default

Dimensiune font:

Call of Duty: Modern Warfare 3 Review

| 22-10-2012 15:55

Call of Duty: Modern Warfare 3 Review

Războiul nu se schimbă niciodată. Sau cine ştie, poate că da. În orice caz, nu ţi-ai putea da seama de asta după cel mai recent Call of Duty, înjurat şi totodată cumpărat de milioane de oameni, grupuri care probabil că se intersectează cel puţin parţial. Seria CoD e o contradicţie extrem de interesantă: deşi este notorie pentru „loialitatea” nemuritoare faţă de formula pe care o propune de la al patrulea titlu încoace, este în acelaşi timp mai cumpărată de fani ahtiaţi decât biletele de la concertul de Sărbători al lui Ştefan Bănică Jr. Poate tocmai din acest motiv.

Cert este că am ajuns la cel de al treilea joc care tratează războiul contemporan, prins în capsula timpului de la primul conflict SUA – Rusia încoace. Eroilor recurenţi Price şi Soap li se alătură Yuri, Frost, Burns şi Harkov în aceeaşi luptă cinematografică, întreruptă frecvent de explozii, întorsături de situaţie şi momente slow-motion care sunt cam la fel de fireşti într-un CoD precum cozile pe bulevardul Unirii.

În sprijinul lor apar NPC-uri interpretate de actori cunoscuţi şi nu prea, cum ar fi Idris Elba, Timothy Olyphant sau William Fichtner, înghesuiţi spartan în campania de circa patru ore, deja un standard pentru Infinity Ward. Distribuţia însă nu poate mira pe nimeni având în vedere bugetul jocului, oglindit nu doar în valoarea de producţie, ci şi în materialul promoţional.

Ceea ce mă aduce la cea mai zemoasă şi aşteptată parte din CoD: multiplayer-ul. În ciuda calităţii narative, atenţiei acordate esteticului sau diverselor zone geografice prin care ne perindă scenariul din single-player, centrul de greutate al lui MW3 rămâne multiplayer-ul. Asta pentru că odată ce începem…

Single-player-ul

… ne trezim supuşi aceloraşi condiţii care ne-au scos din sărite în Modern Warfare 2 şi Black Ops. Protagonistul alternează (un dispozitiv narativ cândva destul de ingenios, dar în prezent uzat şi tangenţial cu schizofrenia din cauza timpului insuficient în care putem cunoaşte în amănunt individul pe care îl interpretăm), iar misiunile nu par să aibă alt scop decât generarea valurilor de tensiune pe care le poate provoca distrugerea sistematică a întregului mediu de joc de către evenimente scriptate din treizeci în treizeci de secunde.

Liniaritatea agasantă e la ea acasă – spaţiul de explorare este incredibil de zgârcit şi însăşi activitatea e sabotată de lipsa motivaţiei sau a avantajelor tactice pe care le-ar oferi, teoretic, o rută alternativă. Singurul motiv pentru care ai întoarce măcar privirea din când în când ar fi informaţiile colecţionabile cu rol de secrete, dar ca să fim absolut sinceri, nu e o motivaţie foarte puternică.

Apoi mai sunt luptele – puncte fixe în care valuri după valuri de soldaţi te atacă, având de partea lor o rată de respawn înfiorătoare (mai ales pe dificultatea Veteran) şi complet lipsite de creativitate, majoritatea rezolvate prin aceeaşi tehnică point-and-click orientată în jurul unui Red Dot Sight menit să se asigure că n-o să ratezi atâta timp cât aliniezi punctul roşu cu căştile nefericiţilor.

Complexitatea şi cerinţele intelectuale pe care le are campania sunt inexistente, lucru evidenţiat şi prin motto-ul jocului („There’s a soldier in all of us”). Infinity Ward a intenţionat în mod clar să producă un titlu accesibil oricui, iar prin asta vreau să spun că ei au impresia că noi avem inteligenţa unor organisme unicelulare. Ca rezultat direct, momentele în care nu suntem înconjuraţi de aliaţi sau nu urmărim fidel planul unui NPC menit să ne ghideze prin tunelul drept şi îngust care e jocul sunt rare.

De aceea, modul single-player nu trebuie privit ca un joc. Este un joc groaznic şi o insultă la adresa capacităţii oricărui om dotat cu autonomia necesară pentru a-şi scrie propriul nume. Modul single-player e de fapt un blockbuster, unul semi-interactiv cu aceleaşi proprietăţi pe care le-au avut blockbusterele single-player din predecesoare: e scurt, spectaculos şi dispus să omoare din personajele principale pe bandă rulantă, doar-doar o mai scoate o lacrimă din partea cui s-o ataşa emoţional de ele.

Ceea ce îl face interesant pe alocuri nu e aspectul controlabil al acţiunii, ci succesiunea de evenimente descrise pe ecran. Într-una din primele misiuni, o echipă de băieţi SAS înoată pe lângă un submarin, pe care purced să îl decoreze cu explozibil să-l trimită ca să-i ţină de urât Titanicului. Urmează abordarea unui alt submarin şi o goană într-o barcă cu motor printre rachete, explozii şi metal de toate formele şi mărimile prăbuşindu-se periculos de aproape de Burns, agentul SAS pe care îl interpretezi. Deja, ideea că structura în care te afli poate exploda oricând, că avionul pe care trebuie să îl traversezi poate face tumbe prin aer sau că lucrurile o vor lua razna indiferent de cât de bine te descurci sunt la ordinea zilei.

Mult mai interesant este…

Modul Co-op

… ce ne oferă Survival sau misiunile Special Ops, nişte episoade care pe alocuri sunt tangenţiale cu povestea principală. Abordările acestora sunt adeseori inedite şi distractive, cum ar fi o misiune în care unul din jucători controlează turele de securitate, iar celălalt îl „mută” de la o staţie de apărare la alta, având în acelaşi timp acoperirea primului atât împotriva teroriştilor care vin în valuri, cât şi elicopterelor de atac.

Sau o alta, în care trebuie colecţionate mostre de neurotoxină în armuri speciale ce oferă un volum de viaţă enorm împotriva sutelor de adversari ce trebuie eliminaţi. Şi mai sunt misiuni cu duiumul – ele având şi un rol în plus faţă de obţinerea de achievements: un sistem de levelling similar cu cel din multiplayer-ul tradiţional însoţeşte modul cooperativ, în care avansezi şi deblochezi arme şi unelte pentru hărţile de tip Survival.

Unde jucătorii trebuie să invingă valuri tot mai numeroase de inamici din ce în ce mai puternici, fiind recompensaţi cu experienţă şi bani. Bani folosiţi pentru achiziţionarea de armură, arme, grenade, mine, perks şi alte unelte numai bune pentru a continua lupta împotriva teroriştilor „fără număr”. Odată ce sunt doborâţi, jucătorii pot fi asistaţi de către aliat într-un mod similar cu cel din Left 4 Dead, iar munca în echipă e obligatorie pentru a ajunge cât mai sus în clasamente.

Totuşi, natura uşor lentă a modului precum şi selecţia de hărţi (aceleaşi cu cele din modurile competitive) nu îi oferă foarte multe avantaje modului Survival şi, dacă mă întrebaţi pe mine, misiunile Special Ops sunt oricând de preferat dacă aveţi o predilecţie spre modul cooperativ.

Aşadar, crema rămâne…

Multiplayer-ul

… cu un amalgam de moduri deja bine înrădăcinate în memoria colectivă a fanilor seriei: Domination, Team Deathmatch, Search & Destroy, Sabotage, Capture the Flag sau Free For All, cărora li se adaugă şi Kill Confirmed, poate cel mai reuşit dintre ele.

KC este în esenţă Team Deathmatch cu o diferenţă critică: nu mai ajunge să omori echipa adversă, ci e nevoie să culegi şi Dog Tag-urile lăsate în urmă. Ceea ce rezolvă problema recurentă a camping-ului, reproş adus seriei de la Call of Duty 4 încoace. În plus, hărţile au aceeaşi structură de sită în care s-a specializat Infinity Ward, cu foarte puţine choke points şi colţuri perfecte.

E mult mai greu să dobândeşti controlul hărţii în modul FFA şi în general mult mai greu să ai un joc perfect – în acelaşi timp, spaţiile sunt mult mai mici şi înghesuite, iar spawn point-urile sunt în continuare o glumă, mai ales în cazurile aglomerate.

Pe de altă parte, asta amplifică aspectul arcade dominant al jocului şi face luptele mult mai dese şi mai antrenante. Specializările armelor (Impact, Kick, Two Attachments) sunt separate faţă de perk-urile de bază, la fel şi deathstreak-ul, MW3 fiind astfel cel mai personalizabil dintre CoD-uri. Unde mai pui că până şi modul în care se aplică killstreak-urile deja consacrate poate fi ales din trei formaturi distincte.

Avem Assault, sau modul clasic, în care o succesiune de frag-uri neîntrerupte de moarte oferă avantaje invocabile, cum ar fi elicoptere de atac, UAV-uri sau cutii cu surprize. Apoi, la 24 de frag-uri consecutive obţinute cu arma, primim ceea ce se numeşte M.O.A.B. (Mother of All Bombs), în esenţă bomba nucleară din MW, cu un efect EMP care să o urmeze în caz că nu se termină jocul odată cu declanşarea acesteia. Apoi există modul Support, în care opţiunile sunt în mare parte de natură defensivă, dar pot fi accesate chiar dacă mori între kill-uri. Şi în cele din urmă mai există opţiunea Specialist care îţi ataşează perk-uri nefolosite pentru fiecare killstreak atins, transformându-te într-un veritabil tanc odată cu obţinerea a opt kill-uri succesive.

Armele sunt cam aceleaşi, cu avantaje enorme de partea SMG-ului P90 şi carabinei ACR (cea mai puternică armă din joc, după umila mea părere). În rest, diferenţele de arsenal nu sunt foarte mari, dar s-a făcut un pas înainte ca distribuţie. Spre exemplu, acum grenadele intră în aceeaşi categorie cu minele Bouncing Betty (prezente şi în trailer-ul cu Sam Worthington şi Jonah Hill), explozibilul plastic, minele antipersonal Claymore sau cuţitul de aruncat (în locul Tomahawk-ului din Black Ops). Slot-ul secundar se împarte în continuare între pistoale-mitralieră, pistoale semiautomate şi lansatoare de rachete.

Echipamentul tactic include flashbang-uri, concussive grenade, smoke grenade, o jucărie menită să oprească proiectilele inamicilor (trophy system) sau micul radio ce bruiază radarul, deja bine imprimat în minţile jucătorilor de CoD.

Iar deblocarea tuturor acestor unelte de măcel se face prin levelling, aici mergându-se până la pragul de 80. Desigur, există posibilitatea activării modului Prestige, ce resetează ca întotdeauna nivelul la 1, dar spre deosebire de funcţionalitatea extrem de limitată din predecesoare, aduce şi recompense odată atins un anumit nivel de Prestige. De pildă, se poate activa un mod care oferă experienţă bonus pentru levelling-ul ce urmează. Iar pentru că drumul până la nivelul maxim e lung, nu puteau lipsi challenge-urile, acele achievements care aduc nu doar un bonus de experienţă, ci şi titluri şi embleme hazlii, ataşabile „cărţii de vizită” online. Funcţionalitatea serverelor e dictată de calitatea conexiunii la Internet pe care o are jucătorul gazdă şi porturile critice deschise (Strict, Moderate sau Open). Detalii vizavi de ce porturi trebuie forwardate pot fi găsite aici.

În afară de această mică peregrinare prin latura tehnică (care, sunt nevoit să mărturisesc, mi-a ocupat vreo două ore din viaţă), Modern Warfare 3 are marele avantaj de a fi bine optimizat (deşi, ce-i drept, foloseşte acelaşi engine de la CoD 4 încoace) şi a funcţiona fluid, la calitate grafică de la medie în sus şi pe sisteme mai modeste.

Spre deosebire de Black Ops, nu necesită trei duzine de patch-uri pentru a nu sacada şi arată mai bine atât ca şi calitate brută a modelelor, cât şi decoraţiuni pe hartă sau creativitate când vine vorba de recuzită (spre exemplu, minigun-ul unui elicopter doborât poate fi folosit ca turelă staţionară pe una dintre hărţi).

Deloc surprinzător, CoD merge în continuare pe formula care l-a făcut atât de popular încât apare uzual nu doar în versuri de hip-hop şi grime englezesc, dar şi filme (Attack the Block, The Veteran) şi nu cred că exagerez dacă spun că şi-a făcut loc în cultura populară.

Asta îi aduce, fireşte, atât laude pentru perfecţionarea actuală a tuturor elementelor de shooter simplu şi accesibil pe care le-a polarizat, cât şi huiduieli (la fel de justificate) pentru, adeseori, aceleaşi argumente. Astfel, nu pot să recomand achiziţionarea lui decât celor pe care (încă) îi distrează tempo-ul accelerat, sistemul de personalizare şi meciurile scurte, de circa 10 minute bucata. Cu menţiunea foarte importantă că, în esenţă, nu s-a schimbat nimic faţă de ce ştiam deja.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
Zonele din Romania in care pandemia este tinuta sub control. Judetul care a raportat un singur caz nou
08/08/2020 14:59

 Romania a inregistrat in ultimele 24 de ore peste 1.300 de cazuri noi de COVID-19. In timp ce in unele judete sunt inregistrate in fiecare zi zeci de cazuri noi, unele judete raporteaza mai putin de cinci ...

CORONAVIRUS Numarul de cazuri noi si decese continua sa ramana ridicat: 1.350 de infectii si 43 de decese, raportate in ultimele 24 de ore. 448 de pacienti, internati la ATI
08/08/2020 13:02

 Autoritatie romane au facut publice ultimele date cu privire la numarul noi de cazuri de COVID-19, numarul deceselor si al pacientilor aflati la ATI. Pana astazi, 8 august, pe teritoriul Romaniei, au f ...

ULTIMA ORĂ Germania a decis să introducă 7 județe din România în ZONA DE RISC: Care sunt noile condiții de intrare pentru români
08/08/2020 12:39

Sapte judete din Romania au fost incluse de autoritătile Republicii Federale Germania in lista „zonelor de risc“. Partea germana a informat partea romana cu privire la măsurile luate, pe canale di ...

Declarații HALUCINANTE ale primarilor PSD chemați de șefii PNL ca să trădeze: 'Nu am trăit aşa vremuri de presiuni, să nu ne întoarcem la comunism'
08/08/2020 08:27

 Preşedintele executiv al PSD Giurgiu, Marian Mina, a declarat vineri, in cadrul unei conferinţe de presă, că asupra primarilor PSD din judeţ se fac presiuni pentru a trece la alte partide, dar foarte ...

 Record de decese si de cazuri noi: 50 de oameni au murit. Sunt 1.378 de cazuri noi. La ATI sunt 446 de pacienti
07/08/2020 13:16

 Record de decese si de cazuri noi: 50 de oameni au murit. Sunt 1.378 de cazuri noi. La ATI sunt 446 de pacienti  In 24 de ore din cauza COVID-19. De asemenea au fost inregistrate 1.378 de cazuri noi ...

Cod galben de caniculă și vânt puternic în jumătate de țară  HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
07/08/2020 10:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Coronavirus: Peste 19 milioane de cazuri în lume (bilanţ AFP)
07/08/2020 08:31

Peste 19 milioane de cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost inregistrate in lume, dintre care un milion in patru zile, potrivit unui bilanţ efectuat de France Presse din surse oficiale joi la ora 23.0 ...

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

Gafă de proporţii uriaşe a conducerii PNL şi USR Prahova ! Ploieştiul în pericol să piardă clădirea primăriei !
31/07/2020 14:04

 Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.   Iar locul „ochit” de cele ...

BREAKING - Noi restricții anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Mască în spații deschise, activități interzise noaptea și distanță pe plajă
28/07/2020 20:44

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a aprobat in sedinta desfăsurată astăzi, 28 iulie, Hotărarea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 l ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!