God of War: Chains of Olympus – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 15:12

God of War: Chains of Olympus – RePlay Review

Zeităţi de buzunar

Unii oameni sunt intrigaţi de complexitatea celui de-al Doilea Război Mondial. Alţii preferă elfii, hobbiţii şi orcii lui Tolkien, sau fremenii şi subtilităţile filozofice din Dune. Cunosc chiar şi oameni care apără cu sfinţenie basmele din folclorul autohton. Fiecare avem micile noastre manii, poveşti şi lumi care ne-au impresionat atât de mult încât le punem cap de afiş în polemici sau conversaţii. În cazul meu, am pierdut un număr substanţial de seri din copilărie răsfoind Legendele Olimpului. Şi contrar cu ceea ce v-ar putea spune media, descrierea jocului sau Fidel Castro, God of War nu are mai mult în comun cu mitologia greacă decât, să zicem, România cu fotbalul. Orice ahtiat după fanteziile elene cu zei, eroi şi minotauri îşi va da ochii peste cap la auzirea asocierii jocului cu obiectul maniei lor, dar, întreb eu, oare chiar contează?

Acum aproximativ un an şi jumătate puneam mâna pentru prima oară pe God of War, după ce o mare parte din prieteni m-au tras de mânecă să-l încerc, pentru că, susţineau ei, „e cel mai tare joc apărut pe PlayStation 2”. Am zâmbit înţelegător, ca un tată tolerant cu naivitatea copiilor, după care i-am dat o şansă. Iar când zic „i-am dat o şansă” vreau să spun, mai degrabă, că i-am acordat atenţia nedivizată pe întreg parcursul poveştii. Şi de ce aş fi făcut asta dacă mi-ar fi dezamăgit aşteptările?

În mod evident, pentru că nu a făcut-o. Când te uiţi la God of War, nu te aştepţi la subtilităţi literare sau filozofice, la atingerea suavă a unor metafore sublime sau formulări satinate care ar vrea să exprime o latură sensibilă a unei culturi de mult apuse. Doar uitându-te la trailer sau la imaginile din joc înţelegi că esenţa e mai degrabă o perspectivă hollywoodiană, în care zboară capete şi femei la nurii goli te invită călduros la sporturi de cameră.

Nu porneşti God of War din sete de iluminare spirituală, îl porneşti din sete de sânge. Ca să vezi eviscerări, decapitări şi bătăi rude cu moartea sub pretextul unei poveşti cinematografice. Nici continuarea, apărută de ceva vreme pe aceeaşi platformă, nu se dezminte. Iar în aşteptarea celei de-a treia părţi a seriei, Ready At Dawn a creat titlul de faţă, a cărui poveste se desfăşoară cu zece ani înaintea primului God of War, pentru minunea de buzunar cunoscută popular ca PlayStation Portable.

… iar bardul a răcnit: „Să fie sânge!”

Povestea din Chains of Olympus vizează o aventură de 3-4 ore din cadrul peregrinărilor antieroului Kratos în slujba zeilor. Şi pentru că individul acesta nu e renumit pentru filantropie, avem de-a face, ca de obicei, cu masacre delicioase care încep în Attica şi se încheie pe piscul din God of War.

Se face că la un moment dat, persanilor le-a venit ideea nefericită de a invada ţinuturile grecilor, aşa că au urcat pe galere cu mic cu mare şi au împachetat un basilisk de 30 de metri înălţime doar ca să dea nas în nas cu viitorul ucigaş de zei. De aici începe fastul vizual cu care ne-au obişnuit celelalte jocuri din serie.

Deja faimoasele săbii legate cu lanţuri de încheieturile spartanului rămân armele de bază, iar loviturile sunt exact aceleaşi, lucru nu neapărat rău – dacă ceva funcţionează, nu văd niciun motiv să fie schimbat. Acrobaţiile aeriene, fatalităţile deosebit de violente, vrăjile care zguduie atât camera, cât şi pământul, şochează vizual chiar şi pe minusculul ecran cu diagonala de 11 cm. În fond, cam acesta ar fi motivul principal pentru care seria God of War merită lăudată. Curba de învăţare e aproape inexistentă, luptele sunt foarte fluide şi spectaculoase iar durata e suficient de scurtă încât acestea să nu devină anoste, cel puţin la prima parcurgere. În plus, chiar şi pe varianta de PSP, fiecare armă şi vrajă poate fi îmbunătăţită prin investirea „unităţii monetare” – globurile roşii care sar din tot ce ajungi să spargi/anihilezi în joc.

În favoarea rejucabilităţii avem la dispoziţie acele challenge-uri frustrante care sunt deja un standard al francizei, precum şi conţinut ce poate fi deblocat, cum ar fi costume alternative pentru Kratos, o galerie cu artă conceptuală sau filme despre producţia jocului.
Faptul că majoritatea animaţiilor şi loviturilor sunt aceleaşi ca şi în titlurile precedentele reprezintă ce-i drept şi un mic dezavantaj, deoarece împătimiţii acestei francize vor căuta elementul de nou pe parcursul întregii aventuri fără să-l găsească.

Cu toate astea, n-ar avea nicio valoare nişte animaţii atât de fluide (încât îi ţin piept cu succes chiar şi lui Altair) dacă n-am avea un control facil. Iar ceea ce dă cu adevărat valoare luptelor este faptul că oricine poate juca God of War, indiferent de experienţa în jocuri, fără să se împiedice de control. Acţiunile se leagă natural şi sunt uşor de executat, astfel încât nu trebuie să fii un împătimit al genului pentru a putea duce jocul până la sfârşit fără să-ţi rupi degetele în butoane. Mi se pare însă că în Chains of Olympus au complicat o acţiune destul de folosită fără să fie necesar – mai exact rostogolirea. Vă va lua un pic să vă obişnuiţi cu modul în care executaţi această manevră care, cel puţin pe nivelele de dificultate mai ridicate, este absolut necesară.

Micile imperfecţiuni ale Zeului Răzbelului

E greu însă pentru un neiniţiat să omoare hoarde de creaturi mitologice, soldaţi persani şi scheleţi fără să ştie în numele cărei cauze o face, iar pentru a cunoaşte cine şi ce este Kratos e foarte recomandat să vă fi jucat cel puţin primul God of War. Povestea, schiţată destul de modest în Chains of Olympus, nu doar că nu complementează vărsarea nesfârşită de sânge din joc, ci are şi nişte goluri pe care nu mi le pot explica. Pur şi simplu sunt lucruri care nu se leagă.

Trecând peste chestia asta, GoW: CoO a moştenit unul din cele mai memorabile aspecte ale predecesorilor: în primele jocuri, dădeai adeseori de peisaje grandioase, clădiri enorme sau monştri gigantici, care pe lângă faptul că-ţi încântau ochii îţi mai şi intimidau spartanul. Contrastul de mărimi din God of War, asemeni celui din Shadow of the Collossus, era o latură a designului care l-a diferenţiat clar de alte titluri de acţiune, cum a fost, spre exemplu, escaladarea lui Atlas în primul joc pentru a ajunge la templul pe care îl căra în spate, sau lupta cu Colosul din Rhodos de la începutul celui de-al doilea. Şi aici există în continuare abordarea aceasta, dar uşor diluată din păcate.

A doua latură epică a seriei este, după părerea mea, reprezentată de sistemul interactiv de fatalităţi şi momente-cheie ale luptelor cu boşii, rezolvate prin apăsarea butoanelor aferente în momentul afişării lor pe ecran. Am ajuns la concluzia sănătoasă că tot ceea ce-l face pe Jack Thompson să-şi smulgă părul din cap trebuie să fie distractiv, iar acest element din GoW nu face excepţie. Animaţiile sunt, după cum am menţionat, spectaculoase, de la izbirea cu sălbăticie a feţei regelui persan cu un cufăr plin de aur la împingerea uneia dintre săbii cu cizma în ochii unui ciclop. Violenţa gratuită n-a fost nicicând mai delicioasă, iar dacă cineva nu e de acord cu aceasta, n-a dat încă ochii cu acest joc.

Vrăjile arată diferit, fireşte, dar nu fiţi păcăliţi – sunt omoloagele celor pe care le-am mai văzut. Chiar şi modul în care-ţi creşte bara de viaţă sau mana este identic, prin colecţionarea ochilor de gorgone şi penelor împrăştiate în joc prin cufere. Am o singură menţiune vis-a-vis de vrăji, pe care de altfel o reproşez întregii serii, dar sunt foarte slabe şansele să ajungă vorbele mele la urechile producătorilor, cu atât mai mult cu cât au testeri care să se ocupe de asta: nu înţeleg de ce există în fiecare titlu al seriei cel puţin o vrajă absolut inutilă. În momentul în care acoperi fiecare tip de luptă cu o vrajă care să o contreze (de exemplu atac zonal – Area of Effect – pentru luptele cu mai mulţi adversari şi câte o vrajă de distanţă pentru arcaşii la care nu poţi să ajungi), n-ar fi mai logică introducerea unor vrăji care fac altceva decât clasicul damage cu scântei colorate diferit? Poate că e uşor prea pretenţioasă cerinţa mea, cu atât mai mult cu cât cel mai des veţi folosi baletul săbiilor. Colac peste pupăză, zonele din joc sunt foarte asemănătoare cu ce am mai văzut. Şi da, una din ele este Iadul. Da, din nou, pentru unii.

Toate aceste caracteristici dulci-amărui pot fi sintetizate astfel: Chains of Olympus este exact ca PlayStation Portable Lite and Slim – mai mic, mai uşor şi face fetele să roşească. Considerând că jocul e o aventură portabilă şi nu se aşteaptă nimeni să ajungă pe raftul cu reuşite în viaţă, ci doar în buzunarul de la genunchi al unor pantaloni largi, şi comparat cu celelalte jocuri pe care am avut ocazia să le termin pe PSP, GoW îşi face treaba cu succes, şi chiar mai mult. Conservă acele elemente care au făcut cunoscută şi iubită seria, chiar dacă la o scară mai mică. Ceea ce m-a dezamăgit un pic a fost lipsa elementului de „nou” şi superficialitatea poveştii, dar sunt convins că după lansarea lui God of War 3 toate neajunsurile vor fi iertate.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:22

BANCUL ZILEI

00:33

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
 „Legea românească
18/09/2020 21:08

 „Legea romanească", aplicată in Zaragoza - a spart usa chiriasului rău-platnic Un roman din Spania a spart cu ciocanul usa apartamentului pe care il detine intr-un bloc din Zaragoza, supăr ...

 Peste 90 de urmăriți național și internațional, prinși în urma a 200 de percheziții
18/09/2020 20:55

  Peste 200 de percheziţii au fost efectuate de poliţişti, in ultima săptămană, in dosare care vizează, printre altele, fapte de contrabandă, trafic de droguri, furt, ameninţare şi şantaj, in u ...

 Trei suspecți în cazul crimei de la Chiajna au fost prinși într-o cabană izolată din Prahova
18/09/2020 20:37

  Trei bărbaţi care erau daţi in urmărire generală in cazul tentativei de omor petrecută pe data de 23 iulie in localitatea ilfoveană Chiajna au fost prinşi de poliţişti intr-o cabană izolată ...

BOMBĂ -  Copile dintr-un orfelinat, obligate să facă sex între ele
18/09/2020 16:40

  Într-un centru de plasament din judetul Arges a izbucnit un scandal monstru. Politia a intrat pe fir si investighează deja cazul. Este vorba despre două minore care au fost obligate să int ...

 Captură de țigări de contrabandă, de peste 250.000 de lei
18/09/2020 16:01

  Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei au confiscat la frontiera de nord a ţării, 25.948 pachete cu ţigări de provenienţă ucrainean ...

 La Brașov se redeschid locurile de picnic
18/09/2020 14:26

  Locurile de picnic, dar si cele pentru jocurile colective si de societate, se redeschid in Brasov. Comitetul Local pentru Situatii de Urgentă Brasov a decis că, incepand de vineri, se redeschid l ...

 A murit autorul romanului „Forrest Gump”
18/09/2020 11:50

  Winston Groom, autorul romanului „Forrest Gump”, care a stat la baza filmului hollywoodian cu acelaşi nume, cu Tom Hanks in rolul principal, a murit la varsta de 77 de ani, relatează viner ...

 Şapte morţi şi cel puţin 177 de persoane infectate după o nuntă, în SUA
18/09/2020 11:42

  Micul stat american Maine, in apropiere de Canada, a cunoscut un eveniment „ultra-propagator” de COVID-19, care a reamintit pericolele virusului unei regiuni care credea că se află in ...

 DEZASTRU - Cehia a înregistrat peste 3000 de cazuri de COVID-19 într-o zi
18/09/2020 11:25

  Numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut in ritm accelerat in Republica Cehă, care a raportat vineri peste 3.000 de cazuri intr-o singură zi, relatează Reuters.Cu o zi inainte, autorită ...

Dosarul „Colectiv”, o nouă amânare
18/09/2020 11:15

 Dosarul tragediei de la clubul Colectiv a ajuns astăzi la Curtea de Apel Bucureşti, insă cu puţin timp in urmă instanţa a decis să amane judecarea, la solicitarea avocaţilor. Noul termen este 30 s ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei