Counter-Strike: Source

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 14:07

Counter-Strike: Source

 Vestea lansarii lui Half-Life 2 a facut furori anul trecut, totul culminand cu prezentarea acestuia la E3. Numai idea ca urma sa fie lansat pe 30 septembrie transformase orice fan Half-Life si Counter-Strike intr-un zombie incontrolabil. Cateva luni mai tarziu are loc binecunoscutul eveniment al penetrarii retelei Valve si implicit furtul codului sau sursa si a unei versiuni neterminate a jocului. Rezultatul l-am vazut si l-am trait pe pielea noastra. Half-Life 2 a fost amanat un an. Intra in scena 2004 si al sau E3 din luna mai, eveniment la care este prezentat pentru prima oara in mod oficial Counter-Strike: Source. Valve, realizand probabil ca nu mai tine sa duci o lume intreaga cu zaharelul, il face pe dracu-n patru si distribuie prin Steam o versiune beta de Counter-Strike: Source, versiune continand o singura harta jucabila, de_dust. Miracolul se petrecuse. Toata lumea a constientizat ca sfarsitul dezvoltarii jocului este aproape si ca nu va mai trece mult pana cand acesta va atinge faza Gold. Intrebarea ce statea pe limba multora era daca sistemul pe care ei aveau de gand sa ruleze jocul ii va face fata cu succes.
     Drept urmare, Valve a distribuit prin intermediul unui update si un benchmark menit sa ne dea o idee asupra modului in care Half-Life 2 va rula pe calculatoarele personale. Urmatorul pas a fost pre-loadingul Half-Life 2, disponibil prin Steam, care tocmai a ajuns la faza a patra. Si chiar daca numai cateva elemente ale jocului au fost distribuite pana acum (texturi si sunete), sunt sigur ca majoritatea dintre voi au Steam in start-up si controleaza din cand in cand sectiunea Play Games al acestuia. Poate vine si ziua aia, in care nu mai scrie „coming soon” in dreptul lui Half-Life 2. Cred ca o asemenea obsesie in masa este unica in istoria jocurilor.

Counter-Strike: Source Counter-Strike: Source Counter-Strike: Source

     Era si normal ca odata cu aparitia noului Half-Life, si restul jocurilor care graviteaza in jurul lui sa beneficieze de avantajele enginului Source. Se stie de exemplu ca si Half-Life: Source va fi lansat odata cu Counter-Strike: Source, asta ca sa nu mai pomenesc de celelalte moduri care vor urma, cum ar fi Day of Defeat. Deocamdata insa, doar versiunea beta a lui Counter-Strike: Source este disponibila, asa ca ne vom concentra atentia asupra ei. Cand te joci pentru prima oara versiunea Source, te socheaza doua lucruri: grafica si fizica. Vom lasa grafica pentru ultima parte a acestui articol si ne vom concentra un pic asupra fizicii si gameplay-ului.
     Din moment ce te trezesti cu arma in mana, schimbi invariabil pe cutit si apesi W pentru a te deplasa inainte. Hopaaa!!! Uite un cauciuc si niste cutii de metal ce zac aiurea pe jos si culmea, nimic nu mai e fix. Si asta nu e tot. Poti sa tragi in orice obiect (butoaie, cauciucuri, galeti, cutii, gunoaie, sticle), iar acestea nu vor mai sta lipite, ci este posibil sa le muti dintr-un loc in altul si sa te ascunzi in spatele lor. De asemenea, ele vor fi afectate de suflul unei explozii provocate de o grenada sau chiar de bomba amplasata de teroristi, bineinteles, asta in functie de masa fiecaruia. Chiar si armele aruncate pe jos reactioneaza atunci cand tragi in ele sau cand o grenada explodeaza in apropierea lor.

Counter-Strike: Source Counter-Strike: Source Counter-Strike: Source

  In privinta modelelor folosite si interactiunea acestora cu mediul, veti putea observa ca pozitiile in care se deplaseaza, stau sau mor sunt mult mai naturale, la fel ca si modalitatea cu care armele de foc sunt tinute in mana. Deplasarea este si ea modificata, modelul inclinindu-se corect atunci cand urca sau coboara nistre trepte sau fiind impiedicat sa se miste pret de cateva secunde in cazul in care cade de la inaltime. Cu toate acestea, in cazul in care caderea este amortizata de un cauciuc nu ti se ia din viata. Boosting-ul din 1.6, bunny-hopping-ul si strafe-jump-ul sunt deocamdata posibile, insa toate aceste aspecte pot sau nu sa fie prezente in versiunea finala.

Counter-Strike: Source Counter-Strike: Source Counter-Strike: Source

     Am mentionat ceva mai sus ca poti muta diverse obiecte, printre care si butoaie. O astfel de manevra se poate dovedi extrem de eficace, dar avand in vedere ca o grenada va poate sufla bruma de protectie la care sperati, trebuie sa fiti foarte precauti in aceasta privinta. De asemenea, grenadele nefolosite pot fi ridicate de pe jos, la fel ca in Counter-Strike: Condition Zero, iar odata ce ti le insusesti, ele apar pe modelul pe care il folosesti (counter sau tero). Se poate astfel vedea daca ai o singura grenada sau daca ai si un FG si un SG. De mentionat ar fi si faptul ca ele nu mai fac damage prin zid, cu toate ca acest aspect este posibil sa se modifice in viitor. In mod asemanator, gloantele nu mai penetreaza orice perete, ci doar pe cei subtiri, sau usile si colturile. Frag Grenades (vechile HE Grenades) te asurzesc, te pot opri din inaintare sau chiar paraliza pentru cateva secunde daca explodeaza in apropierea ta, iar suflul exploziei muta obiectele din raza sa de actiune (butoaie, gunoaie, cutii, arme, corpuri).
     Smoke grenade-urile sunt schimbate complet. Fumul pe care acestea il degaja se mareste in timp, culoarea lui schimbandu-se in functie de sursele de lumina din jurul sau. De asemenea, daca se trage prin fum, se vad scurte flash-uri de lumina, iar daca o bomba este acoperita de acesta, il coloreaza uneori in rosu. Daca la un moment dat treci prin fum, atunci totul devine negru-cenusiu in jurul tau. Flash-urile sunt si ele radical schimbate. Nu mai conteaza daca te intorci cu spatele sau nu, pentru ca poti sa fii complet sau partial orbit, in functie de distanta la care flash-ul a explodat de tine, sau poti sa iti pierzi auzul pentru cateva secunde, tot in functie de aceeasi distanta. Efectul grafic este si el schimbat, ultima imagine de dinainte de orbire suprapunandu-se peste imaginea curenta care este si ea in ceata, miscarea stanga-dreapta accentuand efectul.

Counter-Strike: Source Counter-Strike: Source Counter-Strike: Source

 Un nou element de gameplay, crucial in anumite cazuri, este prezenta umbrelor. Astfel, o pozitionare defectuoasa va poate trada pozitia sau din contra, va poate revela pozitia inamicului. Sursele de lumina din nivel devin astfel elemente tactice deosebit de importante, iar invatarea plasarii acestora va poate avantaja pe parcursul jocului.
     Sunetele sunt de asemenea bine alese, iar pozitionarea corecta a acestora va poate furniza informatii importante in legatura cu pozitia si arma pe care o are asupra sa un anumit jucator. Cu toate acestea, modificari exista si la acest capitol. De exemplu, pauza dintre focuri la AWP pare a fi mai mica. Pe de alta parte, cross-hair-ul acestuia nu mai consta in punctul rosu din centru, ci in doua linii subtiri, dispuse perpendicular una peste cealalta, iar zoom-ul sau este incredibil, senzatia fiind unica. Se poate vedea in lentila acestuia ce sau cine se afla in spatele tau, iar atunci cand faci zoom, lentila nu mai este perfect curata ca in CS 1.6. De altfel, zoom-ul de la Sig/Aug nu este nici el instant, ci gradat, la fel ca la AWP iar amortizoarele influenteaza flash-ul produs de arma in timpul tragerii.
     Reculul armelor sufera si el de modificari majore. Practic, trebuie sa reinveti sa tragi, asa ca va dura ceva timp pana va veti reobisnui. Daca pe de alta parte esti impuscat, acuratetea ta este drastic diminuata, asta in timp ce scoti sunete de durere.

Counter-Strike: Source Counter-Strike: Source Counter-Strike: Source

     Modelele armelor sau ale jucatorilor sunt mult mai complexe si mai bine texturate. Se poate chiar observa prezenta sau lipsa armelor, grenadelor, bombei sau clestelui. In tunel, sursele de lumina amplasate sus, se reflecta in podea, iar daca esti un pic atent poti observa praful care pluteste in aer. Umbrele generate de diferite parti ale nivelului pot fi acum deosebit de intunecate, insa acesta poate fi si un dezavantaj pentru ca nu intotdeauna realizezi daca acolo se ascunde un coechipier sau un inamic, iar cand asta se intampla, poate fi prea tarziu. Texturile nivelului nu sunt foarte detaliate, dar avand in vedere faptul ca jocul trebuie sa ruleze bine si pe sisteme mai slabe, acest compromis era absolut necesar.
     Pe de alta parte, iluminarea joaca un rol mult mai important intr-un joc exclusiv multiplayer, decat prezenta unor modele si a unor texturi high-res care pot ingreuna randarea scenei de catre placile video mai slabe. Valve s-a asigurat astfel ca toate elementele cheie sunt implementate si functioneaza pe o intreaga gama de placi video, in timp ce rezolutiile mari si setarile avansate sunt rezervate celor cu sisteme puternice.
     Este de laudat faptul ca toata lumea se poate bucura de tot ce are jocul mai bun de oferit si ca nimeni nu este dezavantajat in vreun fel. Nu va imaginati insa ca puteti rula acest joc pe sisteme antice. Daca deja vechiul Counter-Strike, ruleaza perfect pe o placa Riva TNT2 M64, pentru a rula versiunea Source, configuratia minima recomandata este un procesor la 1,2 GHz cu cel putin 256 MB de RAM si o placa video compatibila DirectX 7.0. Cu toate ca Valve recomanda calduros o placa video ATI si cu toate ca benchmarkurile prezente pe Internet confirma faptul ca acestea ruleaza Haf-Life 2 mai bine decat suratele lor apartinand companiei NVIDIA, adevarul este ca pentru cat are nevoie Counter-Strike, nu dati gres nici cu una, nici cu alta.
     Cat priveste tipul conexiunii, se pare ca ping-ul a ramas acelasi ca si la CS 1.6 (testat pe cs1.pgl.ro), deci in cazul in care ati jucat pana acum fara lag sau alte probleme, nici de acum inainte nu veti avea astfel de experiente neplacute.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei