virus 1111

Dimensiune font:

Coronavirus - Care este situația la granițele României

| 02-04-2020 12:01

Noul coronavirus face ravagii în întreaga lume iar România și vecinii ei nu fac excepție.

Numărul persoanelor din Bulgaria confirmate cu COVID-19 a ajuns joi la 422, în creştere cu 23 faţă de ziua anterioară, a anunţat celula guvernamentală de criză de la Sofia, informează novinite.com citată de Agerpres.

În spitalele bulgare sunt internaţi 207 pacienţi cu COVID-19, dintre care 18 se află la terapie intensivă.

Cele mai multe cazuri de infectare sunt la Sofia (254), Plovdiv (26), Varna şi Burgas (câte 20).

Guvernul de la Sofia a decis miercuri să propună parlamentului prelungirea până la 13 mai a stării de urgenţă introduse în luna martie pentru a limita răspândirea noului coronavirus.


 

Starea de urgenţă a fost introdusă iniţial în Bulgaria pentru 30 de zile. Măsura a fost aprobată de parlamentul de la Sofia la 13 martie. Autorităţile bulgare depun eforturi pentru a reduce propagarea virusului SARS-CoV-2 şi susţin că presiunea de pe sistemul medical poate fi redusă prin măsurile de distanţare socială, aşa cum arată concluziile celulei guvernamentale de criză.

Aceasta apreciază că în săptămânile următoare, când sistemele de sănătate ale statelor Uniunii Europene îşi vor atinge capacitatea maximă, riscul rămâne moderat dacă ţările membre pun în practică măsuri riguroase şi eficiente.

Potrivit site-ului koronavirus.gov.hu, în Ungaria numărul cazurilor confirmate de contaminare cu SARS-CoV-2 creşte gradual, ajungând joi dimineaţă la 585; numărul persoanelor decedate este de 21.

În carantină se află 59 de persoane. Până acum în Ungaria 42 de pacienţi s-au vindecat complet. Autorităţile medicale au efectuat până în prezent 16.401 teste.

Ministrul de externe ungar Peter Szijjarto a anunţat că punctele de trecere a frontierei ungaro-slovene de la Bajansenye şi Ketvolgyi au fost redeschise joi dimineaţă pentru cetăţenii ungari şi sloveni, informează MTI.

Toate punctele de trecere a frontierei dintre Ungaria şi Slovenia fuseseră închise la jumătatea lunii martie, în cadrul restricţiilor decise de Budapesta pentru a limita propagarea COVID-19. ''Acest lucru a cauzat probleme grave pentru localnicii din regiunile Rabavidek şi Muravidek întrucât mulţi dintre ei făceau naveta de cealaltă parte a graniţei şi unii au culturi de viţă-de-vie în ţara vecină'', a explicat pe Facebook şeful diplomaţiei ungare.

La Chişinău, deputaţii moldoveni se întrunesc joi într-o şedinţă plenară în care premierul Ion Chicu va prezenta proiectul de măsuri de sprijin în contextul stării de urgenţă instituite din cauza epidemiei COVID-19 prin care guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa parlamentului.

Executivul condus de Ion Chicu şi-a asumat miercuri răspunderea pentru mai multe măsuri de susţinere financiară a populaţiei şi a întreprinderilor care au fost nevoite să-şi sisteze activitatea în perioada stării de urgenţă.

Potrivit Radio Chişinău, numărul cazurilor de îmbolnăvire cu noul coronavirus creşte semnificativ în Republica Moldova. Ministrul sănătăţii Viorica Dumbrăveanu a anunţat miercuri seară că au fost confirmate 423 de cazuri de infectare cu SARS.CoV-2. Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la cinci, după ce miercuri a fost înregistrat un nou deces în regiunea transnistreană.

Conform site-ului covid19.rs, până miercuri seară, numărul de persoane testate pozitiv cu SARS-CoV-2 în Serbia era de 1060.

Institutul Torlak din Belgrad a testat până miercuri la prânz 4371 de persoane eligibile (situate în zona de transmitere intensă a virusului şi prezenţa simptomelor de infectare a tractului respirator).

Guvernul ucrainean a anunţat, la rândul său, măsuri mai stricte pentru a încerca să reducă propagarea noului coronavirus. În timpul carantinei, care va dura până la 24 aprilie pe întregul teritoriu al Ucrainei, sunt interzise prezenţa în locuri publice fără a purta măşti sanitare, deplasarea în grupuri mai mari de două persoane cu excepţia cazurilor de însoţire a copiilor şi prezenţa în locuri publice a persoanelor cu vârste sub 16 ani care nu sunt însoţite de adulţi.

De asemenea, nu vor mai fi permise plimbările în parcuri, zone de recreere, păduri şi pe litoral (cu excepţia plimbării unui animal de companie de către o singură persoană), activităţile din stadioane şi săli sportive şi orice alte activităţi culturale, sportive, religioase, sociale care implică participarea a cel puţin zece persoane. Unele măsuri au fost deja introduse de autorităţile locale.

Centrul de sănătate publică al Ministerului Sănătăţii ucrainean a anunţat că în Ucraina numărul cazurilor confirmate de COVID-19 era miercuri de 669, dintre care 17 fatale; zece pacienţi s-au vindecat complet, relatează site-ul ukrinform.net. 

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
SUA vor sa retraga mii de soldati americani din Germania
06/06/2020 10:25

 Presedintele Donald Trump a ordonat armatei americane retragerea a aproximativ 9.500 de soldati din Germania, a declarat vineri un inalt oficial american sub protectia anonimatului, o decizie ce poate sa ...

A fost gasit cel mai curat aer de pe planeta
06/06/2020 10:22

 Cel mai curat aer de pe planeta se gaseste deasupra Oceanului Sudic, in zona Antarcticii, anunta oamenii de stiinta. In urma unei analize a compozitiei in bioaerosoli a oceanului, o echipa de cercetato ...

SUA sunt la un pas de HAOS: Poliţia NU mai are voie să utilizeze gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi alte mijloace 'mai puţin decât letale'
06/06/2020 10:01

Un judecător al unui tribunal districtual din SUA a ordonat vineri poliţiei din Denver să inceteze să utilizeze gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi alte mijloace "mai puţin decat letale", p ...

O grupare de romani specializata in clonare de carduri a furat 1,2 miliarde de dolari din bancomate din Mexic
06/06/2020 07:16

 O organizatie criminala originara din Romania a reusit sa fure aproape 1,2 miliarde de dolari din bancomate pe care le-a plasat in unele dintre principalele destinatii turistice din Mexic, dezvaluie o anc ...

  HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL   Meteo: Weekend cu soare, dar si cu ploi
06/06/2020 07:07

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Cu aproape 110.000 de decese, Donald Trump face marele anunț: 'SUA au depăşit cu mult pandemia COVID-19'
06/06/2020 05:18

Preşedintele american Donald Trump - care se confruntă cu manifestaţii istorice impotriva rasismului şi critici din toate părţile - a anunţat vineri că Statele Unite au ”depăşit cu mult” p ...

Folosirea telefonului pe stradă, interzisă prin lege: primul oraș care vrea să facă schimbarea radicală
05/06/2020 21:22

Un proiect de lege isi propune să interzică utilizarea telefonului mobil pe stradă, intr-o manieră similară cu interdictia de a sta pe telefon in masină. În momentul in care mergi pe stradă si s ...

Uniunea Europeana va incepe in iulie deschiderea frontierelor sale externe
05/06/2020 20:49

 Uniunea Europeana va deschide frontierele interne la finalul lunii iunie, iar in iulie va incepe ridicarea restrictiilor asupra calatoriilor catre si dinspre alte tari, a anuntat vineri comisarul european ...

ULTIMA ORĂ - Grupul de Comunicare Strategică anunţă un singur deces: Un bărbat de doar 38 de ani
05/06/2020 20:36

Grupul de Comunicare Strategică a anuntat vineri seara un nou deces inregistrat la un pacient confirmat cu COVID-19. Bilantul mortilor din Romania ajunge astfel la 1.316. Potrivit GCS, este vorba de un bărba ...

Vreme neobișnuită în Europa - La Cercul Polar a fost mai cald decât în sudul Spaniei și al Italiei
05/06/2020 17:37

   În Europa vremea a fost neobisnuită la inceput de iunie, iar in locuri in general reci a fost cald, dar si invers. Miercuri, minimele erau de 3 grade la Campina si Targoviste, iar vineri la ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!