BioShock 2 Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 17:42

BioShock 2 Review

Pe cât de mult îmi plac jocurile cu adevărat reuşite, pe atât de mult mă îngrozesc ştiind că acestea vor avea parte inevitabil de o continuare. Dacă primul a avut un succes răsunător e imposibil ca al doilea să nu fie la fel de bine primit, nu? Să ne înţelegem, nu e vorba neapărat de concept în sine, ci de faptul că în cazul unei continuări, obiectivele sunt de obicei 1) îmbunătăţirea sau păstrarea elementelor apreciate din predecesor, 2) introducerea unor idei noi care să nu distrugă reţeta şi întotdeauna 3) să aducă mai mulţi bani… dar nu neapărat în ordinea asta.

Se poate spune că sunt mai cinic decât prevede legea, dar în cazul lui BioShock 2, faptul că echipa care l-a creat a fost înlocuită cu un amalgam de producători chiar nu a fost un semn bun pentru mine (nu-mi aduc aminte să mai fi văzut până acum un titlu produs în colaborare de patru studiouri – cinci dacă-i socotim şi pe cei de la Arkane).

There’s something in the Sea

Cine a terminat primul Bioshock ştie că modelul Bouncer de Big Daddy este personajul emblematic al jocului. Da, vorbesc de costumul ăla umblător de scafandru cu un burghiu imens, care atunci când îl împuşti din greşeală şi vezi că i se înroşesc „ochii” te face să strigi disperat „NU, n-am vrut! IARTĂ-MĂĂĂĂĂ!”.

E, dacă în BioShock ai fost un aparent Joe Average picat din cer (la propriu) direct într-o metropolă subacvatică aflată în ruină numită Rapture, de data asta eşti Delta, un Big Daddy prototip din seria Alpha care este înviat într-o Vita Chamber la 8 ani după evenimentele din predecesor. Şi pe lângă faptul că poţi folosi plasmide, un lux cu care „urmaşii” tăi nu se pot lăuda, un alt lucru care te face unic este faptul că ai fost primul Big Daddy „legat” cu succes de o Surioară (Eleanor) pe care s-o protejezi. Surioară care acum s-a făcut mare şi îţi cere ajutorul prin intermediul unor mesaje telepatice.

8 ani însă au fost suficienţi pentru ca lucrurile să se schimbe sensibil în paradisul pierdut al lui Andrew Ryan. Splicerii, foştii rezidenţi ai oraşului care şi-au modificat atât de mult ADN-ul încât au luat-o razna, sunt mai periculoş ca oricând, iar drept răspuns, „the powers that be” au creat un nou model de Big Daddy, numit Rumbler, care să poată face faţă hienelor care vânează ADAM-ul strâns de Surioare. Mai mult, Rapture se află acum sub controlul Sofiei Lamb, o doamnă cu convingeri niţel mai comuniste altruiste şi vizibil diferite faţă de individualismul promovat cu ardoare de Andrew Ryan, convingeri care până la urmă au trimis-o direct în închisoare. Lucru care în mod ironic a avantajat-o până la urmă.

Pentru o populaţie trecută printr-un război civil extrem de brutal, noţiunea de „Familie” susţinută de Sofia Lamb şi transformată într-o veritabilă religie de către „părintele” Wales a reprezentat o schimbare fundamentală comparativ cu legea junglei adoptată de Andrew Ryan. De aceea, splicerii din BioShock 2 nu vor să te omoare doar fiindcă dependenţa de ADAM i-a transformat în monştri, ci şi pentru că te percep ca o ameninţare la adresa unei comunităţi care îi primeşte cu braţele deschise.

O altă diferenţă notabilă e că splicerii sunt mult mai diformi din cauza anilor de modificări genetice, majoritatea renunţând la măştile pe care le purtau în primul BioShock şi abandonând în acest fel şi ultima rămăşiţă de umanitate pe care o mai aveau. De aceea, Rapture este un loc mult mai sălbatic decât era când l-ai explorat prima oară, iar pentru a supravieţui vei avea nevoie de toate uneltele care îţi sunt oferite.

John Woo is in da house!

După cum spuneam, cu toate că eşti un Big Daddy poţi folosi şi plasmide. Asta puteai să faci şi-n primul BioShock, dar acum poţi folosi o plasmidă şi o armă în acelaşi timp, lucru care îţi uşurează vizibil munca în timpul luptelor. Oferta de Plasmide este în mare cam aceeaşi din primul BioShock, cu câteva schimbări subtile, în timp ce îmbunătăţirile pasive – Gene Tonics – se găsesc în număr mai mare, o parte dintre noutăţi axându-se pe modificarea burghiului din dotare.

Dacă tot suntem aici, mini-game-ul de hacking a fost schimbat din potrivirea unor ţevi într-un „quick time event” care nu mai îngheaţă totul în jurul tău când faci pe electronistul. De asemenea, vei primi bonusuri sub formă de muniţie, truse medicale, bani, damage îmbunătăţit pentru turele şi minicoptere™ sau o durată mai lungă a alarmelor împotriva splicerilor dacă nimereşti anumite zone speciale în timpul tentativei de hacking.

Arsenalul a suferit şi el nişte modificări: cheia franceză a fost înlocuită de burghiu, spear gun-ul a luat locul arbaletei (semănând foarte mult cu Stake Gun-ul din Painkiller), chemical thrower-ul a dispărut din schemă, dar ai primit în schimb un Remote Hacking Tool şi Rivet Gun-ul folosit de modelul Rosie de Big Daddy.

Pistolul, shotgun-ul şi mitraliera sunt din nou prezente la apel, doar că Tommy Gun-ul a fost înlocuit cu un model mai supărat. Camera folosită pentru studierea inamicilor a evoluat şi ea un pic, întrucât acum o să filmezi splicerii în loc să le faci poze, dar utilitatea ei a rămas neschimbată, oferind bonusuri şi Gene Tonics pe măsură ce ajungi să cunoşti cât mai bine un inamic, fie că e vorba de spliceri, Big Daddies sau sistemele de securitate.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
FOTO/VIDEO - Moartea unui cal de curse, răzbunată prin condamnarea jocheului la închisoare. Animalul a murit după ce ar fi fost biciuit cu cravaşa până la epuizare
27/11/2020 15:00

Un jocheu irlandez a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare şi i s-a interzis să practice echitaţia timp de cinci ani pentru moartea calului său, transmite Agerpres. Animalul a murit după ce ...

Donald Trump va  recunoscut că va părăsi Casa Albă. Află și în ce condiții
27/11/2020 14:45

Trump spune pentru prima dată că va părăsi functia dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden Presedintele Donald Trump a declarat pentru prima dată că va părăsi mandatul dacă Colegiul Electoral v ...

Trump spune că distribuirea vaccinului anti-Covid va începe săptămâna viitoare
27/11/2020 08:45

Presedintele SUA, Donald Trump, a spus joi că distribuirea vaccinului impotriva coronavirusului va incepe săptămana viitoare si in săptămana de după aceasta, relatează Reuters. Vorbind militarilor ameri ...

ANM - 36 de judete sunt sub cod galben de ceata in aceasta dimineata    Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
27/11/2020 08:33

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Diego Maradona a fost înmormântat alături de părinții săi
27/11/2020 08:00

Maradona a fost inmormantat  in cimitirul „Jardin de Bella Vista", alături de părintii lui - Dona Tota si Don Diego. Deschis in anii 1980, este un cimitir privat inconjurat de verdeată, la 35 ...

ULTIMĂ ORĂ Un polițist a fost găsit ÎMPUȘCAT în cap, în mașină
26/11/2020 17:42

Un poliţist de 29 de ani, ajutorul şefului de post din comuna Găiseni, judeţul Giurgiu, a fost găsit impuşcat in cap intr-un autoturism, pe un drum comunal. Poliţiştii şi procurorii au deschis o anchet ...

Batrana de 87 de ani jefuita de 300.000 de euro. Talharia a fost raportata de fiul victimei intr-un sat din judetul Arad
26/11/2020 13:33

 Politistii aradeni au demarat o ancheta dupa ce aproximativ 300.000 de euro ar fi fost furati dintr-un seif aflat in casa unei femei de 87 de ani, din localitatea Pancota, victima relatand ca o ...

Accident în Giurgiu. O autocisternă bulgărească încărcată cu sodă caustică s-a răsturnat
26/11/2020 12:28

O autocisternă bulgărească incărcată cu sodă caustică s-a răsturnat joi pe DN 5 B, la ieşirea din localitatea Schitu, judeţul Giurgiu, pe sensul de mers spre localitatea Ghimpaţi. Pompierii din cadr ...

Spaniola nu va mai fi limba oficială a Spaniei
26/11/2020 12:18

Ar putea părea un titlu dintr-un ziar de satiră dar nu este: spaniola nu va mai fi limba oficială a statului spaniol sau „lingua franca” (comună) in invătămant, măsura fiind inclusă in noua ...

 SUA - 2.400 de decese asociate COVID-19 în 24 de ore, cel mai mare bilanț de la începutul pandemiei
26/11/2020 10:19

Statele Unite au anunţat miercuri, in ajunul sărbătorii de Ziua Recunoştinţei, peste de 2.400 de decese asociate COVID-19 in 24 de ore, potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins, un bilanţ a ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei