Dead Man’s Hand Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 19:37

Dead Man’s Hand Review

 Desi nu a facut senzatie atunci cand a aparut in 1997, in plina febra Quake, Outlaw (urmat apoi de addonul Handful of Missions) a reprezentat ceva special pentru multi jucatori. Nu din cauza ca era realizat de LucasArts, ci deoarece era primul FPS cu o actiune situata in Vestul Salbatic, locatie si perioada care este sinonima in prezent cu celebrele filme spaghetti western ale lui Sergio Leone. In mod inexplicabil, aceasta tema nu a fost exploatata de producatorii de jocuri, singurele titluri de care imi aduc aminte aparute in acesti sapte ani fiind Desperados: Wanted Dead or Alive (2001) al celor de la Spellbound Software, urmat in 2004 de Wanted Guns sau Western Outlaw: Wanted Dead or Alive (cum este el cunoscut in Statele Unite) realizat de suedezii de la Iridon Interactive. Insa fanii genului FPS au trebuit sa astepte aparitia lui Dead Man’s Hand, un joc ce se anunta a fi promitator prin prisma faptului ca este produs de Human Head Studios.

Dead Man's Hand Dead Man's Hand Dead Man's Hand

     De altfel, inca de la instalare se observa ca engine-ul Unreal care a stat la baza acestor doua titluri a fost folosit si la realizarea lui Dead Man’s Hand, astfel ca in unele locuri jocul arata foarte bine, unele texturi si umbre fiind foarte detaliate. Ca el poate fi rulat si pe configuratii hardware modeste se explica prin absenta luminilor dinamice, ceea ce face ca majoritatea nivelelor sa arate lipsite de viata, cu toate ca poti intalni mici vietuitoare, cum ar fi vulturii sau gainile. Desi rotitul vulturilor in inaltul cerului mi-a adus aminte de batranul Unreal si de Will Rock, faptul ca am putut sa ii impusc m-a mirat intr-o oarecare masura, deoarece libertatea de miscare este extrem de limitata.
In primul rand, marginile fiecarui nivel nu iti sunt intotdeauna ingradite in mod natural prin ziduri, garduri sau tufisuri, ci si prin pereti invizibili. In al doilea rand, intre cele doua puncte care constituie inceputul si sfarsitul unui nivel nu exista, cu mici exceptii, mai multe cai de acces. De exemplu, am incercat sa evit sa ajung la o cabana pe sub un bustean, insa tufisurile din dreapta lui s-au dovedit a fi de beton, desi ele au fost permeabile ceva mai incolo, in camp deschis. Totodata, am reusit sa omor cativa inamici tragand prin niste gratii, cu toate ca in urma cu cateva nivele spatiul dintre ele a fost de netrecut. Aproape totul este scriptat, nu numai anumite evenimente ce se declanseaza la un anumit timp, ci si aparitia inamicilor, astfel ca daca vei relua un nivel de mai multe ori exista mari sanse fie sa apelezi la cheat-uri, fie sa te plictisesti. Singura exceptie a constituit-o primul nivel parcurs calare – cand l-am reluat, calul meu a luat-o in dreapta, si nu in stanga cum facuse prima data, probabil din cauza ca impuscasem doi inamici in ordine inversa. Alta explicatie nu gasesc, deoarece calul nu poate fi manevrat deloc, miscarea sa fiind independenta de vointa jucatorului.
     Legat de interactiunea cu obiectele din jur, singurele care se sparg sunt geamurile, scaunele, sticlele si unele lazi, iar butoaiele, pe langa faptul ca pot exploda, se pot misca tragand in ele gratie engine-ului Karma, fizica jocului regasindu-se si in caderile spectaculoase ale inamicilor (ajutate de ragdoll), din pacate si acestea in mare parte scriptate.

Dead Man's Hand Dead Man's Hand Dead Man's Hand

    Daca trageti in mediul inconjurator, nu numai ca veti reusi sa descoperiti aceste secvente scriptate spectaculoase, dar veti obtine si puncte a caror suma poate creste in functie si de numarul inamicilor doborati, de headshot-uri, sau de acuratetea cu care ati tras cu fiecare arma. Ce rol au aceste puncte? Pai doar unul singur: acela de a va determina sa reluati fiecare nivel pentru a va depasi recordurile personale, eventual jucand pe un grad mai ridicat de dificultate. Ce conteaza ca fiecare misiune va fi parcursa intr-un mod aproape identic? Ce conteaza ca recordurile personale nu se pot uploada pe site-ul oficial pentru a exista posibilitatea de a concura si impotriva altor jucatori? Important este ca producatorii au crezut ca prima forma de manifestare a rejucabilitatii intalnita inca de la jocurile arcade ce necesitau fise poate fi folosita cu succes intr-un joc de PC aparut in 2004.
     Oricum, este inevitabil sa reluati cateva din misiuni, mai ales daca jucati pe ‘medium’ sau ‘hard’. In primul rand, nu exista posibilitatea de a salva la mijlocul nivelului (o metoda ingenioasa de a va impulsiona pe aceasta cale sa acumulati cat mai multe puncte, trebuie sa recunoasteti). In al doilea rand, adversarii au prostul obicei de a aparea din cele mai neasteptate locuri, omorandu-va nu numai din cauza efectului surpriza, ci uneori si datorita superioritatii numerice.
     Pe de alta parte, se poate seta gradul de dificultate pentru fiecare nivel, iar capcanele in padure, de exemplu, pot fi evitate daca esti atent la spusele adversarilor. AI-ul inamicilor nu este unul stralucit – cateodata stiu sa se fereasca, sa se ascunda dupa elementele din decor, insa au fost si situatii in care au stat pur si simplu in fata mea, ghemuiti sau nu, asteptand impasibili sa fie omorati.

Dead Man's Hand Dead Man's Hand Dead Man's Hand

     Desi sunt relativ numeroase (aproape 30 incluzandu-le si pe cele bonus), nivelele nu sunt uriase, ceea ce face ca Dead Man’s Hand sa se incadreze astfel, alaturi de Unreal 2: The Awakening si Max Payne 2: The Fall of Max Payne, in categoria jocurilor ce pot fi terminate intr-un timp destul de scurt. In schimb, nivelele sunt diferite ca locatie si design (canion, mina, padure, ruine, inchisoare, cimitir), ceea ce creeaza o oarecare diversitate ce este data si de obiectivele misiunilor a caror varietate nu reuseste totusi sa mascheze scopul final: acela de a omori, in numele razbunarii, o serie de personaje caracteristice perioadei in care se desfasoara jocul. Din nefericire, comportamentul haotic al acestor bossi (unii alearga incontinuu in loc sa caute sa te omoare, altii prefera sa se arunce in bataia armelor tale, uitand complet de instinctul de conservare) face ca dificultatea uciderii lor sa nu fie graduala si sa tina seama cat de aproape sau de departe esti de final, chiar daca s-au folosit diverse trucuri arhicunoscute, cum ar fi respawn infinit al adversarilor sau putere de foc inamica superioara.
     Povestea este simpla si clasica totodata, cu un final sub asteptari din punct de vedere al spectaculozitatii. Drept consecinta a exprimarii dorintei de a pleca din sanul temutei bande de raufacatori numita “The Nine” ai carei membri incepusera sa isi intregeasca sirul de faradelegi omorand si femei si copii, El Tejon, personajul principal, este impuscat in spate si lasat sa moara. Insa este salvat de un general mexican care il arunca intr-o inchisoare din care evadeaza, aceasta fiind si prima misiune a jocului ce are totodata si rolul de tutorial. Inedit este faptul ca eroul nu este un personaj vorbitor de limba engleza, ci unul hispanic. De asemenea, desi pe parcurs apare o femeie (veche prietena a personajului principal), povestea nu cade in capcana infiriparii unei relatii de dragoste intre cei doi, cel putin pana la final.

Dead Man's Hand Dead Man's Hand Dead Man's Hand

 Un plus la crearea unei atmosfere specifice il reprezinta scenele intermediare dintre anumite misiuni ce sunt realizate in alb-negru, creandu-se astfel o impresie de autenticitate. Din pacate, cu toate ca vocile se potrivesc cu personajele, dialogurile dintre acestea ating deseori culmea stupiditatii si a penibilului, ele fiind constituie dintr-un sir aproape interminabil de amenintari de ambele parti, care mai de care mai cliseistice si pompoase.
     Partea sonora este salvata de muzica absolut superba, specifica filmelor genului spaghetti western. Piesele muzicale de rezistenta apartin formatiei Calexico, complet necunoscuta-mi pana in momentul in care am luat contact cu acest joc. Genialitatea melodiei din meniu pe care am ascultat-o de sute ori (inclusiv pe perioada scrierii acestui articol), m-a determinat sa cumpar doua albume ale aceste formatii, din care va recomand cu cea mai mare caldura piesa The Ballad of Cable Hogue.

Dead Man's Hand Dead Man's Hand Dead Man's Hand

     Atmosfera western este intregita nu numai de coloana sonora si locatiile jocului imprastiate pe harta Statelor Unite, dupa cum spuneam, clasice pentru acest gen (canion, inchisoare, cimitir, preerie), dar si de cele 9 arme de foc (de fapt trei tipuri de shotgun, pistol sau rifle), cutit, precum si dinamita si sticlele incendiare cu whisky. In afara de munitia pe care o veti gasi in joc (ciudat este ca ea, cat si item-urile de sanatate nu sunt dropate de inamici), veti putea obtine munitie suplimentara inainte de inceperea unui nou nivel jucand o partida de poker. Pe masura ce castigati, veti primi mai multa munitie, insa o singura partida pierduta se va concretiza in pierderea intregii munitii obtinute pana atunci.
     De remarcat ca unele arme sunt mult mai eficiente in anumite situatii, ceea ce necesita un oarecare management al lor inainte de inceperea unei misiuni. Din pacate, odata ce ati pus mana pe Lewis Revolving Rifle, nu veti mai avea nevoie sa folositi o alta arma, datorita puterii de foc si ratei sale de tragere – singurele ocazii in care am schimbat-o au fost doi-trei bosi pe care am vrut sa ii elimin cat mai repede posibil.
     O arma cu putere de foc si rata de tragere va va ajuta sa eliminati cat mai multi adversari si sa loviti cat mai multe obiecte intr-o perioada cat mai scurta de timp, ceea ce, alaturi de headshots, va duce la cresterea rapida a indicatorului de Power care va activa modul secundar de tragere, foarte folositor in cazul bossilor.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:12

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei