Assassin’s Creed Brotherhood Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 16:33

Assassin’s Creed Brotherhood Review

Deşi nu are vreo cifră în titlu, Assassin’s Creed Brotherhood continuă acţiunea exact de unde a pus punct predecesorul, iar din multe puncte de vedere poate fi considerat Assassin’s Creed 2.5. Astfel, Ezio Auditore da Firenze se întoarce victorios din Roma după înfruntarea cu Rodrigo Borgia, începutul poveştii fiind unul aparent calm, în care jucătorii pot să exploreze vila Monteriggioni şi să descopere o parte din lucrurile noi introduse în Brotherhood (precum „lifturile” sau posibilitatea de a folosi tunuri).

Această linişte e însă rapid spulberată de către Cesare Borgia, fiul lui Rodrigo, care toarnă un pic de benzină peste focul creat de armata sa invadatoare ucigându-ţi un bun prieten. Aşa că după ce reuşeşte să-şi salveze familia, Ezio decide că e timpul să-i facă o vizită lui Cesare în Roma pentru a încheia socotelile odată pentru totdeauna.

Ajunşi în citadela celor şapte coline, veţi descoperi că cel mai mare oraş creat până acum în seria Assassin’s Creed (cam de trei ori mai mare decât Florenţa) se află practic sub lege marţială, familia Borgia excercitându-şi influenţa prin intermediul a 12 turnuri aflate sub comanda unor căpitani de încredere. Iar în ciuda dorinţei vehemente a lui Niccolò Machiavelli, Ordinul Asasinilor nu e pregătit să dea piept cu Templierii. Nu încă. De aceea, primul vostru obiectiv va fi să refaceţi legăturile cu cele trei facţiuni cunoscute – mercenarii, hoţii şi curtezanele – pentru a avea ajutorul necesar ca să puteţi începe eliberarea Romei.

Ca să eliminaţi influenţa nefastă dintr-o anumită zonă va trebui să incendiaţi turnul Borgia care controlează districtul, lucru care vă va permite să renovaţi magazinele din apropiere şi să accesaţi anumite misiuni, gărzile fiind şi ele mai puţine la număr. Pentru aceasta, trebuie să asasinaţi căpitanul însărcinat cu protecţia turnului, fiecare dintre aceştia având propriul specific. Unii preferă un perimetru mai puternic, ca să poată patrula în voie, în timp ce alţii stau baricadaţi prin subsoluri sau într-un colţ al clădirii, având 5-6 gărzi lângă ei tot timpul. Unii vor fugi imediat cum îşi dau seama că eşti prin zonă, alţii vor încerca să-ţi pună pielea pe băţ indiferent de consecinţe.

Teoretic asta ar trebui să aducă un plus la capitolul varietate, dar aceste asasinări mi s-au părut triviale, poate şi din cauza faptului că luptele au rămas în continuare senzaţional de uşoare. Ele sunt într-adevăr mult mai violente şi mai spectaculoase faţă de cele din predecesor, prin prisma mişcărilor şi armelor folosite de Ezio (acum puteţi utiliza într-o succesiune rapidă pumnalul şi cutiţele de aruncat, sau sabia şi pistolul, de exemplu), dar AI-ul inamicilor a rămas cam la fel de tâmp. Când sunt foarte mulţi în jurul vostru e posibil ca unul dintre ei să încerce să vă ţină în loc sau să vă arunce praf în ochi ca să fiţi atacaţi mai uşor, dar „sclipirile” de genul ăsta au fost cam rare, chiar dacă producătorii au încercat să pună accentul mai mult pe mişcările ofensive.

În mod ironic, introducerea aşa-numitelor kill streaks nu a făcut decât să aducă şi mai mult în prim-plan acest neajuns, deoarece acum puteţi ucide o mulţime de inamici consecutiv fără ca aceştia să aibă timp să se apere (într-un stil asemănător cu cel din Batman: Arkham Asylum). Trebuie să vă obişnuiţi un pic cu timing-ul, dar odată ce v-aţi prins ce şi cum, să omorâţi 10-15 de adversari (dacă nu chiar mai mulţi) la rând fără să fiţi atinşi nu va reprezenta o problemă. Şi e cel puţin amuzant când te întorci triumfător după un măcel de genul ăsta şi să ţi se spune pe un ton cât se poate de serios că încă nu aveţi forţa necesară ca să-i înfruntaţi pe Templieri. Uhm, tocmai am omorât jumătate de garnizoană folosind un cuţit de bucătărie, voi pe ce lume trăiţi?

Singura situaţie în care trebuie să aveţi grijă e când sunt implicaţi şi soldaţi care atacă de la distanţă, mai ales cu arbaleta sau archebuza, fiindcă prea multe lovituri consecutive tind să aibă un efect negativ asupra sănătăţii. Şi da, în Brotherhood putem într-un final să folosim arbaleta pe care am văzut-o încă din primul trailer pentru Assassin’s Creed şi pe care o consider mult mai eficientă decât pistolul pentru asasinările de la distanţă, în special datorită faptului că este şi silenţioasă. Aşa că dacă nu te vede nimeni, eşti practic o fantomă. Tot la capitolul jucării noi mai avem mini-săgeţi otrăvitoare, o paraşută oferită de Leonardo da Vinci după ce-l ajutăm în câteva misiuni speciale, plus o otravă cu acţiune rapidă.

Timpul înseamnă bani

Deşi distrugerea turnurilor Borgia nu este obligatorie, incendierea lor este extrem de benefică, mai ales în privinţa finanţelor. Asta fiindcă sistemul economic din predecesor a evoluat în Brotherhood, acum având ocazia să facem şi nişte investiţii frumuşele, pe lângă renovările deja cunoscute. Practic, fiecare magazin din Roma are o anumită atractivitate în funcţie de districtul în care se află.

Pe lângă asta, e posibil ca alţi investitori să fie şi ei interesaţi de acelaşi local, iar factorul de risc plusează şi el la capitolul incertitudine. Aşadar, puteţi investi într-o galerie de artă 800 de florini care vă pot aduce maxim 2000 sau doar 600, dacă zeiţa Fortuna nu ţine cu voi. Acesta însă e un caz un pic extrem, pentru că anumite magazine sunt mult mai sigure, dar nici banii obţinuţi nu vor fi pe măsură (investeşti 800 şi primeşti înapoi 1000). Aici fiecare va decide cât de mult vrea să se joace cu investiţiile, câştigurile fiind apoi ridicate de la cea mai apropiată bancă.

Cu cât renovaţi mai multe magazine, veţi primi reduceri şi mai multe produse în ofertă, la care se adaugă anumite obiecte speciale la care nu veţi primi acces decât prin intermediul unui Shop Quest. Practic, va trebui să găsiţi diverse materiale, gen cupru, mătase, lipitori, fildeş, boabe de cafea ş.a.m.d, pe care să le oferiţi proprietarului. Unele pot fi obţinute din contracte speciale de asasinare, altele se află în diverse cufere, anumite materiale fiind mai rare decât restul. Puteţi cumpăra chiar şi monumente, precum Colosseumul sau Piramida Cestia, iar dacă le deţineţi şi în Assassin's Creed: Project Legacy, o să fiţi remuneraţi în ambele jocuri. Ţineţi cont însă că monumentele nu vor fi renovate în adevăratul sens al cuvântului, aşa că nu vă aşteptaţi să vedeţi Colosseumul în întreaga lui splendoare când îl cumpăraţi.

Tot la capitolul noutăţi putem include şi posibilitatea de a folosi calul în interiorul oraşului, ceea ce va uşura foarte mult deplasarea dintr-un capăt al hărţii în celălalt, cel puţin până puneţi la punct reţeaua de tuneluri ce servesc drept sistem fast-travel. Iar fanii Grand Theft Auto vor fi cu siguranţă încântaţi să afle că dacă văd un cal mai frumos decât al lor galopând pe străzile Romei, îl pot… împrumuta pe o perioadă nedeterminată, gărzile aparent nefiind interesate de astfel de altercaţii între doi cetăţeni respectabili.

Mai mult, calul nu e bun doar pentru alergat de colo-colo, ci poate fi folosit pentru declanşarea unei asasinări „din mers” sau, dacă sunteţi urmăriţi, puteţi sări direct pe o bârnă aflată la nivelul potrivit ca să schimbaţi brusc direcţia şi să scăpaţi de urmăritori folosind acoperişurile. La rândul lor, gărzile au învăţat să călărească şi veţi întâlni astfel de patrule prin oraş, care pot folosi şi arbalete sau archebuze. Totuşi, indiferent de tipul de armă utilizat de inamicii călare, în confruntările cu ei am preferat întotdeauna abordarea propusă de Indiana Jones. Funcţionează de fiecare dată.

Il Mentore

Cea mai importantă schimbare în single-player este introducerea posibilităţii de a antrena alţi asasini care să vă ajute în timpul misiunilor. Numărul lor depinde de câte turnuri Borgia ai distrus, aşa că poţi avea maxim 12 recruţi. Odată ce distrugeţi un turn, puteţi salva anumiţi cetăţeni pe care apoi să-i trimiteţi în toată Europa pentru a-şi îmbunătăţi abilităţile, printre destinaţii numărându-se Viena, Paris, Londra, Moscova, Lisabona, Constantinopol sau Barcelona.

Contractele variază în privinţa dificultăţii şi trebuie să fiţi atenţi pe cine trimiteţi să le îndeplinească, deoarece dacă dă greş, un recrut nu se mai întoarce din misiune. Chiar dacă fiecare contract are un anumit nivel de dificultate indicat, cel mai simplu mod de a afla pe cine puteţi trimite e să vă uitaţi la cantitatea de experienţă oferită drept recompensă. Există ce-i drept şi posibilitatea de a rata o misiune cu 87% şansă de reuşită, dar astfel de situaţii sunt destul de rare.

Odată ce un asasin avansează în nivel, puteţi alege să-i îmbunătăţiţi armura sau armele, o armură mai bună sporindu-i şansele de supravieţuire, în timp ce fiecare punct în ramura de arme îl va face mai periculos. Ţineţi cont însă că asasinii care sunt plecaţi în excursii prin Europa nu pot fi folosiţi în misiunile voastre, iar durata necesară îndeplinirii unui contract nu se micşorează dacă nivelul celui trimis este mult mai mare decât dificultatea indicată. Aşa că un asasin de nivel 8 va avea nevoie tot de 11 minute pentru un contract de 11XP, la fel ca un recrut de nivel 1.

Chemarea asasinilor se face printr-o simplă apăsare de tastă după ce aţi stabilit victimele, aceştia făcându-şi intrarea în scenă în diferite moduri, fie de pe cal, fie sărind de pe acoperiş, aşa cum îi stă bine oricărui asasin. Intrare ce poate fi precedată şi de o ploaie de săgeţi. Pentru a obţine o sincronizare de 100%, unele misiuni chiar vă obligă să vă folosiţi recruţii pentru a elimina ţintele, dar chiar şi-n afara lor, e destul de cool să urmăreşti de la distanţă cum unul dintre ucenicii tăi ucide un căpitan Borgia călare, după care se face nevăzut.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei