Amnesia: The Dark Descent Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 17:07

Amnesia: The Dark Descent Review

Frictional Games. Cartierul general al terorii virtuale. Un birouaş înghesuit, câteva monitoare care pâlpâie şi cărţi erodate aşezate pe marginea meselor, luminate doar de licărul difuz al unor lumânări marcate de scrijelituri oculte. În contrast puternic cu acurateţea geometrică a studiourilor corporatiste, camera de tortură în care zac semiconştienţi testerii îneacă orice icnet, tresărire sau urlet prin formele rotunde şi dalele gotice.

Mi-e greu să îmi imaginez sursa terorii ilustrate în Amnesia fără să o asociez unui studio dedicat până în pragul igrasiei peisajelor lui H.P. Lovecraft. Formula sub care producătorii multinaţionali au decis să ne injecteze venele cu fobii supranaturale nu e nouă ca principiu, dar e extrem de eficientă. La ea contribuie imersiunea şi lipsa filmuleţelor care să ne desprindă de perspectiva la persoana întâi, gâfâielile, zgomotele bine dozate sau paranoia unui protagonist care se împiedică, ameţeşte şi aude mai multe voci decât Lorin Furtună.

O briză sinistră vâjâie ameninţător în holurile unei structuri gotice masive. Pe podeaua rece de piatră, o siluetă îşi anunţă trezirea. Ştim un singur lucru – că îl cheamă Daniel. Vocile care îi bubuie în cap intermitent, privirea defocalizată şi mersul slăbit, clătinat, ne informează că nu avem de-a face cu un erou în sensul clasic al cuvântului.

Când eşti atât de instabil fizic şi mental, ultimul lucru de care ai nevoie e o călătorie în inima întunericului, prin sisteme de canalizare, laboratoare şi rezervoare subterane cu prostul obicei de a fi populate de monştri. Mai ales când eşti neînarmat şi singurul puls pe o rază de tot jocul este al tău. Un puls din ce în ce mai slab, de altfel.

Daniel, ca şi Jason Bourne, se trezeşte fără identitate. Dar în timp ce Jason Bourne ni se dezvăluie ca un supraom în slujba Binelui Absolut, Daniel e o muscă firavă care se zbate în pânza păianjenului, halucinând şi dârdâind din pricina unui trecut din ce în ce mai întunecat cu fiecare pagină de jurnal găsită prin castelul pe care îl străbate.

Lumea lui Dark Descent tinde către gotic şi e ceva mai arhaică decât peisajul predominant industrial din trilogia Penumbra. Unde supranaturalul spirala acolo între halucinaţii şi supradoze vizuale de culori primare, sucombate secvenţial de tuneluri obscure şi claustrofobice, Amnesia abuzează întunericul, decorurile unui castel ale cărui rădăcini se pierd în negura istoriei şi trimiteri „lovecraftiene” înspre demoni ai Egiptului antic. Un fel de creionare interactivă a povestirii The Outsider, cu majoritatea motivelor şi temelor păstrate intacte.

Până la final, nu ştii dacă eşti un învăţăcel în slujba binelui sau cel mai periculos amnezic de la candidatul manciurian încoace. De fapt, până şi acest aspect rămâne la latitudinea ta. În ciuda designului linear, deciziile pe care le iei în timpul bâjbâielilor prin donjonul bântuit vor decide dacă toată munca de instalator pe care o întreprinzi pentru rezolvarea puzzle-urilor culminează prin salvarea omenirii, condamnarea ei la întuneric etern sau vreun alt deznodământ pe care ar fi lipsit de eleganţă să-l dezvălui…

Deşi călătoria e întreruptă ocazional de obstacole cerebrale şi capcane morbide, Amnesia redă senzaţia unei aventuri continue – oricât de speriat ai fi, oricât de multe voci ai auzi şi oricât de des s-ar stinge felinarele de pe coridorul care speri din tot sufletul să fie ultimul pe care trebuie să-l parcurgi – ceva te împinge înainte. Cursul evenimentelor e destul de fluid, n-ai absolut niciun motiv să stai pe loc, cu atât mai mult cu cât grohăielile şi muzica tensionată anunţă prezenţa unei creaturi demonice care te-a zărit din spate.

Monştrii din Amnesia sunt mai mult decât nişte pericole animate în calea ta către victorie. Ei reprezintă lipsa controlului, neputinţa în forma ei cea mai acută. Nu doar că nu te poţi lupta cu ei, dar dacă te uiţi în direcţia lor generală începi să înnebuneşti şi te dai de gol, indiferent de cât de întunecat e cotlonul în care te-ai ascuns.

Unul din ingredientele principale ale acestei frici constă în fragilitatea şi absenţa elementului combativ din Daniel – singura scăpare constă în închiderea uşilor în urma ta, un moment de respiro care nu durează niciodată prea mult, fiindcă nu le ia foarte mult bestiilor să dărâme barierele de lemn.

Senzaţia că eşti urmărit e accentuată de aşa-zisa Umbră mereu la călcâiele tale, sau secvenţele în care apa e izbită de picioare invizibile care te forţează să rămâi suspendat pe cutii şi pasarele, dârdâind din toţi rărunchii în speranţa că vei ajunge la finalul camerelor inundate înainte să vezi ecranul de încărcare, în timp ce personajul ţi se prăbuşeşte fără vlagă în baltă.

Mai mult, neliniştea nu are limite clare, fiindcă monştrii pot fi oriunde. Nu există zone specifice în care să apară sau segmente identificabile de evadare. Fiecare nivel poate fi populat de pericole, ceea ce te face extrem de nesigur vizavi de când să foloseşti candela din dotare (cu petrol finit) sau când să aprinzi lumânările şi torţele de pe pereţi cu resurse la fel de finite.

Şederea prea mult timp în întuneric accentuează şi ea prăbuşirea lui Daniel în demenţă, marcată vizual şi auditiv prin efecte asupra perspectivei, gândaci care îţi patrulează conul vizual sau o respiraţie grea, de aventurier muribund.

Şi cu toate că puzzle-urile nu sunt deosebit de pretenţioase – un dezavantaj observabil, având în vedere numeroasele posibilităţi oferite de motorul fizic, moştenitorul conceptului din Penumbra – faptul că trebuie să revizitezi zone anterioare în cazul în care ai ratat vreun element critic te împinge înapoi în pericole de care credeai că ai trecut pentru totdeauna.

Iar muzica? Ei bine, muzica este unul din elementele de geniu. Lui Amnesia îi pot fi reproşate chestiuni individuale – obstacolele adeseori prea simple, arhitectura inconstantă a nivelurilor – dar tabloul general e alimentat şi prezentat ca un film care te face să uiţi că ai văzut, pentru câteva secunde, microfonul deasupra personajelor sau o lacună în scenariu.

Muzica şi sunetele contribuie din plin la atmosfera imersivă: urletele şi demenţa alipite maiestuos tensiunii în crescendo, calmului inspirat de apa care curge liniştitor pentru câteva minute într-un rezervor lipsit de hazardul morţii sau scrijeliturilor metalice ale unui monstru auzit, dar niciodată văzut – nimic nu pare aleator şi eşti calmat fără să vrei de o secvenţă doar pentru a fi nepregătit în caruselul de alergături disperate care urmează.

Un element deosebit vine sub forma comentariilor producătorilor, care funcţionează identic cu Dev Comment-urile din Half-Life 2. Însă vă sugerez să parcurgeţi jocul cu această opţiune activată abia după ce l-aţi terminat o dată, fiindcă riscaţi spoilere, dezamorsarea unor momente deosebite şi în genere întreruperea imersiunii.

Dacă vi se pare că puteţi face treabă mai bună, n-aveţi decât să aşteptaţi editorul de hărţi, pentru că Amnesia are încorporată în meniu o variantă extrem de promiţătoare: Custom Story. Pe Youtube puteţi vedea interfaţa generală a uneltei de creaţie, care pare suficient de intuitivă şi similară altora de gen încât să mă aştept la destul conţinut third-party încât cei 20 de dolari investiţi în cea mai recentă jucărie de la Frictional să pară un mizilic.

Astfel, Amnesia este un joc teribil de înfricoşător, ale cărui merite sunt cu atât mai spectaculoase cu cât uneltele sunt mai rudimentare, senzaţia constantă de frică şi instabilitate fiind egalate poate doar de Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth. Frictional au produs într-adevăr o aventură interactivă care te obligă mereu să cobori din ce în ce mai adânc înspre inima răului, echilibrând foarte eficient călătoria intrinsecă către punctul maxim de demenţă cu descendenţa într-un castel poate mai vechi decât ne e sugerat iniţial…


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Germania include Bucureștiul și alte 10 județe din România pe lista „zonelor de risc”
13/08/2020 09:04

 Autorităţile din Germania au actualizat lista „zonelor de risc” din Romania stabilită in contextul pandemiei de Covid-19, pe aceasta fiind adăugate atat Bucureştiul cat si alte 10 judeţe ...

Maria, fiica lui Vladimir Putin care a testat vaccinul anti-coronavirus
13/08/2020 08:26

 Ambele fete au iesit de pe scena publică, cel putin ca fiicele lui Vladimir Putin, incă din 1999, cand tatăl lor a preluat functia de premier si, apoi, a ajuns la presedintie la sfarsitul anului. Maria ...

Creditul cu buletinul devine creditul cu buletinul fals. Rețeaua care a reușit să ia credite de 2 milioane de lei cu acte false
12/08/2020 20:31

 Miercuri, politistii şi procurorii au efectuat miercuri, 45 de percheziţii domiciliare la suspecţi cercetaţi pentru infracţiuni de inşelăciune, fals in inscrisuri sub semnătură privată, fals mat ...

NELU IORDACHE ÎȘI PROTEJEAZĂ AFACERILE CU GUNOAIE DIN CĂLĂRAȘI ȘI ȘANTAJEAZĂ FUNCȚIONARII PUBLICI
12/08/2020 17:34

 Atat presa din Romania cat si presa internatională au publicat si publică in continuare o serie nesfarsită de articole prin care se arată că Nelu Iordache a fost trimis in judecată pentru nu mai put ...

  HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
12/08/2020 09:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Lovitură de teatru: Obligația de a purta o mască în spațiile în aer liber încalcă articolul 8 CEDO, a decis o instanță din Franța
12/08/2020 08:27

Obligatia de a purta o mască in spatiile in aer liber reprezintă o interferentă in exercitarea dreptului la respectarea vietii private, in sensul Articolului 8 din Conventia europeană pentru protectia drept ...

Executarea lucrarilor de constructie pentru Autostrada de Centura Bucuresti a fost autorizata de Ministerul Transporturilor
12/08/2020 05:14

 Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor (MTIC) a autorizat, marti 11 august 2020, executarea lucrarilor de construire pentru Autostrada de Centura Bucuresti, sectorul de pe raza loca ...

Vin banii pentru autostradă şi aeroport!
10/08/2020 00:00

  Prezentă la Iaşi la sfarşitul săptămanii trecute, alături de miniştrii Costel Alexe şi Marcel Boloş, vicepremierul Raluca Turcan a precizat că infrastructura spre Moldova şi dinspre Moldova v ...

Declarații HALUCINANTE ale primarilor PSD chemați de șefii PNL ca să trădeze: 'Nu am trăit aşa vremuri de presiuni, să nu ne întoarcem la comunism'
08/08/2020 08:27

 Preşedintele executiv al PSD Giurgiu, Marian Mina, a declarat vineri, in cadrul unei conferinţe de presă, că asupra primarilor PSD din judeţ se fac presiuni pentru a trece la alte partide, dar foarte ...

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!