Darksiders: Wrath of War Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 17:01

Darksiders: Wrath of War Review

Unu noaptea. Un bong în fierbere. Televizor blocat de jumătate de oră pe Trinitas TV. Teolog de secol 21 – bărbierit ironic, ca un hipstăr, articulat şi modernizat ca să fie pe placul audienţei concurente, fanii OTV. Explică cum există două feluri de creştini: călduţi şi fierbinţi. Diferenţa, spune părintele pe un ton sumbru, este că evlaviosul fierbinte are râvnă. El Îl iubeşte pe Domnul cu pasiune şi se luptă cât se poate de activ cu Necuratul – prin pioşenie activă, rugăciune activă şi mers constant la biserică. Doar acesta, continuă el cu un arătător în aer, va ajunge în Rai.

De unde deduc că, în cazul în care acest zelot dogmatic are dreptate, o să fac saună la cazane timp de o eternitate şi ceva. În lumea religiilor, dacă nu te lupţi cu duşmanul Cărţii, eşti un păgân. În lumea religiilor, doar Tom Hanks cu frizură de cuib de prepeliţe are acces la grădina cu muzicieni la harpă.

Iar din ce ne învaţă Darksiders, nici măcar lupta activă cu Bestia nu te poate salva. War, un băiat cu ochii de neon şi părul alb, unul din cei patru Călăreţi ai Apocalipsei, se trezeşte mai devreme decât era plănuit. Apocalipsa este declanşată, Pământul răvăşit de îngeri şi demoni, oamenii transformaţi în zombie şi, la modul cel mai nefigurativ cu putinţă, planeta e făcută pilaf. Drept pedeapsă, uniunea de arbitri ai sfârşitului lumii, the Charred Council, îl condamnă pe War la moarte. Ca să evite această soartă nu deosebit de plăcută, eroul nostru propune să fie lăsat în viaţă pentru a descoperi de ce a fost trimis înaintea celorlalţi trei fraţi ai săi şi cine e autorul trădării.

Darksiders e, în sine, un Zelda îmbibat în apă… să-i zicem sfinţită – cu mecanici şi animaţii similare cu cele din God of War, grafică semirealistă decupată parcă din universul Warcraft (War seamănă izbitor cu antieroul-emblemă, Arthas), un demon, Samael, tras la indigo după Darkness din Legend al lui Ridley Scott şi o poveste veche cam de când a apărut primul scenariu ce implica un protagonist acuzat pe nedrept şi forţat să-şi demonstreze nevinovăţia, în timp ce e hăituit de absolut toată lumea. Până şi perioada introductivă se inspiră din God of War – ai la dispoziţie superputeri o scurtă vreme înainte să fii făcut una cu pământul şi redus la un muritor fioros care îşi recuperează uneltele succesiv.

Cu alte cuvinte, Darksiders nu aduce nimic nou, pe niciun plan. Dar e teribil de bine închegat. Ca şi în Zelda, lumea e mai mult sau mai puţin deschisă (deşi progresul e destul de linear şi toate secretele există de dragul obţinerii artefactelor şi diverselor brelocuri de agăţat la armă). Puzzle-urile au rezolvări evidente, iar singurul obstacol ocazional poate fi reprezentat de procesul de învăţare a rotaţiei atacurilor în luptele cu monştrii tip boss. Care sunt şi ei destul de casual, la drept spus.

Cu toate astea, Darksiders nu e anost. Se foloseşte de toate trucurile din carte – secvenţe de zburat, genul ăla arhicunoscut de Space Invaders 3D în care te mişti liber într-o grilă imaginară în timp ce traiectoria zborului e fixă; întreceri voiniceşti de eliminat adversari înarmaţi cu arme laser împreună cu un personaj jovial; lupta împotriva proiecţiei tale întunecate obligatorie din Zelda – dar sunt bine distribuite. Mai mult, nu sunt suficient de dificile ca să devină enervante, însă nici atât de simple ca să fie lipsite de substanţă.

În plus, nu toţi am jucat action/adventure-uri de consolă în neştire. Pentru o portare, Darksiders e un titlu excelent. Şi da, mă refer şi la aspectul tehnic, optimizarea fiind foarte bună. Grafica e un pic mai poleită, cerinţele nu sunt din cale-afară de pretenţioase. Ceea ce un ahtiat al consolelor va considera desuet şi reciclat, un gamer de PC fără experienţa ambelor lumi va aborda cu ochi mai toleranţi. E drept că setările video sunt cvasi-inexistente, dar nici nu mă pot plânge de aspectul vizual.

Pentru că odată ce tolerezi lipsa de inovaţie, începi să te bucuri de elementele cu adevărat finisate ale lui Darksiders. Decorurile, modelele, animaţiile, cromatica sunt lucrate cu ochi de maestru. Rune, structuri gotice şi elemente arhaice se întrepătrund cu străzi ale epocii informaţiei – semafoare, indicatoare rutiere, reclame sau blocuri.

Între toate astea, numeroase modele de satane numai bune de luat la caft. Secretul e aproape mereu acelaşi – reflexe bune. Aproape toţi monştrii mai problematici din Darksiders pot fi răpuşi prin folosirea cu cap a butonului de dash. După ce sunt slăbiţi, apăsarea unei taste la momentul oportun va declanşa o animaţie brutală de finalizare, iar în cazul inamicilor mai firavi, gen zombie sau lilieci (echivalentul harpiilor din GoW), animaţia respectivă poate fi declanşată de la bun început (şi e surprinzător de satisfăcător să spargi ţeasta unui zombie strângând tare din pumn, după ce te-ai luptat ca un câine cu valuri întregi de demoni).

Armele sunt mai multe la număr, dar sunt în mare parte inutile, ca în orice action/adventure care se respectă. Exceptând combo-urile şi animaţiile spectaculoase, armele alternative Chaoseater-ului (sabia de bază a lui War, care devine mai puternică pe măsură ce e folosită) nu servesc cam niciunui scop. Sigur, pentru unele puzzle-uri e necesară folosirea unui fel de bumerang sau aruncarea unor mine în texturi destructibile, dar în afară de senzaţia de vagă plictiseală în luptă care intervine după câteva ore, nu văd de ce aţi alterna arma de bază.

Iar în tandem cu inspirarea din Zelda intervine şi sistemul de achiziţii – sufletele albastre culese din demonii răpuşi sunt folosite ca unitate monetară la bistroul lui Vulgrim, negustorul din lumea post-apocaliptică care şi-ar vinde şi mama pentru un suflet mai tinerel. În afară de combo-uri noi, acesta mai vinde şi bucăţi de Lifestone, care cresc bara de viaţă sau rune care sporesc Wrath-ul, resursa utilizată în executarea unor abilităţi puternice. Lifestone-urile şi Wrath Shard-urile sunt în genere culese din diverse caverne, ca şi cele zece bucăţi ale unei armuri epice, Abyssal Armor, sau efecte secundare ataşate armelor drept aure pasive.

Şi pentru că lumea e destul de mare şi veţi reveni în zonele anterioare (backtracking) chiar şi dacă vă concentraţi doar pe misiunea principală, fără să vânaţi toate elementele secrete, la un moment dat îl recuperaţi pe Ruin, calul în flăcări fără de care orice Călăreţ al Apocalipsei ar fi doar un Pieton al Apocalipsei. Ca să se accelereze ritmul şi să nu vă plictisiţi prea tare galopând în peisajul dezolant, puteţi folosi şi bistroul lui Vulgrim ca punct de teleportare, având acces la toate „sediile” acestuia din lume.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:40

BANCUL ZILEI

06:03


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
FOTO/VIDEO - Friganele umplute cu brânză
25/11/2020 07:09

 Ingrediente   12 bucăti Felii de paine 250 g Branză de vaci 100 ml ...

Fostul rege spaniol Juan Carlos ar fi ascuns milioane de euro in doua banci din Elvetia
24/11/2020 23:30

Fostul rege spaniol Juan Carlos a ascuns in doua banci elvetiene milioane de euro obtinute in urma unor tranzactii cu actiuni, prin conturi ale Fundatiei Zagatka, societatea pe care ar fi folosit-o pentru a dis ...

S-a descoperit un nou simptom al COVID
24/11/2020 16:46

Cercetătorii americani sustin că au găsit un simptom al infectării cu Sars-Cov-2. După ce s-a aflat deja că multe dintre persoanele infectate isi pierd gustul si mirosul, acum specialistii vorbesc despre ...

Viitorul secretar de stat de la Washington, fiul unuia dintre cei mai tineri supravieţuitori ai Holocaustului. Este francofon, iubește rockul și are maniere impecabile
24/11/2020 16:30

Antony Blinken, nominalizat luni de preşedintele ales al SUA, Joe Biden, pentru funcţia de secretar de stat in viitorul guvern de la Washington, este francofon şi pasionat de chitară, remarcă AFP. Consili ...

ȘOCANT: Polițist de frontieră, găsit mort, având gâtul tăiat cu flexul. S-ar fi sinucis pe fondul unei depresii declanșate după ce s-a vindecat de COVID-19
24/11/2020 12:33

Un poliţist de frontieră din Berezeni a fost găsit, luni, mort in propria locuinţă, avand gatul tăiat cu flexul. Potrivit anchetatorilor, bărbatul de 43 de ani si-ar fi pus capăt zilelor. Acesta fusese ...

Panică la Palat. Regele Spaniei se află în carantină
24/11/2020 08:45

Regele Spaniei Felipe al VI-lea se află in carantină după ce a intrat in contact cu o persoană care a fost testată pozitiv pentru COVID-19, a anunţat Palatul Regal, relatează AFP. „O persoană cu ...

Sindicatul Europol: Rugăm hoţii să nu fure după ora 18:00
23/11/2020 14:40

Potrivit sindicaliştilor de la Europol, şefii de la IPJ Harghita i-au anunţat pe subalterni că de acum incolo vor munci cate 12 ore, de luni pană sambătă, intre 06:00 - 18:00. În cazul unor urgen ...

Angajații Spitalului Județean de Urgență Bacău se tem de vaccinul anti-COVID
23/11/2020 13:15

Directia de Sănătate Publică Bacău a inceput interogarea personalului medical din toate spitalele, a celui din centrele de asistentă socială, angajatilor din ambulatorii de specialitate, policlinici, di ...

Suedia, mesaj dur către populație: „Anulați, reprogramați și amânați
23/11/2020 12:15

Premierul Suediei, Stefan Lofven, a transmis un mesaj clar cetăţenilor, in contextul pandemiei. În fata unei mortalităti considerabil mai mari decat in ​​alte tări nordice, Suedia incearcă o var ...

„Beţi câte 50 de grame şi mergeţi mai departe”, sfatul lui Dodon după pierderea alegerilor
23/11/2020 12:00

Igor Dodon, incă preşedinte in funcţie al Republicii Moldova după ce a pierdut alegerile im faţa Maiei Sandu, merge in localităţile in care a obţinut cele mai multe voturi la scrutinul prezidenţial şi ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei