Bionic Commando Rearmed – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 19:41

Bionic Commando Rearmed – RePlay Review

Realizarea artistică este suficient de acidă încât să scoată simțurile din letargie. Engine-ul grafic este mult superior celor pe care ne-am aștepta să le vedem într-un platformer retro. El se prezintă cu un univers 2D amăgitor, trădându-și puterea de renderizare în cut-scene-urile de multe ori impresionante, umbrele dinamice sau efectele de particule. Iar combinarea texturilor colorate cu un stil vizual de benzi desenate, la care se adaugă dialogurile în același stil ușor mucalit (o să amintesc doar de încercarea lui Rad de purta o discuţie cu un robot bătut în… CPU) întregește atmosfera unei lumi întoarse pe dos.

De cealaltă parte, muzica – un remix de bipuri NES care amintește de generația beat, aproape că te face să te ridici de pe scaun și să dansezi prin casă. Numai că la o calitate atât de bună a sunetului (fiindcă nici efectele din mediu nu sunt de ignorat), aș fi vrut ca în Rearmed dialogurile să beneficieze de voice-over.

Admirabilă este şi măiestria cu care cei de la GRIN au reușit să aleagă părțile bune ale predecesorului și să elimine sau să transforme ce era deranjant. De exemplu, sistemul de vieți a fost eliminat: dacă moare de trei ori, Rad va fi nevoit doar să reînceapă nivelul.

Inteligența inamicilor a fost şi ea îmbunătățită, rezultatul direct fiind că și nemțălăul de rând știe acum să se ascundă după obstacole pentru a nu fi rănit. Iar cetele naziste includ recruți mult mai diverisificați, dintre care mi-au sărit în ochi inginerii rahitici care controlează un soi de mine plutitoare şi tancurile ce explodează în niște tănculețe mici și haioase în momentul distrugerii, toate numai un tun.

Brațul mecanizat nu mai este folosit de Rad doar pentru a depăși obstacolele peste care nu poate să sară. El îi permite să respingă proiectilele, să distrugă rachetele ghidate, să folosească butoaie pe post de acoperire și, cu anumite îmbunătăţiri, să apuce adversarii și să îi arunce prin nivel.

O altă noutate, inamicii tip boss încurajează și ei folosirea brațului mecanizat, ei fiind imposibil de distrus cu armele convenționale. Iar schimbul de cuvinte dinaintea confruntării propriu-zise, precum și metodele ingenioase pe care jucătorul trebuie să le descopere pentru a finaliza cu succes misiunea, fac din aceste secvențe savoarea jocului.

Singurul reproș aici vine din faptul că imaginația producătorilor moare pe undeva la jumătatea experienței, când acești inamici deosebiți încep să sufere de sindromul copy-paste. În variante cică mai rezistente.

În sfârșit, Rad cară după el întreg arsenalul și jucătorul nu mai este acum nevoit să reînceapă misiunea pentru a își personaliza armele. Mai mult chiar, și-au făcut apariția niște jucării noi: pe lângă clasicul aruncător de rachete sau shotgun, eroul dispune și de o armă care trage cu raze în trei direcții și ricoșează din ziduri.

Fun-tastic

Bionic Commando: Rearmed este la fel de simplu pe cât este de complex. Nivelurile sunt presărate cu mini-jocuri prin care Rad obţine acces ilicit în baza de date a inamicilor și extrage informații, iar deplasarea cu elicopterul pe hartă prezintă riscul de întâlnire cu patrulele inamice. Din păcate, aceste secvențe care au mereu scopul de a distruge tunul antiaerian nazist, sunt mult prea repetitive și ar fi putut să fie ignorate de producători fără prea multe mustrări de conștiință.

Noul Bionic Commando dispune și de o enciclopedie a inamicilor, zonelor și obiectelor întâlnite în joc. Iar dacă povestea vi se pare prea plată, puteți oricând să încercaţi misiunile de tip Challenge, care folosesc de brațul mecanizat la maxim.

Şi cu toate că sunt distractive, aceste misiuni subliniază și unele neajunsuri ale manevrării cârligului din dotare. De multe ori, va fi greu să vă prindeți de decor din zbor, fiindcă e greu să țintiți cu brațul înainte. Iar în alte dăți, va fi greu să calculați momentul necesar pentru a sări pe o platformă fără să aterizați în țepii aflaţi la o aruncătură de băţ mai încolo.

Poate cea mai binevenită noutate este modul multiplayer. Puteți în primul rând să parcurgeți firul narativ principal în modul cooperativ, AI-ul inamicilor modificându-se pentru a menţine nivelul provocării. Ce mi-a plăcut cel mai mult în acest mod a fost implementarea ingenioasă a camerei: până la un punct, ea se va depărta de personaje pentru a le include în decor, iar dacă acest lucru devine imposibil, va trece singură la o vedere split-screen.

În al doilea rând, dacă vreți mai mult, Bionic Commando oferă și un multiplayer propriu-zis. În cadrul lui pot participa maxim 4 personaje care se pot înfrunta în mod DeathMatch, Last Man Standing sau puteţi opta pentru Don’t Touch The Floor, unde gloanţele şi grenadele nu omoară inamicii, scopul fiind să le daţi un brânci ca să ajungă rapid la parterul nivelului respectiv.

Din păcate, multiplayer-ul este disponibil doar în fața calculatorului (aka Hot-Seat), nu și online, deci va trebui să faceți rost de nişte controllere extra dacă vreți să dați o petrecere bionică cu prietenii.

La prețul la care este disponibil pe piață, Bionic Commando: Rearmed este aproape un chilipir.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Polițiști din Botoșani, răniți într-un accident rutier
30/11/2020 15:47

Doi agenţi de poliţie au fost răniţi uşor in urma unui accident rutier produs, luni, pe strada Sucevei, in care a fost implicată o maşină a Poliţiei, a declarat şeful Biroului Rutier din cadrul Poli ...

Așa va arăta uniforma polițiștilor din 2021.
30/11/2020 14:05

  Ministrul de Interne, Marcel Vela, schimbă total imaginea Politiei Romane. După ce a rebranduit masinile, acum lucrează la uniforme. Iată cum vor iesi oamenii legii imbrăcati pe stradă, dar si rea ...

Frontierele Canadei vor ramane inchise, pana pe 21 ianuarie, pentru strainii a caror prezenta nu este considerata esentiala
30/11/2020 08:51

 Canada a anuntat duminica o noua prelungire, pana la 21 ianuarie 2021, a inchiderii frontierelor sale pentru strainii a caror prezenta nu este considerata esentiala, informeaza AFP. Din luna marti ...

Cum a fost omorat
30/11/2020 08:47

 Agentia de stiri iraniana Farsi lanseaza o ipoteza potrivit careia, "creierul" programului nuclear iranian, omul de stiinta Mohsen Fakhrizadeh, ar fi fost ucis de la distanta, cu ajutorul unei m ...

Cod galben de ninsori, luni, în 8 județe din Muntenia și Dobrogea   Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
30/11/2020 08:33

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Party privat, intr-un restaurant din Capitala. Participantii au fost amendati, iar patronul, dus la politie pentru audieri
29/11/2020 23:25

 Politistii au amendat duminica seara 26 de persoane care participau la un eveniment privat organizat intr-un restaurant din Bucuresti. Patronul localului a fost dus la politie pentru a ...

Prima ieșire televizată a lui Donald Trump după alegerile prezidențiale: Am câștigat detașat. Alegerile au fost trucate
29/11/2020 22:46

Preşedintele in exerciţiu american Donald Trump a afirmat - duminică - că "nu-şi va schimba opinia" privind acuzaţiile sale fără probă de fraudă electorală, in cursul primului său interviu ...

Topul județelor după noua raportare de cazuri COVID-19: București are peste 880 de cazuri în ultima zi / Prahova și Brașov, circa 350
29/11/2020 15:27

 Nu mai putin de 10 judete, aproape un sfert din total, au raportat peste 200 de cazuri de imbolnăviri cu COVID-19 in ultimele 24 de ore. De departe cel mai mare număr se regăseste in continuare in Capi ...

Constanța a ajuns la cea mai mare rată de infectare din țară, deși reședința și alte localități sunt în carantină
29/11/2020 14:16

Rata de infectare a explodat in Constanta in luna noiembrie, iar judetul de la malul mării a ajuns să aibă cea mai mare rată de infectare din tară, in timp ce municipiul si alte 8 localităti au fost car ...

Pensiuni în flăcări la Moeciu
29/11/2020 14:13

  Trei pensiuni au luat foc, sambătă, in statiunea Moeciu din judetul Brasov. Turistii cazati acolo s-au autoevacuat, astfel că nimeni nu a fost rănit, potrivit reprezentantilor ISU. Incendiul a porn ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei