default

Dimensiune font:

Alice: Madness Returns Review

| 22-10-2012 16:11

Alice: Madness Returns Review

Dintre toţi oamenii, probabil pisica e cea mai normală. Porcii zboară, cărţile de joc îti dau cu halebarda peste ochi, copiii sunt doar monştri violenţi, iar păpuşile se trezesc la viaţă cu idei criminale. Cam asta este viziunea din Alice: Madness Returns, continuarea unui titlu la fel de dus cu pluta – American McGee’s Alice – unde acelaşi designer cu nume parcă sunând a Mercedesa din Chitila îşi pune încă o dată viziunea în practică, continuând misiunea fetei inocente prinsă în circumstanţe extraordinare.

Alice din povestea lui Lewis Caroll a murit demult. De fapt, niciodată n-a fost Alice, ci o versiune sucită într-un univers cu fundul în sus. După ce familia îi moare într-un incendiu, Alice ajunge la un azil de nebuni, de unde este în sfârşit eliberată sub atenta supraveghere a unui doctor cu pretenţii de psiholog, care vrea să o facă să treacă peste coşmarurile care îi bântuie nu doar somnul, ci şi realitatea. Iar pentru asta, ea trebuie să-şi amintească noaptea incendiului şi adevărul despre cine a dat foc casei, nu doar ca să se salveze pe sine, ci şi Wonderland-ul infectat de creature monstruoase.

Lumea minunată a imaginaţiei fetei este punctul forte al întregului joc. Peisajele sunt diferite în funcţie de capitol şi treci de la păduri luminoase cu ciuperci imense la o casă de păpuşi ai cărei locuitori mânuiesc cuţite, de la un castel posomorât pe vârful unui munte unde discuţi filozofic cu un ceainic la platforme în nori făcute din cărţi de joc. În contrast, secvenţele petrecute de Alice în lumea reală sunt de-a dreptul triste, parcă mai întunecate decât Bleak House-ul şi viaţa lui Oliver Twist ale lui Dickens, o imagine a unui secol în care ştiinţele psihologico-psihiatrice abia făceau primii paşi, iar pacienţii încă erau “trataţi” cu băi îngheţate şi şocuri electrice.

Nu e de mirare deci evadarea protagonistei în Wonderland, din punct de vedere tehnic jocul fiind un platformer. Nici nu e greu să controlezi salturile, fie pe tastatură sau controller, doar luptele se dovedesc mai greu de stăpânit din cauza unei camere prea neastâmpărate. Alice leagă salturi, pluteşte şi iarăşi sare, înconjurată de fluturi şi flori, iar costumul ei se schimbă pe parcursul poveştii, analogia cu Alinuţa cea sadică din bancurile noastre devenind din ce în ce mai puternică.

Oricum, Alice nu face degete prin casă, chiar dacă una dintre armele din dotare este deja celebrul ei cuţit însângerat (Vorpal Blade). Dar ăsta e doar începutul, următoarele arme fiind râşniţa de piper în ediţia Porcuşor, ceainicul-tun şi căluţul de jucărie cu ochi înflăcăraţi. Fiecare se potriveşte unui anumit tip de monstru care îi întunecă amintirile, astfel că trebuie să experimentezi cam de fiecare dată. Cuţitul e folosit pentru atacuri de aproape, calul pentru atacurile “puternice”, râşniţa joacă rol de puşcă, iar ceainicul e versiunea de bucătărie a aruncătorului de grenade. Oricum, râşniţa este cea mai simpatică pentru că piperul are o utilitate specială: face să strănute râturile de porc zburătoare, care apoi vor dezvălui zone ascunse, rute alternative şi alte secrete.

Problema e că gameplay-ul poate deveni plictisitor. Secvenţele de salturi sunt aceleaşi şi ai renunţa într-o oră dacă design-ul mediului nu te-ar fura complet. Luptele sunt destul de dificil de stăpânit, dar inamicii pun probleme doar dacă îi laşi să te înconjoare. Însă chiar şi aşa, inamicii ucişi lasă în urmă trandafiri pentru ca Alice să-şi refacă viaţă, plus dinţi care sunt folosiţi pentru îmbunătăţirea armelor. Mai interesant e că ai multe lucruri de descoperit pentru a pune cap la cap detaliile poveştii, răspândite prin niveluri sub formă de amintiri ale diverselor personaje. Fiecare NPC din lumea reală are ceva de spus şi mai ales de ascuns când vine vorba de Alice şi e de dorit să găseşti toate amintirile, porcusorii zburători sau sticluţele ca să ai o imagine completă.

Unele zone sunt accesibile doar dacă Alice este micşorată, aspect preluat din cartea lui Caroll; din fericire, n-ai nevoie de poţiuni, acţiunea se face după nevoie şi dorinţă. În rest însă, acţiunile tale sunt mai mereu aceleaşi: sari, te lupţi, te strecori, mai recuperezi secrete. Luptele sunt interesante doar în măsura în care te confrunţi cu creaturi din cele mai neaşteptate: cărţi de joc cu suliţe, copii parcă sufocaţi în petrol, crabi care aruncă cu grenade, goblini cu furculiţe, mine care nasc albine mecanice la nesfârşit dacă nu le distrugi rapid, păpuşi malefice ş.a.m.d.

Există şi câteva încercări de a varia gameplay-ul, dar din păcate ideile sunt stricate de cele mai multe ori de camera prea zglobie sau prost plasată. Un puzzle muzical, alunecarea pe rampe, un cap de păpuşă care se rostogoleşte sau un călău cu securea pe urmele tale sunt tot atâtea momente care ar fi putut fi memorabile dacă din punct de vedere tehnic ar fi fost realizate diferit, cea mai bună comparaţie fiind Prince of Persia.

Toate sunt date însă uitării în timp ce te pierzi prin design-ul incredibil. E păcat că grafica nu e la zi pentru a ne bucura de şi mai multe detalii, dar totuşi eşti iremediabil atras în lumea Wonderland-ului. Podurile din cărţi de joc apar din neant, platforme aproape invizibile îţi fac inima să bată mai repede, vârtejuri şi trambuline te aruncă spre noi zone, iar scoici uriaşe te strivesc dacă nu furi amintirea cât mai repede din cochilia lor. Cascade şi munţi, castele, temple, peşteri, zone subacvatice, platforme în nori şi întregi secvenţe 2D completează un joc care până la urmă arată extraordinar şi în care e clar că libertatea de design şi idei a fost totală. Şi secvenţele cinematice sunt 2D, dar se încadrează perfect în stilul general, lucru greu de reuşit în alte jocuri moderne care au apucat pe acelaşi drum.

Şi partea sonoră este extrem de reuşită, mai ales în ceea ce priveşte sunetele ambientale, cu râturile zburătoare în frunte; actorii îşi fac bine datoria, doar vocea lui Alice având momente în care tonalitatea nu se potriveşte deloc cu textul, locul şi contextul discuţiei. Animaţiile în schimb lasă de dorit pe ici, pe colo, la care se adugă şi destule coliziuni defectuoase. Lipsa multiplayer-ului se simte, fiindcă aş fi apreciat măcar o zonă tip arenă, unde să înfrunţi valuri după valuri de ciuperci nebune, viespi cu katana sau copii zombie.

Însă cu toate avantajele oferite de design-ul original, Alice: Madness Returns pare fugărit pentru a fi scos pe piaţă. Durata este decentă, nu trage de poveste inutil, dar unele secţiuni ar fi avut nevoie de lustru, atât vizual, cât mai ales tehnic. Un platformer, gen rar la ora actuală, trebuie să fie impecabil din punct de vedere al mecanicilor, altfel îşi pune singur piedică, pentru că esenţa gameplay-ului de acest gen este repetitivă. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu puzzle-urile prea uşoare şi cu luptele în care e suficient să nimereşti arma corectă şi n-ai prea multă provocare în faţă. Chiar şi aşa, jocul reuşeşte să te ţină în universul lui nebun, încurajându-te să vezi dacă Alice îşi aminteşte noaptea fatală şi dacă într-adevăr a fost de vină altcineva sau chiar ea şi-a adus la viaţă fanteziile criminale…


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
 Vremea in weekend. Temperaturi foarte ridicate HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
06/08/2020 10:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Coronavirus Romania. Noi cifre alarmante: Record de pacienti la ATI: 464 persoane, 1.309 de noi cazuri si 41 de decese, in 24 de ore
05/08/2020 14:02

 Raportul autoritatilor privind evolutia coronavirusului in Romania, arata noi cifre alarmante. In doar 24 de ore s-au inregistrat 41 de decese si 1.309 cazuri noi. La sectiile de Terapie Intensiva sunt 46 ...

VIDEO Dezastrul de a doua zi: Cum arată Beirutul după explozii
05/08/2020 09:59

 Imagini publicate de Guardian arată efectul devastator al exploziilor de marti. Presedintele Libanului a invocat starea de urgentă pentur o perioadă de două săptămani. Pană acum au f ...

Cinci persoane duse la audieri, după filtrele din Capitală. Ce au găsit polițiștii în mașinile lor
05/08/2020 08:32

Cinci persoane in masinile cărora au fost găsite, in timpul filtrelor de marti noaptea, din Capitală, un pistol cu bile, o bată de baseball si alte arme albe au fost duse la audieri, fiind intocmite dosare ...

NEBUNIE Bilanţul contaminărilor cu covid-19 în Olanda creşte cu 95% într-o săptămână
05/08/2020 08:10

E nebunie in Olanda, unde coronavirusul face ravagii. Specialistii nu mai pot tine sub control boala, iar numărul infectărilor explodează.   Bilanţul contaminării cu noul coronavirus aproape s-a dub ...

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

Gafă de proporţii uriaşe a conducerii PNL şi USR Prahova ! Ploieştiul în pericol să piardă clădirea primăriei !
31/07/2020 14:04

 Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.   Iar locul „ochit” de cele ...

BREAKING - Noi restricții anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Mască în spații deschise, activități interzise noaptea și distanță pe plajă
28/07/2020 20:44

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a aprobat in sedinta desfăsurată astăzi, 28 iulie, Hotărarea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 l ...

Putin își plasează arma supremă în Marea Neagră - Poate lovi România în câteva minute
27/07/2020 05:55

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat - duminică, la Sankt-Petersburg - că Marina militară rusă va fi dotată cu arme nucleare hipersonice şi cu drone submarine nucleare, acestea - potrivit Ministeru ...

Două îngrijitoare românce au primit moștenire peste un milion de euro de la italianul bogat pe care l-au îngrijit
25/07/2020 18:38

Două romance care lucrau ca ingrijitoare pentru un bătran din Italia, au primit după moartea acestuia un milion de euro. Bătranul le-a trecut in testament pentru că au avut grijă de el, insă rudele bărb ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!