ERR(8): Notice: Undefined variable: content
Din’s Curse: Demon War – RePlay Review

default

Dimensiune font:

Din’s Curse: Demon War – RePlay Review

| 22-10-2012 16:17

Din’s Curse: Demon War – RePlay Review

 

Acum ceva timp vă povesteam despre Din's Curse, ideea principală fiind că inspiraţia venea din seria Diablo, dar cu adăugiri importante care au reuşit să diferenţieze acest joc indie de toată gloata de clone hack’n’slash. La începutul acestui an, blestemul zeiesc a revenit cu un add-on standard, în care se regăsesc toate chestiile care te aştepţi să aibă “nou” în faţă: misiuni, opţiuni, monştri, obiecte, plus încă o clasă alături de cele şase existente.

Practic, nu s-a schimbat mare lucru: nu există o poveste în sine, ci doar ideea că, după viaţa de băiat (fată) rea, trebuie să-ţi speli păcatele salvând diverse oraşe de invazii monstruoase. Faţă de original însă avem şi undeads, porniţi pe scandal împotriva inamicilor deja cunoscuţi (de unde şi titlul de Demon War). Problema e că ambele tabere consideră că oamenii sunt vinovaţi pentru acest conflict, astfel că toţi sar să-ţi dea de lucru. E adevărat că monştrii se luptă şi între ei, dar dacă apari în zonă, se vor coaliza rapid să te scurteze de viaţă. Toată treaba se derulează până capeţi suficientă reputaţie pentru ca Din (zeul care te pune la muncă comunitară) să considere că sufletul tău e izbăvit; de obicei, trebuie să salvezi măcar 3-4 oraşe şi să ratezi cât mai puţine misiuni pentru a ajunge în mult doritul Rai.

Ce a diferenţiat originalul de toate clonele de Diablo se prezintă şi în Demon’s War, ba chiar cu mai multe opţiuni. În afară de a-ţi alege personajul, lumea în care joci este generată aleator şi o poţi crea pe cât de grea sau uşoară ţi-o doreşti. N-ai chef să fie oraşul atacat? Debifezi opţiunea. Vrei mod hardcore, în care personajul, odată mort, nu mai poate fi recuperat? Bifezi opţiunea. Vrei să poţi purta doar obiecte blestemate? Bifezi şi acolo. Experienţă în plus, monştri mai puternici, dar mai puţini, mai slabi, dar în grămezi uriaşe? Avem de toate pentru toţi, în aşa fel încât orice tip de jucător să se poată simţi mulţumit de performanţele sale vitejeşti.

Noua clasă (Demon Hunter, întâmplător numită la fel cu cea din Diablo 3…) ridică numărul de specializări la 21 şi combinaţiile posibile la 196. Încă o dată, de toate pentru toţi, orice experiment este posibil datorită opţiunii de a crea un erou hibrid. Evident, noua clasă se poate manifesta în funcţie de opţiunile fiecăruia, astfel că nu se poate spune că avem o noutate care să rupă gura târgului, dar nici un standard despre care să se poată discuta şi eventual critica la modul concret.

Cetăţeni cu pretenţii

Probabil cea mai importantă şi evidentă schimbare este comportamentul NPC-urilor din oraşe. În original, erau atacaţi de monştri, mai mureau de boli sau din cauza unei magii; acum însă, joacă un rol mult mai important şi chiar trebuie să ai grijă de ei ca un erou ce eşti. NPC-urile au personalităţi diferite, niveluri de fericire, au şi un inventar propriu unde le poţi pune obiecte de care nu ai nevoie. Se căsătoresc, divorţează şi chiar înnebunesc dacă viaţa le este potrivnică sau trec de partea monştrilor pentru că se consideră trădaţi de specia umană.

Cel mai des însă, trăind într-o lume atacată de monştri, li se întâmplă să sufere de inaniţie şi chiar mor de foame dacă nu te duci pe la ei să le donezi nişte bani. Din păcate, acest eveniment se întâmplă mult prea frecvent şi trebuie să te întorci destul de des să le dai pe degeaba banii adunaţi cu sudoarea sabiei, toporului, arcului sau a magiilor.

Cei care o iau razna şi se întorc împotriva semenilor ajung să devină şi obiectiv de misiune, pentru că eşti trimis să-i omori. Uneori, chiar decid să ia aventura în mâinile proprii şi coboară în subterane ca să rezolve misiuni pentru tine. Clar, n-ai stofă de erou dacă nu poţi să rezolvi şase misiuni simultan!

La un moment dat, cum toate aceste lucruri se desfăşoară simultan şi fără controlul tău, s-ar putea să fii depăşit de viteza evenimentelor. Aici sunt utile opţiunile care încetinesc lucrurile şi, dacă n-ai jucat Din’s Curse, e mai bine să le foloseşti la început pentru a înţelege dinamica jocului.

Gameplay-ul se desfăşoară tipic pentru un hack’n’slash, tot ce trebuie să faci este să dai click-uri furioase pentru a omorî tot ce scoate colţii, ghearele şi magia la tine. Loot-ul este în continuare la fel de bogat şi la fel de aleatoriu; dacă eşti băftos, dai peste obiecte rare sau care fac parte din seturi şi care merită păstrate pentru a le căuta perechile. Monştrii s-au înmulţit şi ei, odată cu zombie şi scheletele care tot ies din pământ, ba chiar ai şi o opţiune care va aduce valuri invadatoare la fiecare câteva minute să atace oraşul. Evident, nu toţi jucătorii apreciază un asemenea nivel de intensitate războinică, dar cuvântul de bază este în continuare dinamism.

Nu e bun de concurs de frumuseţe

La fel ca originalul, Demon War este departe de standardele grafice ale anului 2011. Mai curând trebuia să apară prin 2000, dar personal nu sunt foarte deranjată de acest aspect dacă restul elementelor formează un tot satisfăcător. Dar pentru cei care pun mare preţ pe grafică, bine aţi venit într-un joc cu niveluri aleatorii, dar gri/maro/verzui şi pe trei sferturi întunecate, cu un personaj pe care nu se vede schimbarea armurilor şi cu un număr scăzut de poligoane. Evident, cam ăsta este blestemul tuturor jocurilor realizate de studiouri independente, pentru care banii nu cresc în copaci.

Totuşi, modelele sunt satisfăcătoare, iar oraşele au mai primit şi efecte atmosferice, astfel că pot varia de la soarele arzător al unei urbe deşertice la fulgi de zăpadă care se aştern cuminţi peste cadavrele invadatorilor. Pe de altă parte, am întâlnit o serie de probleme tehnice pe care nu le-am avut în original, deşi PC-ul folosit a fost doar îmbunătăţit în anul care a trecut, nu schimbat complet.

De exemplu, jocul a refuzat cu încăpăţânare să pornească la început, blocându-se în meniuri şi luând cu el toate setările grafice şi interfaţa Aero. În mod bizar însă, după câteva încercări repetate a funcţionat fără probleme, doar cu ocazionale scăderi de framerate (de altfel ignorabile).

Coloana sonoră a rămas la fel de “meh” ca în original, iar scârţâiturile monştrilor care dau colţul sunt de-a dreptul enervante; după vreo oră, am trecut liniştită la muzica proprie. În plus, se prea poate ca mulţi jucători să fie enervaţi de interfaţa destul de aglomerată, în stilul World of Warcraft: totul la vedere, să nu cumva să poţi reacţiona la timp dacă e vreun lup turbat după colţ care te pândeşte pofticios.

De asemenea, la fel ca în original, aş fi preferat folosirea hărţii ca în Diablo, sub forma unei interfeţe transparente ce se deplasează simultan cu înaintarea ta pentru a nu mai fi nevoită să tot intru în ecranul aferent pentru a vedea clar pe unde n-am fost încă. Desigur, astea sunt preferinţe personale şi ajungi să te obişnuieşti destul de repede cu apăsatul tastei M pentru hartă.

Din păcate, despre partea multiplayer nu se poate spune mare lucru pentru că nu am găsit niciun server pentru a juca cooperativ. Evident, am putut crea singură unul, dar nu a venit nimeni în ajutorul meu, astfel că deocamdată opţiunea este complet inutilă.

La fel ca şi Din’s Curse, Demon War este distractiv, te poate prinde, dar îl recomand în continuare în doze mici. Acţiunea tinde să devină repetitivă după 4-5 oraşe salvate şi, dacă nu eşti un un hârciog obsedat de seturi şi rarităţi, nu o să găseşti mare lucru interesant în ideea de a omorî la nesfârşit monştri fără creier. Mai mult, componenta dinamică a lumii poate fi un dezavantaj dacă răbdarea nu e punctul tău forte. Iar dacă nu te împaci cu ideea că într-un joc există evenimente aleatorii, incontrolabile, exterioare influenţei tale (exact ca în viaţa reală), atunci nici Demon War nu te va atrage prea multă vreme.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
Coronavirus Romania. Noi cifre alarmante: Record de pacienti la ATI: 464 persoane, 1.309 de noi cazuri si 41 de decese, in 24 de ore
05/08/2020 14:02

 Raportul autoritatilor privind evolutia coronavirusului in Romania, arata noi cifre alarmante. In doar 24 de ore s-au inregistrat 41 de decese si 1.309 cazuri noi. La sectiile de Terapie Intensiva sunt 46 ...

VIDEO Dezastrul de a doua zi: Cum arată Beirutul după explozii
05/08/2020 09:59

 Imagini publicate de Guardian arată efectul devastator al exploziilor de marti. Presedintele Libanului a invocat starea de urgentă pentur o perioadă de două săptămani. Pană acum au f ...

Cinci persoane duse la audieri, după filtrele din Capitală. Ce au găsit polițiștii în mașinile lor
05/08/2020 08:32

Cinci persoane in masinile cărora au fost găsite, in timpul filtrelor de marti noaptea, din Capitală, un pistol cu bile, o bată de baseball si alte arme albe au fost duse la audieri, fiind intocmite dosare ...

NEBUNIE Bilanţul contaminărilor cu covid-19 în Olanda creşte cu 95% într-o săptămână
05/08/2020 08:10

E nebunie in Olanda, unde coronavirusul face ravagii. Specialistii nu mai pot tine sub control boala, iar numărul infectărilor explodează.   Bilanţul contaminării cu noul coronavirus aproape s-a dub ...

  HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
05/08/2020 08:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

Gafă de proporţii uriaşe a conducerii PNL şi USR Prahova ! Ploieştiul în pericol să piardă clădirea primăriei !
31/07/2020 14:04

 Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.   Iar locul „ochit” de cele ...

BREAKING - Noi restricții anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Mască în spații deschise, activități interzise noaptea și distanță pe plajă
28/07/2020 20:44

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a aprobat in sedinta desfăsurată astăzi, 28 iulie, Hotărarea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 l ...

Putin își plasează arma supremă în Marea Neagră - Poate lovi România în câteva minute
27/07/2020 05:55

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat - duminică, la Sankt-Petersburg - că Marina militară rusă va fi dotată cu arme nucleare hipersonice şi cu drone submarine nucleare, acestea - potrivit Ministeru ...

Două îngrijitoare românce au primit moștenire peste un milion de euro de la italianul bogat pe care l-au îngrijit
25/07/2020 18:38

Două romance care lucrau ca ingrijitoare pentru un bătran din Italia, au primit după moartea acestuia un milion de euro. Bătranul le-a trecut in testament pentru că au avut grijă de el, insă rudele bărb ...

%BANNER_M_49%

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

%BANNER_D_49%

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!