DeathSpank: Thongs of Virtue Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 16:47

DeathSpank: Thongs of Virtue Review

Acum circa două luni, Justiţia ne invada cu toporul, sabia şi arbaleta în mână pentru a aduce izbăvire celor nenorociţi, nedreptăţiţi şi bătuţi de soartă. Indiferent că îşi pierduseră sacoşa de cartofi, erau certaţi cu nevasta, căutau „resturi” de inorog sau capete de măgari atomici, locuitorii unui tărâm fantasy aveau nevoie de DeathSpank. Iar după ce i-a ajutat pe toţi în stilu-i caracteristic, eroul eroilor, împărţitorul dreptăţii (Dispenser of Justice, da?), apărătorul celor slabi şi, mai ales, cel care bate moartea la funduleţ, a revenit în al doilea episod al aventurii sale.

Dacă n-aţi interacţionat cu primul DeathSpank, acum e momentul să o faceţi, pentru că Thongs of Virtue se bazează pe cele povestite în predecesor, plus reciclarea anumitor misiuni (gen explorarea peşterilor pentru un speolog claustrofob, arahnofob, herpetofob, ligofob, misofob şi numeroase alte cuvinte prea dificile pentru a mai putea fi enumerate aici). În schimb, mediul înconjurător s-a schimbat complet, producătorii renunţând la tărâmul fantasy generic cu inorogi, pitici şi alte creaturi asemănătoare (orcii au rămas totuşi).

Sabia-pistol şi chiloţii roz

Aşadar, acum avem “le battlefield” şi o serie de zone asemănătoare, soldaţi care luptă cu bande infinite de monştri, păduri întunecate şi vrăjitoarea cu negul imens pe nas, fabrici de roboţi, ferme bântuite inspirate din Vestul Sălbatic şi munţi foarte, foarte înalţi cu zăpadă pe vârf. Prin toate aceste zone eroul nostru trebuie să treacă cu arma în mână pentru a recupera, stil Lord of the Rings, cinci perechi de lenjerie intimă cu puteri fantastice.

Exact ca în povestea lui Tolkien, chiloţii respectivi au aterizat pe fundurile a cinci personaje care însă au reuşit să facă doar rău în încercarea de a face bine. Din fericire pentru poveştile fantasy, singurul neafectat de corupţia cu aţă în fund este DeathSpank, astfel că el trebuie să-i învingă pe ceilalţi cinci “chiloţari” pentru a salva pe toată lumea. Iar asta implică, printre altele, plimbarea pe tot felul de insule după ce faci rost de navă, cartografierea Polului Nord şi o discuţie nu tocmai prietenoasă cu Moş Crăciun.

Multe dintre misiuni nu se deosebesc de cele din primul joc. Mai generice de atât nici nu se putea să fie, curierat de la un capăt la celălalt. De altfel, unele dintre ele sunt atât de “du-i pachetul ăsta lui X”, încât şi eroul nostru protestează, sătul de atâta alergat şi ameninţă că se va transforma într-un lucrător poştal instabil. Pe de altă parte, eşti adesea trimis să cauţi chestii inedite, pentru că NPC-urile au gusturi suspecte: „resturi” de Bearalope (un hibrid între antilopă şi urs), capete de măgar din junglă, o diligenţă întreagă furată de bandiţi orci, acid/dinamită pentru conductorul unui tren, trebuie să înveţi cântecele aniversare cretine şi să te lupţi cu zei, călugăriţe, matroane de bordel, mama-dragon şi tata-dragon. Şi ca să pună dinamita aprinsă pe tortul aniversar, sistemul de teleportare folosit se iniţiază din closete dedicate (Outhouse), rude cu coşmeliile suspect mirositoare din fundul curţii bunicii.

Astfel, deşi majoritatea misiunilor sunt generice, umorul din spatele lor (împreună cu dialogurile şi comentariile ironice ale lui DeathSpank) te face să uiţi că doar înnebuneşti mouse-ul de atâtea click-uri fără a fi nevoie să şi gândeşti cumva. De altfel, acest stil Diablo atrage mulţi jucători şi, cu toate că personal nu mă omor după hack’n’slash-ul creat de Blizzard, DeathSpank a trezit în mine o bizară dependenţă.

Bătăliile cu boşii ies în evidenţă printr-o combinaţie de lupte şi puzzle-uri: ca să ajungi într-o catacombă de mănăstire, trebuie întâi să arzi cărţi interzise; pentru a putea ataca un pirat beat, trebuie să omori întâi elefanţii roz din jurul lui; ca să găseşti Thongs of Cuisine, trebuie întâi să faci pe bucătarul cu reţete nebuneşti ş.a.m.d. Toate aceste puzzle-uri sunt simple, dar amuzante şi ne aduc aminte constant că în spatele lui DeathSpank se află Ron Gilbert, nume care nu mai are nevoie de nicio prezentare pentru cei care au apucat epoca de aur a adventure-urilor create de Lucas Arts.

Uite monstrul, nu e monstrul

Pentru eficienţă sporită, DeathSpank nu umblă doar cu chiloţii pe el. Sute de armuri, arme, coifuri, mănuşi sau amulete pică de pe monştri sau se găsesc în cufere răspândite peste tot. De asemenea, există şi comercianţi, dar în cea mai mare parte sunt inutili, pentru că găseşti pe drum toate obiectele pe care ei le vând destul de scump. În concordanţă cu tematica fantasy-modernă, Thongs of Virtue aduce arme de foc, de la puşti şi pistoale până la mitraliere, bazooka şi grenade cu diverse ingrediente speciale (gheaţă, foc, otravă etc).

Armele care trag de la distanţă, combinate cu cele patru sloturi disponibile, duc la abordări diverse în timpul luptelor. Există inamici de care nu vrei să te apropii prea tare (orcii cu aruncătoare de flăcări, antilopele mutante şi toţi monştrii care trag şi ei de la distanţă), astfel că o mitralieră e mult mai eficientă ca o sabie. Seturile de arme pot fi schimbate imediat cu un singur buton, dar pe de altă parte, deşi sunt extrem de multe obiecte nu prea ai ce alege în materie de statistici: damage-ul contează cel mai mult, plus bonusul de armură. Ca să simplifice şi mai mult lucrurile, există şi o setare pentru ca eroul nostru să poarte automat cea mai bună armură pe care o are în inventar în acel moment.

Pe aceeaşi linie, nu trebuie să te întorci mereu în oraşe pentru a vinde obiectele inutile: ai în inventar o minunată maşină de tocat, care pe o parte bagă armura, pe cealaltă scoate bani (astfel că finanţele nu sunt niciodată o problemă). Asta te scuteşte să tot scormoneşti printre sute de obiecte inutile, dar şi taie din tot fun-ul completării seturilor. De asemenea, orice schimbare de vestimentaţie este vizibilă şi la un moment dat DeathSpank avea pe el cizme polare cu blană de pisică persană, epoleţi cu şerpi de Meduză mitologică, căciuliţă de rabin şi mănuşi cu gheare, o combinaţie care te poate băga oricând sub masă de râs.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:01


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
FOTO/VIDEO - Cine este copilul anului, ales de revista Times
04/12/2020 12:30

Un om de stiintă si inventator in varstă de 15 ani a fost numit pentru prima dată „copil al anului” de revista Time, relatează The Guardian. Gitanjali Rao, din Denver, Colorado, a inventat noi t ...

FOTO - Cum a ajuns Hitler președinte peste africani
04/12/2020 12:22

Un politician african numit după Adolf Hitler a castigat alegerile locale din Namibia, scrie Daily Mail. Acesta spune că nu are legături cu partidul nazist si nici nu plănuieste să cucerească lumea. Coinc ...

GHIDUL votantului: TOATE regulile pe care trebuie să le respectați dacă ieșiți duminică la urne
04/12/2020 10:34

Alegătorii care se prezintă duminică la urne pentru a-şi alege reprezentanţii in noul Legislativ sunt obligaţi să respecte măsurile speciale de protecţie stabilite de autorităţi in contextul pandemie ...

Aproximativ 100 de milioane de americani urmeaza sa fie vaccinati impotriva COVID-19 pana la sfarsitul lunii februarie 2021
03/12/2020 13:00

Administratia presedintelui american in exercitiu Donald Trump preconizeaza vaccinarea a 100 de milioane de oameni impotriva COVID-19 in Statle Unite - pana la sfarsitul lui februarie - cu doua vaccinuri, repre ...

76 de moschei din Franța vor fi verificate
03/12/2020 11:36

Autoritătile din Franta vor face controale amănuntite la multe moschei, pentru a căuta dovezi legate de islamistii radicalizati.     76 de moschei din Franta vor fi verificate de autoritătile d ...

Percheziții AMPLE în București și alte trei județe într-un dosar de evaziune fiscală: Prejudiciul adus statului - 100.000 de euro
03/12/2020 08:43

Joi dimineată, politistii de investigare a criminalitătii economice din Olt efectuează 31 de perchezitii, in judetele Olt, Prahova, Ilfov si in municipiul Bucuresti, la sediile mai multor firme si locuintele ...

Doliu național în Franța. Fostul președinte Valéry Giscard d’Estaing Autor a murit de COVID
03/12/2020 08:26

Fostul preşedinte al Frantei Valéry Giscard d'Estaing a murit miercuri seara „ca urmare a COVID-19”, la 94 de ani. Înmormantarea sa va avea loc „in cea mai strictă intimitate ...

Avocații cer să fie incluși pe lista vaccinărilor prioritare anti-COVID
03/12/2020 06:01

Uniunea Natională a Barourilor din Romania (UNBR) a transmis ministrului Sănătătii, Nelu Tătaru, o adresă semnată de av. dr. Traian-Cornel Briciu, presedintele structurii. Avocaţii solicită să fie inc ...

FOTO - Imaginea unui medic care îmbrățișează un bolnav de COVID a devenit virală
02/12/2020 11:49

Un medic in combinezon albastru, cu mănusi si vizieră, privind in gol in timp ce tine in brate un bărbat epuizat de boală. Este o imagine care a devenit virală pe retelele de socializare si a cărei pove ...

Bebeluș născut prematur cu câteva ore înainte ca mama lui să moară de COVID
02/12/2020 11:17

Un bebelus s-a născut cu doar cateva ore inainte ca mama lui să moară răpusă de COVID-19. Svetlana Sorocinskaia, 36 de ani, s-a imbolnăvit cu virusul ucigaş după ce l-a vizitat la spital pe tatăl ei, ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei