Câte cazuri de coronavirus sunt în România. Situația în timp real. Numărul bolnavilor a ajuns la 48

000000  ULTIMA-ORA-pensii-m

Dimensiune font:

| 12-03-2020 14:31

La mai puțin de 24 de ore după ce am celebrat vindecarea a trei dintre cei șase bolnavi de coronavirus din România, a fost confirmat un al șaptelea caz. Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus crește de la oră la oră și în România, iar autoritățile încearcă încă să țină evidența acestora.

Noi cazuri confirmate de coronavirus, în România
UPDATE: Joi, 12 martie, a fost confirmat un nou caz de infectare cu coronavirus. Este vorba despre cazul cu numărul 48: o femeie de 20 de ani din Capitală, contact direct al unui pacient internat la Spitalul Gerota.

UPDATE: Au mai fost confirmate încă două cazuri, miercuri seara, după ce în prealabil au mai fost făcute publice alte 4. Astfel, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 47. Ultimele două confirmări: o femeie de 63 de ani, contact cu femeia de 35 care a călătorit în Istrael, care s-a întors în România pe 29 februarie. Celălat caz: un bărbat de 48 de ani, fără simptome, contact cu fiul pacientului de la Gerota.

UPDATE: O femeie de 52 de ani din Constanța este cazul cu numărul 42 din România. Pacienta susține că nu a avut contact cu persoane infectate și nici nu a călătorit în ultimele luni.

Anunț despre închiderea Capitalei în contextul coronavirusului
Între timp, Grupul de Comunicare Strategică a mai făcut un anunț important:

PRECIZARE din partea Grupului de Comunicare Strategică:

Infirmăm în mod categoric informațiile vehiculate prin intermediul rețelelor sociale, folosindu-se inclusiv canale de comunicare privată, pentru diseminarea ipotezei „închiderii/carantinării” municipiului București. NU există nicio discuție despre „închiderea/carantinarea” Capitalei sau a vreunui oraș din România!

Avertizăm asupra faptului că în ultima perioadă, în mod sistematic, sunt transmise informații false, fie prin intermediul rețelelor sociale, fie în unele cazuri prin intermediul anumitor publicații.

Constatăm că acest fenomen este unul programatic, alimentat de intenții ostile ordinii sociale și de o agendă contrară interesului public. Această situație devine cu atât mai gravă în contextul acțiunilor de prevenire a răspândirii pe teritoriul României a noului coronavirus (COVID-19), întrucât determină comportamente sociale nejustificate.

Grupul de Comunicare Strategică a luat în discuție evoluția situației din ultimele zile și gravitatea vehiculării de informații false de natură să determine panică în rândul cetățenilor.

În acest context, Inspectoratul General al Poliției Române s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de “comunicarea de informații false”, faptă prevazută de art 404 Cod Penal și pedepsită cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Facem apel la responsabilitate către toate instituțiile de presă să NU dea publicității informații care nu sunt verificate din surse oficiale.

Totodată, facem un apel public la cetățeni să nu răspândească pe rețelele de socializare, sau pe alte canale, informații care nu provin din surse oficiale.

Grupul de Comunicare Strategică

UPDATE: Numărătoarea arată acum 44 de persoane infectate cu coronavirus! Alte cinci persoane au răspuns pozitiv testului. Este vorba de 5 bărbați de 22, 30, 34, 36 și 57 de ani veniți prin vama din Italia în data de 9.03.2020, care au fost carantinati in Arad imediat de la sosire

UPDATE: Cazul cu numărul 38 a fost confirmat în București. Este vorba despre un contact direct al contactului de la Spitalul Gerota. Femeia este în vârstă de 38 de ani. Între timp, OMS a anunțat pandemie în privința coronavirusului.

UPDATE: Încă un caz înregistrat în Capitală. Total, 37 de pacienți infectați cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat din București care a călătorit la Stuttgart.

UPDATE: Încă un bărbat din București a fost confirmat ca fiind infectat cu coronavirus. Acesta are 56 de ani a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020. El a prezentat simptome abia ieri noapte când starea de sănătate s-a agravat și a fost internat în ATI la Spitalul V. Babes.

UPDATE: Numărul total al cazurilor de infectare cu coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 35. Situația din ultimele ore arată așa:
– Bărbat, 55 ani, București, contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic
– Bărbat, 31 ani, București, aflat în autoizolare
– Femeie, 53 ani, Covasna, sosită de 08.03 2020 din Italia, aflată în autoizolare. Datele sunt furnizate oficial, la nivel național.

UPDATE: Al 33-lea caz. Pacientul cu nr. 33 este un pacient de la Universitar.

UPDATE: A fost confirmat cel de-al 32 lea caz. Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 de ani din Iași, contact cu un caz confirmat în Varșovia. Bărbatul era în autoizolare din 9 martie 2020.

UPDATE: Pe numele bărbatului în vârstă de 60 de ani, diagnosticaat cu coronavirus, a fost deschis un dosar penal, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2, sub aspectul săvârșirii infracțiunii Prev de art 352 CP.

Legea spune că nerespectarea măsurilor cu privire la prevenirea bolilor infectocontagiaose, se pedepesește cu închisoare de la șase luni laa doi ani sau cu amendă, dacă a avut ca urmare răspândirea unei asemenea boli. Iar dacă fapta prevăzută din culpă, pedeapsa este închisoarea de la o lună la șase luni sau amendă.

UPDATE: La ora 10.07, a fost confirmat oficial cazul cu numărul 31, în România. Este un bărbat din Iași, de 42 de ani. Boala ar fi debutat pe 4 martie, iar el a fost internat pe 10 martie. El a revenit în țară din Veneția, pe 2 martie. Este internat la Spitalul de Boli Infecțioase.

Situația completă, la 11.03.2020
Situația completă, la 11.03.2020
UPDATE: Miercuri dimineața, a fost confirmat cel de-al 30-lea caz de coronavirus pe teritoriul României. Este vorba despre o femeie care a intrat în contact cu pacientul internat la Spitalul Dimitrie Gerota din Capitală. Pacienta este în vârstă de 43 de ani. Femeia este primul medic infectat în România, cadru medical în spitalul Gerota.

UPDATE: Potrivit surselor oficiale de la Digi24, încă 4 cazuri au fost confirmate, astăzi, 10 martie 2020. Cele patru noi infecții sunt: un bărbat de 57 de ani, întors recent din Italia, care se afla în carantină la Arad, o femeie în vârstă de 26 de ani din Hunedoara, al treilea este un tânăr de 37 de ani, fiind internat la Spitalul de boli infecțioase din Reșița, iar cel de al patrulea este o femeie în vârstă de 47 de ani din Capitală. Așadar, numărul oficial de cazuri cu Covid-19, a ajuns la 29 în România.

UPDATE 10 martie 2020: În acest moment, conform declarației Primarului Capitalei, la nivelul Bucureștiului sunt 3 cazuri confirmate, plus un număr mic de angajați ai Primăriei Generale a Capitalei, în autoizolare la domiciliu, după ce s-a aflat că una din angajatele Primăriei, este nora unui bărbat confirmat ca fiind infectat cu COVID-19. Opt noi cazuri de coronavirus au fost diagnosticate marți în Bucureşti, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

”Sunt confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19) un număr de 7 cazuri, din Bucureşti. – 3 sunt în legătură cu cazul Gerota, 1 este contact al primului infectat din Bucureşti, 3 sunt cetățeni care au călătorit în Israel, Germania şi Marea Britanie”, a anunţat Grupul de comunicare strategică.

Ulterior, a fost conformat şi al optulea caz, un bărbat care a călătorit în Israel. Anterior, Primarul Capitalei Gabriela Firea anunţase încă 3 persoane cu test pozitiv de coronavirus în Bucureşti, acestea fiind fiul, nora şi nepotul bărbatului de 60 de ani deja diagnosticat, care a fost internat iniţial la Spitalul ”Dimitrie Gerota”. Cei trei sunt internaţi la Spitalul „Victor Babeş” din Capitală.

O anchetă epidemiologică se desfăşoară la Spitalul de Urgenţă Dimitrie Gerota din Bucureşti, unde a fost internat iniţial cel de-al 17-lea caz de coronavirus din România, bărbatul de 60 de ani. Bărbatul din Bucureşti diagnosticat luni seară cu coronavirus a fost internat în 5 martie cu simptome diferite de cele ale pacienţilor infectaţi, testul fiindu-i făcut câteva zile mai târziu, când a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă. El a fost transferat la Institutul ”Matei Balş”. Primul caz de coronavirus în Capitală este un bărbat de 49 de ani, care s-a întors de la Roma la sfârşitul lunii februarie şi care a fost diagnosticat în 7 martie.

„Sunt confirmate pozitiv la testul coronavirus (COVID-19) un număr de 8 cazuri, din București. (3 sunt în legătură cu cazul Gerota, 1 este contact al primului infectat din București, 3 sunt cetățeni care au călătorit în Israel, Germania și Marea Britanie)”, conform unei informări GCS.


UPDATE 9 martie 2020: Două noi cazuri au fost confirmate de autorități. Este vorba de o femeie de 73 de ani din Buzău și un bărbat de 60 de ani din București. Numărul pacienților români infectați cu coronavirus a ajuns la 17.

UPDATE. O femeie de 70 de ani din Mureș este a 15-a persoană raportată cu Covid-19. Aceasta va fi dusă la spitalul de boli infecțioase din Cluj. Nu se știe încă dacă a luat virusul dintr-un contact cu unul dintre cei 14 oameni care sunt deja confirmați.

UPDATE. Numărul celor raportați cu coronavirus în România a ajuns la 14. Ultimul caz pe listă este o femeie de 42 de ani din București, prietenă cu bărbatul de 49 de ani care a fost primul caz din Capitală. Femeia urmează să fie transferată la spitalul de boli infecțioase Matei Balș.

UPDATE: A fost confirmat al nouălea caz de coronavirus în România. Este vorba despre un bărbat din Hunedoara care a venit recent din Italia.

„A fost confirmat un nou caz pozitiv în urma testului pentru Coronavirus (COVID-19), respectiv un bărbat de 40 de ani din Hunedoara. Persoana se afla în izolare la domiciliu din 26 februarie, întrucât a revenit în țară din Italia (Bergamo)”, a anunțat Grupul de comunicare strategică. În cursul zilei de joi i-au fost recoltate probe, după ce acesta a avut febră. Bărbatul urmează a fi internat la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara, fiind declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor persoanelor cu care s-a aflat în contact.

UPDATE: A fost confirmat pozitiv al 8-lea caz de infectare cu coronavirus. Este vorba de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Olt, care a călătorit din Italia în același autocar cu bărbat de 71 de ani din Suceava. Bărbatul se află în izolare la domiciliu, din 29 februarie, au transmis autoritățile. Acesta nu prezintă simptome specifice. El va fi internat la Spitalul de boli infecțioase din Craiova.

Pe parcursul acestei nopți, Grupul de Comunicare Strategică a publicat un comunicat referitor la un al șaptelea caz de coronavirus confirmat în România. O tânără de 16 ani din Timișoara a fost confirmată pozitiv cu Covid-19. Ea urmează să fie transferată la spitalul Victor Babeș din Timișoara, conform oficialilor.

„În urma testelor realizate la Timișoara, în cursul zilei de 5 martie 2020, asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânărul de 16 ani, infectat cu noul coronavirus, a fost depistat un nou caz pozitiv. Persoana confirmată pozitiv cu noul coronavirus este o tânără, colegă de clasă a băiatului de 16 ani, care s-a aflat în proximitatea acestuia. Tânăra este transferată la spitalul Victor Babeș din Timișoara”, arată Grupul de Comunicare Strategică.

Este important de reținut că, în același comunicat se atrage atenția și asupra celorlalți 25 de colegi ai tânărului de 16 ani infectat acum câteva zile. În cazul lor, li s-au efectuat teste pentru diagnostic, dar toate au ieșit negative. Cu toate acestea, urmează să rămână în izolare la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile, la fel ca în cazul tuturor suspecților.

Urmează acum extinderea grupului de suspecți de coronavirus la persoanele care au intrat în contact cu tânără de 16 ani din Timișoara, confirmată în această noapte. „În cursul dimineții de vineri, va fi extinsă ancheta epidemiologică asupra persoanelor cu care a intrat în contact tânăra de 16 ani, fiind luate măsurile de izolare și de prelevare de probe”, conclude comunicatul.

În ceea ce privește cazurile de români infectați cu Covid – 19 dincolo de granițele țării, un cetățean român rezident în Lombardia (Italia) a fost diagnosticat pozitiv joi seară. Bărbatul are simptome ușoare și, momentan, se află în auto-izolare la domiciliu. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Un asistent al eurodeputatului de extremă dreapta Maximilian Krah a fost plasat în arest pentru spionaj în favoarea Chinei
24/04/2024 12:29

Un asistent al eurodeputatului de extremă dreapta Maximilian Krah a fost plasat in arest pentru spionaj in favoarea Chinei, a anunţat miercuri Biroul procurorului public federal de la Karlsruhe (Parchetul ger ...

CEDO condamnă România pentru revenirea asupra unor sentințe istorice legate de Holocaust
24/04/2024 07:42

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat marţi Romania pentru revenirea asupra unor condamnări istorice pentru crime legate de Holocaust, in urma rejudecării şi achitării in anii 1990 a do ...

Se schimbă legea pentru românii care nu locuiesc la adresa din buletin: Anunțul făcut de MAI
23/04/2024 20:12

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a anuntat implementarea unei noi legi pentru a reglementa situatia romanilor care nu locuiesc la adresa mentionată in buletin. Această lege aduce schimbări se ...

Începe procesul lui Donald Trump cu actrița porno Stormy Daniels: Va fi cel mai senzațional din istorie
22/04/2024 12:17

Procesul istoric de la New York al lui Donald Trump - primul fost preşedinte SUA judecat penal - intră de luni in făgaşul propriu-zis, după ce săptămana trecută au fost aleşi juraţii care vor trebui s ...

Angajați de la căile ferate, prinși beți la serviciu. Un paznic de barieră avea o alcoolemie de 1,39 mg/l
21/04/2024 12:25

 În primele trei luni ale anului 2024, politistii de la transporturi au depistat 10 cazuri in care angajati de la căile ferate cu atributii in siguranta circulatiei feroviare erau sub influenta bău ...

BREAKING - SUA aprobă 61 de miliarde de dolari către Ucraina: vor primi și activele înghetațe ale Rusiei
20/04/2024 21:26

Camera Reprezentantilor din SUA a aprobat un proiect de lege care permite transferul activelor rusesti inghetate către Ucraina. După luni de negocieri, Ucraina ar putea primi aproape 60,8 miliarde de dolari i ...

Un strănepot îndepărtat al lui Napoleon I, Joachim Murat, va candida la alegerile europene
19/04/2024 15:41

Un strănepot indepărtat al lui Napoleon I, Joachim Murat, va candida la alegerile europene pe o listă suveranistă din Franta, a anunţat el vineri intr-un comunicat de presă pentru AFP, preluată de Agerpr ...

Lovitură de Teatru de Ziua Z: Macron îl invită pe Putin în Franța
17/04/2024 10:50

Rusia va fi invitată să participe la ceremoniile dedicate celei de-a 80-a aniversări a Debarcării Aliatilor in Normandia din 6 iunie 1944. O invitatie oficială urmează să fie transmisă curand prin amba ...

Mai multe drone neidentificate au supravegheat Baza Aerienă 57 Mihail Kogălniceanu
17/04/2024 08:22

Cateva drone au fost observate de militarii Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu, in cursul nopţii de luni, in apropierea aeroportului, iar surse militare au precizat că acestea erau probabil de tip comercia ...

Gina Pistol va prezenta MasterChef cu Sorin Bontea, Florin Dumitresu şi Cătălin Scărlătescu + Vedeta vine la PRO TV după Smiley?
16/04/2024 22:06

Anuntul zilei vine de la PRO TV! Postul din Pache Protopopescu a anuntat oficial că cei trei chefi Sorin Bontea, Florin Dumitresu şi Cătălin Scărlătescu sunt juratii emisiunii MasterChef. După ce s-a l ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei