Deficitul uriaş de şoferi de TIR lasă Marea Britanie fără carburant şi cu rafturile goale. Ţara va trece printr-o ”iarnă cu adevărat dificilă”

000000   media-1447

Dimensiune font:

| 25-09-2021 09:18

Marea Britanie a intrat în incertitudine. O serie de probleme legate de benzină, electricitate şi alimente au determinat avertismente că ţara va trece printr-o ”iarnă cu adevărat dificilă”, transmite CNBC.

Un deficit semnificativ de şoferi de camioane a dus la o lipsă a livrărilor de carburant şi de bunuri. În încercarea de a-i stimula pe oameni să se angajeze, unii angajatori ar fi oferit salarii de până la 70.000 de lire sterline (95.750 dolari) pe an, cu bonusuri de 2.000 de lire sterline.

Vorbind joi, 23 septembrie, la ITV News, ministrul pentru Întreprinderile Mici din Marea Britanie, Paul Scully, a avertizat că ”va fi o iarnă cu adevărat dificilă pentru oameni”.

”Ştim că aceasta va fi o provocare şi de aceea nu subestimăm situaţia în care ne găsim cu toţii”, a spus el.

Cu toate acestea, Scully a declarat vineri, 24 septembrie, la Times Radio că ”nu este nevoie ca oamenii să iasă şi să cumpere în panică”.

 

Purtătorul de cuvânt al prim-ministrului Boris Johnson a declarat la începutul acestei săptămâni că nu este o lipsă de combustibilul în Marea Britanie, iar oamenii ar trebui să continue să cumpere benzină ca de obicei. Acesta a descris, de asemenea, că lanţul de aprovizionare cu alimente din Marea Britanie este ”extrem de rezistent”, dar a recunoscut că unele companii din industrie se confruntă cu dificultăţi şi a declarat că guvernul are întâlniri cu reprezentanţi ai sectorului.

"Dacă va fi nevoie va fi adus personal militar pentru a conduce camioane"

Pe măsură ce aprovizionarea cu unele bunuri esenţiale a scăzut, au apărut informaţii despre rafturi goale şi cozi lungi de maşini la benzinării.
 

Într-un interviu acordat vineri BBC, secretarul pentru Transporturial Regatului Unit, Grant Shapps, a declarat că oamenii ar trebui să continue să cumpere benzină ca de obicei, adăugând că dacă va fi nevoie va fi adus personal militar pentru a conduce camioane, dacă acest lucru ar ajuta situaţia.

Gigantul petrolier BP a închis, temporar, câteva benzinării din Regatul Unit

Gigantul petrolier BP a confirmat vineri, 24 septembrie, că a închis temporar câteva benzinării ale sale din Marea Britanie din cauza lipsei de benzină fără plumb şi motorină.

”Acestea au fost cauzate de unele întârzieri în lanţul de aprovizionare, determinate de lipsa de şoferi din întreaga industrie în Marea Britanie şi există multe acţiuni întreprinse pentru a aborda problema”, a spus un purtător de cuvânt prin e-mail.

Un purtător de cuvânt al Esso, parte a grupuui Exxon Mobil, a declarat pentru CNBC că un număr mic de benzinării pe care le opera în Marea Britanie au fost afectate de lipsa de combustibil, dar că compania ”lucrează îndeaproape cu toate părţile din reţeaua noastră de distribuţie pentru a optimiza aprovizionarea şi a minimiza orice inconvenient Clienţi."

Într-un comunicat transmis prin e-mail, un purtător de cuvânt al Tesco, cel mai mare lanţ de supermarketuri din Marea Britanie şi un operator de 500 de benzinării, a anunţat vineri: „Avem o bună disponibilitate a combustibilului, livrările ajungând la benzinăriile noastre din Marea Britanie în fiecare zi. ” Compania a înregistrat până acum doar întreruperi temporare ale activităţii la două benzinării proprii. Unele staţii sunt deţinute de alţi operatori, dar au un magazin Tesco la faţa locului.

Compania Sainsbury’s a declarat că în prezent nu se confruntă cu probleme cu alimentare cu combustibil, ci monitorizează situaţia.

Unele aprovizionări cu alimente au fost afectate de întreruperi ale livrărilor

Unele aprovizionări cu alimente din Marea Britanie au fost, de asemenea, afectate de întreruperi ale livrărilor. Dar, potrivit lui Ian Wright, director executiv al Federaţiei Regatului Unit pentru Alimente şi Băuturi, producătorii de alimente şi băuturi din ţară se confruntă cu ”aceleaşi deficienţe grave de forţă de muncă ca şi cele observate în lanţul de aprovizionare cu alimente”.

"Avem nevoie de Guvern pentru a efectua urgent un sondaj complet asupra stării pieţelor ocupării forţei de muncă pentru a înţelege cele mai presante probleme. De exemplu, este posibil ca lucrătorii să se fi întors în ţările lor de origine în timpul carantinei şi să nu fi revenit [în Marea Britanie]. Unele estimări ridică această cifră la peste un milion. Dacă nu se iau măsuri rapide, impacturile pe care le vedem deja se vor agrava ”, a spus el într-o declaraţie prin e-mail.

Preţul gazelor naturale angro a crescut cu 250%, în mai puţin de nouă luni

În ultimele zile, o penurie gravă de dioxid de carbon în Marea Britanie a determinat îngrijorarea că producţia de alimente va suferi o lovitură şi ar putea afecta aprovizionarea la nivel naţional.

Producătorul american de CO2 CF Industries a închis, recent, două unităţi din Marea Britanie care produc 60% din aprovizionarea comercială a ţării, învinuind creşterea preţurilor angro la gaze.

În timp ce guvernul britanic a încheiat un acord cu compania pentru a relua producţia, BBC a raportat că industria alimentară a ţării ar putea ajunge să plătească de cinci ori mai mult pentru dioxidul de carbon, în temeiul acordului.

Companiile energetice, sub tensiune

Companiile energetice au fost, de asemenea, supuse unor tensiuni, cel puţin şapte furnizori prăbuşindu-se din august, după ce preţul gazelor naturale angro a crescut cu 250% în mai puţin de nouă luni. Potrivit organizaţiei industriei energetice OGUK, preţurile au crescut cu 70% numai între august şi septembrie.

Marea Britanie are limite în ceea ce priveşte preţurile pentru energie pe care le pot percepe furnizorii clienţilor, cu plafoane de preţ revizuite de guvern la fiecare şase luni.

Unii analştii se aşteaptă ca actualul plafon să fie ridicat atunci când acesta va fi revizuit de miniştri în aprilie, ceea ce înseamnă că gospodăriile britanice vor absorbi o parte din costul angro ridicat.

Într-un raport privind ultima sa decizie de politică monetară, de joi, Banca Angliei a avertizat că rata inflaţiei va creşte probabil la ”puţin peste” 4% în acest an, dublă faţă de nivelul ţintă al instituţiei.

O creştere a cererii în urma ridicării carantinei pentru coronavirus este văzută ca un factor aflat în spatele acestor probleme, precum şi lipsa forţei de muncă şi a aprovizionării, accentuatăe de retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană la începutul acestui an.

KPMG: Haosul din aprovizionarea ţării nu va fi complet rezolvat înainte de iarnă

Vorbind vineri cu CNBC, într-un apel telefonic, Yael Selfin, economist-şef la KPMG UK, a spus că haosul din aprovizionarea ţării nu va fi complet rezolvat înainte de iarnă. Lipsa forţei de muncă ar putea dura cel puţin şase luni pentru a se rezolva, a spus Selfin.

”Suntem puţin vulnerabili, deoarece există deja multă presiune în sistem. Orice şoc suplimentar, precum ceea ce tocmai am văzut cu preţurile la gaze, va îngreuna absorbţia întreprinderilor şi gospodăriilor ”, a spus ea.

Cu toate acestea, ppreviziunile generale ale lui Selfin pentru economia Regatului Unit au rămas pozitive.

”Vestea bună este că suntem destul de aproape de locul în care eram înainte de pandemia de coronavirus. Ne aşteptăm ca economia să atingă nivelul pre-COVID 19 până în al treilea trimestru al anului viitor. Chiar şi cu şocuri suplimentare, este posibil să avem o creştere mai slabă, dar ne aşteptăm în continuare la o creştere de 6,2 puncte procentuale”, a spus ea.

În opinia sa, ”principala problemă este că există o cerere foarte puternică care nu poate fi satisfăcută. Deci este rău, dar ar putea fi mai rău dacă nimeni nu ar vrea să cumpere nimic", a mai adăugat Selfin.

Andrew Goodwin, economist şef al Regatului Unit la Oxford Economics, a declarat, de asemenea, vineri, pentru CNBC, că va fi nevoie de timp pentru a rezolva lipsa şoferilor pentru livrarea mărfurilor. 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00

ALFA & OMEGA INSOLV IPURL, lichidator judiciar al debitoarei SC IRSIDO S.R.L.–societate în faliment, dosar nr. 380/99/2017 aflat pe rolul Tribunalului Iași, în temeiul dispozițiilor Legii nr.85/2014, vinde prin licitație publică cu strigare următoarele bunuri proprietate ale debitoarei:1. Bunuri mobile conform Raport de evaluare-Preț de pornire 65% din valoarea de piață stabilită prin raportul de evaluare, astfel: a. Stocuri/echipamente birotică–în valoare totală de 26.525 lei (exclusivTVA) b. Obiecte de inventar/mijloace fixe: Nr. crt. Denumire activ Valoare de pornire la licitație–65% lei–fără TVA 1. Mașină ambalat role hârtie 2.465 2. Utilaj de fabricat role hârtie 50.694 3. Autoturism Mazda IS-01-YRS 9.883 4. Autovehicul Ford Tranzit Connect IS-12-YRS 7.352 5. Mobilier pal 483 6. Masina ștampile UM 1100-1200 1.306 7. Scaun directorial 1.177 8. Notebook Benq 1.376 9. Notebook Acer Aspire 743 10. Notebook Acer Aspire 743 11. TV 3d Sony Bravia LX900 2.348 12. Mobila Element Corp 3.300 13. Set canapele 2.007 14. Mobila Element Part 1.009 15. Mobila Sidney alb 1.208 Licitațiile vor avea loc în zilele de: 01,08,15,22,29.10.2021 respectiv 05.11.2021 ora 10.00, la biroul lichidatorului judiciar din Mun.Iași, Str. Grigore Ureche, nr.3, Bl. Gh. Şonțu, Demisol, Birou nr.4, Jud.Iaşi, putând participa orice persoană fizică sau juridică care va depune o ofertă care va conţine: - cerere de participare la licitaţie; - dovada achitării taxei de participare de 500 lei fără TVA;- dovada achitării cauţiunii de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, sumă care se va achita în cont colector RO35PIRB2400711906003000 deschis pe numele debitoarei la First Bank; - actele de identificare a persoanei juridice/fizice, împuternicire pentru persoana care reprezintă societatea cu menţiunea că are mandat de a licita indiferent de sumă, ştampila. Taxa de participare se va achita în contul lichidatorului judiciar RO33PIRB2400738563001000 deschis la First Bank. Ofertele se vor depune la biroul lichidatorului judiciar cel târziu cu 1 zi lucrătoare înainte de ziua licitaţiei, până la ora 16.00. Ofertanţii care se înscriu la licitaţie, dar nu participă, pierd toate sumele avansate în vederea participării la licitaţie. Neplata preţului în termenul stabilit de 30 zile calendaristice de la data licitaţiei, duce la pierderea sumelor avansate pentru achiziţionarea bunurilor, care vor fi scoase din nou la vânzare în sarcina cumpărătorului. Oricine pretinde vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare,sub sancţiunea decăderii, se va adresa lichidatorului judiciar şi va face dovada până în ziua licitaţei. Informaţii suplimentare la biroul lichidatorului judiciar sau la tel:0744520508, 0744994490; fax:0332814773, e-mail: alfa.omega.insolv@gmail.com.
Gazprom va sista de la 1 decembrie livrările de gaze către Republica Moldova. Care este cauza
23/10/2021 20:09

Societatea rusă Gazprom a avertizat sămbătă, 23 octombrie, Republica Moldova că-i va sista livrarea gazelor incepand din 1 decembrie. Asta dacă guvernul de la Chişinău nu plăteşte integral datoria ac ...

Preotul și preoteasa dintr-un sat din Dolj au murit de COVID-19. Nu erau vaccinați
23/10/2021 16:11

Un preot infectat cu SARS-CoV-2 a murit, după ce a dezvoltat o formă gravă a bolii. La două zile după deces şi soţia acestuia a decedat. Aceştia erau părinţii a doi băieti, care acum au rămas orfani ...

CATASTROFĂ O comună are o rată de infectare de aproape 40 la mie: 2.277 de localități au depășit 3 la mie
23/10/2021 15:41

Un număr de 2.277 de localităţi din ţară au incidenţa cazurilor de COVID-19 mai mare sau egală cu 3 la mia de locuitori, cea mai ridicată rată de infectare fiind in comuna Brănişca (Hunedoara) - 38,5 ...

Se schimbă vremea. Ce ne așteaptă în următoarele zile
23/10/2021 11:59

Temperaturile plăcute nu ne vor mai insoti mult timp. Meteorologii anuntă o răcire accentuată a vremii si precipitaţii slabe. La munte sunt aşteptate ninsori. Conform Administraţiei Naţionale de Meteor ...

Bucureștiul este la un pas de CATASTROFĂ: Rata de incidență a ajuns la 16,53 la mia de locuitori
23/10/2021 11:56

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, sambătă, in Bucureşti, de 16,53 cazuri la mia de locuitori, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică. În urmă cu o zi, rata de i ...

Cinci bărbaţi reținuți, după o altercație în trafic, în București. Au blocat două mașini într-o intersecție și le-au distrus
23/10/2021 11:47

Cinci bărbaţi care ar fi blocat in trafic, intr-o intersecţie din Sectorul 1 al Capitalei, două autoturisme cărora le-au distrus apoi parbrizele şi i-au agresat pe şoferi au fost reţinuţi de poliţişt ...

Ieşenii, anunţaţi în timp real despre locurile de parcare disponibile în oraș
23/10/2021 11:14

Primăria Municipiului Iasi, prin Serviciul Administrare Parcări, va achizitiona un sistem de notificare prin SMS care va permite informarea detinătorilor de contracte de inchiriere a locurilor de parcare de ...

Cutremur  în zona Vrancea, sâmbătă dimineața
23/10/2021 10:23

Un cutremur cu magnitudinea de 3,3 s-a produs sambătă in zona seismică Vrancea-Buzău. A fost un cutremur de adancime care a fost simtit in special in orasele aflate in apropierea epicentrului. Potrivit I ...

Înfrângere usturătoare pentru Primăria Constanța: Prejudiciul de 20 de milioane nu poate fi recuperat de la Radu Mazăre
23/10/2021 00:33

Una din acţiunile civile intentate de Primăria Constanţa pentru recuperarea prejudiciului creat in Dosarul retrocedărilor a fost respinsă de Tribunalul Constanţa. Instanţa a considerat acţiunea formulat ...

REVOLTĂTOR Ce s-a întâmplat, de fapt, la spitalul rămas fără oxigen: Pacienții au murit pentru că firma nu a văzut că oxigenul se terminase
22/10/2021 20:12

Spitalul din Targu Cărbunesti, judetul Gorj, a rămas fără oxigen timp de trei ore, a declarat prefectul judetului, Marcel Iacobescu. Firma care trebuia să asigure alimentarea era pe drum cand s-a intamplat ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei