Champions Online Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 18:18

Champions Online Review

Aveam 12 ani când am pășit prima oară pe apă. Și doar un metru și un zâmbet când Maestrul m-a pescuit din viața mea de puradel râzgâiat de oraș și mi-a arătat că lumea poate fi mai mult decât pare, datorită talentelor mele. Mi-am petrecut cincisprezece ani din viață într-un beci, încercând să mă obișnuiesc cu senzația de latex, să levitez cu ochii închiși și să topesc metalul doar din priviri.

Cincisprezece ani de vorbit în fața oglinzii, cu grimase amenințătoare și promisiuni făcute omenirii. Și apoi, într-o zi, mi s-a spus că sunt gata să arăt universului ce știu. Maestrul mi-a dat drumul cu un zâmbet și o moarte senină. Nu-i nimic, mi-a zis. În curând voi fi idolatrizat de toți cei mai slabi ca mine și aerul se va umple de strigăte de ajutor. Voi fi indispensabil și mai puțin singur. Din păcate însă, din păcate, din acel blestemat moment în care am pășit în lumină am realizat că lumea este un bâlci al super-eroilor…

Doamnelor și domnilor, bine ați venit în Champions Online, o dimensiune a realității în care unicitatea nu mai este superlativă, ci a dobândit în sfârșit grad de comparație. Inventat de experimentații cercetători din laboratoarele Cryptic, care ne-au delectat în trecut cu City of Heroes/City of Villains, Champions Online este o adevărată mașină de vise.

Singura limită este imaginația: lăsați în urmă clișeul cyborgilor sau al demonilor chinuiți de irevocabila lor condiție și îndrăzniți să visați la iepurași Playboy pistolari, maimuțici mecanizate, rechini electrici și, de ce nu, Vin Dieseli în miniatură (Mini-Riddicks). Noi avem soluții chiar și pentru cei care văd în imaginație o mare gaură neagră. Astfel, folosind generatorul nostru de super-eroi vă puteți găsi foarte ușor idolul în viață. Asta, sau măcar vă alegeți rapid un punct de pornire.

Drept bonus, veți avea de explorat zeci de puteri care se concretizează în infinite combinații de super-puteri, pentru eroii “cei mai unici”. Vreți un inginer socialist care să scoată zombie pe bandă sau doar gospodina care își aprinde aragazul pocnind din degete? Acum totul este posibil. Și fiindcă exemplul personal este mereu cel mai puternic, eu mi-am găsit sensul existenței într-o Succubus reptiliană care se folosește de puterile Întunericului și de colanții transparenți pentru a face valurile de inamici să tremure de frică.

Massive Single-player Online Role Playing Game (MSO-RPG)

Cum bine ne învață însă literatura (un prim și concentrat exemplu: Thomas Mann – Moarte la Veneția), binecuvântată fie ea cu lecțiile ei de viață, în spatele coloritului Saturnalic al vieții strălucitoare se ascunde mereu un miez putred. Degeaba mi-am luat eu Absyntha virtuală de o aripă și m-am aruncat în tumultul de socializare din primele zone… pur si simplu n-ai cu cine mă, n-ai cu cine™.

Pentru primele cinci niveluri mi-am imaginat că totul se datorează regiunii introductive, garnisită bine cu tutoriale și care oglindește la nivel micro-cosmic cam tot ce poți face în Champions Online. Am dat apoi vina pe instanțe, că sunt ceva mai reduse ca populație în aceleași zone de început și am așteptat cuminte să ies, odată și odată, în lumea largă.

Ca să înțelegem Champions Online însă, nu trebuie să uităm că dacă vrei să produci un MMORPG cu super-eroi, ai din start o mare problemă: condiția acestora (ăla unul și suficient să facă față răului suprem). Nu poți să arunci într-o cameră 100 de super-chestii cu tot atâtea orgolii și să te aștepți să colaboreze de bună-voie și nesilite de nimeni, ca niște mirese care se grăbesc la însurătoare, doar doar nu rămân fete bătrâne. Aşadar, un joc precum Champions Online ar avea nevoie de încurajare.

Cu alte cuvinte, ar avea nevoie de misiuni de nivel cataclismic, ca toată suflarea eroicească să simtă imboldul de a se uita în jur. Jocul din păcate oferă o cantitate impresionantă de obiective ce se rezumă la salvat pisicuțe din copac, sau orice alte clișee World of Warcraft cu numere. Nu doar că misiunile în sine au gradul de dificultate ajustat pentru copilași de doi ani, dar chiar și inamicii (după câteva patch-uri de balansare ce-i drept), pică precum muștele, doar fiindcă tu trebuie să te simți eroul invincibil. Care este™.

Penalizările pentru un deces prematur nu sunt destul de consistente, manifestându-se doar prin micșorarea pentru puțin timp a puterii de atac și ratei de vindecare. Din păcate, nici din punct de vedere tehnic Champions Online nu încurajează prea mult cafteala la comun: canalul de Looking for Group este limitat pe instanța în care jucați, deși probabil că există oameni la fel de doritori și în alte instanțe mai îndepărtate, sistemul de loot, chiar și după atâtea patch-uri, nu a devenit încă popular și, în general, orice reuniune are izul arbitrar al oamenilor plictisiți de cotidianul conversației.

Desigur, putem spera ca într-o astfel de situație, sănătosul proverb englezesc să mai stea încă în picioare: If you can’t join them, beat ‘em. Adică, în lipsă de altfel de interacțiune, ar trebui să ne putem întoarce mereu spre PvP, ca spre ultima șansă pentru distracție. Aceleași legi nescrise ale super-eroicului însă pun bețe în roate și duelurilor între jucători. Ca să nu mai spunem că în Champions Online nu există dualitate. Nu vorbesc aici neapărat de răufăcători controlați de jucători, ci mai degrabă măcar despre anumite vederi “politice”, care să permită amestecarea diferiților eroi în aceeași oală.

Până la urmă devine chiar ilar să vezi atâția demoni fioroși, scoși din ultima bolgie infernală, cum încearcă să ajute o bătrânică să treacă strada, sau pândesc din umbră nu știu ce curieri amărâți. În universul campionilor este o lobotomie generală și toți eroii încearcă să iasă cumva din amnezie, alergând ca niște furnicuțe harnice de colo-colo.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:37

BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
24 de milioane de americani riscă să moară de foame. „Este cea mai mare criză alimentară din istoria recentă a Americii
28/11/2020 10:50

Aproape 24 de milioane de americani riscă să nu aibă ce manca. Numărul a crescut cu un sfert, de la izbucnirea pandemiei de Covid-19. Cozile din fata băncilor de alimente si a cantinelor sociale sunt din c ...

FOTO/VIDEO - ȘOCANT!  BĂTAIE cu MĂRUNTAIE de PORC în parlament
28/11/2020 10:45

Parlamentul taiwanez, ce are reputaţia de a fi frecvent scena unor confruntări haotice intre aleşii de la putere şi din opoziţie, a inregistrat vineri un nou incident in care au fost aruncate măruntaie ...

Coronavirus: Republica Moldova instituie stare de urgenţă până la 15 ianuarie 2021
28/11/2020 09:26

 Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) de la Chişinău a decis, vineri, intr-o şedinţă condusă de premierul Ion Chicu, insituirea stării de urgenţă pe intreg teritoriul ...

Condamnari dure intr-unul din dosarele ANRP: Crinuta Dumitrean si milionarul Horia Simu - 6 ani, iar expertul Alin Dima - 9 ani si 8 luni
27/11/2020 20:40

Fosta sefa a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) Crinuta Dumitrean, a fost condamnata, vineri, 27 noiembrie, la 6 ani si 3 luni inchisoare pentru abuz in serviciu si luare de mita, in ...

FOTO/VIDEO - Moartea unui cal de curse, răzbunată prin condamnarea jocheului la închisoare. Animalul a murit după ce ar fi fost biciuit cu cravaşa până la epuizare
27/11/2020 15:00

Un jocheu irlandez a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare şi i s-a interzis să practice echitaţia timp de cinci ani pentru moartea calului său, transmite Agerpres. Animalul a murit după ce ...

Donald Trump a  recunoscut că va părăsi Casa Albă. Află și în ce condiții
27/11/2020 14:45

Trump spune pentru prima dată că va părăsi functia dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden Presedintele Donald Trump a declarat pentru prima dată că va părăsi mandatul dacă Colegiul Electoral v ...

Trump spune că distribuirea vaccinului anti-Covid va începe săptămâna viitoare
27/11/2020 08:45

Presedintele SUA, Donald Trump, a spus joi că distribuirea vaccinului impotriva coronavirusului va incepe săptămana viitoare si in săptămana de după aceasta, relatează Reuters. Vorbind militarilor ameri ...

ANM - 36 de judete sunt sub cod galben de ceata in aceasta dimineata    Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
27/11/2020 08:33

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Diego Maradona a fost înmormântat alături de părinții săi
27/11/2020 08:00

Maradona a fost inmormantat  in cimitirul „Jardin de Bella Vista", alături de părintii lui - Dona Tota si Don Diego. Deschis in anii 1980, este un cimitir privat inconjurat de verdeată, la 35 ...

Accident în Giurgiu. O autocisternă bulgărească încărcată cu sodă caustică s-a răsturnat
26/11/2020 12:28

O autocisternă bulgărească incărcată cu sodă caustică s-a răsturnat joi pe DN 5 B, la ieşirea din localitatea Schitu, judeţul Giurgiu, pe sensul de mers spre localitatea Ghimpaţi. Pompierii din cadr ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei