Battlefield: Bad Company Multiplayer First Look

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 15:23

Battlefield: Bad Company Multiplayer First Look

Când dezvoltarea unui titlu se apropie de stadiul în care jocul poate fi trimis spre replicare şi apoi în magazine, producătorii pot decide să organizeze unul sau mai multe teste beta publice, fie "la liber", fie pe bază de invitaţie. Dacă e vorba de un titlu foarte aşteptat, un beta-test public reprezintă o soluţie foarte bună pentru a stresa serverele online înainte de lansare, datorită numărului mare de doritori, la care se adaugă şi bug-urile reperate în timpul sesiunilor de testare.

We’ve got (Bad) Company

Aflând că EA organizează un beta-test pentru Bad Company – următorul titlu din seria Battlefield – am făcut tot posibilul să fac rost de un cod de înregistrare, fiind foarte curios să văd ce aduce nou primul joc „next-gen” al studiourilor DICE, acesta urmând să fie lansat doar pentru PlayStation 3 şi Xbox 360.

Ajuns în meniul principal al jocului după câteva peripeţii cu folosirea codului mai sus menţionat (lucru care ridică unele semnale de alarmă vizavi de ce probleme pot să apară la lansarea oficială), am fost dezamăgit să observ că aproape legendara melodie tematică a seriei nu este prezentă, ea fiind redată doar ocazional în timpul ecranelor de încărcare. Locul său este luat în schimb de o piesă (ce-i drept) reuşită, dar care parcă nu are acelaşi impact ca predecesoarea ei.

Înainte de a mă arunca în luptă, m-am uitat şi prin meniuri să văd diferitele opţiuni, unde am dat peste un lucru şocant: la fiecare din cele 5 clase, 2 arme erau blocate, singura opţiune de a le folosi fiind cumpărarea lor de pe Xbox Live Marketplace sau achiziţionarea ediţiei “Gold” a jocului. Din fericire, nu am fost singurul căruia această idee i s-a părut de-a dreptul jignitoare, şi după un val monstruos de proteste al comunităţii, EA şi studiourile DICE au anunţat că nici o armă nu va trebui cumpărată. În schimb, ele vor fi deblocate prin intermediul sistemului challenge-uri şi de avansare în rang (Caporal, Sergent, Căpitan, Colonel, General etc.), foarte asemănător celui din Call of Duty 4: Modern Warfare. Alternativ, cei care vor cumpăra ediţia Gold a jocului vor avea jumătate dintre ele deja deblocate.

Una dintre noutăţile semnificative este aceea că Bad Company va fi primul joc din serie care o să aibă o campanie single-player în adevăratul sens al cuvântului, ea prezentând povestea câtorva soldaţi certaţi cu superiorii lor, care decid să găsească aurul rămas dupa terminarea unui război într-o ţară est-europeană uitată de lume. De altfel, exact pe aceeaşi idee porneşte şi singurul mod multiplayer ce va fi disponibil la lansare – Gold Rush – beta-testul având doar doua hărţi disponibile – Oasis şi Ascension. Ascension este destul de mică, acţiunea desfăşurându-se într-un sat de munte, cu multe cărări şerpuite, potrivită pentru lupte intense close-quarter, în timp ce Oasis este mai mare, cu 2 sate situate în deşert, de-a lungul unui râu.

Dintre cele două hărţi, Oasis a avut cele mai multe vehicule, acestea fiind foarte eficiente dacă sunt folosite corespunzător. Printre maşinăriile prezente pe hartă s-au numărat un buggy şi un Humvee (prezent şi-n Ascension), ideale pentru incursiuni rapide în baza inamicului, două modele de tancuri – unul clasic, cu putere de foc mare şi relativ încet, şi unul mai rapid, dar având un tun mai slăbuţ – o barcă şi un elicopter, foarte eficient atât împotriva tancurilor, cât şi împotriva infanteriei. Pilotarea lui însă nu va fi pentru novici, menţinerea în aer şi folosirea corespunzătoare necesitând ceva experienţă. Pe lângă acestea, Oasis include şi o serie de turele staţionare, tunuri şi aruncătoare de mortiere, extrem de eficiente în a pulveriza orice se află în raza lor de acţiune.

La începutul unui meci sunt formate 2 echipe – atacatori şi apărători. Apărătorii trebuie să protejeze o serie de lăzi pline cu lingouri de aur, în timp ce atacatorii trebuie să le distrugă. Acest mod de joc seamănă foarte mult cu cele din vechile titluri ale seriei, diferenţa fiind făcută de câteva detalii. În primul rând, după ce sunt distruse două lăzi este „deblocată” o nouă porţiune a hărţii, unde alte lăzi aşteaptă să fie aruncate în aer. În al doilea rând, doar atacatorii au un număr limitat de “întăriri”, epuizarea lor rezultând automat în victoria părţii adverse. În schimb, apărătorii pot reveni pe câmpul de luptă la nesfârşit atâta timp cât lăzile sunt intacte, dar la fiecare ladă distrusă numărul de “întăriri” disponibil atacatorilor creşte simţitor.

Nu există uşă? Facem noi una

Odată cu Bad Company, DICE va introduce şi decoruri complet destructibile, mulţumită folosirii engine-ului Frostbite. Avantajul? De câte ori nu s-a întâmplat să fiţi într-un tanc şi să nu puteţi omorî un inamic din cauză că se ascundea într-o casă? Cu decorurile destructibile, această problemă este din start rezolvată, iar şoarecele de câmp nu va avea unde să se mai pitească. Şi cu toate că este o plăcere vizuală, după câteva zeci sau sute de clădiri distruse s-a putut observa uşor că aceste demolări nu sunt decât o serie de “şabloane” care pot fi “decupate” cu ajutorul aruncătorului de grenade, uneori modul în care structurile sunt afectate fiind un pic ciudat.

O problemă surprinzătoare a reprezentat-o faptul că dacă intrai într-un meci care a început deja (chiar şi de maxim 5 minute), toate clădirile erau deja ruine, aşa că pentru restul partidei (care poate dura până la 20 de minute) adăpostul era foarte greu de găsit. Ce-i drept, acest „neajuns” e parţial compensat prin dezvăluirea unei noi porţiuni de hartă odată cu distrugerea unui set de lăzi.

Schema de control s-a dovedit ceva mai greoaie decât norma, din cauza amplasării funcţiilor pe butoane. De exemplu, pentru a arunca o grenadă trebuie apăsat un buton pentru selectarea ei, iar după ce este aruncată trebuie apăsat un alt buton pentru a selecta din nou arma principală; lucru valabil şi pentru folosirea cuţitului. Ţinând cont că vorbim de un shooter pentru console, acest procedeu îngreunează inutil gameplay-ul, mai ales dacă facem o comparaţie cu Call of Duty 4, unde fiecare dintre cele două acţiuni se realizează cu ajutorul unui singur buton, după care se revine automat la arma precedentă.

De asemenea, este foarte greu să sari printr-o fereastră, o coordonare aproape perfectă fiind necesară, spre deosebire de Call of Duty 4, unde – din nou – acest lucru se realizează prin apăsarea unui singur buton. Un alt lucru supărător este şi faptul că personajul nu se poate culca pe burtă, dar poroducătorii au explicat deja această decizie prin faptul că cei care preferă clasa Recon (lunetist) vor fi mult prea avantajaţi. În schimb, vehiculele se comportă excelent, iar controlul este foarte intuitiv, Bad Company având un avantaj clar asupra lui CoD4 aici, deoarece acesta din urmă nu are vehicule.

În privinţa aspectului, totul este realizat excelent, iar decorurile destructibile adaugă o nouă savoare jocului, sentimentul pe care-l ai atunci când vezi cum zboară în toate părţile bucăţi din ce a fost înainte o casă în care se ascundeau 3 sau 4 inamici fiind extrem de satisfăcător. De asemenea, animaţiile sunt foarte bine realizate, iar personajele "reacţionează" credibil la încasarea gloanţelor, nelăsând impresia că avem de-a face cu roboţi controlaţi de AI.

Partea sonoră este absolut spectaculoasă, fiecare hartă având sunete specifice ce contribuie în primul rând foarte mult la atmosferă, fiind foarte uşor de realizat unde se desfăşoară acţiunea. Mult mai important însă, armele au specificul lor, fiecare rafală sau tir foc cu foc ”trădând” modelul folosit, aşa că un jucător cât de cât atent îşi va putea da seama aproximativ cu ce se va înfrunta pe măsură ce se apropie de linia frontului.

Probleme şi dileme

Din Beta au lipsit totuşi unele funcţii care vor fi prezente doar în produsul final. De exemplu, cu ajutorul headset-ului nu s-a putut vorbi cu toată echipa, ci doar cu detaşamentul (squad-ul) din care am făcut parte. Acest lucru nu ar fi fost o problemă dacă ar fi existat un detaşament format numai din prieteni, dar acest lucru nu a fost posibil, indiferent de tipul meciului (ranked/unranked).

Partea proastă e că modul de joc te obligă să lucrezi în echipă dacă vrei să supravieţuieşti şi să câştigi meciul, ceea ce de multe ori e mai uşor de zis decât de făcut: dacă nimereşti într-o echipă bună, în care toţi coechipierii folosesc căştile şi îşi dau interesul să asculte ce se vorbeşte, victoria este pe jumătate asigurată. Cum însă în majoritatea cazurilor acest lucru nu se întâmplă, meciul devine un simplu team deathmatch, în care lăzile cu aur sunt transformate într-un obiectiv secundar.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
 COVID face dezastru în Rusia. 9.000 de îmbolnăviri într-o zi
01/10/2020 15:49

  Rusia a inregistrat joi aproape 9.000 de cazuri de coronavirus pentru a doua zi consecutiv, ceea ce inseamnă o creştere de peste 460 faţă de cifrele raportate cu o zi in urmă, potrivit datelor furn ...

UE va sancționa Marea Britanie pentru încălcarea normelor Brexit
01/10/2020 14:01

 Autorităţile de la Londra au in acest moment in dezbatarea parlamentul un proiect de lege care reglementează piaţa sa internă post-Brexit, dar care incalcă acordul de ieşire din Uniunea Europeană. ...

Spania isi inchide Capitala: Madridul intra in carantina.
01/10/2020 13:18

 3,3 milioane de locuitori ai Madridului vor intra in carantina, pentru a doua oara in acest an. Anuntul a fost facut de ministrul spaniol al Sanatatii, care a spus ca masura se va aplica si pentru unele z ...

Mașină de Poliție, în flăcări
01/10/2020 08:27

  O autospecială de poliţie a luat foc in urma unui accident produs in municipiul Campulung Muscel, cei trei ocupanţi fiind răniţi uşor. „O autospecială de poliţie din cadrul Secţiei ...

1 octombrie. Vreme capricioasa in toata tara Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
01/10/2020 08:00

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

DOCUMENTE Proiectele de modificare a legilor justiției, puse în dezbatere publică până în 31 martie 2021: Dispare Secția Specială, mandatul funcțiilor de conducere crește de la 3 la 4 ani
30/09/2020 20:26

 Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat punerea in dezbatere publică, pană in 31 martie 2021, a propunerilor de modificare a celor trei legi ale Justiţiei. Printre modificările propuse se ...

Guvernul slovac aproba instituirea starii de urgenta de la 1 octombrie, timp de 45 de zile
30/09/2020 15:38

 Guvernul slovac a aprobat miercuri instituirea starii de urgenta incepand de joi, 1 octombrie, ca reactie la cresterea numarului de infectari cu coronavirus, a anuntat premierul Igor Matovic pe  ...

 Ploi și vânt în toată țara!
30/09/2020 11:45

  ANM anunţă pentru intervalul miercuri ora 10:00 - vineri ora 10.00, Cod galben de ploi in vestul, centrul şi nordul ţării, precum şi in zona de munte. Va ploua şi se vor acumula cantităţi de ap ...

Grav! Peste 10.000 de morți de COVID, în Belgia
30/09/2020 10:15

Belgia, una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemia de coronavirus, a depăşit miercuri pragul de 10.000 de morţi, potrivi cifrelor date publicităţii de institutul pentru sănătate publi ...

Prima confruntare televizata dintre Donald Trump si Joe Biden, marcata de insulte. Biden l-a numit pe adversarul sau
30/09/2020 09:13

Donald Trump si Joe Biden s-au intalnit in aceasta noapte - dupa luni de invective - pentru prima oara fata in fata, cu 35 de zile inaintea unor alegeri americane prezidentiale foarte tensionate, dezbaterea fii ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei