default

Dimensiune font:

Cryostasis: Sleep of Reason – RePlay Review

| 22-10-2012 19:14

Cryostasis: Sleep of Reason – RePlay Review

În general, senzaţia de frică poate fi tradusă printr-un fior rece pe şira spinării, în timp ce frigul ambiental poate favoriza apariţia unei nelinişti sau temeri, chiar dacă rareori această senzaţie e justificată. Action Forms, o tânără companie rusească, s-a gândit să combine aceşti doi catalizatori într-un survival-horror pe nume Cryostasis: Sleep of Reason.

Alexander Nesterov este un meteorolog rus plin de ambiţie ce colindă banchizele din apropierea Polului Nord, împins de curiozităţi ştiinţifice. Viscolul şi temperaturile scăzute nu iartă însă nici măcar un explorator experimentat, astfel încât eroul nostru se trezeşte pierdut în pustietatea albă, înconjurat doar de credincioşii săi câini Husky. Aceştia, dotaţi cu un simţ de orientare mai avansat, precum şi cu ceva mai mult bun-simţ decât meteorologul de serviciu, îl trag cu ultimele puteri pe Alexander către ceea ce pare a fi un spărgător de gheaţă.

Aşa cum japonezii se pricep în a miniaturiza orice le pică în mână, ruşii sunt cunoscuţi că procedează taman pe dos, iar North Wind nu face excepţie. Masivul vapor ce părea a fi salvarea meteorologului nostru se dovedeşte însă a fi într-o situaţie nu tocmai roză, fiind la rândul său prins în gheaţa arctică şi aflându-se într-o stare jalnică. Echipajul pare să fi dispărut cu totul, iar cei câţiva care au rămas la bord au suferit mutaţii teribile, nefiind deloc prietenoşi.

Alexander trebuie să descopere astfel ce a cauzat naufragiul spărgătorului de gheaţă, întrucât nimic nu pare să indice un simplu accident, să găsească rapid surse de căldură pentru a supravieţui mediului nemilos şi să se apere de membrii echipajului cu care nu te mai poţi înţelege. Toată acţiunea are loc aşadar la bordul navei ruseşti, despre care nu se poate spune că e un loc tocmai călduţ. Florile de gheaţă s-au format pe toate trapele şi mânerele expuse, lichidele împrăştiate pe jos s-au transformat în adevărate patinoare şi sunetul viforului care răzbate prin hublourile sparte întregesc atmosfera apăsătoare de singurătate şi frig.

Un element interesat implementat de către producători este tocmai această dinamică a folosirii surselor de căldură. Personajul nu are puncte de viaţă sau de sănătate, ci doar nivelul căldurii corporale. Dacă petrece prea mult timp expunându-se exteriorului sau doar într-o cameră mai friguroasă, poate să-şi găsească sfârşitul destul de repede. Acumularea căldurii, sau „vindecarea”, are loc în acelaşi mod, prin apropierea de o sursă de căldură, cum ar fi reşourile sau caloriferele, iar în caz de urgenţă chiar şi becurile sau veiozele pot fi folosite.

De asemenea, această energie migrează în funcţie de temperatura încăperii în care te afli, scăzând în cazul în care mediul înconjurător este friguros şi forţându-te să fii mereu în mişcare, căutând următorul calorifer sau conductă încălzită. Sistemul este interesant prin faptul că imprimă o senzaţie de urgenţă, un tremurici chiar, şi aduce mai aproape de jucător atmosfera friguroasă.

Ca în orice titlu horror, firul epic are un rol vital în conturarea atmosferei şi a mediului în care se desfăşoară acţiunea. Iar personajul nostru nu este doar un biet meteorolog, el având şi abilităţi speciale care-i permit să întrevadă fragmente din trecut, mai exact din cel recent al navei, aceste amintiri permiţându-i să reconstruiască seria de întâmplări ce au dus la dezastru.

Aceste fragmente sunt activate odată ajuns într-o anumită încăpere, sau de trecerea într-o zonă nouă, şi sunt realizate deosebit de atmosferic. Din păcate însă, detaliile oferite în acest mod sunt destul de vagi şi cam lipsite de subiect, astfel încât va trebui să terminaţi jocul pentru a avea o idee despre ceea ce se întâmplă de fapt. Altfel, căpitanul care parcă a luat-o razna sau secundul care ameninţă cu Siberia par veniţi din alt film. În plus, oarecum paralel cu firul epic principal există şi o poveste despre un trib care, forţat de împrejurări, o ia la plimbare printr-o pădure.

Această a doua povestire reuşeşte cu succes să rămână paralelă până la final, unde deşi ne este explicată componenta mistică a jocului, suntem lăsaţi cu tribul plimbăreţ în pom. O legătură între cele două poate fi realizată doar printr-un serios exerciţiu de imaginaţie, şi chiar când aceasta este făcută, nu oferă nimic extraordinar sau supra-realist, ci doar lasă impresia unei umpluturi.

În plus, nici monştrii (membrii echipajului care au suferit mutaţii) nu sunt foarte bine documentaţi, astfel că nu ne dăm seama de ce fochistul care agită toporul are ochii injectaţi sau de ce cutare matelot are înfipte în spinare nişte tuburi de oxigen şi se joacă cu focul. Cu toate astea, inamicii se comportă destul de fioros, fiind agresivi şi destul de eficienţi în creşterea pulsului. Chiar dacă e folosit acelaşi stil „sărit din întuneric” ca în orice film de groază, inamicii se comportă acceptabil, iar senzaţia de teamă este amplificată şi de camerele de obicei strâmte unde au loc înfruntările.

Una din cele mai importante abilităţi ale lui Alexander este Ecoul Mental, care-i permite să trăiască memoriile mateloţilor care au pierit la bordul navei pentru a rezolva puzzle-uri din trecut. Intrarea în memoria îngheţată a acestora permite de exemplu deschiderea unor uşi care sunt blocate în prezent, sau activarea anumitor sisteme ale navei ce permit avansarea către nivelul următor.

Aceste puzzle-uri sunt variate şi contribuie serios la atmosferă şi la descifrarea misterului ce înconjoară spărgătorul de gheaţă, fiind de obicei obligatorii pentru a trece de un obstacol. Astfel, poţi intra în memoria unui cadavru ce zace ciuruit de cioburi pe scaun în faţa unui panou de comandă pentru a-l adăposti în trecut şi a-l scăpa de moarte sigură, ca apoi să activezi cu personajul respectiv o uşă blocată în prezent. Sau poţi accesa memoria unui matelot ucis de un monstru pentru a-i lua puşca şi a-l salva de la pierzanie, pentru ca el să poată activa sistemul de răcire al reactorului. Să vă mai spun că poţi intra şi în sufletul unei văcuţe pe drumul spre abator, sau al unui urs înghesuit într-o peşteră?

Deşi aceste puzzle-uri sunt destul de isteţ gândite şi nu devin repetitive, ele sunt în marea lor majoritate obligatorii pentru a trece mai departe şi nu există penalizări pentru nereuşită, fiind trimis pur şi simplu să încerci din nou.

Un domeniu unde producătorii s-au informat serios este cel al armelor disponibile. Acţiunea se desfăşoară în 1968 şi arsenalul aflat la bordul navei cuprinde arme specifice acelei perioade, acestea fiind realizate magistral. Avem venerabila Mosin-Nagan (inclusiv varianta cu lunetă, arma preferată a lunetiştilor ruşi în al Doilea Război Mondial), Tokarev SVT-40 şi, bineînţeles, PPSH-41, sau mai bine zis, Tommy Gun-ul vecinilor de la est.

Toate acestea sunt reprezentate fidel, inclusiv capacitatea încărcatoarelor şi modul de operare, iar folosirea lor în luptă reprezintă un mare plus pentru atmosferă. Asta şi pentru că eroul nostru reîncarcă arma cu o nonşalanţă cel puţin bizară, mai ales când o creatură îşi face drum către el, iar sistemul de ochire este cel puţin realist, nefiind o idee bună să tragi fără să te uiţi prin cătare. De asemenea, capacitatea redusă a încărcătoarelor sporeşte dramatismul situaţiei, dar în schimb muniţia se găseşte din plin la bordul navei, probabil pentru a-i ajuta pe ţintaşii mediocri ce ratează mai des decât prevede legea.

În afară de armele de distanţă avem nu mai puţin de trei arme de apropiere. Un lanţ înfăşurat pe pumn, în stil mafiot, o valvă smulsă dintr-o conductă, probabil într-un moment de disperare, şi un topor de pompier. Mare diferenţă din punct de vedere al puterii de atac nu prea există între cele trei, poate doar toporul să-ţi ofere ceva mai multă încredere, iar folosirea lor implică un efort al întregului corp. Astfel, rotirea toporului sau a valvei necesită un „avânt” şi perspectiva se clatină suficient de mult încât să nu ştii unde loveşti de fapt; noroc că raza de acţiune este destul de mare.

Mişcarea în sine are o oarecare logică, întrucât se presupune că Alexander e îmbrăcat cu o pufoaică care-i stânjeneşte mişcările, dar acest body-awareness e limitat de lipsa membrelor inferioare. Din acest motiv, senzaţia e destul de ciudată, mai ales după ce te opinteşti realist să dai cu barda în duşman, pentru ca mai apoi să priveşti în jos şi să nu-ţi găseşti picioarele. Tot aici intră şi inutilitatea salturilor, în primul rând pentru că nu prea ai peste ce sări, apoi pentru că salturile sunt atât de impotente încât şi o balustradă reprezintă un obstacol de netrecut.

Mai avem şi două arme ce sunt inutile din cauza modului în care au fost gândite nivelurile. Pistolul de semnalizare nu-şi are rostul decât în exterior, pe unde oricum treci destul de rar şi chiar dacă ai lansa o rachetă, sperând că se mai află vreun vas prin pustietatea aceea, oricum vizibilitatea e de doar câţiva metri. Iar în interior sunt utile doar pentru spartul ţurţurilor şi uneori pentru derutarea inamicilor, care se vor învârti în jurul rachetei pe care o vor considera o sursă de căldură. Varianta cu lunetă a Mosin-Nagan-ului este de asemenea greu de folosit din cauza spaţiilor închise, iar zoom-ul nu este altceva decât micşorarea rezoluţiei în cadrul lunetei, ceea ce face deosebirea ţintei de mediul înconjurător să semene cu un examen oftalmologic.

Cu toate acestea, luptele sunt dinamice şi dramatice, mai ales datorită ratei scăzute de foc, animaţiilor personajului, precum şi a realizării tehnice a inamicilor. Ele nu sunt însă lipsite de momente hazlii, oferite tocmai de sistemul de sănătate. Astfel, poţi să stai liniştit cu spatele la un mutant care-ţi descarcă în spinare încărcător după încărcător, reuşind să supravieţuieşti fără prea mari probleme doar pentru că stai cu degetul pe un bec.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
Vin banii pentru autostradă şi aeroport!
10/08/2020 00:00

  Prezentă la Iaşi la sfarşitul săptămanii trecute, alături de miniştrii Costel Alexe şi Marcel Boloş, vicepremierul Raluca Turcan a precizat că infrastructura spre Moldova şi dinspre Moldova v ...

VIDEO Inundații grave în Grecia: cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața
09/08/2020 23:54

 Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa in urma ploilor torenţiale şi a furtunilor care au provocat inundaţii pe insula grecească Evia in weekend, au precizat duminică autorităţile, conform ...

CORONAVIRUS Cifrele raportate de autoritati raman alarmante: 1.145 de cazuri noi, 41 de decese si 458 de pacienti internati la ATI. Patru decese, fara boli asociate
09/08/2020 14:08

 Autoritatie romane au facut publice ultimele date cu privire la numarul noi de cazuri de COVID-19, numarul deceselor si al pacientilor aflati la ATI. Potrivit datelor comunicate de autoritati, in ult ...

Noi masuri de sustinere a americanilor afectati de criza COVID-19. Sunt vizati milioane de oameni
09/08/2020 10:44

 Presedintele Donald Trump a prezentat sambata noi masuri prin care se acorda asistenta milioanelor de americani amenintati de spectrul somajului si al evacuarii din locuintele inchiriate ca urma ...

Italia prelungeşte măsurile anti-coronavirus: ce prevede noul decret emis de Giuseppe Conte
09/08/2020 00:05

Premierul italian Giuseppe Conte a semnat vineri noaptea un nou decret care prevede prelungirea măsurilor sanitare adoptate pentru stoparea răspandirii noului coronavirus. Principalele reguli la care trebuie ...

Avertizare ANM: Averse, grindină şi vijelii în 10 județe
08/08/2020 18:47

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sambătă, mai multe avertizări nowcasting Cod galben de averse, grindină şi vijelii, valabile in localităţi din 10 judeţe.     As ...

Zonele din Romania in care pandemia este tinuta sub control. Judetul care a raportat un singur caz nou
08/08/2020 14:59

 Romania a inregistrat in ultimele 24 de ore peste 1.300 de cazuri noi de COVID-19. In timp ce in unele judete sunt inregistrate in fiecare zi zeci de cazuri noi, unele judete raporteaza mai putin de cinci ...

CORONAVIRUS Numarul de cazuri noi si decese continua sa ramana ridicat: 1.350 de infectii si 43 de decese, raportate in ultimele 24 de ore. 448 de pacienti, internati la ATI
08/08/2020 13:02

 Autoritatie romane au facut publice ultimele date cu privire la numarul noi de cazuri de COVID-19, numarul deceselor si al pacientilor aflati la ATI. Pana astazi, 8 august, pe teritoriul Romaniei, au f ...

ULTIMA ORĂ Germania a decis să introducă 7 județe din România în ZONA DE RISC: Care sunt noile condiții de intrare pentru români
08/08/2020 12:39

Sapte judete din Romania au fost incluse de autoritătile Republicii Federale Germania in lista „zonelor de risc“. Partea germana a informat partea romana cu privire la măsurile luate, pe canale di ...

Declarații HALUCINANTE ale primarilor PSD chemați de șefii PNL ca să trădeze: 'Nu am trăit aşa vremuri de presiuni, să nu ne întoarcem la comunism'
08/08/2020 08:27

 Preşedintele executiv al PSD Giurgiu, Marian Mina, a declarat vineri, in cadrul unei conferinţe de presă, că asupra primarilor PSD din judeţ se fac presiuni pentru a trece la alte partide, dar foarte ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!