Cum a ajuns România să aibă cele mai multe minore din UE care nasc înainte de 15 ani și cine se opune educației sexuale în școli? Un jurnalist explică fenomenul și cauzele

copil-1

Dimensiune font:

| 14-12-2021 15:09

România este țara cu cele mai multe mame minore din Uniunea Europeană care nasc înainte de 15 ani, iar o investigație Dela0.ro și Info Sud-Est arată că, în medie, două minore au născut în spitalele de stat din sud-estul țării în ultimii cinci ani.


Autoritățile statului, care ar trebui să monitorizeze și să prevină fenomenul sau, de ce nu, să încerce să îl reducă, nu colaborează între ele și, în cele mai grave cazuri, nici măcar nu știu câte fete ajung în maternități mult prea devreme.

Conform informațiilor furnizate de reprezentanța Comisiei Europene în România, din 2015 în prezent, România oscilează între locurile 1 și 2 în Europa în ce privește mamele minore, în total.

Gabriela Alexandrescu, preşedintele executiv al organizaţiei ”Salvaţi Copiii România”, a atras atenţia la începutul lui 2021 asupra faptului că în România se înregistrează 40% dintre toate sarcinile din UE la fete sub 15 ani şi 23% în rândul fetelor sub 19 ani.

Potrivit reprezentantului ”Salvați Copiii” zonele cu cele mai multe mame adolescente sub 19 ani sunt judeţele Bihor, Suceava, Iaşi, Vaslui, Constanţa sau Bucureşti. Iar în Mureş, Dolj, Braşov sau Bacău se înregistrează cele mai multe fete sub 15 ani care au copii.



Ce ne diferențiază de state precum Olanda, Danemarca sau Finlanda care nici măcar nu mai raportează statistic existența mamelor minore? Orele de educație sexuală în școli care în România nu numai că nu există, dar politicienii din majoritatea partidelor împreună cu Biserica Ortodoxă Română fac eforturi considerabile pentru ca elevii să nu aibă acces la nicio informație referitoare la acest subiect.

Jurnalista Diana Oncioiu (Dela0.ro) a vorbit în cadrul proiectului ENTR atât despre fenomen, cât și despre principalii responsabili care ar trebui să monitorizeze și să prevină creșterea numărului de copile care, în lipsa educației, ajung să aibă copii la rândul lor. Diana este unul dintre jurnaliștii care au documentat și scris cel mai mult și aplicat pe subiecte precum educația sexuală, mame minore și violență domestică, pe platforma Dela0.ro.

 

”Modul în care autoritățile se raportează la mamele minore seamănă cu subiectul toaletelor din curțile școlilor”

În opinia Dianei, modul în care autoritățile se raportează la mamele minore seamănă cu subiectul toaletelor din curțile școlilor: toată lumea știe că nu e bine, dar nimeni nu face nimic. Jurnalista povestește că, pentru prima dată în Parlamentul României, s-a vorbit despre acest subiect abia în mandatul 2004-2008. Chiar și așa, a trecut mult peste un deceniu de atunci fără ca lucrurile să fi cunoscut o îmbunătățire:



”Fenomenul mamelor minore sau mai degrabă felul în care autoritățile se raportează la el seamănă foarte mult cu un alt subiect și anume toaletele din curțile școlilor. De ce spun asta? Pentru că vorbim de un subiect despre care autoritățile tot constată că nu stau bine dar nu fac nimic să schimbe acest lucru. Despre fenomenul mamelor minore, spre exemplu, m-am uitat, s-a discutat prima oară de la tribuna Parlamentului în legislatura 2004-2008. Iată-ne la 13 ani distanță în același punct. În fiecare an, câte un politician sau câte o autoritate remarcă faptul că ocup printre primele locuri sau chiar primul loc la mame minore la nivelul Uniunii Europene sau ocupăm un loc fruntaș când vine vorba de întreruperi de sarcină în rândul minorelor”.
Diana Oncioiu arată spre lipsa orelor de educație sexuală atunci când vine vorba de primii pași care ar trebui făcuți instituțional, organizat, pentru ca acest fenomen să fie limitat. Deși există un secretar de stat în cadrul Ministerului Educației care, teoretic, gestionează acest subiect, în realitate elevii nu au acces la informațiile referitoare la educația sexuală:

”Când vine vorba de educație sexuală lucrurile stau cumva la fel. Acest subiect este, la fel, pe masă de la începutul anilor 2000, de-atunci tot discutăm de educația sexuală și importanța ei. Există la nivelul Ministerului Educației un secretar de stat care gestionează acest subiect dar, cu toate acestea, noi suntem la nivelul la care, în 2021, elevii nu primesc la școală informații din zona educației sexuale. Autoritățile vor spune că există un opțional, educație pentru sănătate, care cuprinde și câteva ore ce vizează educația sexuală, dar acest opțional a ajuns undeva la 6% dintre elevi. Este foarte important și ce au învățat acești elevi la orele de educație pentru sănătate, respectiv educație sexuală. Noi am întrebat o parte din acești elevi iar răspunsurile lor arată că informațiile pe care le-au primit au venit de la oameni care nu sunt deloc avizați să le ofere și acești oameni nefiind avizați n-au făcut decât să rostogolească aceleași mituri și prejudecăți legate de educația sexuală”.
Mai grav decât lipsa orelor de educație sexuală este lipsa politicilor integrate și lipsa de coordonare și reacție a autorităților care sunt implicate direct sau indirect în gestionarea fenomenului mamelor minore:

”Referitor la cum ar putea fi redus acest fenomen, este simplu: Avem nevoie de politici integrate. Ce înseamnă politici integrate? Să ai actori la nivel local care să lucreze împreună. Actori la nivel local înseamnă Școală, Protecția Copilului, Spital și Poliție. La nivel central înseamnă să se așeze la aceeași masă Ministerul Educației, Ministerul Sănătății, Ministerul Muncii și Ministerul Justiției pentru a elabora o strategie de combatere a acestui fenomen. Întorcându-ne la nivel local, de ce este important ca acei actori să lucreze împreună: Pentru că doar așa poți cumva să faci prevenție în primul rând. Noi, la Dela0.ro, ne-am uitat într-o campanie privind violența împotriva femeilor la acest fenomen al mamelor minore. Și am cerut chiar date de la acești actori locali pentru că am vrut să vedem cum se raportează ei la fenomenul mamelor minore. Ceea ce am descoperit este că acești actori nu lucrează absolut deloc împreună, nu au habar ce face fiecare și, dincolo de asta, unii dintre ei chiar nu monitorizează acest fenomen. De exemplu, un inspectorat școlar județean ne-a spus că nu are date și ne-a solicitat să ne îndreptăm către școli. Deci inspectoratul școlar județean habar nu are dacă un anumit număr de mame minore din județul respectiv au continuat sau nu școala, dacă școala le-a ajutat în vreun fel, le-a oferit suport în vreun fel, ca ele să nu abandoneze școala. Deci inspectoratul școlar respectiv nu avea aceste date. Ori inspectoratul școlar județean nu este doar un administrator de hârtii, el este reprezentantul Ministerului Educației în teritoriu, el ar trebui să știe ce se întâmplă, ar trebui chiar să facă propuneri, ar trebui să discute cu școlile despre acest fenomen, dar acest lucru nu se întâmplă”.
”Instituțiile nu știu una de alta, iar unele nu monitorizează deloc fenomenul”

Jurnalista explică faptul că, de cele mai multe ori, aflăm de mamele minore abia în momentul în care acestea nasc. Acest lucru arată că avem probleme la nivel de școală, care nu remarcă sau se face că nu vede momentul în care copilele încep să lipsească de la ore:

”Dacă ne uităm la nivelul spitalelor, spitalele ar trebui să aibă un asistent social. În momentul în care tu ai o mamă minoră, de 14-15 ani, care vine să nască tu automat trebuie să sesizezi: Poliția, pentru că sarcina este automat rezultatul unei infracțiuni, fie că e vorba de act sexual, fie că e viol. Și a doua oară, Protecția Copilului. De multe ori, noi aflăm de aceste cazuri în momentul în care minora naște. Acest lucru arată că avem probleme la nivel de școală. Școala ar trebui să fie prima care ar trebui să sesizeze când o minoră rămâne însărcinată. În primul rând, când o minoră rămâne însărcinată abandonează școala. În momentul în care vezi că o minoră nu-ți mai vine la cursuri ar trebui să te intereseze de ce nu mai vine. În momentul în care o vezi însărcinată, tu ar trebui să anunți, să discuți cu părinții, să vezi dacă poți să-i oferi suport, dacă nu sunt părinții să vorbești la Protecția Copilului.
La Protecția Copilului lipsesc serviciile și profesioniștii

”Ajungem și la Protecția Copilului, unde nu doar că lipsesc serviciile, lipsesc și profesioniștii, susține Diana Oncioiu. În ce privește Poliția și parchetele, o primă problemă ar fi lipsa camerelor de audiere pentru minori, lipsa anchetatorilor specializați în abuzurile sexuale, dar și lipsa unei monitorizări a fenomenului:
”Ajungem la Poliție, respectiv parchete și aici sistemul este deficitar. În primul rând, nu avem camere de audiere pentru minori. Audierea unui minor este ceva cu totul diferit față de orice altă audiere. Nu avem polițiști și procurori specializați să audieze un minor. Nu e ca și cum ai audia orice altă persoană. E nevoie să ai o anumită pregătire pentru că e o infracțiune destul de complicată, iar cel din fața ta este un minor. Deci noi avem practic, dincolo de faptul că acești actori nu lucrează împreună, fiecare din acești actori prezintă o serie de probleme. Atât timp cât acestea nu sunt rezolvate și nu vor lucra împreună vom continua să vorbim și să constatăm an de an că avem foarte multe mame minore și că avem foarte multe întreruperi de sarcină în rândul minorelor”.
Cine se opune vehement educației sexuale în școli?

Actorii care se opun educației sexuale în școli sunt în primul rând politicienii, apoi Biserica Ortodoxă și, nu în ultimul rând, o importantă parte din părinți și profesori. În timp ce AUR s-a opus vehement, asumat și total împotriva introducerii orelor de educație sexuală în școli, la PNL și PSD există deopotrivă membri conservatori care încearcă prin orice mijloace să blocheze accesul elevilor la informații referitoare la educația sexuală. Aceștia participă la marșuri pro-viață, adică anti-avort, susține jurnalista Dela0.ro.

”Spun în primul rând pentru că ei au și un rol foarte important în a propune modificări legislative, în a propune politici publice, deci politicienii sunt primii care se opun educației sexuale în școli. Dar nu toți. Sunt politicieni din PSD și PNL. Singurul partid care și-a asumat această opoziție la educația sexuală este AUR, dar el este intrat recent în Parlament. Revenind la politicienii PSD și PNL sunt aceiași politicieni pe care i-am văzut foarte vocali în perioada referendumului pentru familie, politicieni care susțineau căsătoria care trebuie să se întâmple doar între o femeie și un bărbat și atât. Sunt aceiași politicieni pe care i-am văzut promovând, dar și participând la marșurile pro-viață, care sunt o variantă cosmetizată a marșurilor anti-avort. Deci aceștia sunt politicienii pe care i-am văzut, care se opun predării educației sexuale în școli. Ei nu doar se opun la nivel discursiv, ci și acționează în acest sens. Cel mai recent exemplu este modificarea legii. Un grup de 7 parlamentari PNL și PSD au reușit să scoată termenul de ”educație sexuală”, să-l înlocuiască cu ”educație sanitară”. Și nu doar atât. Au introdus obligativitatea acordului părinților pentru care elevii să poată participa la aceste cursuri de educație sanitară. Al doilea actor important este reprezentat de culte, cultele religioase. Bineînțeles că discursul predominant este cel al BOR (Biserica Ortodoxă Română, n.red.) pentru că trăim într-o țară creștin-ortodoxă. BOR este activ de foarte mulți ani pe această zonă”.
Biserica împarte pliante cu fake-news despre educația sexuală, iar soția unui secretar de stat responsabil cu limitarea fenomenului promovează abstinența ca ”educație sexuală”

Un fenomen expus de jurnalistă este fake-news-ul răspândit de biserici, un exemplu fiind al Arhiepiscopiei Sucevei care a tipărit o broșură prin care încerca să semnaleze ”pericolul” educației sexuale:

”De exemplu, în 2011, Arhiepiscopia Sucevei a tipărit o broșură prin care încerca să semnaleze ”pericolul” educației sexuale. Bineînțeles că nu există studii, deși au menționat cuvântul ”studii” încercând să explice că în țările în care se predă educație sexuală a crescut numărul avorturilor, numărul sinuciderilor. Fals absolut, ambele informații, care nu erau bazate pe nicio cercetare, niciun studiu, nimic. Dar această broșură a circulat câțiva ani de zile atât în școli, cât și în spitale. Biserica e influentă și pe alte paliere, mai exact pe zona de grupuri și asociații de părinți și mă refer aici la asociațiile părinților pentru ora de religie care, din nou, sunt foarte vocale pe tema educației sexuale și în această zonă există oameni destul de influenți. Unul dintre ei este, de exemplu, chiar unul dintre fondatorii acestei asociații pentru ora de religie, s-a retras din ea cred că în 2015. O persoană care este de mult timp secretar de stat în Ministerul Educației. Soția acestei persoane a fost destul de implicată în elaborarea a trei opționale menite să înlocuiască cumva educația sexuală. Sunt opționale care elaborează la nivel de educație sexuală abstinența. Deci cam aceștia sunt actorii, repet, nu doar vocali, important de reținut asta, ei nu sunt doar vocali când vine vorba de educația sexuală, de faptul că se opun predării educației sexuale în școli, ei și acționează pentru a se asigura că elevii nu primesc informații legate de educația sexuală”.
Context

Criminaliștii consultați în cadrul unei documentări Dela0.ro și Info Sud-Est susțin că infracțiunile sexuale sunt greu de probat în lipsa recunoașterii acestora de către agresor.

În cazul violurilor lucrurile se complică dacă rezultatele examinărilor Institutului de Medicină Legală nu sunt relevante (adică nu indică urme ale agresiunii fizice), nu există camere de luat vederi care să fi surprins actul sexual forțat sau alte probe, iar singura mărturie este cea a victimei.

Așa explică procurorii criminaliști faptul că un procent foarte mic din dosarele penale înregistrate anual pentru infracțiuni de viol și agresiune sexuală ajung în judecată.

O investigație publicată în 2020 în cadrul proiectului Media X Files arăta că, în medie, din cinci infracțiuni sexuale sesizate la poliție, patru sfârșesc în România fără dispoziții de trimitere în judecată a unui agresor.

Spre exemplu, doar în spitalele de stat din Constanța și Tulcea au născut peste 1.600 de mame minore în perioada 2015-2020, iar DGASPC-urile au fost sesizate în jumătate din aceste cazuri. 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Lucrurile se complică pentru Ucraina! Comitetul de Anchetă rus confirmă acuzațiile lui Vladimir Putin
29/03/2024 05:10

Anchetatorii ruşi au declarat joi că autorii atentatului comis la o sală de concerte de langă Moscova au primit sume importante de bani trimise din Ucraina, in timp ce Kievul neagă orice implicare in atac, ...

Răsturnare de situație: serviciile secrete americane nu au oferit Rusiei toate informațiile despre posibilul atac terorist
29/03/2024 05:07

Agentiile de informatii americane nu au oferit Federatiei Ruse toate datele pe care le aveau despre amenintarea teroristă de la mallul Crocus. Serviciile secrete din SUA se temeau să-si dezvăluie sursele. S ...

Baza de la Kogălniceanu stârnește îngrijorare la Kremlin - Rușii cred că NATO se pregătește de război la Marea Neagră
29/03/2024 05:02

Activităţile NATO din Europa de est şi din regiunea Mării Negre sunt concentrate pe pregătirea aliaţilor săi pentru o potenţială confruntare cu Rusia, a afirmat Ministerul de Externe rus joi, menţiona ...

Dezvăluirea momentului! Cum încerca Rusia să descurajeze ţările din UE să ajute Ucraina. Republica Cehă a demascat reţeaua finanţată de ruși
29/03/2024 04:57

Serviciile de informaţii cehe au demascat o reţea finanţată de Moscova care răspandea propaganda rusă despre Ucraina şi işi extindea influenţa pană in Parlamentul European, a anunţat miercuri prim-mi ...

Anchetatori ruşi susțin că autorii atentatului de la Moscova aveau ”legături cu naţionaliştii ucraineni” şi au primit sume ”importante” de bani şi criptomonede din Ucraina. Ei anunţă arestarea unui nou suspect
29/03/2024 02:54

Anchetatorii ruşi dau asigurări joi că autorii atentatului de la periferia Moscovei, soldat cu 143 de morţi, aveau ”legături cu naţionaliştii ucraineni” şi au primit sume ”importante” de bani pr ...

Meteorologii ANM anunță o schimbare radicală a vremii: vom avea parte de un șoc termic
28/03/2024 20:23

În ultimele două săptămani am avut parte de ploi sau chiar ninsori, dar si temperaturi scăzute. Directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, anuntă insă o schimbare radicală a vremii, cu temper ...

Un bărbat din Brașov și-a construit o “vilă”, perfect LEGAL, pe un bloc cu 8 etaje. Construcția e acolo de mai bine de 10 ani
28/03/2024 16:30

Un bărbat din orasul Brasov si-a construit o căsută pe un imobil cu 8 etaje. Mai mult, constructia este perfect legală are deja o vechime de mai bine de un deceniu. Astfel, acum cateva zile a apărut pe re ...

Cu cât se vinde carnea de miel
28/03/2024 14:03

Producătorii din piete au inceput să vandă carne de miel, avand in vedere că suntem in Săptămana Mare a Pastelui Catolic, iar aceasta are un pret de-a dreptul exorbitant. Chiar dacă crescătorii de ovin ...

Românca sedusă de „Brad Pitt” și cu banii luați: „Îmi trimitea inimi și sărutări. Mi-a spus că mă iubește”
28/03/2024 09:36

O romancă, in varstă de 62 de ani, a căzut pradă „farmecelor” lui „Brad Pitt”. Incantată peste măsură că a fost remarcată pe TikTok de asa-zisul actor, femeia care locuieste de 12 ani in Spania ...

Motivul pentru care băiatul lui George Nicolescu nu vine la înmormântarea tatălui! Soția regretatului cântăreț ne-a spus totul
28/03/2024 00:29

Doliu in lumea artistică! George Nicolescu, celebrul solist al melodiilor „Eternitate” sau „Mai avem nevoie si de iarbă”, a incetat marti din viată, la Spitalul Universitar, la varsta de 74 de ani. C ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei