Call of Juarez Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 18:24

Call of Juarez Review

Când spui Juarez, te gândeşti imediat la două lucruri. În primul rând, majoritatea jucătorilor, mai ales cei mai în vârstă, în mod sigur au văzut o mulţime de filme western, iar locaţii ca Rio Grande le sună familiar. În al doilea rând, a fost odată un tip care a făcut La Reforma în Mexico. Numele său era Benito Juarez, de două ori preşedinte al Mexicului în urmă cu 150 de ani şi un politician apreciat de multe ţări. Atât filmele western, cât şi Benito Juarez, au un lucru în comun: Mexic. Când spui Mexic, te gândeşti la pistoale şi tequila. Ei bine, sunt arme în Call of Juarez, cel mai nou first-person shooter de la Techland, dar, din nefericire, nu există tequila. Toţi beau whisky.

Call of Juarez Call of Juarez Call of Juarez

    Call of Juarez are ca personaje principale pe Billy, un tânăr onest şi naiv, şi pe Ray, un preot nebun, iute de mână şi cu ochii ageri. Povestea începe cu o tragedie: Billy se întoarce acasă, în Hope, dezamăgit că nu a găsit aurul lui Juarez. Odată sosit în Hope, mama şi tatăl său vitreg sunt ucişi, iar preotul Ray (unchiul său vitreg) ajunge la locul tragediei exact când Billy incerca să fugă, aşa că presupune că acesta este criminalul. Astfel, începe o vânătoare de-a şoarecele şi pisica care poartă cele două personaje prin diverse locaţii, ferme, peşteri, ranch-uri, vânătoare ce prezintă diverse elemente necesare pentru un bun joc western, nelipsind nici chiar o urmărire cu diligenţa. Nu o să vă dau detalii despre finalul jocului, însă unele bucăţi din poveste puteau fi exploatate mult mai bine, puteau avea o mai mare încărcătură emoţională şi o mai bună dezvoltare a caracterelor, un exemplu fiind episodul Calm Water. Acesta ar fi trebuit să fie mai lung şi să includă dialoguri de o mai bună calitate, deoarece, în afară de a servi drept tutorial pentru Billy, scopul său era de a-l face mai încrezător în forţele proprii. Şi asta pentru că există o schimbare în personalitatea lui Billy nu atât de subtilă pe cât cea din Prey. Există riscul ca la începutul jocului să fiţi dezmagiţi de poveste sau de gameplay, însă această impresie vă dispărea dacă veţi juca ceva mai mult. Totul căpăta apoi tensiune şi suspans, iar lucrurile devin tot mai interesante pe măsură ce finalul se apropie. De menţionat că există intro-uri vorbite în timpul încărcării nivelurilor care furnizează o serie de amănunte despre ambele personaje, dar, din nefericire, unele secvenţe se încarcă prea repede pentru a citi şi auzi conţinutul textului aferent lor.

Call of Juarez Call of Juarez Call of Juarez

După cum deja poate aţi intuit, veţi juca cu ambele personaje, Billy şi Ray, uneori chiar şi acelaşi nivel. Din fericire, aceste niveluri sunt scurte, aşa că senzaţia de repetabilitate este mult diminuată. Fiind un fugitiv, Billy trebuie să se bazeze foarte mult pe îndemânarea sa de a se furişă, în timp ce Ray, fost pistolar, are la îndemână armele sale sau Sabia lui Dumnezeu, aşa cum le numeşte el, citând din Biblie. La începutul jocului, Ray este prezentat ca un om credincios, dar spre final veţi realiza că ambii caută ceea ce de fapt le lipseşte, şi nu este vorba de aurul lui Juarez. Billy are nevoie de încredere în sine, iar Ray caută să se reapropie de Dumnezeul în care credea odată. Ray devine conştient de aroganţa să şi ajunge să plătească pentru păcatele sale, în timp ce Ray găseşte aurul, însă decide că e timpul pentru o schimbare decisivă în viaţa sa şi astfel îi ajută pe Ray şi Molly. Cine e Molly? Jucaţi şi veţi vedea.

Call of Juarez Call of Juarez Call of Juarez

    Aşa cum spuneam, începeţi cu Billy în oraşul Hope, abilităţile sale în ale furisatului fiind puse la încercare încă din momentul când trebuie să găsească o armă (ale sale fiind confiscate de şerif) şi să părăsească oraşul. Legat de partea stealth, unii oponenţi nu te vor vedea, chiar dacă eşti aproape de ei, în timp ce alţii te vor zări de la mare depărtare. Sunetul are şi el importanţa sa, deoarece inamicii te aud, însă mersul târâş rezolvă această problemă. Nu există joc de lumini şi umbre, cu excepţia nivelului care se desfăşoară în timpul nopţii, aşa că trebuie să vă bazaţi mult pe mersul târâş sau să staţi nemişcaţi atunci când sunteţi priviţi. Acest aspect influenţează mult găsirea de modalităţi de parcurgere a nivelurilor, cel mai important lucru fiind să fiţi foarte atenţi şi să studiaţi cu grijă mediul înconjurător.

Call of Juarez Call of Juarez Call of Juarez

  În ceea ce priveşte armele, Billy are în dotare un bici, două tipuri de pistoale şi un arc cu săgeţi. Păcat că acesta din urmă devine prea târziu utilizabil, deoarece este foarte distractiv să tragi cu săgeţi în slow-motion. Pe de altă parte, Billy poate folosi biciul pentru a-l prinde de ramurile copacilor, aşa că poate ajunge în locuri altfel inaccesibile. Ray este un pistolar şi un om religios, aşa că lucrurile din dotarea sa sunt o Biblie, precum şi diverse tipuri de pistoale şi puşti, însă există în joc chiar şi o puşcă cu lunetă, precum şi nişte dinamită într-o mână. Deşi nu se poate căţără ca şi Billy, Ray poate intra în concentration mode şi astfel ucide în slow-motion, folosind ambele pistoale deodată. În asemenea momente, două ţinte încep să se deplaseze din ambele laterale ale ecranului spre centru. În momentul în care cele două se întâlnesc, se termină concentration mode. Este foarte eficient în situaţiile în care inamicii sunt dispuşi pe orizontală, însă dacă sunt grupaţi, de obicei, la sfârşit mai rămâne unul în picioare. Cum reincarcatul pistoalelor nu este rapid, există şansa ca acesta să vă împuşte primul. În cazul bossilor, Ray intră în duel mode, ceea ce implică apucarea rapidă a armei şi împuşcarea lor. Dacă trageţi prea târziu, funcţia autosave vă stă la dispoziţie.

Call of Juarez Call of Juarez Call of Juarez

    Combinaţia dinte interactivitatea şi puzzle-uri nu este esenţială aici, căci nu sunteţi forţaţi să găsiţi chei pentru următorul nivel. Ce aveţi de făcut este staţi în viaţă cât mai mult timp. E adevărat, existe puzzle-uri cu timp, momente în care trebuie să vă grăbiţi, însă, pe de altă parte, puteţi lichida mulţi inamici deodată dacă aruncaţi un felinar în ei şi trageţi în acesta. Din păcate, nu prea mai există lucruri cu care să interacţionaţi. Da, puteţi căra cutii pentru a vă căţăra sau puteţi împuşca butoiaşele cu TNT (prea puţine la număr în total), dar producătorii n-au pus mare accent pe acest aspect al jocului – Call of Juarez este totuşi un action shooter, nu un joc de aventură. Puteţi însă controla caii înşeuaţi, însă în timpul galopului nu veţi putea trage cu armele.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:09

Bancul Zilei

05:36

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei