germania  9100

Dimensiune font:

Germania a găsit 'ARMELE' cu care să răpună coronavirusul: Aplică metoda sud-coreeană

| 30-03-2020 21:38

Germania este pe cale să adopte strategia aleasă de Coreea de Sud împotriva noului coronavirus - multiplicarea testelor şi plasarea bolnavilor în carantină, cu scopul de a împiedica o saturare a spitalelor, care duc lipsă de personal, relatează AFP.

Dată adesea ca exemplu în Europa în gestionarea epidemiei, Germania practică deja, potrivit autorităţilor, între 300.000 şi 500.000 de depistări săptămânal, un ritm mai mare decât al multor vecini europeni, mai ales Franţa, care rezervă testele doar bolnavilor cu o patologie severă. 

Iar guvernul Angelei Merkel nu intenţionează să se oprească aici.

Potrivit unui document de la Ministerul de Interne, care tocmai a fost dezvăluit de mai multe publicaţii, Executivul prescrie o strategie inspirată de Coreea de Sud - cu cel puţin 200.000 de teste pe zi.

 

Urmează să fie testaţi de-acum toţi cei care cred că sunt atinşi de covid-19, dar şi toate persoanele susceptibile să se aflat în contact cu un bolnav, se arată în document.

În prezent, depistările vizează persoane bolnave şi care s-au aflat în contact cu o persoană testată pozitiv.

 

GEOLOCALIZARE

În document se arată că geolocalizarea - un instrument folosit de Seul - este ”inevitabil pe termen lung”, pentru a permite populaţiei să urmărească locurile în care se află persoane testate pozitiv.

”Coreea de Sud poate fi un exemplu”, în pofida diferenţelor culturale între cele două ţări, declara duminică ziarului FAZ conducătorul Institutului Robert Koch, însărcinat să conducă lupta împotriva epidemiei în Germania, Lothar Wieler.

Citește și: Document făcut public de Dumitru Coarnă! Și fără măști de protecție, polițiștii sunt obligați să intre în misiuni cu persoane infectate cu coronavirus

El a arătat cu degetul ”geolocalizarea”.

O dezbatere aprigă are loc deja cu privire la acest subiect în Germania, unde problema protecţiei datelor private este considerată sacrosanctă după cele două dictaturi din secolul al XX-lea.

Citește și: Anunț de ultimă oră! Îngrijorător: Sute de cadre medicale, infectate cu coronavirus

Coreea de Sud a fost citată ca exemplu în ultimele săptămâni - printr-o campanie masivă de depistare, o izolare a persoanelor infectate şi o urmărire cu ajutorul tehnologiei în vederea găsirii şi testării oamenilor cu care persoanele infectate s-au aflat în contact.

Cu 389 de decese la aproximativ 52.547 de cazuri în acest stadiu şi cu un nivel al mortalităţii de 0,7%, situaţia în Germania este departe de a fi atât de dramatică pe cât este în alte ţări europene.

Citește și: Sindicaliștii din Poliție îl atacă pe Streinu-Cercel: Dacă un ‘specialist’ gândea așa

Însă, Wieler nu a exclus ca ţara să ajungă o situaţie ca în Italia, cu spitale debordate.

Germania este dotată cu un ”excelent sistem de sănătate, poate unul dintre cele mai bune din lume”, potrivit Angelei Merkel, iar pandemia scoate la lumina zilei relele sistemului sanitar german.

Citește și: Președintele României a anunțat: Suntem interesați să promovăm produse românești!

Ea are peste 25.000 de paturi cu asistenţă respiratorie. Însă ”în ultimele luni, unele paturi de la terapie intensivă au fost închise pentru că nu era personal suficient” competent disponibil, a declarat, pentru AFP, Reinhard Busse, un specialist în economia sănătăţii de la Universitatea Tehnică din Berlin.

Există, astfel, de mai mulţi ani, aproximativ 17.000 de posturi de infirmier neocupate. Situaţia este de aşa natură încât marele centru spitalicesc berlinez Charite a fost nevoit să apeleze la studenţi la Medicină sau la pensionari din sector.

Citește și: Alte două decese ale unor pacienți infectați cu coronavirus! Ambele persoane aveau diabet zaharat

OPERAŢII

”Înaintea crizei coronavirusului, operaţii normale nu puteau fi menţinute din cauza lipsei de personal”, declară, pentru AFP, Uwe Lübking de la Asociaţia oraşelor germane.

Iar după ce posturile au fost ocupate, infirmierii sunt nevoiţi să piardă aproape patru ore pe zi pentru a întocmii ”hârţogărie”, din cauza întârzierii în domeniul digitalizării, deplânge la AFP Societatea germană a spitalelor.

Citește și: Șapte nave militare românești și străine își consolidează capacitatea de reacție! Exercițiu în Marea Neagră

Modul de finanţare a spitalelor şi clinicilor, tarifarea serviciilor cu o sumă fixă plătită pe operaţie, este de asemenea arătată cu degetul.

Implementată în 2003, ea obligă instituţiile să realizeze în lanţ anumite operaţii planificate, precum punerea de proteze la şold şi genunchi, în detrimentul îngrijirilor de urgenţă.

 

Într-o scrisare adresată celor aproximativ 2.000 de conducători de spital, Spahn le-a cerut în mod solemn la 14 martie să renunţe la ele.

Altă dificultate majoră într-o ţară cu o populaţie îmbătrânită este plecarea unei marţi părţi a celor 200.000 de infirmieri la domiciliu polonezi, ucraineni sau baltici, care asigură zilnic asistenţa unui număr de 300.000-500.000 de persoane în vârstă alimentează temeri cu privire la un nou dezastru sanitar. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Tribunalul Iași, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 8669/99/2017 (526/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum şi a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Tutun și Ziare” S.R.L. Iași, cu sediul în municipiul Iași, str. Bălţii nr. 6, judeţul Iaşi, după cum urmează: Nr. crt. DENUMIRE ACTIV – Valoare -lei- 1. Chioşcuri ziare dezafectate - 10.906,00; 2. Utilitare dacia Logan - 10.230,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2020. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 13.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 27.04.2020, 04.05.2020, 11.05.2020, 18.05.2020 și 25.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanției de participare la licitație de 30% din prețul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât și documentele de înființare și împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanției de participare la licitație, cât şi a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toți cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informații suplimentare se pot obține la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, județul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035, 0727/850575 și 0744/291653..
Coronavirus: Brazilia depășește Spania la numărul de morți
30/05/2020 20:16

 Brazilia inregistrează deja mai multe decese cauzate de noul tip de coronavirus decat Spania, potrivit noilor statistici raportate vineri de Universitatea Hopkins din SUA, informează sambătă DPA, cita ...

Malta a confiscat 1,1 miliarde de dolari in moneda libiana falsa tiparita in Rusia
30/05/2020 20:08

 Autoritatile malteze au confiscat bancnote libiene false in suma echivalenta cu 1,1 miliarde de dolari, tiparite de o firma din Rusia, a anuntat Departamentul de Stat al SUA. "Statele Unite saluta ...

Alte sase noi decese cauzate de noul coronavirus. Sunt 1.259 de morti in total in Romania
30/05/2020 20:05

 Grupul de Comunicare Strategica a anuntat, sambata la pranz, inca sase decese cauzate de noul coronavirus. Dimineata au fost anuntate alte cinci. Astfel, bilantul negru in tara noastra ajunge la 1.259 ...

Noi decese în România din cauza COVID-19! Bilanțul ajunge la 1253
30/05/2020 11:35

Deces 1249 Femeie, 76 ani, judet Iasi. Dată confirmare: 21.05.2020. Dată deces: 29.05.2020. Comorbidităti: HTA, FA, Boală renală cronică. Deces 1250 Bărbat, 66 ani, judet Ilfov. Dată confirma ...

Spania a fost devansată! Numărul morților din cauza COVID-19 a explodat în Brazilia
30/05/2020 11:32

Brazilia a devenit, vineri, a cincea ţară care inregistrează cele mai multe decese din cauza coronavirusului, 27.878 de victime, potrivit Ministerului Sănătăţii, devansand Spania, scrie AFP, conform news ...

Bogatii Americii si-au umplut seifurile cu aur in pandemie
30/05/2020 09:45

 In ultimele luni, cantitati mari de lingouri de aur au ajuns la New York, in ceea ce a fost unul din cele mai mari transferuri fizice de metal pretios efectuate vreodata, transmite Bloomberg. "Liv ...

Numarul deceselor cauzate de SARS-CoV 2 creste in Marea Britanie
30/05/2020 09:41

 Sunt peste 38.000 de decese cauzate de imbolnavirile cu COVID-19 in Marea Britanie, fara a calcula in acest bilant si cazurile suspecte, a anuntat vineri ministrul de Finante, Rishi Sunak. Numarul tota ...

CIUDAT  caz in  Franța: Rata mortalităţii e mai mică în mai decât în anii precedenţi, în pofida epidemiei
30/05/2020 09:35

 Rata mortalităţii inregistrată in Franţa intre 1 mai şi 18 mai a fost cu şase procente mai mică decat in aceeaşi perioadă a anului trecut şi cu un procent sub rata perioadei echivalente din 2018 ...

Coronavirus în România: Alte opt decese anunțate, bilanțul ajunge la 1.248 / Patru dintre victime sunt de la Suceava
29/05/2020 20:44

 Bilantul deceselor din cauza coronavirusului a ajuns in Romania la 1.248, după raportarea vineri seară a alte opt decese ale unor persoane cu varste intre 53 si 89 de ani. Dintre acestea, jumătate prov ...

Guvernul anunta ca Ungaria permite tranzitarea pe transport rutier pe toata perioada unei zile
29/05/2020 16:38

 Premierul Ludovic Orban a afirmat ca au existat consecinte favorabile in urma intalnirii dintre ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, si omologul sau maghiar, una dintre acestea referindu-se la decizia Un ...


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!


CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!