DiRT Showdown Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 15:08

DiRT Showdown Review

Colin McRae Rally. Din păcate, această serie a murit metaforic odată cu celebrul pilot şi practic odată cu DiRT 3, unde s-a cam terminat cu toate pretenţiile de simulator. Pentru că o fizică realistă, control serios, ideea de a avea nevoie de un volan de calitate sunt chestiuni care costă timp, bani şi programatori competenţi, motiv pentru care Codemasters a schimbat linia de la simulare la arcade; şi dacă ar fi ieşit un Burnout, un Need For Speed sau un Split-Second, n-aş fi avut mare lucru de comentat în această direcţie.

Însă DiRT Showdown cu greu poate pretinde că a realizat ceva cum trebuie cu excepţia graficii. Da, maşinile arată bine, au umbre, lumini, se distrug, dar când vine vorba de gameplay se comportă ca nişte cartoane pe roţi. Nici cu licenţierea n-a fost prea mare bătaie de cap, pentru că majoritatea vehiculelor sunt invenţii parcă scoase din Mad Max, o cuşcă metalică ataşată de o carcasă luată direct de la cimitirul de maşini.

dirtshowdown047 dirtshowdown046

Teoretic, distraţia e asigurată cu D mare pentru că avem adunate în acelaşi loc o grămadă de moduri de joc, de la curse clasice până la distrugeri totale. Cele 10 tipuri de întreceri pot fi încadrate în trei mari categorii:

  • Racing – cu Race-Off (cursa clasică între 8 şoferi, plus ceva obstacole pe parcurs), Domination (circuitul este împărţit în patru sectoare şi trebuie să ai cel mai bun timp pe fiecare sector pentru a câştiga, indiferent dacă ajungi sau nu primul la linia de sosire), Elimination (jucătorul de pe ultimul loc este exclus după un anumit număr de secunde);
  • Demolition – cu Rampage (distrugere totală a rivalilor într-o arenă), Knock Out (variaţiune pe tema Rampage, cu diferenţa că maşinile se află pe o platformă şi cele mai multe puncte vin dacă împingi adversarii în afara ei), Hard Target (trebuie să te fereşti de loviturile oponenţilor), 8 Ball (un circuit cu multe intersecţii unde nu ştii niciodată de unde poate apărea o buşeală sănătoasă);
  • Hoonigan – include Trick Rush (asemănător cu Gymkhana din DiRT 3), Head 2 Head (cel mai rapid dintre doi şoferi când vine vorba de figuri pe circuit – drift, gogoşi, salturi) şi Smash Hunter (distrugerea de cărămizi colorate într-o anumită ordine în cât mai puţin timp).
dirtshowdown033 dirtshowdown032

Partea multiplayer (asta dacă e careva pierdut pe acolo şi chiar ai reuşit să te conectezi) mai aduce încă trei moduri dedicate:  Smash&Grab (o echipă ia „prada”, cealaltă trebuie să-i lovească pentru a o prelua şi câştigă cine are mai mult timp posesia), Transporter (variaţiunea cu maşini pentru Capture the Flag) şi Speed Skirmish (o cursă contra timp prin şase checkpoint-uri).

Sună bine. De fapt nu, pentru că nu contează dacă ai un buggy jumulit sau un Mitsubishi Evo, toate au acelaşi zdrăngănit pe post de sunet al motorului. Ca să afli ce vrea fiecare tip de cursă de la tine, trebuie să intri în meniuri, producătorii au considerat că un tutorial nu e necesar.

Toată partea de distrugere ar trebui să fie distracţie maximă. Burnout style. Însă e doar alergătură după puncte cu o fizică defectuoasă şi ghost cars nu prea fantomatice (te loveşti de ele şi rămâi plantat acolo). Şmecheriile pe circuit ar trebui să fie şi ele raiul şofatului, doar că nu trebuie decât să te plantezi în locul ideal şi să apeşi acceleraţia; restul butoanelor nu fac nici cât o ceapă degerată.

dirtshowdown031 dirtshowdown030

De fapt, întregul control este pe jumătate stricat. Probabil o reminiscenţă a simulatorului care era DiRT, controlul este dificil sensul că încerci să controlezi o Dacie din 1982 pe Nurbungring. Inutil de dificil, mai ales în condiţiile în care nu contează că rulezi pe asfalt, nisip sau zăpadă.

Vremea nu are nicio influenţă asupra comportamentului maşinii, nici măcar acel 1% pe care îl aştepţi totuşi de la un arcade cu ceva fizică. Performanţele maşinilor pot fi îmbunătăţite cu upgrade-uri pentru putere, viteză şi manevrabilitate, dar chiar şi aceste opţiuni par puse acolo ca să fie, nu oferă vreun îndemn real în a cumpăra ceva nou odată ce ai dus un vehicul în clasa A pentru acel tip de cursă.

Controlul pe taste sau pe gamepad este cam la fel, iar inconsecvenţa nivelului de dificultate nu ajută nici ea. Unele curse Rampage sau Knock Out sunt un fel de Very Hard, în timp ce o cursă Race-Off de final de stagiu o câştigi fluierând după ce conduci 4 ture din 5.

Head 2 Head a fost o plimbare prin parc, deşi cică concurezi împotriva lui Ken Block, în timp ce Smash Hunter a fost probabil creat de un pitic sadic când vine vorba de unghiuri cretine şi imposibilitatea de a întoarce pe loc un Suzuki pentru că nu te lasă controlul.

dirtshowdown029 dirtshowdown028

DiRT Showdown pur şi simplu nu are nimic atractiv sau distractiv. De-a lungul campaniei m-am târât literalmente prin cele patru stagii unde cursele sunt variate doar cu numele odată ce ai trecut o dată prin fiecare. Acelaşi lucru e valabil şi pentru circuite, cu diferenţe minime vizuale de nisip şi zăpadă, dar repetate cât de des posibil şi reluate de la celalalt capăt în a doua rundă pentru a da senzaţia de „altceva”.

Există şi un mod „liber”, Joyride, unde ai diverse obiective pe care să le îndeplineşti în ce ordine doreşti pentru cât mai multe puncte şi deblocat zone suplimentare; totuşi, nici aici nu ai vreun îndemn de a te auto-depăşi, aşa cum nici multiplayer-ul nu adaugă nimic bun.

RaceNet, sistemul de matchmaking inventat de Codemasters, ori nu te conectează deloc, ori atunci când găseşti pe cineva, conexiunea e ca o ploaie de vară. Iar ca bonus, opţiunea de a te alătura unor curse deja existente e mereu indisponibilă, probabil pentru că multiplayer-ul respectiv e pustiu.

dirtshowdown027 dirtshowdown026

La cât costă, DiRT Showdown are prea multe lacune: maşinile parcă sunt de carton, traseele sunt doar vreo patru-cinci, controlul pune şi el beţe suplimentare în roţi, iar multiplayer-ul e doar acolo cu numele.

Sunetele maşinilor nu se diferenţiază în niciun fel, coloana sonoră m-a călcat pe nervi aproape non-stop, iar replicile comentatorului m-au făcut să mă gândesc la metode de tortură mai ceva ca ale Inchiziţiei. Pe scurt, dacă sunteţi fani ai jocurilor de curse, călcaţi acceleraţia în direcţia opusă lui DiRT Showdown.

dirtshowdown025


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
FOTO/VIDEO - Moartea unui cal de curse, răzbunată prin condamnarea jocheului la închisoare. Animalul a murit după ce ar fi fost biciuit cu cravaşa până la epuizare
27/11/2020 15:00

Un jocheu irlandez a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare şi i s-a interzis să practice echitaţia timp de cinci ani pentru moartea calului său, transmite Agerpres. Animalul a murit după ce ...

Donald Trump a  recunoscut că va părăsi Casa Albă. Află și în ce condiții
27/11/2020 14:45

Trump spune pentru prima dată că va părăsi functia dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden Presedintele Donald Trump a declarat pentru prima dată că va părăsi mandatul dacă Colegiul Electoral v ...

Trump spune că distribuirea vaccinului anti-Covid va începe săptămâna viitoare
27/11/2020 08:45

Presedintele SUA, Donald Trump, a spus joi că distribuirea vaccinului impotriva coronavirusului va incepe săptămana viitoare si in săptămana de după aceasta, relatează Reuters. Vorbind militarilor ameri ...

ANM - 36 de judete sunt sub cod galben de ceata in aceasta dimineata    Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
27/11/2020 08:33

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Diego Maradona a fost înmormântat alături de părinții săi
27/11/2020 08:00

Maradona a fost inmormantat  in cimitirul „Jardin de Bella Vista", alături de părintii lui - Dona Tota si Don Diego. Deschis in anii 1980, este un cimitir privat inconjurat de verdeată, la 35 ...

ULTIMĂ ORĂ Un polițist a fost găsit ÎMPUȘCAT în cap, în mașină
26/11/2020 17:42

Un poliţist de 29 de ani, ajutorul şefului de post din comuna Găiseni, judeţul Giurgiu, a fost găsit impuşcat in cap intr-un autoturism, pe un drum comunal. Poliţiştii şi procurorii au deschis o anchet ...

Batrana de 87 de ani jefuita de 300.000 de euro. Talharia a fost raportata de fiul victimei intr-un sat din judetul Arad
26/11/2020 13:33

 Politistii aradeni au demarat o ancheta dupa ce aproximativ 300.000 de euro ar fi fost furati dintr-un seif aflat in casa unei femei de 87 de ani, din localitatea Pancota, victima relatand ca o ...

Accident în Giurgiu. O autocisternă bulgărească încărcată cu sodă caustică s-a răsturnat
26/11/2020 12:28

O autocisternă bulgărească incărcată cu sodă caustică s-a răsturnat joi pe DN 5 B, la ieşirea din localitatea Schitu, judeţul Giurgiu, pe sensul de mers spre localitatea Ghimpaţi. Pompierii din cadr ...

Spaniola nu va mai fi limba oficială a Spaniei
26/11/2020 12:18

Ar putea părea un titlu dintr-un ziar de satiră dar nu este: spaniola nu va mai fi limba oficială a statului spaniol sau „lingua franca” (comună) in invătămant, măsura fiind inclusă in noua ...

 SUA - 2.400 de decese asociate COVID-19 în 24 de ore, cel mai mare bilanț de la începutul pandemiei
26/11/2020 10:19

Statele Unite au anunţat miercuri, in ajunul sărbătorii de Ziua Recunoştinţei, peste de 2.400 de decese asociate COVID-19 in 24 de ore, potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins, un bilanţ a ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei