Conflict: Denied Ops

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 14:16

Conflict: Denied Ops

Unde-s doi, ghici cine-o sfecleste?

 

Pivotal Games a ajuns prin Conflict: Denied Ops la al cincilea joc din serie. Nu as fi fost prea entuziasmat de perspectiva de a-l juca daca nu as fi stat de vorba personal cu doi dintre baietii implicati in realizarea lui, cu ocazia GC2007. Probabil ca entuziasmul lor a fost deosebit de molipsitor, din moment ce am asteptat cu oarecare interes un joc in care, pentru a nu stiu cata oara, sunt nevoit sa dau de urma unor teroristi care n-au altceva mai bun de facut decat sa arunce cateva continente in aer. Conflict: Denied Ops este un FPS putin mai deosebit, chiar promitator la prima vedere, si foarte accesibil maselor care se feresc de complexitatea unor jocuri precum Ghost Recon: Advanced Warfighter. Cel putin asta este impresia cu care am ramas dupa ce am parasit standul Eidos de la Games Convention. Şi cand te gandesti ca nu ne-au dat tricouri!

 

This... is... Conflict!

 

Denied Ops este primul joc din serie in care jucatorul controleaza din ambele perspective o echipa alcatuita din doi agenti CIA buni la toate, spre deosebire de titlurile anterioare, unde putea controla o echipa de patru soldatei care isi manjeau mainile prin matele teroristilor in locul lui. Asadar, gameplay-ul s-a schimbat, chiar daca nu radical, deoarece acum putem juca din perspectiva oricaruia dintre cele doua personaje principale, Lang si Graves, oricand si oriunde, la munte sau la mare. Lang este mitraliorul de serviciu al echipei, un pachet de muschi cu prea putina minte pentru a sti ce inseamna pericolul, a carui arma principala este o mitraliera usoara de calibru 5.56 mm echipata cu lansator de grenade. Graves, pe de alta parte, este intruchiparea perfecta a veteranului de razboi, un tataie care lupta cu ochii si urechile ciulite din spatele unei pusti cu luneta de calibru 7.62 mm. In mod ciudat, arma sa poate functiona si pe post de carabina, un upgrade disponibil dupa cateva ore petrecute in joc, iar ceea ce este si mai ciudat este ca munitia pentru pusca cu luneta este nelimitata. Prin urmare, Graves, care poate fi echipat la un moment dat chiar si cu o camera video, ce poate fi atasata pe arma pentru a trage de dupa colturi fara a se expune, nu va duce niciodata lipsa boabelor, producatorul subliniind astfel caracterul vadit arcade al jocului.

Campania solo incepe in manastirea Santa Cecilia din Venezuela (continuand apoi prin Africa si Rusia), scopul principal al celor doi fiind acela de a descoperi locul in care se ascunde generalului Ramirez, unul dintre capii rautatilor din Denied Ops, impreuna cu focoasele sale nucleare. Detaliile misiunii sunt extrem de vagi, singurul lucru de care sunt siguri cei doi fiind necesitatea de a lichida fara prea multe comentarii tot ceea ce inseamna adversar cu doua picioare, iar apoi sa planteze explozibili C4 pe un server. Daca jucam din perspectiva lui Lang, putem sa-i ordonam lui Graves sa se ocupe de manevra sau sa schimbam perspectiva si sa facem treaba cu manutele noastre. Bineinteles ca bubuitura ii alarmeaza pe adversari, cei doi lei paralei se trezesc inconjurati, iar ca sa fie tabloul complet, isi face aparitia si un elicopter HIND, ce trebuie neaparat culcat la pamant. De fapt, l-am ucis doar pe mitraliorul din zburatoare, pentru ca pilotul s-a molipsit imediat si a aterizat fortat. La iesirea din manastire m-a asteptat un mic tanc, care mi-a facut cu ochiul, iar apoi m-a ajutat sa ating in siguranta punctul de extractie. Un ordin scurt, iar camaradul de arme se urca la volan si tine cu strictete directia indicata de proaspatul comandant de tanc cocotat in turela. Partea buna este ca vehiculul se controleaza destul de usor, insa trasul cu tunul este departe de a fi distractiv, tintirea cu precizie fiind ingreunata de sensibilitatea exagerata a manevrei. In aceste conditii, impuscatul obuzelor devine o corvoada. Mai grav este ca aceeasi problema apare si in cazul celorlalte vehicule controlabile din joc, fie ca este vorba de un tanc pe senile sau de un vehicul pe o perna de aer.

De cele mai multe ori, gameplay-ul functioneaza aproape perfect, posibilitatea de a schimba perspectiva in orice moment adaugand un plus de tacticitate macelului. De exemplu, putem alege perspectiva lui Graves, ca sa-i curatam pe salbatici de la o distanta sigura, in timp ce Lang se grabeste sa-i intampine cu o avalansa de gloante de neoprit. Daca esti doborat, poti intra imediat in pielea lui Lang si sa-ti resuscitezi alter-egoul pentru a continua lupta. Carnajul este la ordinea zilei in Denied Ops, insa situatia devine foarte rar una disperata daca folosesti cu pricepere abilitatile fiecarui personaj in parte. Din nefericire, jocul nu este prea complex, inamicii nu stralucesc la capitolul inteligenta (chiar daca stiu sa dea alarma si sa traga de la adapostul cutiilor), iar misiunile sunt repetitive; singurul care alterneaza in timp este peisajul. Pana si schema de control a coechipierului este extrem de simpla, ceea ce nu este neaparat un lucru rau, ordinele (la fel de simple) fiind strigate prin intermediul unei singure taste - ajutat de cursorul mouse-ului, ii indici locul exact in care vrei sa il amplasezi, iar el va alerga fericit in acea directie. Nu trebuie sa-l dadacesti prea mult.

 

Punct.ualitate

 

Una dintre noutatile notabile implementate in noul joc este tehnologia Puncture, care iti ofera posibilitatea sa dai gauri prin diverse materiale, cum ar fi scandurile, marimea gaurii provocate depinzand de tipul armei pe care o folosesti in acest scop. Drept urmare, poti sa faci o gaura de marimea unui glont de pistol printr-o masa din lemn, iar apoi sa scrutezi orizontul prin ea cu ajutorul lunetei... Sau, si mai bine, trage cu carabina in ea si dezintegreaza-l pe nefericitul care se ascunde in spatele ei. Marele avantaj al folosirii tehnologiei Puncture este ca aceasta ia in considerare locurile in care lovesti suprafetele, astfel incat daca tragi in partea inferioara a unui zid subtire, iar apoi in cea superioara, partea din mijloc va cadea firesc la pamant, un aspect care adauga un plus de realism si distractie actiunii din joc. In plus, exista o multime de structuri si cladiri destructibile, iar aprinderea butoaielor cu combustibil presarate prin nivel le poate satisface pana si celor mai pretentiosi dintre noi poftele explozive. Pe plan vizual si sonor insa, jocul nu straluceste... Ce-i drept, nici nu dezamageste peste masura, grafica fiind suficient de functionala pentru a nu-ti distrage atentia de la actiunea in sine.

In concluzie, Conflict: Denied Ops este un FPS arcade decent, condimentat cu putin realism si foarte abordabil, dar mult prea generic pentru a conta cu adevarat. Şi totusi, merita incercat, mai ales pentru modul co-op, deosebit de interesant.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:03


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
S-a descoperit un nou simptom al COVID
24/11/2020 16:46

Cercetătorii americani sustin că au găsit un simptom al infectării cu Sars-Cov-2. După ce s-a aflat deja că multe dintre persoanele infectate isi pierd gustul si mirosul, acum specialistii vorbesc despre ...

Viitorul secretar de stat de la Washington, fiul unuia dintre cei mai tineri supravieţuitori ai Holocaustului. Este francofon, iubește rockul și are maniere impecabile
24/11/2020 16:30

Antony Blinken, nominalizat luni de preşedintele ales al SUA, Joe Biden, pentru funcţia de secretar de stat in viitorul guvern de la Washington, este francofon şi pasionat de chitară, remarcă AFP. Consili ...

ȘOCANT: Polițist de frontieră, găsit mort, având gâtul tăiat cu flexul. S-ar fi sinucis pe fondul unei depresii declanșate după ce s-a vindecat de COVID-19
24/11/2020 12:33

Un poliţist de frontieră din Berezeni a fost găsit, luni, mort in propria locuinţă, avand gatul tăiat cu flexul. Potrivit anchetatorilor, bărbatul de 43 de ani si-ar fi pus capăt zilelor. Acesta fusese ...

Panică la Palat. Regele Spaniei se află în carantină
24/11/2020 08:45

Regele Spaniei Felipe al VI-lea se află in carantină după ce a intrat in contact cu o persoană care a fost testată pozitiv pentru COVID-19, a anunţat Palatul Regal, relatează AFP. „O persoană cu ...

Nicolas Sarkozy, fostul presedinte francez, judecat in dosarul
23/11/2020 18:09

Fostul presedinte francez Nicolas Sarkozy este judecat la Tribunalul Corectional din Paris, incepand de luni si pana la 10 decembrie, cu privire la coruptie si trafic de influenta in dosarul "interceptaril ...

Sindicatul Europol: Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00
23/11/2020 14:40

Potrivit sindicaliştilor de la Europol, şefii de la IPJ Harghita i-au anunţat pe subalterni că de acum incolo vor munci cate 12 ore, de luni pană sambătă, intre 06:00 - 18:00. În cazul unor urgen ...

Angajații Spitalului Județean de Urgență Bacău se tem de vaccinul anti-COVID
23/11/2020 13:15

Directia de Sănătate Publică Bacău a inceput interogarea personalului medical din toate spitalele, a celui din centrele de asistentă socială, angajatilor din ambulatorii de specialitate, policlinici, di ...

Suedia, mesaj dur către populație: „Anulați, reprogramați și amânați
23/11/2020 12:15

Premierul Suediei, Stefan Lofven, a transmis un mesaj clar cetăţenilor, in contextul pandemiei. În fata unei mortalităti considerabil mai mari decat in ​​alte tări nordice, Suedia incearcă o var ...

„Beţi câte 50 de grame şi mergeţi mai departe”, sfatul lui Dodon după pierderea alegerilor
23/11/2020 12:00

Igor Dodon, incă preşedinte in funcţie al Republicii Moldova după ce a pierdut alegerile im faţa Maiei Sandu, merge in localităţile in care a obţinut cele mai multe voturi la scrutinul prezidenţial şi ...

Europa va ridica în ianuarie restricţiile de zbor impuse avioanelor Boeing 737 MAX
23/11/2020 11:45

Europa va ridica in ianuarie restricţiile de zbor impuse avionului Boeing 737 MAX, după ce autoritatea de reglementare americană (FAA) a pus capăt consemnării la sol din ultimele 20 de luni. Modelul Boein ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei