Desert Rats vs. Afrika Korps Review

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 14:22

Desert Rats vs. Afrika Korps Review

  De ceva timp, pe piata RTS-urilor nu a mai aparut nimic demn de luat in seama. Insa iata ca vara aceasta ne surprinde prin lansarea mai multor titluri precum Ground Control 2, Soldiers: Heroes of WWII, Blitzkrieg: Burning Horizon, Desert Rats vs. Africa Korps (care face obiectul articolului de fata), precum si titluri programate sa apara in viitorul apropiat: Codename Panzers si D-Day, produs tot de Monte Cristo pe acelasi engine cu DR vs. AK.

Desert Rats vs. Africa Korps Desert Rats vs. Africa Korps Desert Rats vs. Africa Korps

     Scenariul jocului se bazeaza pe luptele dramatice din al doilea razboi mondial din jurul Tobruk-ului, oras cu o importanta strategica deosebita din nordul Africii, unde balanta s-a inclinat in mod repetat si alternativ intre victoria trupelor Afrika Korps conduse de generalul Erwin Rommel si Divizia a 7-a blindata britanica, poreclita "Desert Rats", sub comanda maresalului de front Montgomery.      Jucatorul este pus in postura unor comandanti, mai intai in campania de partea Axei si apoi a Aliatilor, avand la dispozitie un numar redus de trupe pentru a duce la indeplinire obiectivele strategice care sunt cat se poate de corecte din punct de vedere istoric. Personalitatea comandantilor este bine definita prin jurnale scrise ce sunt prezentate la finalul fiecarei misiuni, iar un aspect pozitiv al scenariului este faptul ca nu merge pe reteta clasica baietii buni, baietii rai, eroul Axei, Hartman, fiind un adevarat gentleman cu un puternic respect pentru codul militar onorabil, fapt ce il pune in contradictie de ideologie cu conducerea nazista "de acasa".

Desert Rats vs. Africa Korps Desert Rats vs. Africa Korps Desert Rats vs. Africa Korps

De remarcat este ca Desert Rats vs. Afrika Korps nu este un RTS clasic, in sensul ca nu trebuie sa va ocupati de adunatul resurselor, construirea cladirilor si produsul unitatilor, ci doar de aspectul tactic al bataliilor. Inainte de fiecare misiune, veti fi pusi in fata unui ecran cu unitatile disponibile pentru a fi selectate, care sunt de mai multe tipuri: infanterie, tancuri, vehicule de transport si de recunoastere, artilerie etc. Fiecare unitate costa un anumit numar de puncte care sunt deduse din punctajul total acumulat de-a lungul campaniei in functie de cat de bine ati dus la capat diferitele obiective. De asemenea, exista si anumite unitati speciale unice, cu care sunteti premiati pentru rezultate deosebite pe campul de lupta, precum si pentru indeplinirea anumitor obiective secundare. Tot aici va puteti alege si componenta echipajului pentru fiecare unitate motorizata si de obicei in cel mai puternic tanc veti pozitiona eroul, care acorda unitatii diferite bonusuri.

Desert Rats vs. Africa Korps Desert Rats vs. Africa Korps Desert Rats vs. Africa Korps

     In cazul unui joc tactic, diferenta dintre victorie si infrangere este data de micromangement, adica abilitatea de a folosi la maxim atuurile diferitelor unitati si in acelasi timp de a compensa vulnerabilitatile acestora in fata altor unitati, dar si de pozitionarea pe teren fata de inamic. Sau cel putin asa ar trebui sa fie. Din pacate, DR vs. AK sufera de sindromul "super-unitate", adica o unitate care pe langa faptul ca este buna la toate nu are nici o vulnerabilitate. Reteta pentru o astfel de "uber-unit" este foarte simpla: luati una bucata tanc, cel mai puternic disponibil pentru respectiva misiune, introduceti in el eroul, una bucata scout, completati pana la plin cu riflemen si agitati bine. Rezultatul este o masina infernala cu un range si damage imens si aproape imposibil de oprit, iar in cazul in care respectivul tanc este un Tiger rezultatul este identic cu cel al unui cheat de god-mode.      Daca inamicul poseda un tanc mai puternic, va trebui sa sacrificati cateva unitati proprii pentru a-l captura. Pe langa aceasta unitate, adaugam inca 3, maxim 4 tancuri din categoria imediat inferioara si un repair-truck. In cazul in care vreti sa obtineti scoruri mari, mai puteti selecta pentru respectiva misiune si un camion plin de infanterie, destinata acapararii diverselor vehicule abandonate pe campul de lupta sau al caror ocupanti au murit inainte ca vehiculul sa fie distrus complet. Odata insa capturate, aceste vehicule sunt trimise sa stea linistite pe bara in coltul cel mai sigur al hartii pentru a nu va strica punctajul prin pierderea lor in lupta.

     In afara de cucerirea vehiculelor, infanteria este altfel complet inutila, fiind extrem de vulnerabila, avand un range limitat si damage care poate fi foarte usor ignorat, exceptie facand trupele cu aruncator de flacari, dar care sunt la fel de vulnerabile si au un range minuscul. Medicii isi pierd utilitatea odata cu lipsa infanteriei de pe campul de lupta, iar sapper-ul (inginerul), care ar trebui sa inlature minele din calea tancurilor, este greu de folosit din cauza ca, de obicei, in spatele acelor campuri de mine se afla unitati inamice care il pot elimina usor. Treaba acestuia este preluata bineinteles de "uber tank-ul” descris mai sus, care poate sa incaseze usor 4-5 mine inainte de a se intoarce pentru reparatii, deschizand mult mai rapid in acest mod un culoar printre mine. Artileria este functionala datorita range-ului si damage-ului mare, dar la fel de bine ne putem lipsi foarte usor de ea. Pe de alta parte, tunurile anti-tanc nu isi gasesc rostul, fiind foarte vulnerabile, iar in marea majoritate a cazurilor, misiunile vor fi axate pe ofensiva.

Desert Rats vs. Africa Korps Desert Rats vs. Africa Korps Desert Rats vs. Africa Korps

     Ce-i drept, pozitionarea tactica pe teren a unitatilor conteaza destul de mult in DR vs AK, datorita faptului ca blindatele au armura mult mai groasa in fata, fiind mai vulnerabile pe laterale si mai ales in spate, in timp ce unitatile aflate pe teren mai inalt dispun de o raza de vedere si tragere mai mare. Insa obtinerea acestei pozitionari este extrem de dificila si in acelasi timp frustranta, datorita pathfinding-ului unitatilor care este dezastruos, pana si in zone de desert cu putine obstacole. In cazul luptelor urbane va trebui sa va ocupati personal de miscarea fiecarei unitati in parte, centimetru cu centimetru. Printre obstacolele "de neocolit" se numara si unitatile proprii, chiar si un infanterist putand bloca un tanc, find nevoie sa inlaturati manual acea unitate. La aceasta se mai adauga si lipsa formatiilor de lupta, lucru de neconceput pentru un joc tactic, singurul ajutor aici fiind "move in formation", care presupune insa aranjarea manuala a unitatilor dupa care ele sa se miste in formatia respectiva. Cel putin teoretic…

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei