”Durerea este inevitabilă, suferința este opțională”: Fraze budiste care îți vor schimba viața

23

Dimensiune font:

| 02-12-2022 20:30

Mulți oameni preferă să definească budismul mai mult ca o psihologie a vieții decât o religie. Budismul este una dintre cele mai vechi religii practicată și astăzi de aproximativ 200 de milioane de oameni din întreaga lume.

Elementul care a permis acestei filozofii sau religie să reziste în timp și să continue să fie aleasă de oameni este simplitatea cu care transmite mesaje pline de înțelepciune, care sunt cu adevărat capabile să ne îmbunătățească calitatea vieții.

Pentru a-i înțelege sensul, nu este necesar să devii un adept al acestei religii. Trebuie doar să ne deschidem inimile și să facem o deschidere mentală importantă.

Astăzi vă prezentăm primele 7 fraze budiste care vă vor schimba viața extrase din publicația La mente e meravigliosa:

”Durerea este inevitabilă, suferința este opțională”

Ținând cont de faptul că oamenii nu pot fi răniți decât de ceea ce acordă importanță, evitarea suferinței inutile poate consta pur și simplu în a face un pas înapoi, a detașa emoțional și a vedea lucrurile dintr-o altă perspectivă.

Este nevoie de efort și timp, dar această învățare merită din plin. Ca ghid în acest sens, o altă frază budistă ne oferă un indiciu pentru început: ”Tot ceea ce suntem este rezultatul a ceea ce am gândit; se bazează pe gândurile noastre și este făcut din gândurile noastre”.

”Fii fericit pentru că orice loc este aici și orice moment este acum”

Tindem să ne gândim la trecut sau să fim prea preocupați de viitor. Acest lucru ne face să nu trăim în momentul prezent pe măsură ce viețile noastre continuă fără să fim conștienți de asta. Budismul ne învață ”aici” și „acum”. Trebuie deci să învățăm să fim pe deplin prezenți, să ne bucurăm de orice moment ca și cum ar fi singurul.

”Nu-i afecta pe alții cu ceea ce îți provoacă durere”

Este una dintre maximele budismului care ne permite să eliminăm aproape toate legile și dictaturile morale ale societății de astăzi. Cu un înțeles asemănător cu cel al expresiei ”nu face altora ceea ce nu ai vrea să ți se facă ție”, această reflecție merge mult mai departe deoarece constă într-o cunoaștere profundă a noastră și o mare empatie față de ceilalți și cu ceilalti.

”Ai grijă de corpul tău cât și de mintea ta, pentru că totul este unul”

Pentru a atinge o adevărată stare de bine, este esențial ca mintea și corpul să fie în echilibru unul cu celălalt. Ne concentrăm prea mult pe aspectul fizic, dar, dimpotrivă, aspectul interior ne va ajuta să ne simțim mai mulțumiți și mai conștienți de aici și acum, oferind o mai mare plenitudine emoțională.

”Nu cel mai bogat are cel mai mult, ci cel care are nevoie cel mai puțin”

Dorința noastră de a poseda mai mult, atât din punct de vedere material, cât și din punct de vedere emoțional, este principala sursă a tuturor grijilor sau disperărilor noastre. Această maximă se bazează pe a învăța să trăim cu puțin și a ști să acceptăm tot ce ne oferă viața la un moment dat. Acest lucru ne va permite să trăim o viață mai echilibrată, să reducem stresul și multe tensiuni interne.

A dori mai multe lucruri deseori indică doar o lipsă de siguranță, să te simți singur și o nevoie de a umple aceste goluri. A ne simți bine cu noi înșine ne permite să lăsăm deoparte nevoia de a nu trebui să dovedim nimic.

”Pentru a înțelege totul, este necesar să uiți totul”

În copilărie, învățăm tot timpul. Harta noastră mentală nu este încă desenată, ceea ce ne face să ne deschidem către ”totul” și ne face capabili să înțelegem orice. Nu știm să judecăm.

Cu toate acestea, pe măsură ce îmbătrânim, mintea noastră este plină de condiționări și norme sociale care ne spun cum ar trebui să fim, cum ar trebui să fie lucrurile, cum ar trebui să ne comportăm și chiar ce ar trebui să gândim. Devenim inconștienți de noi înșine și pierdem sensul vieții noastre.

Pentru a schimba și a vedea lucrurile dintr-o perspectivă mai sănătoasă pentru noi, trebuie să învățăm să ne detașăm de credințe, obiceiuri și idei care nu vin din inimile noastre. Pentru a face acest lucru, această frază budistă va ajuta la începerea procesului: ”Pe cer nu există nicio distincție între est și vest, oamenii creează aceste distincții în mintea lor și apoi cred că sunt adevărate”.

>

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:53

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Tunisia sistează furnizarea apei pe timp de noapte
28/03/2023 14:45

Autorităţile tunisiene au recurs la sistarea alimentării cu apă potabilă in cursul nopţii in zone ale capitalei şi in alte oraşe, conform locuitorilor, un demers ce pare a fi o incercare de reducere a c ...

Personalitatea puternică îți este atuu în viață? AFLĂ ce joburi ți se potrivesc
28/03/2023 12:01

  Caracterul puternic si personalitatea atrăgătoare pot fi adevărate comori cand vine vorba de calităti, precum si oportunităti in viată. Dacă incă nu ai găsit jobul perfect pentru tine, desi t ...

5 obiceiuri de dimineață care te vor ajuta să fii mult mai activ
28/03/2023 11:58

      De cele mai multe ori, modul in care iti incepi dimineata iti setează starea in care iti vei desfăsura intreaga zi. Din acest motiv, e de preferat să acorzi o atentie deosebită pri ...

De ce culoarea lentilelor ochelarilor de soare este importantă
28/03/2023 11:23

 Lentilele colorate ale ochelarilor de soare nu trebuie alese doar din considerente ce tin de estetică, ci si pe baza unei informări corecte, deoarece există o legătură bine definită intre nuantele d ...

Chat roulette random: comunicare live de care nu te plictisești
28/03/2023 10:39

 Nu e deloc usor să-ti găsesti jumătatea. Chiar si cu toate resursele din ziua de azi, toate serviciile de intalniri online care sunt la dispozitia tuturor, uneori este foarte greu să găsesti persoana ...

Cel mai puternic tonic și depurativ natural pentru ficatul gras
28/03/2023 10:29

Printre cele mai puternice remedii naturiste pentru ficat gras se află banala păpădie (Taraxacum officinale), numită si buhă, cicoare, crestătea, lăptucă, floarea-mălaiului, se găseste in peste 100 de ...

Cum sa alegi lentile lunare de calitate superioara
28/03/2023 09:22

  Descopera avantajele si dezavantajele lentilelor lunare! Lentilele de contact lunare sunt printre lentilele de contact cel mai frecvent utilizate. Ele sunt de obicei destinate ...

Cele mai ciudate (și inutile) studii economice
24/03/2023 13:54

Economisti celebri (unii laurati ai Nobelului, după cum vom vedea), au făcut cercetări extrem de serioase, utilizand modele matematice si econometrice sofisticate, pentru a răspunde unor intrebări banale, ...

Ceaiul de ghimbir – o băutură cunoscută din antichitate pentru beneficiile sale pentru sănătate
24/03/2023 10:22

Ceaiul de ghimbir este o băutură cunoscută din antichitate pentru beneficiile sale pentru sănătate. Aceasta rădăcină aromată, care face parte din familia Zingiberaceae, a fost cultivată de mii de ani ...

 Ofertă imbatabilă de bestselleruri internaționale poti gasi in anticariatul Printre Cărți
21/03/2023 14:02

Pasiunea pentru lectură reprezintă refugiul si relaxarea multor persoane care evadează din spatiul limitat al cotidianului intr-o lume nouă, de fiecare dată altfel, care se imbogăteste cu fiecare pagină ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei