Dezvăluiri de coșmar din închisorile din Coreea de Nord. Femeile sunt bătute, forțate să avorteze și să-și vadă bebelușii înecați

hepta-3045564

Dimensiune font:

| 28-03-2022 14:26

În închisorile din Coreea de Nord, femeile sunt bătute, agresate, forțate să avorteze cu câteva săptămâni înainte de termenul nașterii și să vadă cum le sunt înecați bebelușii, potrivit mai multor mărturii incluse într-un raport întocmit de o organizație care documentează încălcarea dreptului internațional în sistemul penitenciar din această țară.

Peste 200 de persoane au povestit pentru organizația Korea Future din Seul coșmarul prin care au trecut în perioada cât au fost în detenție, scrie BBC. ONG-ul a conchis, în urma mărturiilor și documentației realizate, că 785 de deținuți au fost victime ale agresiunilor.

Dovezile au fost adunate într-o bază de date în speranța că într-o zi cei responsabili vor putea fi aduși în fața justiției.

Coreea de Nord a negat întotdeauna acuzațiile de încălcare a drepturilor omului. BBC a încercat să contacteze un reprezentant din Coreea de Nord pentru a răspunde acestor acuzații, dar nu a primit niciun răspuns.

 

ONG-ul a creat un model 3D al unui centru de detenție pentru ca oamenii să vadă care sunt condițiile de acolo. Unul dintre coordonatorii organizației, Suyeon Yoo, a declarat pentru BBC că sistemul penitenciar și violența din închisori sunt folosite pentru a „suprima o populație de 25 de milioane de oameni”: „În fiecare interviu pe care îl realizăm, vedem cum aceste violențe au afectat viețile oamenilor. O persoană intervievată a plâns când a povestit că a fost martoră la uciderea unui nou-născut”.

Coreea de Nord este în prezent mai izolată de lume decât a fost vreodată. Țara a fost condusă de familia Kim de trei generații, iar cetățenii săi sunt obligați să dea dovadă de devotament total față de familie și actualul ei lider, Kim Jong-un.Pandemia de Covid a adus restricții și controale și mai stricte atât în ​​interiorul țării, cât și la graniță.

Au fost impuse pedepse mai dure cu închisoarea pentru cei care vor să afle informații despre ce se petrece în lume, inclusiv pentru cei care urmăresc filme străine.

Fiecare dintre mărturiile adunate conturează un model de violență care se repetă în fiecare închisoare. Sunt multiple acuzații de viol și alte forme de agresiune sexuală. Victimele care au fost nevoite să facă față acestor terori au povestit reprezentanților organizației că au fost forțate să facă avort. Într-un caz din North Hamgyong Provincial Holding Centre, o persoană a povestit că a văzut o colegă deținută care a fost forțată să avorteze la opt luni. Copilul a supraviețuit, dar a fost înecat într-un lighean cu apă. Totodată, sunt cinci cazuri în care martorii au descris execuții.

„Când intri în aceste locuri, trebuie să renunți să fii om pentru a îndura și a supraviețui”
Lee Young-joo, condamnată la trei ani și jumătate de închisoare, este una dintre cele peste 200 de persoane care au povestit traumele și violențele cărora a trebuit să le facă față. Femeia a fost acuzată că și-a părăsit țara. Ea a încercat să fugă din Coreea de Nord în 2007, dar a fost prinsă în China și trimisă înapoi.

Ea a spus că se întreba dacă va mai fi în viață după ce își va ispăși pedeapsa: „Când intri în aceste locuri, trebuie să renunți să fii om pentru a îndura și a supraviețui”.

În celula ei, Lee Young-joo a primit ordin să stea cu picioarele încrucișate, cu mâinile pe genunchi. Nu avea voie să se miște timp de 12 ore pe zi. Orice mișcare ușoară sau o șoaptă către colegii ei de celulă erau aspru pedepsite.

Primea apă puțină și doar câteva boabe de porumb măcinate. „M-am simțit ca un animal, nu ca un om”, a spus ea.

Femeia a spus pentru BBC că a stat trei luni în Centrul de Detenție Onsong din Coreea de Nord, lângă granița cu China, așteptând să fie condamnată.

În timp ce stătea în celulă, i-a spus unei alte deținute că ar trebui să găsească o modalitate de evadare. Gardienii au aflat despre planurile ei, iar femeia a fost bătută: „Gardianul mi-a spus să scot mâinile printre gratiile celulei și le-a lovit până s-au învinețit. Nu am vrut să plâng din mândrie. Acești paznici consideră că cei care am încercat să plecăm din Coreea de Nord suntem trădători. Puteai auzi cum alții sunt bătuți. Eram în celula trei, dar auzeam cum sunt bătuți cei din celula 10”.

Și ea, și celelalte victime, speră ca toți cei care le-au agresat să fie pedepsiți și aduși în fața justiției. 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:12

PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 7 Tribunalul Neamţ, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1238/103/2021, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei și de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunrilor imobile şi mobile din patrimoniul debitoarei S.C. „Star Construct” S.R.L., cu sediul în loc. Târgu Neamţ, judeţul Neamţ, după cum urmează: Nr. crt. Denumire activ Adresa Valoare -lei- 1. Imobil – teren intravilan curţi-construcţii cu o suprafaţă de 414 m.p. Loc. Târgu Neamţ, bd. Ștefan cel Mare, nr. 92, jud. Neamţ 188.500,00 2. Aparatură birotică: calculator, monitor, imprimantă, xerox -- 5.712,00 TOTAL * 194.212,00 Preţul de pornire al licitaţiei pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus şi nu conţine TVA. Vânzarea se va face conform regulamentelor de vânzare aprobate de către adunarea creditorilor din data de 06.09.2022. Vânzarea prin licitaţie publică va avea loc la data de 13.04.2023, ora 1200 şi se vor organiza şedinţe la un interval de 7 zile pentru bunurile imobile şi mobile, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei pentru fiecare bun, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei, a caietului de sarcini, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Preţul caietului de sarcini pentru bunurile imobile este 1.000 lei, iar pentru bunrile mobile este de 100 lei, şi este obligatoriu pentru participanţii la licitaţie. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul – verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566.035, 0727/850.575. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
PUBLICAŢIA DE VÂNZARE NR. 5 Tribunalul Vaslui, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 1518/89/2019, în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, precum şi a Codului de procedură civilă, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. CLUB TOMA S.R.L. Huşi, cu sediul în mun. Huşi, judeţul Vaslui. Nr. crt. DENUMIRE ACTIV Valoare - lei - 1. Echipamente tehnologice 34.569,50 2. Aparate, instalaţii 1.074,00 3. Mijloc de transport 197,50 4. Aparatură birotică 380,50 Total 36.221,50 Preţul de pornire al licitaţie este cel de mai sus și nu conţine T.V.A.. Vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare şi hotărârea Adunării creditorilor din data de 23.09.2022. Vânzarea în bloc prin licitaţie publică pentru bunurile mobile va avea loc la data de 27.03.2023, ora 1000 şi se vor organiza şedinţe săptămânal, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data şi ora licitaţiei, ofertanţii vor depune dovada achitării taxei de participare de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al licitaţiei şi a caietului de sarcini – 500 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitaţie, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitaţie, duce la pierderea garanţiei de participare la licitaţie, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligaţia să anunţe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefonul 0727/850.575, 0335/566.035, fax 0335/814.103. Lichidator judiciar, Estconsult I.P.U.R.L. Huşi
Cod galben de vreme rea în jumătate din țară. La munte sunt așteptate ninsori și viscol
27/03/2023 10:15

 Mai multe judeţe din Banat, Crişana, vestul Transilvaniei, Dobrogea şi estul Munteniei se află sub cod galben de vant pe parcursul zilei de luni. Potrivit unei avertizări emise de Administraţia Na ...

Dezastru în Israel. Oamenii au ieșit din nou în stradă, nemulțumiți de reformele lui Netanyahu
27/03/2023 08:14

Zeci de mii de oameni au iesit din nou in stradă in intreg Israelul, după ce premierul Benjamin Netanyahu l-a demis pe ministrul Apărării. Ministrul s-a pronuntat impotriva planurilor controversate de refor ...

Alertă hidrologică - Cod galben de viituri, pe râurile din opt bazine din România
26/03/2023 17:56

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a anunţat că, incepand de luni ora 10.00 pană marţi, ora 12.00, va fi instituit cod galben pentru unele sectoare de rauri din bazinele hi ...

Poliția Galați, noi precizări după accidentul feroviar: Acul ceasului vitezometrului locomotivei a rămas blocat la poziţia 75 km/h
26/03/2023 09:07

În urma verificărilor preliminare efectuate de poliţişti in cazul accidentului feroviar de sambătă de la Galaţi, soldat cu decesul unei persoane şi rănirea altor trei, s-a stabilit că acul ceasul ...

Două cutremure, în România, duminică dimineață
26/03/2023 09:03

Două cutremure cu magnitudinea de 3,9, respectiv 3,1, s-au produs in noaptea de sambătă spre duminică, in zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional d ...

Vremea se schimbă radical după weekendul cu 25 de grade: urmează ger și chiar ninsori
25/03/2023 22:05

După acest weekend, cand temperaturile vor ajunge la amiază si la 25 de grade Celsius in unele zone din tară, vremea se va răci brusc. O masă de aer rece, polar, dinspre nordul Europei, va ajunge deasupra ...

Noi detalii în cazul polițiștilor care luau pizza ca șpagă în Iași: Cum au fost prinși
25/03/2023 17:49

 Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) Iasi au finalizat in aprilie 2021 dosarul in care mai multi agenti de la Rutieră sunt acuzati că au luat mancare drept spagă. Procurorii ie ...

Șefa dintr-un mare spital, prinsă că dormea pe perne umplute cu bani. A făcut avere mutând asistente dintr-o secție într-alta și angajând pe șpagă
25/03/2023 11:51

 Florica Preda, fosta sefă a serviciului de Resurse Umane din cadrul celui mai mare spital din Prahova si una dintre cele mai vechi angajate ale acestei unităti medicale, si-a incheiat cariera ”tri ...

Cu o avere de peste 100 de miliarde de dolari,  Warren Buffett stă într-o casă de 31.000 de dolari
25/03/2023 09:29

 Warren Buffett, unul dintre cei mai cunoscuti miliardari din lume, dă dovadă de o modestie rară. El locuieste intr-o casă pe care a cumpărat-o cu 31.000 de dolari in anul 1958, ii place să mănance ...

Ucraina cere măsuri împotriva Dianei Șoșoacă
25/03/2023 09:25

Purtătorul de cuvant al Ministerului Afacerilor Externe al Ucrainei, Oleg Nikolenko, a anuntat vineri că Ministerul de Externe „initiază impunerea de sanctiuni impotriva Dianei Şoşoacă ca persoană ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei