Apocalyptica Review

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 15:06

Apocalyptica Review

Evit in general sa imi fac o parere despre un joc inainte de a fi lansat sau inainte de a aparea macar o versiune beta ori un demo. Imaginile sau filmuletele dintr-un joc au rolul de a face o prima impresie cat mai favorabila posibil, prin faptul ca pot ascunde foarte bine deficientele unui joc, scotand totodata in evidenta, cu maestrie, doar aspectele pozitive. BloodRayne cu ale sale filmulete pe care le-am vazut de nenumarate ori este un excelent exemplu. Mai mult, toate orele pe care le-am petrecut jucand demo-uri reprezinta foarte putin comparativ cu timpul pe care l-am dedicat versiunii demo a jocului celor de la Terminal Reality. Pe cat de mult am asteptat BloodRayne, pe atat de dezamagit am fost de jocul propriu-zis. Mi-am promis in acel moment ca voi fi mult mai circumspect pe viitor privind cel putin filmuletele pe care le lanseaza producatorii pentru a isi promova jocurile. Fiind o fire optimista, mi-am incalcat fara prea multe retineri promisiunea atunci cand am vazut filmuletele din Apocalyptica, din ceea ce credeam eu atunci ca este un third-person action cu engine de Quake III.

Apocalyptica Apocalyptica

Dupa cum sugereaza si numele, Apocalyptica este un joc cu conotatii religioase. Drept urmare a unui razboi dintre fortele binelui si ale raului, razboi cunoscut in Biblie sub denumirea de Armageddon, oamenii sunt fortati sa abandoneze Pamantul pustiit de lupte si sa se retraga pe alte planete. Desi a fost infrant, Diavolul renaste dupa mii de ani, avand un nou nume, insa acelasi scop: de a distruge omenirea. Conducand o echipa de patru personaje diferite, jucatorul este purtat in lupta sa impotriva lui Neo-Satan, de-a lungul a 18 misiuni, in patru locatii majore: planeta Jerusalem V, nava spatiala SS Ariziel, Nu-Hades (noua denumire a Pamantului) si Hell unde va avea loc confruntarea finala.
Jocul ofera 32 de caractere divizate in doua factiuni: good si evil, ultima fiind disponibila doar in multiplayer. In total sunt opt clase: Nuns, Templars, Seraphs si Combat Droids (good) si Black Knights, Vamps, Wraiths si Ripper Droids (evil), fiecare avand propriile sale caracteristici: firepower, combat skills, speed si faith. De exemplu, Droids sunt foarte eficienti cu armele cu range, insa slabi in lupta de aproape, Nuns se bazeaza pe agilitate si viteza, Seraphs vindeca coechipierii si ataca cu ajutorul vrajilor, iar Templars sunt mai lenti, dar damage-ul facut de sabiile lor este devastator. De mentionat ca, desi cele doua grupe de cate patru clase difera ca aspect, arme si vraji, caracteristicile lor sunt simetrice, fapt care scade din diversitatea multiplayer-ului.
Ca si in BloodRayne, fiecare personaj se poate lupta cu ajutorul ambelor maini, intr-una tinand o sabie sau un staff, iar in cealalta folosind vraji sau arme de foc. Conotatiile religioase se regasesc si in denumirile armelor (The Eye of God, Martyr Gun, Bible Basher), denumiri sub care regasim armele clasice din FPS-uri: sniper rifle, machine gun sau lansatorul de rachete. Vrajile, ofensive sau defensive, variaza de la clasicul Fireball pana la Void, Divine Intervention sau Repel – aceasta din urma este extrem de iritanta, deoarece actioneaza ca Force Push din Jedi Academy.
In functie de directia in care te misti si de succesiunea loviturilor poti executa combo-uri, nu atat de spectaculoase pe cat de eficiente in situatiile in care esti coplesit de adversari. Loviturile acestora pot fi parate atat timp cat exista stamina, indicator care, ca si mana, se reface in timp. Prin intermediul unui meniu ce aduce cu cel din Devastation poti da pana la patru ordine coechipierilor tai (fiecaruia separat sau nu): solo, stand, guard, follow, fapt ce iti va permite sa abordezi unele nivele intr-un mod tactic care te va scuti de bataile de cap ce apar daca le parcurgi ca intr-un FPS clasic, si anume mergand inainte si casapind inamici. Aspectul tactic este sporit si de prezenta optiunii de a schimba armele, vrajile si sabiile in timpul unei misiuni, diversitatea acestora depinzand de runele gasite in nivelele anterioare.

Apocalyptica Apocalyptica

In general, misiunile au un obiectiv principal si cateva secundare, acestea putand fi parcurse uneori intr-o ordine aleatorie: salvarea unor prizonieri, dezactivarea unor generatoare, anihilarea inamicilor sau activarea unor incuietori. Datorita faptului ca Apocalyptica este un joc de echipa, unele obiective sunt destul de inedite din punct de vedere al conceptului, deoarece va trebui sa iti dispui cat mai tactic si mai eficient coechipierii in diverse portiuni ale nivelului respectiv, dandu-le ordine corespunzatoare. Insa modul de indeplinire al acestor misiuni este foarte dificil si foarte prost implementat, facand ca Apocalyptica sa fie unul dintre cele mai slabe jocuri in single-player pe care le-am jucat in acest an.

Apocalyptica Apocalyptica

In jocurile single-player in care aveti coechipieri, veti infrunta fie un numar aproximativ egal de boti controlati de computer (Unreal Tournament 2003), fie un numar oarecare de inamici (Devastation), numar care este proportional cu intinderea pe verticala si pe orizontala a nivelelor. Cum Apocalyptica ofera un joc de echipa cu patru caractere, Extreme FX au ales o solutie de mijloc, solutie ce se dovedeste a fi pur si simplu dezastruoasa. Astfel, pe langa cei patru boti evil ce fac parte din clase simetrice cu cele ale personajelor tale, fiecare nivel contine un numar impresionant, uneori infinit, de inamici. De ce infinit? Deoarece cuvantul prin care poate fi descris intregul joc este respawn. Se respawneaza munitia, item-urile de sanatate, te respawnezi tu si coechipierii, dar se respawneaza si inamicii, fie ei boti sau nu. Degeaba ai ajuns sa controlezi, dupa o munca titanica, jumatate de nivel, daca, atunci cand mori, incepi de unde ai plecat, fiind nevoit sa o iei de la capat. Degeaba activezi trei portaluri, daca te trezesti ca celalalte doua pe care le deschisesei s-au inchis la loc in timpul in care te-ai respawnat si ai ajuns la ele. Degeaba trebuie iti pozitionezi doi coechipieri pe doua beacon-uri pentru a deschide o usa daca acestia nu sunt in stare sa se desprinda din lupta si sa iti urmeze ordinele sau pur si simplu refuza sa se miste, chiar daca nu e nici un adversar in preajma. Degeaba ai nevoie de toti colegii de echipa pentru a ajunge contra timp intr-un anumit loc daca ei se blocheaza in colturi sau cad cu seninatate in hau in loc sa te urmeze in lift.
Astfel, pentru a parcurge un nivel trebuie sa ai multa, foarte multe rabdare, sa fii o persoana calma si chiar sa iti doresti sa termini misiunea respectiva. Dificultatea misiunilor este atenuata de trei aspecte: inamicii nu apar mereu la infinit, damage-ul pe care il faci coechipierilor este mic, iar in unele nivele anumite puncte de respawn ale AI-ului le poti controla devenind astfel urmatoarele tale puncte de respawn. Si totusi, in afara filmuletelor de la sfarsitul fiecarui capitol, filmulete ce pot fi vazute de altfel si fara a intra in joc, nu exista macar un motiv intrinsec pentru a iti dori sa termini modul single-player care este unul cel mult mediocru si de-a dreptul plictisitor. De aceea, va recomand sa jucati nivelele single-player in modul multiplayer cooperativ.

Apocalyptica Apocalyptica

Pe langa modul cooperativ, Apocalyptica mai ofera sase harti (Team) DeathMatch, patru harti Capture the Flag, precum si modul Objective in care o echipa are de indeplinit un obiectiv, iar cealalta trebuie sa impiedice acest lucru. Ca si modul cooperativ, Objective contine toate cele 18 nivele din single-player, insa ele pot fi jucate, nu in patru jucatori, ci in 16 jucatori, acesta fiind numarul maxim suportat si in T(DM) si CTF.
Daca nivelele din single-player erau relativ mari, “relativ” deoarece raportul dintre intindearea efectiva a unui nivel si libertatea de miscare a jucatorului era cateodata destul de disproportionat, cele din multiplayer sunt foarte mari, uriase chiar. De remarcat totusi ca pana si nivelele mici ies in evidenta printr-un design neobisnuit, uneori chiar extraordinar, exemple convingatoare in acest sens WinterWonderland_DM sau Playground_CTF.

Apocalyptica Apocalyptica

Talentul producatorilor s-a manifestat si in sens estetic. Intregul joc este o combinatie, uneori bizara si intriganta, de motive religioase si de science-fiction. Nu este un engine de Quake III si nici de Unreal Tournament 2003, cum ar putea parea initial, ci de un engine propriu numit Evolution despre care producatorii afirma ca poate fi aproape in intregime modificabil. Desi unele caractere au un numar mare de poligoane, animatiile lor sunt fluide, iar unele texturi sunt foarte detaliate. Si totusi, grafica pe ansamblu este uneori prea vie pentru un joc de actiune, in speta pentru un joc ce contine numeroase laitmotive horror.
Inselatoare la prima vedere este si muzica. Daca la inceput mi-a fost indiferenta, ba chiar enervanta, avansand in joc am descoperit niste melodii superbe ce constituie o dovada a faptului ca muzica corala religioasa poate fi amestecata cu succes cu cea trance, tehno si rock. In schimb, vocile din joc, asa putine cum sunt, nu mi s-au parut convingatoare, mai ales cea din filmuletul de introducere – nu cred ca glasul lui Satan suna ca o voce inregistrata intr-un studio peste care s-au aplicat doua efecte in incercarea de a suna cat mai cavernos si terifiant cu putinta.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
DOCUMENTE Proiectele de modificare a legilor justiției, puse în dezbatere publică până în 31 martie 2021: Dispare Secția Specială, mandatul funcțiilor de conducere crește de la 3 la 4 ani
30/09/2020 20:26

 Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat punerea in dezbatere publică, pană in 31 martie 2021, a propunerilor de modificare a celor trei legi ale Justiţiei. Printre modificările propuse se ...

Guvernul slovac aproba instituirea starii de urgenta de la 1 octombrie, timp de 45 de zile
30/09/2020 15:38

 Guvernul slovac a aprobat miercuri instituirea starii de urgenta incepand de joi, 1 octombrie, ca reactie la cresterea numarului de infectari cu coronavirus, a anuntat premierul Igor Matovic pe  ...

 Ploi și vânt în toată țara!
30/09/2020 11:45

  ANM anunţă pentru intervalul miercuri ora 10:00 - vineri ora 10.00, Cod galben de ploi in vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi in zona de munte. Va ploua şi se vor acumula cantităţi de ap ...

Grav! Peste 10.000 de morți de COVID, în Belgia
30/09/2020 10:15

Belgia, una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemia de coronavirus, a depăşit miercuri pragul de 10.000 de morţi, potrivi cifrelor date publicităţii de institutul pentru sănătate publi ...

Avertizare meteo - Cod galben și portocaliu de ploi în 23 de județe   Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
30/09/2020 10:00

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Prima confruntare televizata dintre Donald Trump si Joe Biden, marcata de insulte. Biden l-a numit pe adversarul sau
30/09/2020 09:13

Donald Trump si Joe Biden s-au intalnit in aceasta noapte - dupa luni de invective - pentru prima oara fata in fata, cu 35 de zile inaintea unor alegeri americane prezidentiale foarte tensionate, dezbaterea fii ...

 Șocant! Medici din OMS, acuzați că au violat femei din Congo
30/09/2020 08:37

  Organizatia Mondială a Sănătătii vrea investigheze acuzatiile potrivit cărora mai multi medici din cadrul OMS ar fi abuzat si exploatat femeile. Ei erau trimisi să ajute la combaterea focarul ...

 Rusia intervine în războiul dintre Armenia şi Azerbaidjan
30/09/2020 07:30

  Administraţia Vladimir Putin a cerut Turciei să nu mai incurajeze conflictul militar in regiunea Nagorno Karabah şi să depună eforturi pentru un armistiţiu intre Armenia şi Azerbaidjan, info ...

Israelul prelungește carantina generală
30/09/2020 07:03

  Carantina decretată in Israel in incercarea de a opri răspandi noului coronavirus şi de a lupta impotriva celei mai mari rate de contaminare cu SARS-CoV-2 din lume va fi prelungită şi după cel ...

Prima confruntare pentru președinția Americii - Trump vs Binden
30/09/2020 06:52

Prima dezbatere pentru alegerile prezidentiale din SUA a avut loc in Cleveland, Ohio, a durat o oră si jumătate si a fost moderată de jurnalistul Chris Wallace de la Fox News Cei doi candidati la presed ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei