Chrome Specforce Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 18:53

Chrome Specforce Review

 Lansarea primului joc este un moment foarte important pentru orice producator. Daca la inceputurile industriei nu ar fi fost o tragedie, in ziua de azi, daca primul titlu nu are cat de cat succes, poti sa inchizi linistit pravalia, deoarece nu foarte multi publisheri se vor uita la tine daca ai deja un esec la activ si te mai afli si la inceput de drum. Chrome a fost primul shooter al polonezilor de la Techland si cu toate ca nu a iesit cu nimic in evidenta, a fost un shooter decent, cu care merita sa-ti pierzi timpul daca erai un fan al genului si nu aveai altceva sa joci. Asta se intampla in 2003 iar anul trecut, Techland a lansat Chrome SpecForce, simtind ca inca nu si-au spus ultimul cuvant in privinta genului FPS.

Chrome Specforce Chrome Specforce Chrome Specforce

     Din pacate, termenul de banal se aplica foarte bine si in cazul lui Chrome Specforce, jocul neavand nimic cu care sa iasa in fata altor titluri ale genului, la fel ca si predecesorul sau. Vom intra inca o data in pielea lui Bolt Logan, care acum face parte din SpecForce, o unitate de elita a FSB, un fel de politie galactica. Misiunea lui este foarte simpla: sa investigheze presupusele activitati ilegale de pe planeta Estrella ale companiei LoreGen. Cum FSB nu are dovezi concrete cu care sa demonstreze ilegalitatea operatiunilor LoreGen (ce implica producerea si distribuirea unor stimulente foarte periculoase) misiunea voastra este una strict secreta. Un motiv suficient de bun pentru a omori tot ce prindeti in cale, chipurile pentru a nu va deconspira prezenta pe planeta. Ca si cum o urma de cadavre lasata in urma voastra si un laborator aruncat in aer nu ar avea vreo relevanta.

     Din motive care inca nu-mi sunt foarte clare, SpecForce nu are nici un fel de cut-scene in timpul singleplayer-ului, toate informatiile relevante venind prin intermediul unor comunicatii destul de seci cu restul personajelor, fie ca e vorba de superiori sau aliati. Acest lucru taie destul de puternic din imersiune, jucatorul neavand practic vreun motiv sa-i pese de ce se intampla in jurul sau.

Chrome Specforce Chrome Specforce Chrome Specforce

   Principala problema a jocului o reprezinta inteligenta artificiala, sau mai bine zis, lipsa ei. Daca ar fi fost vorba doar de inamici, n-ar fi fost o gaura in cer, deoarece in FPS-uri cantitatea este cea care primeaza de obicei. Cum insa si coechipierii vostrii sunt afectati de aceeasi stupiditate, lucrurile tind sa alunece spre tragi-comic. Comic, pentru ca este amuzant sa vezi cum aliatii tai se arunca cu piepturile goale in fata gloantelor, incercand sa imite atacurile kamikaze la baioneta ale japonezilor atunci cand vedeau ca pierd o lupta. Tragic, pentru ca unele misiuni au prostul obicei sa se termine abrupt daca mor prea multi coechipieri. Da, ati ghicit, de cate ori vedeti vreun bezmetic care vrea sa alerge linistit spre moarte, va trebui sa iesiti si voi de la adapost si sa lichidati rapid toti inamicii. Acestia din urma se vor multumi de obicei sa stea in fata voastra si sa traga ca niste disperati, pana cand le curmati suferinta. In unele cazuri, se vor ascunde dupa diverse cutii sau elemente de decor, insa doar in prima faza, deoarece pana la urma tot vor iesi sa va atace frontal. Am remarcat si cateva tentative de a folosi grenade, insa acestea se terminau de obicei prost pentru cel care incerca sa foloseasca grenada respectiva, mai ales daca se afla intr-o camera.

     Arsenalul pus la dispozitie este unul standard pentru un shooter: pistol, pusca de asalt, mitraliera, uzi, pusca cu luneta, lansator de rachete, grenade. Problema este ca armele nu iti dau nici un moment acel sentiment de putere pe care ar trebui sa ti-l dea, mai ales daca se face o comparatie cu dimensiunea lor (din acest punct de vedere, lansatorul de rachete seamana mai degraba cu o prastie). Acest lucru se datoreaza in parte efectelor sonore care acompaniaza armele dar mai ales din cauza numarului uneori ridicol de mare de proiectile pe care trebuie sa-l descarcati intr-un inamic pentru a-l omori. Au fost situatii cand un singur glont in cap a fost suficient ca sa calmez un soldat, doar ca sa fiu nevoit dupa aceea sa golesc restul incarcatorului in capul colegului sau pana sa-l trimit si pe el la sol.

Chrome Specforce Chrome Specforce Chrome Specforce

     Nu stiu daca cei de la Techland au fost grabiti sa lanseze jocul, dar inca o luna-doua de finisare mai mult ca sigur ca nu ar fi stricat. Este jenant sa mai vezi masini sau soldati care trec cu o parte a corpului prin ziduri, sau butoaie care explodeaza ca si cum ar fi fost facute din carton. Aceeasi “graba pentru lansare” se observa si in gameplay. Fiind un membru al SpecForce, Logan beneficiaza de un costum ce ii confera anumite avantaje: viteza sporita, scut de protectie, slow-motion sau invizibilitate. Din pacate, aceste abilitati sunt aproape inutile in joc, fiind foarte putine situatii cand le puteti folosi la adevarata lor valoare. Spre exemplu, invizibilitatea este cvasi-inutila, deoarece chiar daca o folositi si impuscati un inamic de la o distanta apreciabila, colegii lui vor sti imediat unde va aflati, chiar daca va schimbati imediat locatia. Scutul este si el oarecum degeaba, numarul de health pack-uri disponibile facandu-va practic invulnerabil. Slow-motion-ul si viteza sporita de deplasare va pot scoate din cateva situatii mai delicate, insa puteti compensa fara probleme lipsa lor cu health pack-uri.

     Inventarul RPG-style din Chrome a fost si el pastrat, o idee nu prea stralucita in opinia subsemnatului, deoarece complica jocul intr-un mod inutil, mai ales cand vine vorba de adunat munitie sau schimbat arme. Am putut observa insa o imbunatatire vizibila in privinta controlului vehiculelor, care nu mai este chiar atat de arcade pe cat era in Chrome.

Chrome Specforce Chrome Specforce Chrome Specforce

 Desi la data aparitiei sale Chrome avea o grafica impresionanta, nu acelasi lucru se poate spune si despre SpecForce. Nivelele au o dimensiune considerabila si sunt pline de vegetatie, dar din apropiere se poate observa faptul ca engine-ul este depasit din multe puncte de vedere: AntiAliasing-ul este inexistent in setarile jocului si nici nu am putut sa-l fortez din drivere (Catalyst 6.2). Unele texturi sunt foarte spalacite, obiectele sunt cam colturoase, iar florile care se rotesc dupa tine sunt de-a dreptul jenante. Nici animatiile personajelor nu sunt printre cele mai fericite, mai ales in cazul alergatului si a mortii subite, fie din cauza gloantelor sau a exploziilor. Partea audio se inscrie si ea in aceeasi linie generica, neavand ceva care sa iasa in evidenta in mod special. As fi vrut sa scriu ceva si despre multiplayer, insa din pacate nu va pot da prea multe informatii in afara de cele standard, deoarece nu am gasit nici un jucator pe serverele oficiale. Pentru arhiva, jocul dispune de 14 harti si 3 moduri clasice de joc: Deathmatch, Team Deathmatch si Capture The Flag.

Chrome Specforce Chrome Specforce Chrome Specforce

     Cu toate ca nu se ridica la standardele impuse pentru shootere in 2006, SpecForce are principalul avantaj de a avea un pret foarte redus (19.99$), lucru care-l recomanda in cazul in care sunteti un fan FPS si nu aveti ce juca in asteptarea lui Prey, Unreal Tournament 2007 sau Half-Life 2: Episode One. Nu veti primi un titlu AAA, asa cum le place de obicei publisherilor sa-si caracterizeze jocurile, insa nici nu veti da banii degeaba.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei