Dreamfall: The Longest Journey Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 18:47

Dreamfall: The Longest Journey Review

Nu prea am cum să explic starea pe care am avut-o atunci când mi s-a spus mai demult “Ai făcut review la The Longest Journey, aşa că o să faci şi Dreamfall”. Hai să fim serioşi, The Longest Journey l-am jucat acum foarte mult timp şi de abia dacă mai ţineam minte ceva din el. Să nu mă înţelegeţi greşit, chiar voiam să joc Dreamfall, dar nu-mi plăcea faptul că eram oarecum forţat să-l joc. Era într-un fel ca soarta. Indiferent ce aş fi făcut, tot nu scăpam. Aşa că am început să mă joc şi încetul cu încetul am început să-mi aduc aminte. Eu nu prea cred în soartă şi consider că fiecare persoană are dreptul să ia propriile decizii. Aşa că vă rog să mă credeţi când vă spun că în ceea ce priveşte Dreamfall, nu aveţi de ales – trebuie să-l jucaţi.

Dreamfall: The Longest Journey Dreamfall: The Longest Journey Dreamfall: The Longest Journey

După 12 ore de joc soţia mea mă urăşte atât de mult, încât a ieşit în oraş fără să-mi spună un cuvânt, lăsându-mă în faţa calculatorului pentru a scrie acest articol. ªtiam că aşa se va întâmpla şi m-am împăcat cu ideea. Este din nou vorba de soartă, dar există acel ceva în vieţile noastre care ne face să sperăm că lucrurile vor fi mai bune decât sunt. Li spune Credinţă. Ei bine, la asta se rezumă Dreamfall. Bineînţeles, aş fi putut începe articolul cu clişeele tipice oricărui review şi să ofer şi câteva spoilere din povestea jocului. Nu o să fac acest lucru şi nu cred că este nevoie să ştiţi astfel de detalii pentru a cumpăra, juca şi aprecia Dreamfall. Nu contează dacă aţi jucat sau nu The Longest Journey, dar este mai indicat să o fi făcut. Nu va răspunde la vreo întrebare, dar vă va ajuta să le descoperiţi pe cele corecte. Dreamfall este un joc care nu oferă răspunsuri întrebărilor, ci ridică mai multe şi decât The Longest Journey. De fapt, este cea mai lungă călătorie pe care am întreprins-o până acum într-un joc, lucru foarte bun de altfel. Povestea este atât de complexă încât are mare nevoie de încă o continuare. Prequel-urile ar fi şi ele folositoare, şi dacă e să dăm crezare zvonurilor, producătorii ne pregătesc atât o continuare cât şi un prequel.

Dreamfall: The Longest Journey Dreamfall: The Longest Journey Dreamfall: The Longest Journey

Cel mai frumos aspect al jocului îl reprezintă sfârşitul. În afara momentului de “Asta a fost tot?”, cel mai mult mi-a plăcut un scurt cut-scene cu Zoe. Universul din Dreamfall este o carte ce conţine nenumărate poveşti. Poveştile noastre. Nu contează dacă suntem vii sau morţi. Tot ce contează este să lăsăm ceva în urma noastră, să ne scriem propria poveste a vieţii, astfel încât să merite să fie menţionată şi respectată de cei din jurul nostru şi chiar de către străini. Din păcate, în ziua de azi, mulţi îşi acceptă soarta şi nu fac nici un efort să-şi îmbunătăţească viaţa mizerabilă. Ei nu îşi trăiesc poveştile, nici nu şi le scriu, ci îi lasă pe alţii să o facă pentru ei fără să le pese în vreun fel. ªi dacă stau să mă gândesc, cunosc o mulţime de oameni, prieteni, cunoştinţe, rude sau tovarăşi care trăiesc în acest fel.

Presupunând că aţi citit tot ce am scris până acum, probabil v-aţi dat seama că acesta nu este, sau nu prea seamănă a fi, un review pentru Dreamfall. Da şi nu. Este vorba despre noi, despre vieţile noastre şi despre importanţa scrierii acestor poveşti chiar de către noi. De fapt, despre asta e vorba în Dreamfall. Dacă ignoraţi grafica, voice acting-ul de calitate, dialogurile şi povestea complexă, veţi obţine un mesaj care se ridică deasupra tuturor. Frumuseţea lui Dreamfall se află ascunsă în modul în care toate elementele înşirate mai sus sunt înfăşurate în jurul acestui mesaj, care reprezintă esenţa jocului. Iar jocul străluceşte mulţumită acestei esenţe, lucru cu care nu se pot lăuda foarte multe jocuri din ziua de azi.

Dreamfall: The Longest Journey Dreamfall: The Longest Journey Dreamfall: The Longest Journey

Nu cred că ar fi corect să disec elementele jocului separat, dar va trebui s-o fac pentru a demonstra un anumit punct de vedere. Gameplay-ul, grafica, dialogurile şi voice acting-ul sunt construite în jurul poveştii şi vă spun de la început că nu sunt perfecte. Nici măcar pe aproape. Din punct de vedere artistic, unele locaţii te lăsa fără replică, dar bug-urile sunt foarte deranjante dacă aveţi o placă nVidia. Unele texturi nu sunt renderizate iar iluminarea va fi şi ea stricată în anumite momente. Am încercat mai multe drivere (inclusiv ultimele beta-uri) însă apăreau aceleaşi probleme din când în când. În principiu aş recomanda versiune 84.56, ea dovedindu-se a fi cea mai bună, însă probabil că depinde foarte mult şi de modelul de placă video pe care-l aveţi.

Apoi ajungem la animaţiile personajelor, care în cazul lui Kian arată penibil – aleargă de parcă ar avea un morcov înfipt în părţile dorsale. Secvenţele de luptă sunt pur şi simplu oribile. Înţeleg că jucătorii casual de Xbox au nevoie de secvenţe de acţiune, dar producătorii le-ar fi putut transforma în acest caz în cut-scene-uri. Versiunea pentru PC să fie axată mai mult pe partea de aventură, iar cea pentru Xbox pe cea de acţiune. Nu ştiu de ce e aşa de greu să se gândească la lucrurile astea. Probabil că de aceea tasta ESC nu face absolut nimic atunci când aveţi un meniu deschis, iar scrolling-ul celui mai mare log pe care l-am văzut în viaţa mea s-a transformat într-un exerciţiu pentru degetele mele. Da, din păcate sindromul consolelor loveşte din nou. Dacă este un lucru pe care jucătorii de adventure-uri PC îl urăsc din tot sufletul, acestea sunt consolele. Cel mai mare coşmar al meu este să joc un adventure pe console. ªi cred că o să mă las de jucat când o să întâmple chestia asta.

Dreamfall: The Longest Journey Dreamfall: The Longest Journey Dreamfall: The Longest Journey

Privind controlul personajelor. Imaginaţi-vă cel mai prost sistem de control pe care l-aţi întâlnit vreodată, înmulţiţi cu 3, deoarece aveţi trei personaje, mai înmulţiţi o dată cu 2, fiindcă aveţi butoane de control diferite pentru lupte şi apoi imaginaţi-vă că aveţi nevoie de un game pad. Acum deschideţi ochii şi puteţi să plângeţi în faţa tastaturii. Da, acesta este sentimentul pe care îl veţi avea în prima jumătate de oră de joc. A trebuit să setez la minim sliderele de sensitivitate, să inversez ambele axe (slavă Domnului că ne-au lăsat să facem chestia asta) şi să mă rog Divinităţii să mă obişnuiesc cu sistemul de control. În final am reuşit, dar am avut un sentiment de disconfort pe toată durata jocului. Există un meniu contextual, care apare atunci când puteţi interacţiona cu un obiect sau cu un personaj în cel puţin două moduri plus un câmp de focalizare a atenţiei. Acestea au fost gândite să fie controlate de un jucător ce are un gamepad, nu are rost să negăm acest lucru. Nu am folosit câmpul de focalizare foarte mult, deoarece este destul de greu de controlat cu mouse-ul însă meniul contextual a fost ok atunci când am descoperit că poţi alege acţiunile folosind tastele W, A, S, D în loc să folosesc mouse-ul.

Dreamfall: The Longest Journey Dreamfall: The Longest Journey Dreamfall: The Longest Journey

Ceea ce ne aduce la o altă parte a jocului, şi anume tutorialul, care este atât de prost realizat, încât va trebui practic să descoperiţi singuri mecanicile jocului. De exemplu, Liv vă spune cum să folosiţi un cracking software, dar până apucaţi practic să-l folosiţi, veţi fi uitat deja cum funcţiona acesta. Va trebui să căutaţi prin tot log-ul imens, fără ajutorul rotiţei de la mouse, ca să recitiţi conversaţia avută. Partea de “cracking” este uşoară dacă aveţi atenţie distributivă. Eu din păcate nu am aşa ceva. Am o atenţie concentrată, sau cel puţin aşa îmi spun tot timpul psihologii, aşa ca găsirea simbolurilor corespunzătoare a fost un adevărat infern pentru mine. Spre sfârşitul jocului apare un astfel de mini-game care este mult mai dificil decât cele anterioare şi m-am simţit neajutorat văzând că nu îl pot rezolva. Am încercat de nenumărate ori până când am reuşit într-un final să trec mai departe, mai mult mulţumită norocului decât abilităţilor mele. Singurul bug pe care l-am descoperit vizavi de puzzle-uri, cu toate că sunt mult mai multe în joc, a fost cel din peştera cu simboluri pe care Zoe trebuie să le apese. Dacă nu sunteţi atent, nu veţi reuşi să auziţi secvenţa muzicală şi să o reproduceţi folosind simbolurile. Astfel, va trebui să reîncărcaţi, şi ţinând cont că nu aveţi la dispoziţie decât auto-save-ul, acest lucru este foarte frustrant.

Puzzle-urile în sine sunt foarte uşoare. Unii jucători ar putea spune că sunt mult prea uşoare pentru jucătorul mediu de adventure-uri, dar eu consider ca acest lucru se datorează posesorilor de Xbox. Nu mă înţelegeţi greşit, nu urăsc consolele însă urăsc producătorii care simplifică jocurile pentru PC doar ca să le poată porta mai uşor şi să scoată mai mulţi bani de pe urma lor. Dreamfall ar fi trebuit să fie creat doar pentru PC şi probabil că ar fi fost perfect. Aşa însă au vândut mai multe copii ca să aibă banii să justifice măcar o continuare. Este vorba de avantaje şi dezavantaje, dar dacă numai aşa vor putea să creeze o continuare, asta e, n-avem ce să facem.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:43

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Grav! Peste 10.000 de morți de COVID, în Belgia
30/09/2020 10:15

Belgia, una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemia de coronavirus, a depăşit miercuri pragul de 10.000 de morţi, potrivi cifrelor date publicităţii de institutul pentru sănătate publi ...

Prima confruntare televizata dintre Donald Trump si Joe Biden, marcata de insulte. Biden l-a numit pe adversarul sau
30/09/2020 09:13

Donald Trump si Joe Biden s-au intalnit in aceasta noapte - dupa luni de invective - pentru prima oara fata in fata, cu 35 de zile inaintea unor alegeri americane prezidentiale foarte tensionate, dezbaterea fii ...

 Șocant! Medici din OMS, acuzați că au violat femei din Congo
30/09/2020 08:37

  Organizatia Mondială a Sănătătii vrea investigheze acuzatiile potrivit cărora mai multi medici din cadrul OMS ar fi abuzat si exploatat femeile. Ei erau trimisi să ajute la combaterea focarul ...

 Rusia intervine în războiul dintre Armenia şi Azerbaidjan
30/09/2020 07:30

  Administraţia Vladimir Putin a cerut Turciei să nu mai incurajeze conflictul militar in regiunea Nagorno Karabah şi să depună eforturi pentru un armistiţiu intre Armenia şi Azerbaidjan, info ...

Israelul prelungește carantina generală
30/09/2020 07:03

  Carantina decretată in Israel in incercarea de a opri răspandi noului coronavirus şi de a lupta impotriva celei mai mari rate de contaminare cu SARS-CoV-2 din lume va fi prelungită şi după cel ...

Prima confruntare pentru președinția Americii - Trump vs Binden
30/09/2020 06:52

Prima dezbatere pentru alegerile prezidentiale din SUA a avut loc in Cleveland, Ohio, a durat o oră si jumătate si a fost moderată de jurnalistul Chris Wallace de la Fox News Cei doi candidati la presed ...

 Berlinul va avea un nou aeroport internațional
29/09/2020 14:24

  Noul aeroport internaţional din Berlin (Berlin Brandenburg Airport - BER) va fi inaugurat in data de 31 octombrie 2020, cu nouă ani mai tarziu şi costuri mult superioare estimărilor iniţiale, a anu ...

Transportatorii din Germania sunt în grevă
29/09/2020 14:19

 Autobuzele şi trenurile s-au oprit marţi la primele ore ale dimineţii in mai multe oraşe şi regiuni din Germania, pe fondul unei greve a lucrătorilor din transporturi care cer uniformizarea reglemen ...

CORONAVIRUS Romania. Noi date ingrijoratoare: 551 de pacienti sunt internati la ATI. Autoritatile au raportat 44 de decese si 1.470 de cazuri noi in ultimele 24 de ore
29/09/2020 13:05

Autoritatile au raportat marti, 29 septembrie 2020, un numar de 1.470 de cazuri noi si 44 de decese, in 24 de ore. In sectiile de Terapie Intensiva sunt internati 551 de pacienti. De la inceputul pandemiei pan ...

 Din cauza pandemiei de COVID, elevii din Moscova rămân în vacanță
29/09/2020 12:43

  Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, şi-a făcut publică marţi decizia de a prelungi cu o săptămană vacanţa şcolară, pentru a impiedica răspandirea noului tip de coronavirus, in condiţiile in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei