1poli

Dimensiune font:

Greu până şi-au găsit busola

| 16-07-2019 14:01

 

CSM Politehnica Iaşi a început campionatul Ligii 1 cu un rezultat de egalitate, 1-1, pe terenul campioanei ultimelor două ediţii, CFR Cluj, formaţie care deja disputase două partide oficiale şi avea ocazia să pregătească manşa-retur de miercuri, de la Cluj-Napoca, în compania celor de la Astana, din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Formaţia ieşeană s-ar fi mulţumit cu un punct înaintea partidei, dar spre finalul ei a avut un contraatac devastator şi i-a cam părut rău că n-a adus toate cele trei puncte în Copou!

Băieţii lui Teja au arătat ceva curaj în primele secvenţe ale disputei, dar era curajul celui care ştie că prea multe şanse de izbândă nu prea are. Când CFR a trecut la un presing agresiv cu linia de atac alcătuită din Deac, Rondon şi Costache aşezată la marginea careului ieşean nu prea mai ştiau pe unde să scoată cămaşa. Jucătorii luau poziţii avansate când echipa avea posesia balonului, dar nu prea avea cine să lege pasele prin care să fie părăsită propria jumătate. După două-trei pase posesia era pierdută, câştigul din această perioadă fiind că nu au fost comise cadouri prin care CFR să se poată apropia ameninţător de poarta apărată de Rusu.

Panţîru a fost singurul dintre ieşeni care a încercat să împingă jocul cât mai departe de propria poartă, încercând ieşiri cu mingea la picior bazate pe forţă, dar şi cu pase la firul ierbii. Chelaru părea dispus să i se alăture, dar mai departe nu avea cine să preia balonul, Teixeira fiind destul de absent, iar mijlocaşii laterali Danale şi Horşia, eligibili Under 21, abia îşi reglau paşii, în timp ce atacantul Bălan părea mai util în propriul careu.

Vulnerabilitatea flancului drept, asupra căreia am atras atenţia, apărat de Gallego şi Danale, a fost speculată de ardeleni în minutul 23, la următoarea fază după ce Teixeira centrase bine de pe stânga, dar Frăsinescu reluase de la 8 metri, cu capul, departe de poarta lui Arlauskis. Teixeira n-a putut bloca pasa lui Djokovic spre Costache, acesta, talonat de neimplicatul Gallego, a deviat subtil până la fundaşul stânga Camora, el n-a putut fi blocat de Danale şi a centrat perfect în careu, iar Deac, singur la 5 metri, a trimis în plasă imparabil, cu capul, dintre stoperii Frăsinescu şi Diallo.

Diallo s-a aruncat în faţa mingii la un şut al lui Camora şi a respins în corner, CFR era convinsă că deţine cu suficientă autoritate frâiele disputei, dar Panţîru continua să pistoneze pe stânga, Danale a încercat câteva „floricele”, iar Bălan a continuat să alerge mult în tentativa de a îmblânzi balonul.

N-au făcut paşi evidenţi înapoi

CSM Poli ajunsese deja să lege mai mult de cinci pase şi a intrat cu un tonus bun în actul secund. Fundaşul dreapta de la CFR, Peteleu, n-a mai intrat deloc, antrenorul Dan Petrescu sesizând pericolul pe care-l crea Panţîru pe acel flanc. Danale şi Chelaru şi-au încercat norocul cu şuturi din afara careului, primul a părăsit terenul şi a intrat Carlone, iar A. Cristea i-a luat locul lui Teixeira chiar înainte de a fi restabilită egalitatea. Petrescu mai schimbase un om, Itu, de pe flancul lui Panţîru, dar tot n-a putut împiedica golul. Angajat de Carlone, mijlocaşul central Loshaj s-a infiltrat pe stânga, a ajuns la linia de fund, putea centra, putea retrimite înapoi, dar a fost hotărât să-şi joace cartea până la capăt! A intrat decis în careu, l-a driblat scurt pe noul fundaş dreapta, Susic, şi a şutat în diagonală, cu dreptul, din colţul careului, mingea a fost deviată uşor de Burcă, a atins şi gheata celuilalt stoper, Mureşean, suficient cât să ţopăie peste piciorul întins de Arlauskis şi să intre în plasă în ciuda alunecării disperate a lui Camora!

La 1-1, CSM Poli n-a făcut paşi evidenţi înapoi, ci a rămas la fel de activă. După ieşirea lui Danale, Horşia a trecut în banda dreaptă, Carlone a jucat pe locul lăsat liber pe stânga, ei încadrându-i pe mijlocaşii centrali Chelaru şi Loshaj în spatele atacanţilor Cristea şi Bălan. Cristea a ţinut de minge în câteva momente care au contat în economia partidei, echipa a devenit din ce în ce mai articulată, practic a scăpat de amorţeala vizibilă în prima repriză!

Din moment ce părea că se debarasase de jocul confuz ca de nişte haine ponosite, CSM Poli a început să arate şi fotbal. A speculat bine culoarele iscate în defensiva adversă, iar în minutul 70 Arlauskis a zburat de la o bară la cealaltă pentru a scoate şuturile bine plasate de Bălan şi Loshaj, iar A. Cristea putea mai mult de la 18 metri poziţie centrală decât un şut pe mijlocul porţii, reţinut de portar.

Contraatac-fulger în minutul 90!

CFR îşi aruncase şi ultima armă în joc, Omrani, care a fost foarte activ, îndeosebi în flancul stâng. Zbaterile sale au fost concretizate în special cu centrări, un subiect de meditaţie fiind de ce un jucător scund, precum Deac, a reuşit să trimită cam de prea multe ori cu capul spre poarta lui Rusu. Alte centrări au fost rezolvate de Frăsinescu, trebuie subliniat aportul lui Bălan pe faza de apărare, dar important este că n-au fost comise greşeli grave care să pună ardelenilor pe tavă vreo ocazie clară de gol.

Formaţia campioană controla finalul de meci, Susic l-a deposedat bărbăteşte pe Cristea la 30 de metri de poarta lui Rusu, dar argentinianul Passaglia, introdus în minutul 80 în locul lui Loshaj şi se spune despre el că este abia la 30% din potenţial, i-a luat mingea cu atâta eleganţă de parcă ar fi fost un iscusit toreador în faţa unui taur furios şi i-a pasat repede lui Carlone, în centru. Câţiva jucători ieşeni au zbughit-o pe contraatac de parcă fuseseră prinşi la furat cireşe, dar de fapt ei vroiau să aducă la Iaşi toate cele trei puncte! Pasa spre Carlone a venit din dreapta sa şi el l-a văzut pe Chelaru sprintând de parcă pusese gând rău recordului sutei, aşa că la el a trimis mingea, deşi în stânga sa erau Horşia şi Cristea în poziţii poate mai bune de a fi dezvoltat contraatacul. Chelaru a pasat cu dreptul, perfect, pentru Cristea sau Horşia, pentru că în, dreapta, Gallego a apărut prea târziu. Cristea a luat el mingea pentru a-şi asuma finalizarea, a intrat în careu, dar de la 14 metri, singur cu Arlauskis, a trimis, cu stângul, în bară, la capătul unui contraatac purtat „5 contra 2” ce, normal, trebuia să se încheie cu gol în poarta goală!

N-a fost să fie gol de 2-1 pentru CSM Poli în minutul 90, a mai fost timp de încă un cap al lui Deac, dar rezultatul final este mai mult decât încurajator. Breeveld va putea juca duminică, la debutul în Copou în noul sezon, în meciul cu Astra, de la ora 18:00, de ieri a reintrat şi Mihalache la antrenamente, Devesa încearcă să recupereze cât mai repede lipsa de pregătire, aşa că Teja începe să aibă soluţii pentru alcătuirea unei formaţii competitive, mai ales că sunt promisiuni că se va baza duminică pe un nou fundaş dreapta, iar Platini şi-a amânat pentru astăzi revenirea la Iaşi. Dragoş GAŞPAR

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

 

 

EURO-SIMCOS IMPEX S.R.L. Nr. de înreg. ORC: J33/1391/1994, CUI: 6180733, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. numit conform Sentinței nr. 163/24.02.2015 pronunțată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 9950/86/2013, în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2006 și ale H.A.C./12.11.2018, anunță scoaterea la vânzare, prin licitație publică cu strigare, la data de 08.11.2019, ora 14.00, a activelor: Stație Peco amplasată în oraș Frasin, Calea Bucovinei, nr. 8, jud. Suceava ce include spațiu comercial, platforma betonată, pompă distribuție cu sistem managerial, distribuitor automat tip FBD 2036R pentru 3 produse cu 6 furtune, cuva cu 3 rezervoare oțel pentru depozitare combustibil, separator grăsimi și bazin vidanjabil pentru apă menajeră. Identificare cadastrală: - Teren cu suprafața de 1.515 mp, înscris în Cartea Funciară nr. 30399/Suceava, nr. top. 3526/2; - Teren cu suprafața de 1.000 mp, înscris în Cartea funciară veche nr. 30398/Suceava, nr. top. 3526/100, pe care se află edificat Corpul C1 – Stație PECO cu regim de înălțime P+M (mansardă nefinalizată) cu suprafața construită de 47 mp; Valoare de pornire a licitației (lei, fără T.V.A.) - 232.570,00. Poate participa la licitație orice persoană fizică sau juridică care depune până la data de 07.11.2019, orele 14.00 la sediul lichidatorului judiciar toate documentele prevăzute în caietele de sarcini care se pot procura din mun. Suceava, strada Mihai Eminescu, nr. 10, județ Suceava în fiecare zi de luni până vineri până la data de 07.11.2019. Relații suplimentare se pot obține: Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L. la telefoanele: 0232/243864, 0757545545, 0755132476.
Consorțiul format din EuroBusiness LRJ S.P.R.L., cu sediul în Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iași, și INSOLVENCY HOUSE S.P.R.L., cu sediul în Sat Păun, Str. Arțarului, nr.7, Com. Bârnova, Jud. Iași, în calitate de administratori judiciari ai debitoarei PETROLBIT S.R.L., desemnați prin Încheierea nr. 99/09.05.2017, pronunţată de Tribunalul Iași Secţia a-II-a Civilă-Faliment în dosarul nr.3075/99/2017 (nr. în format vechi:131/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr.85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, coroborat cu prevederile Codului de Procedură Civilă, în măsura compatibilității, organizează licitație publică competitivă, cu strigare, în data de 12.12.2019, ora 11.00, pentru valorificarea următorului activ imobil: DENUMIRE ACTIV - PREȚ DE PORNIRE A LICITAȚIEI (EUR, fără TVA) Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasat în Com. Holboca, Jud. Iași, compus din: 2.561.247,00. 1.Terenuri intravilane în suprafață totală de 38.662,00 mp (Teren intravilan, categ. curți-construcții, în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984/UAT Holboca; Teren intravilan în suprafață totală de 8.250,00 mp, nr.cad.62985, CF nr.62985/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.422,00 mp, nr.cad.1770,CF nr.60172/UAT Holboca; Teren intravilan categ. căi ferate în suprafață totală de 2.938,00 mp, nr.cad.61833, CF 61833/UAT Holboca; Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 6.945,00 mp, nr.cad.61615, CF nr.61615/UAT Holboca și Teren intravilan categ. neproductiv în suprafață totală de 2.000,00 mp, nr.cad.61045, CF nr.61045/UAT Holboca) 532.800,00; 2.Construcții situate pe terenul intravilan categ. curți-construcții în suprafață totală de 10.528,00 mp, nr.cad.62984, CF nr.62984 a UAT Holboca, astfel:1.560.323,00 - Construcțiile C1, C2 și C3 - 711.114,00; - Construcțiile C4 și C5 - 9.299,00; - Construcția C6 - 21.711,00; - Construcția C7 - 29.633,00; - Construcțiile C8, C9, C10 și C11 - 210.374,00; - Construcțiile C12, C13, C15 și C16 - 306.593,00; - Construcția C17 - 6.476,00; - Construcția C18 - 6.725,00; - Construcția C19 - 7.022,00; - Construcția C20 - 205.732,00; - Construcția C21 - 45.644,00; 3. Echipamentele de automatizare și instalațiile tehnologice specifice terminalului -468.103,00. Activul constând în Proprietate de tipul Terminal pentru descărcare și depozitare produse petroliere (bitum), amplasată în intravilanul Com. Holboca se vinde în bloc, ca un activ funcțional așa cum este prezentat, la valoarea de 2.561.247,00 EUR, fără TVA. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art.292, lit.F, din Codul Fiscal, în măsura îndeplinirii condițiilor legale. În cazul în care la licitaţia din 12.12.2019, nu se va reuși valorificarea activului imobil, aparţinând debitoarei, se va organiza o nouă licitaţie, în aceleaşi condiţii în data de 19.12.2019, ora 11.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., din Iaşi, Str. Zorilor, nr.11, Jud. Iaşi. Persoanele care pretind vreun drept asupra activelor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 11.12.2019, respectiv 18.12.2019, ora 12.00, la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. din Iaşi, Str. Zorilor, nr. 11, Jud. Iaşi. În conformitate cu prevederile art.91, alin.1, din Legea nr.85/2014, bunurile înstrăinate de administratorul judiciar sau lichidator, în exerciţiul atribuţiilor sale, sunt dobândite libere de orice sarcini, precum ipoteci, garanţii reale mobiliare sau drepturi de retenţie, de orice fel, ori măsuri asiguratorii, cu excepția sechestrului penal. Modalitatea de valorificare a activului imobil este licitaţie publică, cu strigare, competitivă, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Pasul de licitație stabilit este de 5% din prețul de pornire al licitației, conform Regulamentului de vânzare aprobat în cadrul Adunării Creditorilor din data de 05.12.2019. Garanția de participare la licitație este în valoare de 10% din prețul de pornire a licitației, fără TVA, sumă ce va fi depusă în contul de lichidare al debitoarei PETROLBIT S.R.L., nr:RO66BUCU1032235341146RON, deschis la Alpha Bank, suc. Iași. Garanția de participare va fi depusă în lei la cursul BNR din data plății. În cazul câştigării licitației garanția se constituie avans, iar în caz contrar se va restitui licitantului. Dovada consemnării va fi atașată ofertei de cumpărare, până la termenul stabilit pentru vânzarea la licitație publică. Vizitarea și prezentarea activului se poate face în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul administratorilor judiciari, la locul în care acestea se află. Administratorii judiciari vor permite accesul ofertanților care vor achiziționa caietul de sarcini, doar în prezența unui reprezentant al acestora și la solicitarea scrisă prealabilă însoțită de o programare în acest sens. Reprezentanții administratorilor judiciari vor furniza toate informațiile suplimentare disponibile către cei care au achiziționat caietul de sarcini. Detaliile privind documentația necesară în vederea participării la licitația publică și modul de organizare a licitației, precum și descrierea activului imobil supus procedurii de valorificare sunt expuse în Caietul de Sarcini care include Regulamentul de vânzare și de organizare a licitaţiei şi care poate fi achiziţionat de la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Potenţialii ofertanţi au obligaţia achiziţionării caietului de sarcini, aceasta fiind condiţie obligatorie privind participarea la licitaţie. Preţul caietului de sarcini este de 5.950,00 lei, TVA inclus, plătibili în contul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi sau în numerar la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul administratorului judiciar EuroBusiness LRJ S.P.R.L., pe site-ul www.lrj.ro, la tel. 0232/220777, 0733683702, 0744663190, mail: vanzari@lrj.ro sau lichidator.chirila@yahoo.com.
LIVE TEXT Chindia Târgoviște - CSM Politehnica Iași 2-1 (0-0)! Iașul - în genunchi după ce a deschis scorul! Răsturnare de situație în doar patru minute!
07/12/2019 20:03

Chindia (antrenor Viorel Moldovan): Aioani - Martac, Benga, Leca, Dumitrascu - Novac - Negut, Florea, Bic, Cherchez - Dumiter; CSM Poli (antrenor Mihai Teja): Rusu - Onea, Breeveld, Frăsinescu (căp ...

Reactia Cristinei Neagu dupa victoria magnifica din meciul cu Ungaria
07/12/2019 18:56

 Cristina Neagu a facut primele declaratii dupa victoria magnifica obtinuta de nationala Romaniei in meciul cu Ungaria de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Cristina le-a multumit roma ...

Simona Halep are un nou antrenor: Cine l-a inlocuit pe Daniel Dobre
07/12/2019 16:12

 Simona Halep si-a intarit echipa la cateva zile distanta dupa ce a anuntat despartirea surprinzatoare de Daniel Dobre. Locul lui Dobre in echipa noastra a fost luat astfel de Artemon Apostu E ...

Bianca Andreescu face un gest minunat (Video)
07/12/2019 12:25

 Bianca Andreescu se implica in lupta pentru combaterea violentei domestice. Astfel, timp de o zi, Bianca a participat la actiunile unui centru care sprijina victimele violentei domestice in Toront ...

 

Rusoaicele nu dau nicio sansa Romaniei inaintea meciului de la Mondialul de handbal feminin
07/12/2019 10:14

 Rusoaicele sunt convinse ca Romania nu are nicio sansa in duelul ce va avea loc duminica in Grupa Principala II de la Campionatul Mondial de handbal feminin. Handbalista Daria Dmitrieva spune ca R ...

Americanii au anuntat
07/12/2019 10:11

 Americanii au publicat ceea ce numesc un "clasament al adevarului" in tenis, ce ofera o imagine mult mai clara decat ierarhia oficiala WTA asupra formei jucatoarelor. Denumit clasam ...

Romania, la Mondialul de handbal feminin: Iata cand se vor juca meciurile din Grupa Principala
07/12/2019 09:14

 Nationala feminina de handbal a Romaniei a reusit sa se califice in extremis in grupele principale ale Mondialului din Japonia dupa o victorie fabuloasa in fata Ungariei. Plasata in Grupa Principala 2, ...

Poli, obligată să câştige la Târgovişte
07/12/2019 00:00

Constient că sansele la play-off au scăzut dramatic după ultima serie de meciuri, in care Poli a acumulat un punct din 15 posibile, Mihai Teja speră ca in aceste ultime trei partide din 2019 an elevii să ...

Calificare decisă în ultima secundă!
07/12/2019 00:00

Naţionala feminină de handbal a Romaniei s-a calificat ieri, spectaculos, in grupele principale ale Campionatul Mondial din Japonia, după o victorie obţinută in ultimele secunde de joc, in faţa Ungariei ...

Caroline Wozniacki si-a anuntat retragerea din tenis
06/12/2019 16:28

 Caroline Wozniacki si-a anuntat, vineri, retragerea din tenis. Fostul lider WTA a transmis, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina oficiala de Instagram, ca Australian Open 2020 va fi ultimul t ...