Chrome Review

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 15:12

Chrome Review

In meseria de mercenar, un singur lucru are o valoare mai mare decat propria viata: banii. Cei mai multi se obtin din contracte mai mult sau mai putin legale, incheiate cu megacorporatii sau oameni fara scrupule. In Chrome, preluati rolul lui Bolt Logan, unul din cei mai respectati mercenari din galaxie, care impreuna cu prietenul sau, Ron “Pointer” Hertz, se indreapta spre planeta Zorg pentru a recupera niste planuri tehnice ale firmei Octolab. Ceea ce parea la inceput o misiune de rutina se transforma intr-un adevarat fiasco atunci cand bunul vostru prieten va tradeaza si va insceneaza furtul planurilor, pentru a va distruge reputatia si pentru a ramane el cel mai bun dintre cei mai buni. Bineinteles ca voi nu puteti permite acest lucru si, impreuna cu o tanara atragatoare, reusiti sa scapati de pe planeta si sa va continuati cariera de mercenar in recent descoperitul sistem Valkyria, unde mai multe megacorporatii se lupta pentru o resursa foarte rara, numita cum altfel, Chrome. De-a lungul celor 14 misiuni care alcatuiesc jocul, veti primi diverse misiuni de la diverse corporatii din sistemul respectiv, in acest timp incercand sa va gasiti si bunul vostru prieten pentru a-i rasplati favoarea.

Primul lucru care sare in ochi inca de la inceput este grafica, ea fiind de departe punctul forte al jocului, Chrome fiind unul din cele mai aratoase shootere create vreodata. Efecte de lumina, reflexii, fum, explozii, vegetatie care se leagana in bataie vantului, umbre dinamice, texturi hi-res si efecte meteorologice, toate efectele sunt lucrate cu foarte multa migala si atentie pentru detaliu. In primul rand, vegetatia este foarte bine realizata, tufisurile si copacii aratand autentic chiar si cand sunteti foarte aproape. Razele de lumina care se infiltreaza prin coroana copacilor in padurile tropicale, umbrele aruncate de jucator pe teren sau efectele de lens-flare adauga si ele la realism, iar unele texturi sau imbracamintea personajelor sunt atat de detaliate incat nu va va veni sa credeti.
Locatiile din joc sunt pur si simplu incredibile, de la canioane si deserturi stancoase, pana la paduri tropicale, cratere, lacuri, munti sau arii inghetate, toate fiind cat de poate de credibile si nu de putine ori va veti opri pentru a admira peisajele, unele taindu-va cu adevarat rasuflarea. Insa pe cat de bine realizate sunt exterioarele, pe atat de banale sunt nivelurile interioare, Chrome-ul avand acelasi defect ca si Halo: daca intri o camera la inceputul jocului, le-ati vazut pe toate, fiindca prea mare varietate nu exista, peretii, usile, cutiile sau consolele de caulculator aratand la fel de-a lungul jocului.

Pentru a explora cele 5 lumi prezente in joc, veti avea la dispozitie 7 vehicule, ele variind de la buggy-uri de teren si pana la speeder-e si roboti bipezi ce aduc aminte de seriile Star Wars sau Mechwarrior. Din pacate, le veti folosi destul de putin pe parcursul single-ului, si cu toate ca nivelurile sunt foarte mari, o sa aflati ca nu puteti sa mergeti pe unde vreti. Fizica rag-doll a inamicilor, care a devenit un standard in FPS-uri recent aparute, este insa un pic ciudata, deoarece nu de putine ori am avut situatii in care am impuscat un inamic (deja ucis) in cap, numai ca sa constat cum este propulsat in celalalt capat al camerei. Nu 100% realist, dar fun in orice caz.
In contrast cu grafica, partea audio nu straluceste. Muzica este buna, existand schimbari de tempo intre perioadele de plimbat/explorat si cele de actiune, ele fiind antrenante si foarte bine realizate insa voice acting-ul este efectiv la pamant. Vocile n-au pic de entuziasm, iar comparate cu cele din Max Payne, Mafia sau No One Lives Forever, par a fi facute la plesneala, doar ca sa fie acolo. Si cum dialogurile din joc sunt vorbite, o mare parte din feeling se duce pe apa Sambetei. Efectele armelor din fericire sunt bine realizate, la fel si sunetele ambientale: suieratul vantului din zonele desertice/inghetate sau cantecul pasarilor din padurile tropicale, care adauga si ele la realismul pesiajelor prin care va plimbati.

Am zis mai devreme ca nivelurile sunt vaste, dandu-ti impresia ca ai o libertate de miscare foarte mare. Ei bine, nu este asa, fiindca peste tot sunt bariere invizibile, care impiedica deplasarea jucatorului. Iar acest lucru il veti observa inca din primul nivel, in care daca va departati prea mult de partenerul vostru, sau incercati sa folositi alta ruta decat cea prestabilita de producatori, va aparea pe ecran un minunat mesaj de “Mission Over due to insubordonation”, singura optiune ramasa fiind un quickload sau reluarea misiunii. Acest aspect devine si mai frustrant cand trebuie sa conduceti un vehicul prin nivel. Daca va decideti sa o luati de nebun pe unde vedeti cu ochii, ori o sa va loviti de o bariera care nu va lasa sa treceti mai departe, ori veti primi mirificul mesaj descris mai sus, cu toate ca nu zice nimeni ca exista vreo limita de timp pentru a ajunge la destinatie. Acest lucru duce la o linearitate enervanta a jocului, chiar daca de obicei modul de terminare a unei misiuni este lasat la latitudinea jucatorului. Din acest motiv, frumusetea peisajelor isi pierde si ea din farmec, deoarece veti realiza ca sunteti de fapt prinsi intr-o cutie cu pereti transparenti, din care nu puteti sa iesiti, desi nivelul ar permite acest lucru.

Chrome poate fi comparat cu System Shock sau Deus Ex datorita prezentei unui inventar si augmentarilor care pot fi folosite de jucator. Aici vine insa si primul meu “of”, deoarece veti avea la dispozitie doar 7 implanturi:
- Eye Scope: zoom ptr armele care nu au aceasta optiune.
- Dermal Armor: imbunatateste rezistenta la damage a jucatorului.
- Motion Improver: mareste viteza de deplasare.
- Targeting Assistance: dupa cum sugereaza si numele, imbunatateste tintirea.
- Muscle Improver: reduce reculul armelor de calibru mare.
- Thermovision System: vedere termica pentru misiuni care se desfasoara noaptea.
- Reflex Improver: sporeste reflexele jucatorului (este de fapt un var al modului bullet time din Max Payne).

Avand in vedere faptul ca sunteti un mercenar, si ca in mod normal, castigati destul de bine dupa fiecare misiune completata cu succes, o piata a implanturilor nu ar fi stricat, unde sa puteti sa vindeti sau sa cumparati augmentari in functie de necesitati. Insa chiar si asa, augmentarile sunt suficiente ca numar, si veti avea nevoie de ele mai mult decat veti tine sa credeti la inceput. Atunci cand le folositi insa va trebui sa tineti cont de o bara albastra (care poate fi comparata cu mana din RPG-uri), care va indica cat de mult puteti utiliza augmentarile. Cand ea ajunge pe zero, implanturile pe care le foloseati sunt dezactivate automat si va trebui sa asteptati o perioada pana cand le puteti folosi iar. Daca nu, veti incepe sa pierdeti din viata.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei