Civilization V: Gods & Kings Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 15:04

Civilization V: Gods & Kings Review

eria Civilization a creat de-a lungul timpului un anume tip de dependenţă pentru fanii strategiilor pe ture care preferă scenariile mai libertine în locul acurateţei istorice oferite de un Total War, de exemplu. Iar la aproape doi ani de la apariţia lui Civilization V, Firaxis s-a decis să ne mai ofere o porţie de „drog” sub forma lui Gods & Kings, reintroducând cu această ocazie un element ignorat în predecesor – religia.

civ5godsandkings020 civ5godsandkings019

Ca orice add-on, Gods & Kings nu schimbă complet gameplay-ul, ci doar mai pune nişte „carne” cam prin toate colţurile ca să justifice prețul cerut (30 de euro). Așadar, avem nouă civilizaţii și tot atâtea minuni, 13 clădiri, vreo 27 de unități, trei scenarii, menţionata religie şi nişte spionaj, plus tot felul de modificări pentru clădirile şi unitățile existente.

De asemenea, arborele tehnologic a fost și el împodobit cu opt îmbunătăţiri suplimentare (de pildă, Ghildele în epoca medievală, Arhitectura în Renaștere, Industrializarea sau Telecomunicațiile în vremurile mai moderne) şi o listă măricică de modificări pentru cele deja existente.

Dar până la urmă, inima jocului este aceeaşi, iar turele se vor scurge tot cam la fel până la victoria finală. Multe dintre adăugiri şi schimbări nu o să le simţi dacă nu eşti un fan înrăit care stă să vadă dacă o unitate sau alta are acum + sau -1 la atac, însă cei mai mulţi dintre jucători vor fi vizibil afectaţi şi chiar obligaţi să-şi ajusteze strategiile în funcţie de religie.

civ5godsandkings018 civ5godsandkings017

Practic, odată cu ideea existenței unei ființe superioare vine şi o nouă resursă, Faith, pe lângă aur, cultură şi fericire. Iniţial, obținerea credinţei începe încet, cu altare şi temple, eventual descoperind bonusuri ceva mai mari prin ruinele răspândite pe hartă. Apoi ajungi la un simplu panteon, după care dezvoltarea permite alegerea unei adevărate religii dintre cele 11 disponibile sau crearea uneia proprii. Avansarea de la panteon la zeităţi majore şi de la altare la catedrale se face prin alegerea convingerilor (Beliefs), fiecare cu avantaje specifice (tot pe partea religioasă sau prin alte zone ale economiei).

Aceste convingeri vin grupate în patru categorii – Pantheon (bonusuri pentru resurse şi teren), Founder (dedicate primei civilizaţii care fondează una dintre religii), Follower (bonusuri şi/sau structuri pentru orice oraş care se dedică unei religii fondate de altă naţiune) şi Enhancer (misionari mai ieftini pentru a-ţi răspândi mai rapid şi mai uşor religia proprie). O civilizație poate avea maximum 5 convingeri, care odată alese nu mai pot fi folosite de nicio altă religie de pe hartă.

Dincolo de bonusuri, religia nu poate fi ignorată pentru că, la fel ca în viaţa reală, creează facţiuni, majorităţi şi potenţiale conflicte. Dacă la început un panteon e limitat doar la un oraş, religia avansată se răspândeşte de una singură indiferent de graniţe. Iar dacă majoritatea cetăţenilor o adoptă, devine dominantă.

Astfel, se generează un fel de presiune care se răspândeşte şi vrei să se întâmple aşa, pentru că uniunea în credinţă îmbunătăţeşte relaţiile dintre oraşe şi e ceva mai uşor să foloseşti acte diplomatice până te pregăteşti bine de război. Și pentru a uşura lucrurile au fost aduşi şi misionari, în timp ce opusul lor, inchizitorii, se ocupă cu împiedicarea răspândirii unei religii sau chiar eradicarea ei (Remove Heresy). Iar pentru ambele acţiuni există şi profeţi, o categorie nouă de Great People.

civ5godsandkings016 civ5godsandkings015

În afară de evidenta utilitate pentru crearea şi răspândirea religiei, resursa Faith poate fi folosită şi pentru alte scopuri: cumpărarea de clădiri şi unităţi dedicate sau de Great People (personalităţi ce oferă tot felul de îmbunătăţiri şi bonusuri în funcţie de politica socială aleasă – de exemplu, dacă alegi Autocracy poţi recruta un Great General sau un Great Admiral, în timp ce la Freedom vei avea un Great Artist).

Toate aceste acţiuni sunt însă eficiente şi recomandate cam până pe la jumătatea unui meci (să zicem epoca Renaşterii), pentru că apoi devin chiar penalităţi când sunt luate în considerare în cadrul diplomaţiei, iar o naţie rivală îţi cere să opreşti misionariatul şi tu refuzi.

Nu că ar conta enorm, fiindcă AI-ul a rămas aproape neschimbat. S-au mai operat nişte modificări, e adevărat, cel puţin nu te mai trezeşti că o gaşcă de suliţaşi dă gata niște tancuri, dar este la fel de greu să obţii o victorie culturală. Chiar dacă ajungi acolo, tot trebuie să întreţii o armată serioasă dacă nu vrei să dispari din istorie ca măgarul în ceaţă – AI-ul te va cataloga rapid şi va ataca fără nicio jenă dacă nu te aperi cum trebuie şi chiar de la început.

La capătul opus, dacă avansezi destul de repede şi ai trupe (nu neapărat numeroase, dar dintr-o epocă superioară), AI-ul pur şi simplu îşi va vedea de treabă pe bucăţica lui, eventual cu ceva propuneri de comerţ. Și chiar dacă te denunţă sau face alianţe, când e clar că ai superioritatea tehnologică şi ceva trupe, ai de obicei spatele acoperit.

civ5godsandkings014 civ5godsandkings013

Cea de-a doua adăugire notabilă ar fi spionajul, dar aici nu discutăm de personaje pe hartă, ci doar de un meniu care oferă câteva opţiuni dedicate. Fiindcă în spatele graficii se află un sistem care calculează ce face spionul şi când să-l avanseze în nivel. În teorie, ideea e bună – la începutul fiecărei ere primeşti un astfel de agent care să se strecoare în oraşele inamice şi să fure informaţii, tehnologii, planuri de război sau să elimine spionii duşmani dacă e plasat într-un oraş propriu. De asemenea, se pot aranja alegerile dintr-o republică sau organiza lovituri de stat pentru a pune la putere un conducător “receptiv”.

În practică însă, n-am remarcat nicio influentă a acestor acţiuni în gameplay. Spionii mei şi-au făcut de cap, au aranjat alegeri, dar n-am primit niciun cadou şi nicio urare de bun venit. Deşi aveam agenţi în capitală şi alte câteva oraşe, n-am prins niciun spion inamic, deşi cu vreo câteva ocazii am fost victima unor furturi tehnologice. Când am cucerit un oraş nou, inevitabilul spion inamic o lua la goană, fără să-mi dea ocazia minunată de a-l prinde şi executa pentru trădare. Măcar aşa, de dragul ideii.

civ5godsandkings012 civ5godsandkings011

Și dacă tot vorbim de metropole, două noi tipuri de oraşe-stat oferă bonusuri speciale – Faith şi obiecte de lux (Jewelry şi Porcelain) – în acelaşi timp modificându-se şi unitatea de măsură a vieţii unităților şi a defensivei urbane de la 10 la 100. Din acest motiv, asediile sunt mult mai dificile, iar un oraş într-o epocă avansată este greu de cucerit pentru că e suficient să ai ziduri şi trupe pentru a decima sistematic atacatorii.

Ce iese în evidenţă printre toate noutăţile şi modificările cu toată matematica lor ascunsă sunt trei scenarii – Fall of Rome, Into the Renaissance şi Empires of the Smokey Skies – fiecare cu o abordare specială şi modificări serioase de trupe, clădiri şi strategii, mai ales în cazul ultimului scenariu.

Victoria se bazează pe cinci categorii (dintre care câştigătorul trebuie să deţină cel puţin trei pentru a controla şi câştiga scenariul), iar în Empires of the Smokey Skies, arborele tehnologic arată aproape complet altfel de la Steam Power încolo, cu tot felul de nave zburătoare şi terestre, politici sociale modificate şi religie inexistentă. Cele trei scenarii sunt chiar interesante pentru că oferă altceva în universul Civilization pe baza mecanicilor familiare, un pas spre mai multă libertate de experimentare pentru producători.

civ5godsandkings010 civ5godsandkings009

Partea vizuală a rămas neschimbată, cu aceleaşi posibilităţi de a alege o grafică DirectX 9 sau DX10/11, unde diferenţele sunt semnificative. Coloana sonoră nu mi-a atras în niciun fel atenţia şi nici n-am avut parte de blocajele şi crash-urile reclamate de extrem de mulţi jucători. Am dezactivat doar filmul introductiv după prima vizualizare, pentru că avea într-adevăr tendinţa să blocheze jocul în ecranul iniţial de încărcare, dar mai apoi Gods & Kings a rulat bine, fără probleme semnificative tehnice sau de frame rate.

Multiplayer-ul a cam rămas şi el la fel, cu timpi lungi de încărcare a turelor pe măsură ce meciul avansează în complexitate. E adevărat că toate turele se petrec simultan, dar să stai după ceilalţi jucători şi să priveşti cum se scurg minutele în gol nu e tocmai cel mai bun mod de a-ţi petrece timpul. Drept urmare, partea de joc cu alţi oameni este atrăgătoare dacă îi cunoşti pe cei cu care joci şi poţi să-i tragi de urechi pentru întârzieri data viitoare când vă întâlniţi la o bere.

civ5godsandkings008 civ5godsandkings007

Pe de altă parte, tot ce te putea plictisi în Civilization V e tot acolo: micromanagement-ul unităților devine obositor, insulele mici se transformă rapid într-o nebunie aglomerată unde nu mai ştii ce selectezi şi ce nu, iar dacă laşi unitățile să-şi aleagă singure rutele spre destinație, te alegi mai mereu cu un ocol inutil. Rezultatul fiind că, în funcţie de cât eşti de pasionat de serie, Gods & Kings poate fi doar o sumă de îmbunătățiri normale pentru un add-on sau o gură de aer proaspăt pentru serie.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare ”Teren iaz comunal III Oțeleni” suprafața 861 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în sat Oțeleni, comuna Oțeleni, județul Iași, extravilan, nr. cadastral 60654, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 94/ 02.09.2019 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C7” suprafața 800 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C7, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire - C10” suprafața 13 m.p aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C10, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
1. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND CONCEDENTUL U.A.T. Comuna Oțeleni, CUI 4541009, adresa: localitatea Oțeleni, Str. Școlii, Nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027, persoană de contact: secretar general, Benchea Robert; 2. INFORMAȚII GENERALE PRIVIND OBIECTUL CONCESIUNII Concesionare grajd ”Clădire – C9” suprafața 37 m.p. aflat în domeniul privat al comunei Oțeleni, situat în incinta Complexului zootehnic din sat Hândrești, comuna Oțeleni, județul Iași, intravilan, nr. cadastral 60302-C9, conform O.U.G. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare si HCL 102/ 15.12.2020 3. INFORMȚII PRIVIND DOCUMENTAȚIA DE ATRIBUIRE a)modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: solicitare scrisă adresată U.A.T. Comuna Oțeleni, secretar general, conform art. 312 alin. (8) din conform O.U.G. 57/2019 ; b)denumirea si datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretar general, U.A.T. Comuna Oțeleni email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)costul si conditiile de plata pentru obtinerea documentatiei de atribuire, unde este cazul - Taxă xerox – 0,50 lei/pagină x 6 pagini = 3 lei cu TVA, conf. HCL nr. 105/2020 plătibilă la casieria U.A.T. Comuna Oțeleni, de luni până vineri între orele 08.00-16.00. d)data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 20.01.2021 ora 16.00 4. INFORMAȚII PRIVIND OFERTELE a)data-limita de depunere a ofertelor: 27.01.2021 ora 09.00; b)adresa la care trebuie depuse ofertele: U.A.T. Comuna Oțeleni, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași, email: primariaoteleni@gmail.com, fax: 0232/718246, tel: 0232/718027; c)numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1(un) singur exemplar. 5. DATA ȘI LOCUL LA CARE SE VA DESFĂȘURA ȘEDINȚA PUBLICĂ DE DESCHIDERE A OFERTELOR 27.01.2021 ora 10.00 - U.A.T. Comuna Oțeleni, sala de ședințe, localitatea Oțeleni, str. Școlii, nr. 2, comuna Oțeleni, județul Iași; 6. INSTANȚA COMPETENTĂ ÎN SOLUȚIONAREA LITIGIILOR APĂRUTE ȘI TERMENELE PENTRU SESIZAREA INSTANȚEI Tribunalul Iași - Contencios administrativ și fiscal, adresa: Tribunalului Iași,  str. Elena Doamna, nr. 1A, Mun. Iaşi, Judeţul Iaşi, Cod poştal 700398, email tr-iasi-civ2@just.ro - telefon: 0332.403.647. 7. DATA TRANSMITERII ANUNȚULUI DE LICITAȚIE CĂTRE INSTITUȚIILE ABILITATE ÎN VEDEREA PUBLICĂRII 30.12.2020
Donald Trump pregătește o manifestație MILITARĂ și o plecare pe covor roșu de la Casa Albă
16/01/2021 20:04

Donald Trump pregăteste o manifestatie „elaborată“ si o plecare pe covor rosu de la Casa Albă. Donald Trump planifică o manifestatie „elaborată” pentru el, inainte de inaugurarea ...

Ministerul Afacerilor Externe explică taxa de 55 de euro plătită de români din Marea Britanie pentru cererile de viză de muncă
16/01/2021 19:12

MAE precizează că reducerea de 55 de lire aplicată de autoritătile britanice taxei pentru solicitările de viză de muncă reprezintă o măsură adoptată de autoritătile britanice in aplicarea Cartei Soc ...

Scene incredibile într-un supermarket din Galaţi: Un tânăr de 18 ani, surprins cu pistolul la brâu
16/01/2021 19:08

Scene incredibile intr-un supermarket din Galaţi. Un client de 18 ani a fost surprins cu pistolul la brau! Oamenii care asigurau paza magazinului l-au reţinut pe tanăr şi au chemat Poliţia. Agenţii au g ...

Sute de mii de persoane părăsesc Marea Britanie din cauza pandemiei de COVID-19
16/01/2021 15:00

Sute de mii de persoane au părăsit Marea Britanie din cauza efectelor pandemiei de COVID-19 asupra economiei, informează un studiu publicat vineri şi citat de DPA. „Se pare că o mare parte din pov ...

India dă startul uneia dintre cele mai mari campanii de vaccinare din lume
16/01/2021 13:41

Una dintre cele mai mari campanii de vaccinare din lume impotriva Covid-19 incepe sambătă in India, care intentionează să imunizeze 300 de milioane de oameni pană in iulie, potrivit AFP. Tara găzduieste c ...

Germania - CDU l-a ales pe succesorul Angelei Merkel/ FOTO
16/01/2021 13:38

 Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia, poziţionat ca moştenitor al cursului centrist al cancelarului Angela Merkel, a fost ales sambătă la conducerea Uniunii Creştin-Democrate ( ...

ULTIMĂ ORĂ MAE a emis o NOUĂ alertă de călătorie: sunt vizați cei care merg în Regatul Țărilor de Jos
16/01/2021 11:21

Ministerul Afacerilor Externe ii informează pe cetăţenii romani care se află, tranzitează sau doresc să călătorească in Regatul Tărilor de Jos că, potrivit informatiilor publicate de autoritătile ol ...

Turcia, între sărăcie şi Pandemie. Preţurile au luat-o razna, oamenii reuşesc cu greu să-şi achite chiria şi să mănânce
16/01/2021 10:53

Prinsă de Pandemie deja in criză economică, Turcia se confruntă cu o creştere alarmantă a preţurilor şi o adancire a sărăciei in randurile populaţiei. Şomajul face ravagii, turcii abia dacă mai pot ...

Șoferul care a lovit intenționat un cărucior cu un copil a fost reținut
16/01/2021 10:10

Şoferul care a fost filmat in momentul in care ar fi lovit cu maşina, cu intenţie, vineri dimineaţă, o persoană şi căruciorul in care se afla un copil a fost reţinut, a informat Biroul de presă al Dir ...

Vreme extrem de rece. Temperaturile scad sub -20 de grade Celsius   Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
16/01/2021 08:00

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei