1poli

Dimensiune font:

Greu până şi-au găsit busola

| 16-07-2019 14:01

 

CSM Politehnica Iaşi a început campionatul Ligii 1 cu un rezultat de egalitate, 1-1, pe terenul campioanei ultimelor două ediţii, CFR Cluj, formaţie care deja disputase două partide oficiale şi avea ocazia să pregătească manşa-retur de miercuri, de la Cluj-Napoca, în compania celor de la Astana, din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Formaţia ieşeană s-ar fi mulţumit cu un punct înaintea partidei, dar spre finalul ei a avut un contraatac devastator şi i-a cam părut rău că n-a adus toate cele trei puncte în Copou!

Băieţii lui Teja au arătat ceva curaj în primele secvenţe ale disputei, dar era curajul celui care ştie că prea multe şanse de izbândă nu prea are. Când CFR a trecut la un presing agresiv cu linia de atac alcătuită din Deac, Rondon şi Costache aşezată la marginea careului ieşean nu prea mai ştiau pe unde să scoată cămaşa. Jucătorii luau poziţii avansate când echipa avea posesia balonului, dar nu prea avea cine să lege pasele prin care să fie părăsită propria jumătate. După două-trei pase posesia era pierdută, câştigul din această perioadă fiind că nu au fost comise cadouri prin care CFR să se poată apropia ameninţător de poarta apărată de Rusu.

Panţîru a fost singurul dintre ieşeni care a încercat să împingă jocul cât mai departe de propria poartă, încercând ieşiri cu mingea la picior bazate pe forţă, dar şi cu pase la firul ierbii. Chelaru părea dispus să i se alăture, dar mai departe nu avea cine să preia balonul, Teixeira fiind destul de absent, iar mijlocaşii laterali Danale şi Horşia, eligibili Under 21, abia îşi reglau paşii, în timp ce atacantul Bălan părea mai util în propriul careu.

Vulnerabilitatea flancului drept, asupra căreia am atras atenţia, apărat de Gallego şi Danale, a fost speculată de ardeleni în minutul 23, la următoarea fază după ce Teixeira centrase bine de pe stânga, dar Frăsinescu reluase de la 8 metri, cu capul, departe de poarta lui Arlauskis. Teixeira n-a putut bloca pasa lui Djokovic spre Costache, acesta, talonat de neimplicatul Gallego, a deviat subtil până la fundaşul stânga Camora, el n-a putut fi blocat de Danale şi a centrat perfect în careu, iar Deac, singur la 5 metri, a trimis în plasă imparabil, cu capul, dintre stoperii Frăsinescu şi Diallo.

Diallo s-a aruncat în faţa mingii la un şut al lui Camora şi a respins în corner, CFR era convinsă că deţine cu suficientă autoritate frâiele disputei, dar Panţîru continua să pistoneze pe stânga, Danale a încercat câteva „floricele”, iar Bălan a continuat să alerge mult în tentativa de a îmblânzi balonul.

N-au făcut paşi evidenţi înapoi

CSM Poli ajunsese deja să lege mai mult de cinci pase şi a intrat cu un tonus bun în actul secund. Fundaşul dreapta de la CFR, Peteleu, n-a mai intrat deloc, antrenorul Dan Petrescu sesizând pericolul pe care-l crea Panţîru pe acel flanc. Danale şi Chelaru şi-au încercat norocul cu şuturi din afara careului, primul a părăsit terenul şi a intrat Carlone, iar A. Cristea i-a luat locul lui Teixeira chiar înainte de a fi restabilită egalitatea. Petrescu mai schimbase un om, Itu, de pe flancul lui Panţîru, dar tot n-a putut împiedica golul. Angajat de Carlone, mijlocaşul central Loshaj s-a infiltrat pe stânga, a ajuns la linia de fund, putea centra, putea retrimite înapoi, dar a fost hotărât să-şi joace cartea până la capăt! A intrat decis în careu, l-a driblat scurt pe noul fundaş dreapta, Susic, şi a şutat în diagonală, cu dreptul, din colţul careului, mingea a fost deviată uşor de Burcă, a atins şi gheata celuilalt stoper, Mureşean, suficient cât să ţopăie peste piciorul întins de Arlauskis şi să intre în plasă în ciuda alunecării disperate a lui Camora!

La 1-1, CSM Poli n-a făcut paşi evidenţi înapoi, ci a rămas la fel de activă. După ieşirea lui Danale, Horşia a trecut în banda dreaptă, Carlone a jucat pe locul lăsat liber pe stânga, ei încadrându-i pe mijlocaşii centrali Chelaru şi Loshaj în spatele atacanţilor Cristea şi Bălan. Cristea a ţinut de minge în câteva momente care au contat în economia partidei, echipa a devenit din ce în ce mai articulată, practic a scăpat de amorţeala vizibilă în prima repriză!

Din moment ce părea că se debarasase de jocul confuz ca de nişte haine ponosite, CSM Poli a început să arate şi fotbal. A speculat bine culoarele iscate în defensiva adversă, iar în minutul 70 Arlauskis a zburat de la o bară la cealaltă pentru a scoate şuturile bine plasate de Bălan şi Loshaj, iar A. Cristea putea mai mult de la 18 metri poziţie centrală decât un şut pe mijlocul porţii, reţinut de portar.

Contraatac-fulger în minutul 90!

CFR îşi aruncase şi ultima armă în joc, Omrani, care a fost foarte activ, îndeosebi în flancul stâng. Zbaterile sale au fost concretizate în special cu centrări, un subiect de meditaţie fiind de ce un jucător scund, precum Deac, a reuşit să trimită cam de prea multe ori cu capul spre poarta lui Rusu. Alte centrări au fost rezolvate de Frăsinescu, trebuie subliniat aportul lui Bălan pe faza de apărare, dar important este că n-au fost comise greşeli grave care să pună ardelenilor pe tavă vreo ocazie clară de gol.

Formaţia campioană controla finalul de meci, Susic l-a deposedat bărbăteşte pe Cristea la 30 de metri de poarta lui Rusu, dar argentinianul Passaglia, introdus în minutul 80 în locul lui Loshaj şi se spune despre el că este abia la 30% din potenţial, i-a luat mingea cu atâta eleganţă de parcă ar fi fost un iscusit toreador în faţa unui taur furios şi i-a pasat repede lui Carlone, în centru. Câţiva jucători ieşeni au zbughit-o pe contraatac de parcă fuseseră prinşi la furat cireşe, dar de fapt ei vroiau să aducă la Iaşi toate cele trei puncte! Pasa spre Carlone a venit din dreapta sa şi el l-a văzut pe Chelaru sprintând de parcă pusese gând rău recordului sutei, aşa că la el a trimis mingea, deşi în stânga sa erau Horşia şi Cristea în poziţii poate mai bune de a fi dezvoltat contraatacul. Chelaru a pasat cu dreptul, perfect, pentru Cristea sau Horşia, pentru că în, dreapta, Gallego a apărut prea târziu. Cristea a luat el mingea pentru a-şi asuma finalizarea, a intrat în careu, dar de la 14 metri, singur cu Arlauskis, a trimis, cu stângul, în bară, la capătul unui contraatac purtat „5 contra 2” ce, normal, trebuia să se încheie cu gol în poarta goală!

N-a fost să fie gol de 2-1 pentru CSM Poli în minutul 90, a mai fost timp de încă un cap al lui Deac, dar rezultatul final este mai mult decât încurajator. Breeveld va putea juca duminică, la debutul în Copou în noul sezon, în meciul cu Astra, de la ora 18:00, de ieri a reintrat şi Mihalache la antrenamente, Devesa încearcă să recupereze cât mai repede lipsa de pregătire, aşa că Teja începe să aibă soluţii pentru alcătuirea unei formaţii competitive, mai ales că sunt promisiuni că se va baza duminică pe un nou fundaş dreapta, iar Platini şi-a amânat pentru astăzi revenirea la Iaşi. Dragoş GAŞPAR

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

 

 

ULTIMA ORA

 

 

 

 

 

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iasi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al S.C. Danilux S.R.L., cu sediul în mun. Botoşani, str. Primaverii, nr. 25, sc. F, et. P, Jud. Botoşani, CUI RO12598561 J7/6/2000 numită conform Sentinţei nr. 144/23.02.2011, pronunţată de Tribunalul Botoşani în dosarul nr. 2715/40/2010, anunţă scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică organizată la data de 04.07.2019, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, a următoarelor imobile: Nr. activ Denumire activ Valoare de evaluare (lei fără T.V.A.) Valoare de pornire a licitatiei (fără T.V.A.). Activul 1 Spațiu comercial situat în mun. Botosani, str. Calea Nationala, nr. 207, jud. Botoşani cu suprafaţa construită de 251,60 mp şi suprafaţa utilă de 219,39 mp şi teren aferent construcţiei cu suprafaţa de 363 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 50743 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 4646/N) cu numărul cadastral 1433-4470. 1.274.300,00 78.000,00 euro*. Activul 3 Proprietatea imobiliară situată în zona marginală a loc. Cătămărești Deal, com. Mihai Eminescu, jud. Botoșani, ce include: grajd cu suprafața construită de 745 mp și teren aferent construcției cu suprafața de 2.580,76 mp, înscrise în Cartea Funciară nr. 50184 (provenită din conversia de pe hârtie a CF 357/N) cu numărul cadastral 22/21/1/2/2/2/1 și bunuri mobile aferente, respectiv telefon mobil, birouri – 10 bucăți. 1.702.400,00 89.100,00 euro*. Sumă ce va fi achitată în lei la cursul valutar BNR din ziua plății. Poate participa la licitaţie orice persoană fizică sau juridică care depune până cel târziu la data de 03.07.2019, ora 12.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, str. Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, toate documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, orele 08.00 – 16.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la telefoanele: 0330/401589, 0758049901, 0749244377; 0232/243864, fax: 0232/212231. Lichidator judiciar, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L.
7 tenismene din Romania joaca in calificari la US Open: Iata programul meciurilor
19/08/2019 14:53

 7 tenismene din Romania vor evolua in calificarile probei de simplu feminin a ultimului turneu de Grand Slam al anului, US Open. Irina Begu, Patricia Tig, Gabriela Ruse, Alexandra Cadantu, Ana Bogdan, ...

Handbal şi rugby în 7 la CS Politehnica Iaşi în detrimentul baschetului!
19/08/2019 14:24

  CS Politehnica Iaşi a anunţat acum două săptămani că a inscris in campionate echipele masculine de handbal, in al doilea eşalon autohton, şi de rugby in 7, in singura divizie existentă in Roman ...

WTA a anuntat clasamentul pentru Turneul Campioanelor
19/08/2019 13:47

 Asociatia de Tenis Feminin (WTA) a anuntat, luni dimineata, clasamentul din aceasta saptamana pentru Turneul Campioanelor. Simona Halep, eliminata inca din optimile de finala la Cincinnati, se mentine ...

Clasamentul WTA: Simona Halep se menține pe 4; România, doar două jucătoare în TOP 100
19/08/2019 10:03

 Simona Halep se află si in această săptămană pe locul 4 in clasamentul WTA, cu 4.743 de puncte acumulate. Romania mai are doar două sportive in TOP 100 (Halep si Begu). Lider se mentine Naomi Osaka, ...

LIVE TEXT FCSB - CSM Poli Iaşi 1-2 (0-1). Trupa lui Teja câştigă şi împotriva arbitrilor! VEZI AICI CLASAMENTUL
18/08/2019 22:59

FCSB (antrenor Vergil Andronache): Vlad - Belu, I. Cristea, Marc, Panţiru - Oaidă, Pintilii (căpitan), Tănase - M. Roman, Gikiewicz, Moutinho; CSM Poli (antrenor Mihai Teja): D. Rusu - Gallego, F ...

CFR Cluj se impiedica de Sepsi inaintea play-off-ului Champions League  VEZI AICI CLASAMENTUL
18/08/2019 18:49

 CFR Cluj nu a reusit decat o remiza, scor 1-1, pe terenul celor de la Sepsi Sfantu Gheorghe in etapa a sasea a Ligii 1. Marti seara, campionii vor juca impotriva Slaviei Praga in mansa t ...

 Motivaţie şi adrenalină la cote maxime! FCSB - CSM Politehnica Iaşi (duminică, ora 21:00)
18/08/2019 13:57

  CSM Politehnica Iaşi va evolua maine, de la ora 21:00, in deplasare, la Piteşti, cu FCSB, in contul etapei a VI-a a Ligii 1. Vicecampioana en-titre s-a calificat joi seara in play-off-ul Europa League ...

Scorpionul buldozer nu are milă! Pugilistul ieşean Ştefan Lătescu este din nou campion naţional! Adversarul din finală nici n-a vrut să urce în ring!
18/08/2019 10:59

  Ediţia din acest an a Campionatelor Naţionale de box pentru tineret s-a incheiat sambătă, la Bacău, cu gala finală in care Iaşul a avut doi reprezentanţi. Ştefan Lătescu (categoria de greutat ...

Finala surprinzatoare pe tabloul feminin la Cincinnati. Invingatoarea Simonei Halep va da piept cu o dubla campioana de Mare Slem
18/08/2019 09:43

 Finala turneului WTA Masters de la Cincinnati este una fara indoiala surprinzatoare, avand in vedere ca la start, duminica, se vor afla doua jucatoare care nu fac parte din top 15 WTA, ba mai mult, una di ...

Pasa de gol splendida pentru Ianis Hagi in Belgia. Genk sparge gheata dupa doua infrangeri la rand (Video)
18/08/2019 09:36

 Fotbalistul roman Ianis Hagi a oferit, sambata seara, o pasa de gol in victoria echipei sale Racing Club Genk, campioana Belgiei, dupa doua infrangeri la rand inregistrate in acest sezon. A fost 4-0 pe ...