Anunț de ultimă oră de la meteo: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

default

Dimensiune font:

| 10-12-2018 17:44

Prognoza meteo. Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni?

 

 
Prognoza meteo. Valorile termice diurne vor rămâne, în general, peste normele climatologice ale perioadei, iar la nivel de precipitaţii probabilitatea de producere a acestora - mai ales sub formă de ploaie şi lapoviţă - va fi constantă pe parcursul următoarelor două săptămâni (10 - 23 decembrie), arată prognoza de specialitate, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, intervalul va debuta cu o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit, iar în perioada 12 - 14 decembrie valorile termice, în scădere, se vor situa în jurul mediilor multianuale. Astfel, pe parcursul primei săptâmâni vor fi temperaturi maxime de 2 - 6 grade şi minime între -4 şi zero grade, mediat regional. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi în creştere, cu o probabilitate mare ca în special valorile diurne sa se situeze cu mult peste cele climatologic specifice după mijlocul lunii decembrie. Pe tot parcursul intervalului de referinţă, probabilitatea pentru precipitaţii (sub formă de ploaie şi doar trecător lapoviţă sau ninsoare) se va menţine relativ ridicată, însă acestea vor avea caracter temporar şi în general vor fi slabe cantitativ.

În Crişana, intervalul va debuta cu o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit, iar în perioada 12 - 14 decembrie valorile termice, în scădere, vor deveni apropiate de mediile multianuale. Pe parcursul primei săptâmâni vor fi temperaturi maxime între un grad şi 6 grade, şi minime cuprinse între -5 şi zero grade, mediat regional. Pentru cea de-a doua săptămâna sunt estimate temperaturi în creştere, cu o probabilitate mare ca în special valorile diurne să se situeze peste cele climatologic specifice după mijlocul lunii decembrie. Pe tot parcursul intervalului de referinţă, probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine relativ ridicată, dar acestea vor avea caracter temporar şi, în general, vor fi slabe cantitativ.

Prognoza meteo. În zona Transilvaniei, în prima săptămână, media regională a valorilor de temperatură va fi apropiată, iar la început chiar uşor peste specificul climatologic al acestei perioade din an, cu maxime diurne de 0 - 5 grade şi minime în general între -7 şi -2 grade, cu valori mai mici în special în depresiuni în perioada 12 - 14 decembrie. Estimările pentru intervalul 16 - 23 decembrie indică o probabilitate mai mare de a se înregistra un regim termic în general peste cel normal în a doua jumătate a lunii decembrie, mai ales în privinţa valorilor diurne. Probabilitatea pentru precipitaţii locale - ploaie, lapoviţă şi ninsoare - se va menţine relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de referinţă, însă acestea vor avea caracter temporar şi vor fi slabe cantitativ.

În Maramureş, în prima săptămână, valorile termice diurne vor avea variaţii uşoare, iar regimul termic nocturn va fi în scădere în perioada 13 - 15 decembrie, temperaturile încadrându-se în general într-un ecart mediu apropiat de normele climatologice pentru luna decembrie. Astfel, mediat regional vor fi maxime de 0 - 3 grade şi minime de la -4 la zero grade, cu valori mai mici în perioada 13 - 15 decembrie. Estimările prognostice pentru a doua săptămână indica o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra un regim termic peste cel mediu multianual, în special la valorile diurne. Probabilitatea pentru precipitaţii mixte, slabe şi moderate cantitativ, cu caracter temporar, se va menţine relativ ridicată pe tot parcursul intervalului de referinţă.

În Moldova, în prima săptămână de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale acestei perioade din an, cu maxime între zero şi 5 grade, precum şi minime între -6 şi -2 grade, în medie regională. Temperaturi mai mici sunt posibile a se înregistra în nopţile din perioada 13 - 15 decembrie. Pentru cea de-a doua parte a intervalului de referinţă sunt estimate temperaturi în creştere, cu o probabilitate relativ mare ca în special valorile diurne să se situeze peste cele climatologic specifice după jumătatea lunii decembrie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare după data de 15 decembrie, cu toate acestea şi în prima săptămână se vor semnala ploi, lapoviţă sau ninsori, însă doar trecătoare şi pe spaţii restrânse.

Prognoza meteo. În zona Dobrogei, în prima săptămână de prognoză, temperaturile diurne nu vor avea variaţii semnificative şi se vor situa în jurul celor normale în a doua decadă a lunii decembrie, între 3 şi 6 grade. Minimele nocturne vor fi mai coborâte doar în perioada 13 - 14 decembrie, în rest urmând a se situa uşor peste medii, într-un ecart de la -4 la zero grade. Estimările pentru intervalul 15 - 23 decembrie indică o probabilitate mai mare de a se înregistra un regim termic în general peste cel normal în a doua jumătate a lunii decembrie, mai ales în privinţa valorilor diurne. Probabilitate pentru precipitaţii (predominant ploaie, trecător mixte) va fi relativ ridicată pe parcursul intervalului de referinţă. Acestea vor fi totuşi în general slabe, doar în jurul datei de 15 decembrie fiind estimate cantităţi de apă moderate.

În Muntenia, intervalul va debuta cu o vreme uşor mai caldă decât în mod obişnuit, iar în perioada 12 - 14 decembrie valorile termice, în scădere, se vor situa în jurul mediilor multianuale. Pe parcursul primei săptâmâni vor fi temperaturi maxime de 3 - 6 grade şi minime ce vor oscila între -4 şi zero grade Celsius. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate temperaturi în creştere, peste cele climatologic specifice perioadei. Pe tot parcursul intervalului de referinţă, probabilitatea pentru precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi, trecător, ninsoare se va menţine relativ ridicată, însă acestea vor avea caracter temporar, distribuţie locală şi vor fi în general slabe cantitativ.

Pentru regiunea Olteniei, în prima săptămână de prognoză, media regională a valorilor de temperatură va fi apropiată, iar la început chiar uşor peste specificul climatologic al acestei perioade din an, cu maxime diurne de 4 - 7 grade şi minime începând de la zero şi până la -5 grade Celsius. În intervalul 16 - 23 decembrie, regimul termic va fi, în general, peste cel normal, mai ales în privinţa valorilor diurne. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în jurul datelor de 15 şi 21 decembrie, în restul intervalului doar pe spaţii mici fiind de aşteptat precipitaţii slabe.

Prognoza meteo. La munte, până în jurul datei de 15 decembrie, temperaturile vor fi în scădere, caracterizând o vreme rece. Valorile diurne vor fi negative în toată zona montană şi vor rămâne la pragul de ger (-10 grade) la altitudini de peste 1.600 de metri. Minimele nocturne vor coborî spre o medie oscilantă, între -14 şi -12 grade Celsius. După data de 16 decembrie va exista o creştere de temperatură ce va determina, cu probabilitate relativ mare, un regim termic în general peste cel normal înregistrat în a doua jumătate a lunii decembrie. Precipitaţiile, predominant sub formă de ninsoare în prima parte a intervalului, apoi mixte, se vor semnala local, vor avea caracter temporar şi, în general, vor fi slabe cantitativ. realitatea.net

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei