Defcon – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 16:39

Defcon – RePlay Review

   Deşi foarte multă lume ar fi tentată să afirme că studiourile „de garaj” nu au cum să supravieţuiască în actuala industrie de jocuri, Introversion Software, un mic studio de jocuri britanic care ne-a încântat acum aproape doi ani cu Darwinia, a revenit pe piaţa jocurilor PC cu un alt titlu original – Defcon. Deşi un joc aparent banal, Darwinia a primit numeroase premii de la revistele de specialitate din întreaga lume pentru originalitate şi pentru simplitatea oferită modulului de joc iar Defcon urmează îndeaproape această reţetă de succes, oferindu-ne un spectacol apocaliptic a ceea ce ar fi putut reprezenta un scenariu de holocaust nuclear.
       Când auzim de Defcon, suntem duşi cu gândul (cel puţin pasionaţii de tactică militară) la starea de alertă a armatei Statelor Unite ale Americii, fiind structurată pe cinci nivele. Ultimul nivel Defcon reprezintă gradul de alertă maximă, în care accesul la armele nucleare este autorizat iar focoasele sunt pregătite în silozuri sau în alţi vectori purtători de armament nuclear (cum ar fi submarinele), gata să-şi lovească ţinta. Din fericire pentru omenire, până în ziua de azi nu a fost atins niciodată nivelul Defcon 1.
       Titlul de faţă împrumută, în afară de nume şi aspecte din doctrina militară a Statelor Unite, şi elemente din filmul de succes din anul 1983, numit Wargames. În această peliculă era tratat cu apatie subiectul războiului nuclear global, în care nu există nici un învingător dintr-o astfel de confruntare, ci doar facţiuni care pierd mai mult sau mai puţin decât altele.
       Plecând de la aceste surse de inspiraţie, Introversion a creat un joc care se desfăşoară pe o hartă a lumii (ce are rol şi de interfaţă), simplu realizată, fără reliefuri sau alte efecte speciale. După cum probabil o parte dintre voi se aşteptau, totul se întâmplă în timpul Războiului Rece, zidul Berlinului nu a fost dărâmat şi bineînţeles, Uniunea Sovietică continuă să fie un “Imperiu al răului”, gata să-şi nimicească adversarii în orice fel (chiar şi nuclear).

       Pe scurt, Defcon este un joc de strategie în timp real, şi ca să fim şi mai corecţi cu genul, este mai mult un joc de tactică în timp real, deoarece latura economică nu există, având astfel acces doar la uneltele (vectorii nucleari) care fac ca războiul să fie total. După cum spuneam mai sus, pe harta-interfaţă a lumii avem acces la teritoriile marcante ce sunt considerate actorii principali în această confruntare nucleară: America de Sud, America de Nord, Europa, Asia, Africa şi URSS.
       Un joc nou începe cu preluarea controlului asupra uneia dintre aceste zone, în care îţi veţi organiza forţele armate şi defensiva, urmând ca în final să dezlanţui şi să arunci cât mai multă putere nucleară asupra celorlalţi combatanţi. Adevăratul scop al jocului însă nu este distrugerea trupelor inamice, ci acela de a efectua cât mai multe atacuri nucleare (de succes) asupra oraşelor adverse, succesul raportându-se în scorul final. Tutorialul de la început este foarte bine realizat şi vă va învăţa tot ceea ce trebuie să ştiţi pentru a putea controla eficient desfăşurarea unei partide.
       Jocul porneşte într-un ritm foarte alert, acesta având ca scală nivelurile de alertă Defcon. Totul începe cu Defcon 5, în care veţi amplasa în poziţii cât mai strategice tot soiul de staţii radar pentru a putea detecta unităţile inamice şi rachetele nucleare care vor veni spre voi mai târziu. La stadiul Defcon 4, veţi începe să vă amplasaţi bazele aeriene şi navale cât mai strategic cu putinţă. Defcon 3 se va ocupa cu utilizarea spaţiului aerian şi naval folosit pentru explorare. Defcon 2 reprezintă o continuare a nivelului anterior, în care continuaţi explorarea şi dacă descoperţi în calea voastră unităţi navale sau aeriene, puteţi să le şi interceptaţi. Haosul total începe o dată cu declanşarea modului Defcon 1, în care are loc distrugerea totală şi iremediabilă, odată ce vectorii nucleari (bombardierele, submarinele şi silozurile) îşi vor face de cap. Defcon 1 va dura până la un anumit punct, în care aproape toţi vectorii combatanţilor au fost deja desfăşuraţi şi se va termina nu înainte de a apărea un mesaj care să ne atenţioneze că jocul nu mai are mult şi că deja cam trebuie să ne plângem şi să ne numărăm morţii, ai noştri şi ai adversarilor.

      Acum să nu vă imaginaţi că un joc va dura ore sau chiar zile în şir. Nici vorbă de aşa ceva! Dimpotrivă, dacă veţi mai şi accelera ritmul (pentru că producătorii ne-au oferit acces la o astfel de opţiune) se poate ajunge ca o partidă complexă, cu multe unitaţi desfăşurate pe câmpul de luptă, să nu dureze mai mult de 30-45 minute. Bineînţeles există mai multe moduri de joc, dar cel mai comun este “Speed Defcon”, deoarece dacă jucaţi “Big World” sau “Default” s-ar putea să ajungeţi chiar la câteva ore de joc per meci, iar la un moment dat veţi fi copleşiţi din cauza multitudinii unităţilor dezlănţuite şi a lipsei unei opţiuni de salvare pentru a mai putea continua.
       Dar lipsa unei asemenea opţiuni este justificată deoarece este clar că jocul a fost creat în special pentru partidele online, având ca adversari jucătorii umani. De aceea, modul single-player se reduce la confruntări împotriva AI-ului, dar care după o perioadă de timp pot deveni monotone. Asta şi poate datorită faptului că AI-ul este şi destul de puternic şi nu de puţine ori te va şterge pur şi simplu de pe faţă Pământului. Dar la fel de bine, reprezintă un sparring partner excellent pentru luptele adevărate.
       Pe de altă parte, modul online multiplayer oferă o luptă pe viaţă şi pe moarte contra adversarilor umani. Şi nu are rost să vă mai spun ce feeling poţi avea atunci când ştii că ai dezlănţuit un baraj nimicitor de rachete nucleare asupra prietenului cel mai bun. Puteţi de asemenea crea un fel de alianţe dacă veţi avea parte de o confruntare mai mare, care poate avea până la 6 jucători umani sau controlaţi de AI. Alianţele pot fi întrerupte oricând sau puteţi renegocia termenii cu toţi jucătorii umani. Pe de altă parte, dacă veţi avea în joc şi facţiuni controlate de AI, atunci alianţele cu aceştia pot fi făcute doar la începutul unui joc. Făcând parte dintr-o alianţă veţi avea acces la o acoperire radar mult mai mare însă în ultimă instanţă, orice tratat de neagresiune va trebui încălcat, deoarece nu poate exista decât un singur câştigător în final.

       Un alt mod de joc disponibil în multiplayer (sau single-player contra jucătorilor controlaţi de AI) este “Diplomacy”, în care începeţi în cadrul unei singure alianţe, care încetul cu încetul se va dezintegra iar voi trebuie să fiţi mereu cât mai bine plasat în cadrul acesteia. Scorul în cadrul acestui mod de joc nu se stabileşte în funcţie de câtă populaţie aţi omorât, ci de teritoriul cu procentul cel mai mare de supravieţuitori la sfârşitul unei partide. Mai există şi un mod mai special numit “Office mode” în care un joc normal rulează în timp real şi în cadrul căruia nu poate fi accelerat ritmul de desfăşurare – excelent pentru cei care vor să ruleze acest joc în background la birou, cât timp şeful se află în cameră, urmând ca imediat după aceea să îşi reia activitatea de control a destinelor omenirii. Opusul acestui mod este “Speed Defcon”, ce are un timp accelerat de desfăşurare, un meci având maxim 30-45 minute.
       Tot acest feeling nu putea fi realizat însă fără componenta cea mai de success din joc şi anume partea multimedia. Aceasta, în afară de morbiditatea jocului în sine, dă practic toată atmosfera jocului. Realizarea acesteia demonstrează că se mai pot şi în ziua de azi face jocuri cu feeling excelent fără a fi folosit un engine cu toate tehnologiile, shader-le şi bump-mapping-urile pământului, care să mai necesite şi hardware extrem de puternic pentru a putea fi rulat.
       După cum am mai precizat, există doar o singură hartă (cea politică) pe care se desfăşoară acţiunea. Din acest motiv, nu avem parte de elemente vizuale deosebite, care să ne încânte privirea. Avem în schimb această hartă simplistă în care apar vectorii militari, care nu sunt altceva decât nişte semne în formă de submarin, radar, focos nuclear, siloz, bombardier etc. Singurul lucru pe care îl puteţi face odată ce se dezlănţuie haosul este să urmăriţi statisticile care vă vor fi afişate după fiecare lovitură mai mult sau mai puţin reuşită asupra oraşele inamice. Iar sutele de mii de morţi vor continua să curgă şi să curgă în timp ce vectorii nucleari îşi vor lovi cu nonşalanţă ţintele.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:22

BANCUL ZILEI

00:33

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
 „Legea românească
18/09/2020 21:08

 „Legea romanească", aplicată in Zaragoza - a spart usa chiriasului rău-platnic Un roman din Spania a spart cu ciocanul usa apartamentului pe care il detine intr-un bloc din Zaragoza, supăr ...

 Peste 90 de urmăriți național și internațional, prinși în urma a 200 de percheziții
18/09/2020 20:55

  Peste 200 de percheziţii au fost efectuate de poliţişti, in ultima săptămană, in dosare care vizează, printre altele, fapte de contrabandă, trafic de droguri, furt, ameninţare şi şantaj, in u ...

 Trei suspecți în cazul crimei de la Chiajna au fost prinși într-o cabană izolată din Prahova
18/09/2020 20:37

  Trei bărbaţi care erau daţi in urmărire generală in cazul tentativei de omor petrecută pe data de 23 iulie in localitatea ilfoveană Chiajna au fost prinşi de poliţişti intr-o cabană izolată ...

BOMBĂ -  Copile dintr-un orfelinat, obligate să facă sex între ele
18/09/2020 16:40

  Într-un centru de plasament din judetul Arges a izbucnit un scandal monstru. Politia a intrat pe fir si investighează deja cazul. Este vorba despre două minore care au fost obligate să int ...

 Captură de țigări de contrabandă, de peste 250.000 de lei
18/09/2020 16:01

  Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei au confiscat la frontiera de nord a ţării, 25.948 pachete cu ţigări de provenienţă ucrainean ...

 La Brașov se redeschid locurile de picnic
18/09/2020 14:26

  Locurile de picnic, dar si cele pentru jocurile colective si de societate, se redeschid in Brasov. Comitetul Local pentru Situatii de Urgentă Brasov a decis că, incepand de vineri, se redeschid l ...

 A murit autorul romanului „Forrest Gump”
18/09/2020 11:50

  Winston Groom, autorul romanului „Forrest Gump”, care a stat la baza filmului hollywoodian cu acelaşi nume, cu Tom Hanks in rolul principal, a murit la varsta de 77 de ani, relatează viner ...

 Şapte morţi şi cel puţin 177 de persoane infectate după o nuntă, în SUA
18/09/2020 11:42

  Micul stat american Maine, in apropiere de Canada, a cunoscut un eveniment „ultra-propagator” de COVID-19, care a reamintit pericolele virusului unei regiuni care credea că se află in ...

 DEZASTRU - Cehia a înregistrat peste 3000 de cazuri de COVID-19 într-o zi
18/09/2020 11:25

  Numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut in ritm accelerat in Republica Cehă, care a raportat vineri peste 3.000 de cazuri intr-o singură zi, relatează Reuters.Cu o zi inainte, autorită ...

Dosarul „Colectiv”, o nouă amânare
18/09/2020 11:15

 Dosarul tragediei de la clubul Colectiv a ajuns astăzi la Curtea de Apel Bucureşti, insă cu puţin timp in urmă instanţa a decis să amane judecarea, la solicitarea avocaţilor. Noul termen este 30 s ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei