O săptămână de foc în Copou până la primul meci oficial al anului!

1poli

Dimensiune font:

| 27-01-2020 16:30

O săptămână a mai rămas până la primul meci oficial din acest an pentru trupa lui Rednic, ea fiind programată luni, 3 februarie, de la ora 20:00, în închiderea etapei a XXIII-a a Ligii 1, atunci când va primi vizita celor de la FC Viitorul. După cele două zile libere primite vineri, când s-a întors acasă din Antalya, unde a fost cantonată de pe 12 ianuarie, echipa ieşeană reia de astăzi antrenamentele în Copou şi cu ieşeanul Bădic în componență, care fusese pus pe lista celor cu care s-a negociat rezilierea contractelor. Rednic se va baza pe cei 23 de jucători cu care s-a întors din Turcia, fiind aşteptaţi încă doi fotbalişti, un fundaş şi un mijlocaş sau atacant.

Rezultatele celor trei meciuri amicale susţinute în Antalya au fost următoarele: 0-0 cu Kukesi, liderul Albaniei, 1-1 (0-1; a egalat Omoh, venit din prima ligă a Suediei) cu Sumqayit (locul 4 în Azerbaidjan) şi 1-0 (1-0; a înscris Klimavicius, venit de la Dinamo Bucureşti) cu Mladost Lucani (locul 9 în Serbia). Rednic a renunţat la o partidă de verificare, cu Aha, din Turkmenistan, pe de o parte declarându-se la acea oră foarte mulţumit de cum se pregăteau băieţii săi, iar pe de cealaltă parte pentru că probabil n-a vrut să rişte vreo accidentare în compania unei formaţii cu o doză excesivă de agresivitate în joc.

 

Citește și: VIDEO Final de cantonament, multă poftă de joc!

 

Echipa pe care Rednic o va alinia împotriva Viitorului prinde tot mai mult contur, iar la nivelul portarilor le-a dat şanse egale lui Târnovanu (care aparţine de FCSB), Rusu şi Axinte (eligibil şi el Under 21, în prima parte a sezonului a apărat la Aerostar Bacău, liderul Seriei I a Ligii a III-a), folosind doi dintre ei în fiecare meci. Rusu a fost titular în două dintre partide, iar Târnovanu a fost în formula de start în al doilea meci amical, el primind singurul gol încasat de CSM Poli în cantonament. Axinte a intrat de fiecare dată din postura de rezervă, dar în fiecare meci a avut măcar câte o intervenţie salutară, fiind unul dintre jucătorii remarcaţi în cantonament. Greu de intuit cu cine va începe Rednic meciul cu Viitorul, la decizia sa urmând să conteze mult şi ce variante viabile de jucători U21 va avea în câmp, dar şi planul de joc pe care-l va stabili. Mai precis, dacă va miza pe consistenţă în faza ofensivă, atunci probabil va apela la unul din portarii eligibili U21 şi la un fundaş lateral prin care să respecte condiţia cu doi titulari U21 în formula de start.

Concurenţă benefică

Gallego este singurul jucător care a cedat problemelor medicale în cantonament şi a fost trimis acasă, unde i-a fost propusă rezilierea contractului ce urma să expire la finalul sezonului. Variantă pentru postul de fundaş dreapta a rămas Onea (eligibil U21), dar acolo ar putea juca şi Grădinaru (adus de la Concordia Chiajna), iar ca fundaş stânga sunt disponibili A. Radu, Şerban (eligibil U21, împrumutat de la FCSB), dar şi Bădic, în cazul în care va fi reprimit în lot şi îl va convinge pe Rednic că merită o ultimă şansă la CSM Poli, sigur, cu condiţia de a nu se mai confrunta cu problemele sale musculare ce i-au măcinat cariera. Oricum, se aude că va mai fi adus un fundaş stânga, ba chiar s-a vorbit de un fotbalist capabil să evolueze pe ambele benzi, iar la nivelul fundaşilor centrali situaţia este clară: Mihalache, Klimavicius (folosiţi titulari în ultimele două amicale) şi Frăsinescu vor lupta pentru cele două locuri de stoperi, dacă nu cumva acel fundaş stânga ar fi în stare să joace la nevoie şi fundaş central.

În linia de patru mijlocaşi, pentru zona centrală, după transferul lui Loshaj la Cracovia (275.000 de euro şi 5% din viitorul transfer), Breeveld şi Passaglia întâmpină o concurenţă consistentă din partea argentinianului De Iriondo, la fel cum Platini nu mai poate fi sigur de lotul său de titular de pe dreapta, acolo unde Chacana (celălalt argentinian propus în această iarnă de Anton Heleşteanu, şeful Departamentului de Scouting din Copou) a lăsat şi el o impresie favorabilă. Pe stânga poate juca Omoh, dar şi eligibilii U21 Horşia şi Longher (format la Dinamo Bucureşti, pentru care a şi debutat în Liga 1, împrumutat la FC Botoşani în prima parte a sezonului), F. Cristea (U21) se poate amesteca şi el în discuţie, iar Popadiuc ar trebui să forţeze şi el titularizarea.

În atac lucrurile sunt destul de simple. A. Cristea şi Luckassen (venit din liga a doua a Olandei) sunt primele variante, însă o impresie favorabilă a lăsat şi Zaharia, tânărul fotbalist ieşean împrumutat pentru prima parte a sezonului la Ozana Tg. Neamţ, în Liga a III-a, şi care se pare că are şanse să fie păstrat în lot. „A fost un cantonament mai dificil decât cel din vară (n.r. - cantonament pentru care a sacrificat examenul de bacalaureat, pe care l-a promovat în sesiunea din toamnă!). Îmi place sistemul de joc cu doi atacanţi, îmi place să am un coleg lângă mine”, a menţionat Zaharia, însă în atac pot juca şi Omoh, Platini şi Chacana, aşa că şi în acest compartiment se anunţă o concurenţă benefică pe posturi.

Rednic s-a implicat cum a promis!

Perioada de pregătire până la reluarea campionatului este însă foarte scurtă, dar preparatorul fizic Cezar Honceriu, readus la echipă după doi ani şi jumătate, a grupat lotul pe grupe de jucători care să se situeze cam la acelaşi nivel şi a încercat să le egalizeze în sus. „Perioada de pregătire fizică o vom continua încă trei sau patru săptămâni, deoarece nu aveam cum să ajungem în doar două săptămâni pe un platou de formă sportivă mulţumitoare. Tot lotul a lucrat foarte bine, dar mai avem de muncit”, a precizat Honceriu, el referindu-se şi la cum a colaborat cu Mircea Rednic: „Este un antrenor foarte sigur pe el, simte foarte bine jucătorii. Este un profesionist desăvârşit, ştie cum să le dea încredere băieţilor”. Rednic nu le-a dat doar încredere jucătorilor, ci s-a implicat deja şi din punct de vedere financiar la echipă, din banii săi auzindu-se că au fost achitate restanţele la jucători şi la staff-ul tehnic, dar şi o parte din datoriile de peste un milion de euro care continuă să macine gruparea ieşeană.

Tot în această săptămână va fi consemnată şi înlocuirea preşedintelui executiv Adrian Ambrosie (va fi manager executiv) cu Ciprian Paraschiv, cel de la care se aşteaptă în principal asigurarea unui echilibru financiar care să-i permită lui Rednic să conducă echipa pe un loc cât mai sus în clasament. Dragoş GAŞPAR

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului Normatos Construct S.R.L., cu sediul social în mun. Rădăuţi, str. Volovăţului, nr. 39, sc. A+B, parter, cod postal 5875, jud. Suceava, C.U.I. RO4604263, nr. de înreg. O.R.C. J33/1464/1993, conform Sentinței civile nr. 1184/17.09.2013, pronunţată în dosarul nr. 15337/86/2011, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.108/02.04.2024 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Codului de Procedură Civilă, la data de 16.05.2024, ora 14.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Normatos Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1. Denumire şi descriere activ: APARTAMENT nr. 12 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U12, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.): 288.000 lei. Activ 2: APARTAMENT nr. 16 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U16, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. 295.000 lei. Activ 3: TEREN INTRAVILAN, curți construcții, cu suprafața de 5.031 mp, situat în mun. Rădăuți, str. Putnei, F.N., jud. Suceava, înscris în CF 31695 UAT Rădăuți, nr. Cad. 31695. Valoare: 1.325.300 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.05.2024, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 15.05.2024, ora 14.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 15.05.2024, ora 14.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
A fost aprinsă flacăra la Olimpia antică pentru Jocurile de la Paris 2024
16/04/2024 19:46

Flacăra sacră a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024 a fost aprinsă marti in Olympia, Grecia, locul de nastere al Jocurilor antice. Ceremonia a fost inspirată de obiceiurile din antichitate si marcată de me ...

ACS USV Iași câștigă în minutele de prelungire derby-ul cu CSM Pașcani, scor 2-1 (1-0)!
16/04/2024 14:11

Atmosferă cu mult peste pretentiile unui meci din Liga a IV-a a judetului Iasi, chiar dacă duminică a fost vorba despre marele derby dintre ACS USV Iasi si CSM Pascani, primele două clasate, contand pentru ...

Poli Iași, ucisă sub Arcul de Triumf
14/04/2024 21:39

* Dinamo – Poli Iasi 1-0, in runda a patra a play-out-ului SuperLigii la fotbal * Poli mai are de disputat cinci partide si are nevoie de 14 puncte pentru a ssalva categoria * evident, doar rigorile matem ...

Stefanos Tsitsipas a câştigat turneul ATP de la Monte Carlo
14/04/2024 18:54

Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas a caştigat pentru a treia oară in cariera sa turneul ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, după ce l-a invins duminică pe norvegianul Casper Ruud, cu 6-1, 6-4 , in finala a ...

Poli Iași - Dinamo: meci de totul sau nimic!
14/04/2024 06:00

* Dinamo Bucuresti - Politehnica Iasi, in această seară, cu incepere de la ora 18,15, pe Stadionul Arcul de triumf, partidă contand pentru etapa a patra din play-out-ul SuperLigii la fotbal * desi ...

Casper Ruud l-a învins pe Novak Djokovic şi va juca finala la Monte Carlo
13/04/2024 21:31

Tenismanul norvegian Casper Ruud l-a invins sambătă pe numărul unu mondial, sarbul Novak Djokovic, in trei seturi, 6-4, 1-6, 6-4, şi va juca finala turneului ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, dotat cu pr ...

 Poli Iași vrea să rupă ghinionul la Dinamo, unde nu a mai câștigat, în prima ligă, de aproape jumătate de secol
13/04/2024 05:05

* Dinamo Bucuresti - Politehnica Iasi, duminică, 14 aprilie, de la ora 18,15, partidă contand pentru etapa a patra din play-out-ul SuperLigii la fotbal Politehnica Iasi a plecat in Capitală decisă să ...

Premier League dă undă verde pentru folosirea tehnologiei offside-ului semi-automat din sezonul viitor
11/04/2024 17:54

Cluburile din Premier League au aprobat in unanimitate utilizarea tehnologiei semi-automate pentru offside (SAOT) din sezonul 2024-25, potrivit The Athletic. Campionatul de top din Anglia va folosi aceleasi ...

UEFA a anunțat prețurile biletelor pentru finala Champions League
11/04/2024 14:19

 Finala UEFA Champions League sezonul 2023/24 se va disputa pe stadionul Wembley din Londra si este programată pentru data de 1 iunie 2024. Trofeul UEFA Champions League 3350 euro, cel mai scump b ...

Poli și FCU Craiova au rupt clasamentul
08/04/2024 21:22

* FC Politehnica Iasi – FC U Craiova 0 -0, in etapa a 3-a din play-out-ul SuperLigii Dacă fotbalul s-ar fi jucat fără minge, Poli Iasi n-ar fi avut probleme in a castiga măcar vreo cinci sau sase par ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei