default

Dimensiune font:

Alan Wake’s American Nightmare Review

| 22-10-2012 15:11

Alan Wake’s American Nightmare Review

Coșmarul lui Alan Wake a început când, la îndemnul soției sale, a acceptat o vacanță într-o stațiune de munte izolată, pe numele ei angelic „Bright Falls”, fără să știe prin ce chinuri va trebui să plătească această decizie. Se pare că lacul Cauldron din localitate este bântuit de ceva ce Alan numește „o prezență întunecată”, o entitate/conștiință demonică, neexplicată niciodată foarte clar, capabilă să posede oameni sau obiecte și să manipuleze timpul și spațiul.

La finalul originalului, Alan reușise să învingă cel puțin parțial acest demon, fiind însă aruncat într-un univers paralel după asta. Acum suntem la doi ani (în poveste) de la aceste evenimente și Alan este considerat dispărut, chiar mort de către Alice, soția lui, fiind prizonier într-unul din episoadele serialului Night Springs (un amalgam de Twin Peaks, The Twilight Zone, The Outer Limits și altele asemenea), serial fictiv în universul jocului, pentru care scrisese un timp în tinerețe.

Problema se complică enorm pentru că în realitate (atât cât o mai putem numi realitate după tot ce s-a întâmplat prima dată) și-a făcut apariția o clonă malefică – „Mr. Scratch” – un Alan libertin până la exasperare, având curajul să fie „tot ce Alan n-a îndrăznit vreodată” și „tot ce tabloidele au născocit vreodată despre el”. Dar acest geamăn nu este scriitor, ci un profitor și ucigaș fără scrupule care intenționează să dea buzna în viața lui Alice, cu un scop final la fel de murdar. De ce nu a făcut-o până acum nu spune nimeni.

alanwakeamericannightmare052 alanwakeamericannightmare051

Așadar, Alan este undeva în deșertul din Arizona, sub un cer înstelat superb, într-o noapte perpetuă. Într-o parte, luna este blocată în aceeași poziție în timp ce la orizontul opus se vede timid răsăritul incapabil să avanseze. Ambianța atrage imediat mai mult decât în predecesor, unde, deși atmosfera era la fel de grozavă, te simțeai mereu apăsat și închis din cauza pădurilor întunecate și amenințătoare. Dacă în Bright Falls erai înconjurat de munți, aici, sub cerul clar al deșertului, totul pare mai deschis și mai respirabil.

Și astfel am ocazia să mă plâng iarăși de o problemă pe care am insistat destul și prima dată: iluzia libertății cu care te momește jocul la început. Primul loc în care se trezește Alan este în vecinătatea unui motel izolat în deșert, o zonă destul de mare pe care sunt răspândite câteva clădiri și diverse obiecte.

După ce ajungi la motel, primul obiectiv major este împărțit în trei mai mici pe care le poți finaliza în ce ordine vrei, dar libertatea asta nu se concretizează mai departe. Odată ce ai terminat secțiunea respectivă, se revine la modelul predecesorului, unde ai de umblat în ordine fixă dintr-un loc în altul pentru a colecta ceva sau a activa vreun obiect.

Și de-aici încolo toată grămada de obiective e livrată foarte monoton. De cele mai multe ori ești pus să străbați câteva zeci de metri până la un checkpoint unde trebuie procurat sau activat ceva, acțiune urmată în general de apariția unui grup de posedați (Taken). Ești pus apoi să te întorci de unde ai plecat pentru a activa altceva sau a discuta cu singurul personaj care „populează” zona respectivă.

alanwakeamericannightmare050 alanwakeamericannightmare049

După motelul izolat, Alan ajunge, pe rând, la un observator astronomic și la un cinematograf în aer liber. Ele sunt vizitate fiecare de trei ori, pentru că Alan trebuie să pregătească în toate câte o scenă în conformitate cu o pagină de scenariu, acțiune ce va duce până la urmă la evadarea din dimensiunea în care este prizonier. Dar repetarea este necesară, chipurile, deoarece Scratch apare periodic pentru a-i încurca planurile.

Prima secțiune se termină cel mai spectaculos, dar la fel ca și în secțiunile de după finalizarea episoadelor din original, nu pot spune că scena respectivă se leagă foarte bine de de ceea ce jocul a livrat până acolo. Ca să nu fiu înțeles greșit, Club Foot se potrivește ca o mănușă evenimentelor, dar faptul că ea este repetată de trei ori fără nicio variație nu face niciun serviciu gameplay-ului.

S-a ratat o ocazie destul de bună pentru creșterea diversității și în construcția acestor mini-puzzle-uri. Absolut tot ce trebuie făcut este activarea unor obiecte până ajung în poziția sau starea cerută de scenariu, fără nimic lăsat pentru contribuția adevărată a celui care îl ghidează pe Alan. Iar puținele posibilități de explorare sunt eliminate și ele prin faptul că toate obiectele și locurile necesare rezolvării sunt marcate pe hartă.

alanwakeamericannightmare048 alanwakeamericannightmare047

Povestea rămâne în continuare același amestec de parapsihologie, supranatural și metafizică în care poți lăsa oricâte goluri dorești, pentru a le umple apoi cam cu orice „soluție” este la îndemână. Din fericire, prezentarea este și acum la nivelul din jocul precedent și mai îndulcește cât de cât repetitivitatea extrem de mare a gameplay-ului.

La televizor nu mai dai peste episoade din serialul Night Springs (doar ești într-unul acum) ci peste înregistrări ale lui Scratch în care, de cele mai multe ori, ucide pe cineva în timp ce îl sfidează verbal pe Alan. Înregistrările pot fi numite parțial „campy”, acea exagerare stridentă de seriozitate și zeflemea, dar sunt foarte atmosferice și printre cele mai bune eforturi ale prezentării Alan Wake.

Fiecare din cele trei zone principale are ca locatar câte o femeie. Poate că fiecare din ele este o metaforă pentru altceva sau poate că nu, cert e că adaugă savoare locurilor, oferindu-le în același timp un aer palpabil de spațiu real, locuibil, atât cât putem vorbi de asta în lumea lui Alan.

Pentru a nu încurca prea mult fluiditatea gameplay-ului (ăla care este) poți alege cât de mult sau puțin vorbești cu ele, deși recomand cele câteva minute de pauză necesare. Se fac niște considerații foarte interesante despre destin și liberul arbitru și chiar sunt curios să aflu câți dintre cei care apără seria cu orice preț au tras vreun folos intelectual de pe urma dialogurilor și monologurilor din Alan Wake.

alanwakeamericannightmare046 alanwakeamericannightmare045

Adevărul e că jocul are enorm de mulțumit prezentării și atmosferei, pentru că fără ele forma actuală a scenelor interactive n-ar putea salva mai nimic. Faptul că te simți constant într-un coșmar pe cale să explodeze, că universul lui Alan pare să ascundă secrete vechi și eterne și că cele trei femei întâlnite nu sunt foarte sigure – la fel ca și noi – de ce anume ar trebui să creadă despre lumea lor și despre bălmăjelile lui Alan, conferă jocului un caracter total aparte, datorită căruia înțeleg de ce unii pot fi atât de indulgenți cu lipsa crasă de variație a jocului propriu-zis.

Mecanica acțiunii n-a câștigat absolut nimic esențial. Da, arsenalul s-a mărit puțin cu un SMG, o arbaletă și alte câteva arme, dar n-a apărut nimic ce ar putea să modifice sau măcar să îmbogățească oricât puținul de tactică necesar confruntărilor. Mai rău, a fost eliminată chiar și o variație a utilizării luminii care fusese introdusă în DLC-uri. Apar totuși câteva tipuri de inamici noi… care nu schimbă cu nimic modul în care se desfășoară luptele.

Însă în contextul abordării Alan Wake, astea sunt chestiuni care pot fi parțial iertate, pentru că în definitiv American Nightmare este aici mai mult pentru a lega narativ originalul de continuare decât pentru a schimba cu adevărat ceva. Este scurt, într-adevăr – vreo patru ore – dar pentru un expandalone (expansion-pack ce nu necesită originalul instalat) durata este oarecum standard.

alanwakeamericannightmare044 alanwakeamericannightmare043

Pentru cei care vor să mai rămână în compania lui Alan după evadarea din linia centrală a poveștii, există noul mod Arcade. Aici, pe parcursul a cinci locuri complet noi, trebuie să supraviețuiești timp de 10 minute până la ivirea soarelui.

Inițial, mi s-a părut inexplicabil faptul că sesiunile de Arcade creează atât de multă dependenţă, având în vedere cât am criticat lipsa de diversitate a gameplay-ului, dar adevărul e că oricât de puțin ai de făcut ca păpușar al lui Alan, mecanica este extrem de solidă (atât mai lipsea, la cât e de „diversă”) și Alan răspunde la comenzi cu o promptitudine de lăudat. Niște multiplayer nu ar fi stricat deloc în Arcade, dar atât cât este, în goana după puncte și stele, cele cinci niveluri noi mai pot ocupa ușor cel puțin o oră de împușcături.

Una din cele mai răspândite întrebări-clișeu despre o continuare este dacă ea poate fi înţeleasă și în lipsa părților anterioare. Indiferent dacă l-ați suportat pe Alan și prima dată sau nu, American Nightmare este un început la fel de bun pentru serie, pentru că secțiunile interactive sunt exact la fel, iar povestea nu distruge nicio surpriză după primul joc.

De fapt, s-ar putea ca episodul de față să fie chiar o alegere mai bună, tocmai pentru că este izolat de origini și are un caracter care îl diferențiază suficient de cele opt anterioare. Eu îl consider cel puțin la același nivel cu episodul 4 al originalului (cel mai bun până acum, după părerea mea).

alanwakeamericannightmare042 alanwakeamericannightmare041

Pe una din paginile scrise de el și răspândite, ca și mai înainte, peste tot, Alan notează aproximativ: „Flashlight and gun. Sometimes it feels that’s all I have left.” La o primă vedere, American Nightmare ar putea să fie un altfel de Alan Wake, mai liber, mai colorat, cu ceva mai mult timp pentru acomodare și atașarea de personaje, îndreptând măcar o parte din neajunsurile originalului.

Dar ca și acesta, rămâne un joc condamnat să se zbată la limita dintre interacțiune și prezentare, un loc unde compromisuri trebuie făcute de cel puțin una părți, aici fiind în continuare vorba de secțiunile de joc propriu-zis. Pentru că în ce îi privește gradul de interactivitate, Alan Wake chiar nu are mai mult de o lanternă, o armă și, ocazional, un flashbang.

alanwakeamericannightmare040 alanwakeamericannightmare039


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
Zonele din Romania in care pandemia este tinuta sub control. Judetul care a raportat un singur caz nou
08/08/2020 14:59

 Romania a inregistrat in ultimele 24 de ore peste 1.300 de cazuri noi de COVID-19. In timp ce in unele judete sunt inregistrate in fiecare zi zeci de cazuri noi, unele judete raporteaza mai putin de cinci ...

CORONAVIRUS Numarul de cazuri noi si decese continua sa ramana ridicat: 1.350 de infectii si 43 de decese, raportate in ultimele 24 de ore. 448 de pacienti, internati la ATI
08/08/2020 13:02

 Autoritatie romane au facut publice ultimele date cu privire la numarul noi de cazuri de COVID-19, numarul deceselor si al pacientilor aflati la ATI. Pana astazi, 8 august, pe teritoriul Romaniei, au f ...

ULTIMA ORĂ Germania a decis să introducă 7 județe din România în ZONA DE RISC: Care sunt noile condiții de intrare pentru români
08/08/2020 12:39

Sapte judete din Romania au fost incluse de autoritătile Republicii Federale Germania in lista „zonelor de risc“. Partea germana a informat partea romana cu privire la măsurile luate, pe canale di ...

Declarații HALUCINANTE ale primarilor PSD chemați de șefii PNL ca să trădeze: 'Nu am trăit aşa vremuri de presiuni, să nu ne întoarcem la comunism'
08/08/2020 08:27

 Preşedintele executiv al PSD Giurgiu, Marian Mina, a declarat vineri, in cadrul unei conferinţe de presă, că asupra primarilor PSD din judeţ se fac presiuni pentru a trece la alte partide, dar foarte ...

 Record de decese si de cazuri noi: 50 de oameni au murit. Sunt 1.378 de cazuri noi. La ATI sunt 446 de pacienti
07/08/2020 13:16

 Record de decese si de cazuri noi: 50 de oameni au murit. Sunt 1.378 de cazuri noi. La ATI sunt 446 de pacienti  In 24 de ore din cauza COVID-19. De asemenea au fost inregistrate 1.378 de cazuri noi ...

Cod galben de caniculă și vânt puternic în jumătate de țară  HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
07/08/2020 10:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Coronavirus: Peste 19 milioane de cazuri în lume (bilanţ AFP)
07/08/2020 08:31

Peste 19 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost inregistrate in lume, dintre care un milion in patru zile, potrivit unui bilanţ efectuat de France Presse din surse oficiale joi la ora 23.0 ...

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

Gafă de proporţii uriaşe a conducerii PNL şi USR Prahova ! Ploieştiul în pericol să piardă clădirea primăriei !
31/07/2020 14:04

 Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.   Iar locul „ochit” de cele ...

BREAKING - Noi restricții anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Mască în spații deschise, activități interzise noaptea și distanță pe plajă
28/07/2020 20:44

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a aprobat in sedinta desfăsurată astăzi, 28 iulie, Hotărarea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 l ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!