflaţi în repriza a XII-a. Mai proaspătă fizic, Vondrousova a reuşit un break, la 4-3, după un ghem lung pe propriul serviciu, de peste zece minute, şi a câştigat a doilea meci la rând cu Halep, cu 6-3, în decisiv, după două ore şi 12 minute.

 

O singură confruntare directă a mai avut loc între Halep şi Vondrousova, în acest an, la Indian Wells. Românca a pierdut atunci în trei seturi, 2-6; 6-3; 6-2. În faza următoare, Vondousova va evolua, tot joi, cu rusoiaca Daria Kasatkina (Rusia), locul 21 WTA.

Simona Halep, care a va primi 15.330 de euro după acest turneu, a jucat finala la ultimele două ediţii ale competiţiei de la Roma, pierzând de fiecare dată în faţa Elinei Svitolina din Ucraina. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Simona Halep se mărită - Când și unde va avea loc evenimentul
24/11/2019 07:45

Simona Halep (28 de ani, locul 4 WTA) si Toni Iuruc au stabilit in vacanta din Maldive toate planurile pentru nuntă, care se anuntă de pe acum evenimentul anului 2020. Nunta, cel mai probabil, va avea loc dup ...

VIDEO Rămâi cu gura căscată: Două jucătoare de tenis s-au luat la bătaie la finalul meciului!
10/11/2019 10:03

 Katherine Sebov Se spune că ce se intamplă in Vegas rămane in Vegas, dar deznodămantul unui meci din cadrul circuitul WTA din "capitala jocurilor de noroc" a făcut incojurul lumii.  & ...

Dora Ratjen, bărbatul care a concurat ca femeie la Olimpiada lui Hitler din 1936
07/08/2019 11:22

 Cazului „Dora Ratjen” a apărut pe fundalul unor puternice controverse si tulburări sociale. În 1936, Olimpiada de Vară s-a tinut la Berlin. Avea să rămană in istorie drept „O ...

VIDEO - Messi  lucrat in  Photoshop
27/06/2019 10:33
 Cu cuţitele pe masă! Începe etapa a XIV-a (play-out)
31/05/2019 00:00

  Aşa a fost să fie, ultima etapă a campionatului Ligii 1 de fotbal să programeze meciul decisiv, dar decisiv de tot, in care se hotărăşte a doua retrogradată şi echipa ce prinde locul de baraj. ...

TOPUL fotbaliştilor români DISTRUŞI de femei FOTO
15/11/2014 12:15

 Iată un top al jucătorilor a căror carieră a fost distrusă de femeile din viata lor. Adrian Cristea. Lansat de Politehnica Iaşi, Adrian Cristea a ajuns la Dinamo cu potentialul de a deveni unul din ...

SIMONA HALEP, prima reacţie după finala Turneului Campioanelor
26/10/2014 15:10

 Simona Halep a oferit prima reactie după finala pierdută cu Serena Williams, scor 3-6, 0-6. "Multumesc tuturor pentru ca m-au sustinut. O felicit pe Serena, e cea mai buna. Le multumesc c ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei