Guild Wars Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 19:12

Guild Wars Review

  In urma cu un an, mai precis la E3 2004, am avut placerea de a juca timp de cateva zile creatia celor de la Arena.net, firma fondata de fosti membri Blizzard. Desi se afla atunci in faza alpha, am fost impresionat atat de grafica, dar mai ales de principiile care stau la baza acestui joc ce reprezinta din multe puncte de vedere o inovatie in domeniul jocurilor online. Asa cum si producatorii afirma pe pagina oficiala, Guild Wars este un CORPG (Competitive Online Role-Playing Game) care imprumuta totusi unele trasaturi specifice genului MMORPG, astfel ca nu trebuie sa va asteptati la un joc asemanator cu World of Warcraft sau EverQuest 2.

Guild Wars Guild Wars Guild Wars

     O asemanare cu cele doua titluri rezida in faptul ca si Guild Wars suporta sute de mii de jucatori simultan, insa deosebirea principala este ca Guild Wars este alcatuit numai din instances care sunt de doua tipuri. In prima categorie intra orasele, locatii in care jucatorii se pot intalni intre ei. Fiecare oras este impartit in districte ce contin fiecare un numar maxim de 150 de jucatori. Daca numarul acestora creste, se creeaza un nou district si invers. Dupa cum se poate observa, numarul limitat al jucatorilor dintr-o anumita zona anuleaza caracteristica de “massively” specifica MMORPG-urilor, facand ca orasele sa fie instances. Pe de alta parte, te poti intalni cu prietenii alegand un district comun, iar daca acestia se afla pe un server separat – America de Nord, Europa sau Asia (Coreea de Sud) – se poate alege unul din districtele internationale.

     In a doua categorie de instances intra zonele din afara oraselor, nimic altceva mirrror-uri multiplicate ale aceluiasi nivel in care pot exista simultan maxim 8 jucatori. Aceste instances contin in general aceleasi NPC-uri si aceeasi dispunere a monstrilor (mobs). Exista totusi cateva exceptii in care o instance isi pastreaza persistenta care poate fi temporara sau definitiva. Persistenta temporara apare in situatia in care jucatorul nu paraseste instance, caci mobs nu se respwaneaza, iar diversele triggere nu se declanseaza a doua oara. Persistenta este definitiva atunci cand un jucator va omori un boss mob in cadrul unui quest, deoarece acesta nu va mai exista la urmatoarea plimbare in respectiva instance. Exista o situatie aparte: daca insa acest jucator o va parcurge impreuna cu un prieten care nu a facut acel quest, respectivul boss mob va fi acolo. Cu alte cuvinte, persistenta permanenta a unei instance este strans legata de progresul facut de fiecare jucator in parte.

Guild Wars Guild Wars Guild Wars

     Acest progres are loc in cele doua parti ale jocului: PvE (player vs. environment) si PvP (player vs. player). Spre deosebire de alte titluri, Guild Wars ofera inca de la inceput acces la partea de PvP, producatorii oferind cateva template-uri default. Cei care prefera insa sa isi creeze singuri un caracter cu toate optiunile disponibile vor trebui sa parcurga mai intai partea PvE. Pe masura ce se avanseaza in joc, se descopera noi skill-uri si item-uri ce pot fi folosite apoi la crearea unui caracter PvP. In acest moment exista doua tendinte intre care cei de la Arena.net penduleaza prin oferirea de update-uri periodice. Pe de o parte, cei care sunt interesati doar de PvP argumenteaza, citandu-i pe producatori, ca Guild Wars este un joc predominant PvP – ei doresc sa aiba acces inca de la inceput la toate skill-urile si item-urile, diferenta urmand a fi facuta de combinarea acestora si alcatuirea de echipe cu ceilalti jucatori. Pe de alta parte, ceilalti care nu vor ca PvE sa aiba un rol din ce in ce mai mic, afirma ca, la fel ca in realitate, accesul catre diverse optiuni se castiga, nu se dobandeste. Cu alte cuvinte, cine investeste un timp mai mare in joc are mai multe posibilitati in PvP, fapt care intra in contradictie cu ce si-au propus producatorii, si anume ca si jucatorii ocazionali sa aiba sanse egale cu cei hardcore privind competitivitatea in PvP.

     Cred ca singura solutie de a impaca ambele tabere nu este oferirea de cat mai multe template-uri, ci implementarea unui sistem pentru jucatorii only PvP care sa le ofere acces catre aceleasi optiuni pe care la au la indemana jucatorii only PvE, cu conditia ca ambele modalitati de obtinere de noi skill-uri si item-uri sa fie echilibrate din punct de vedere al raportului efort/recompensa. Ramane de vazut ce modificari concrete va aduce in aceasta privinta noul update anuntat alaltaieri. Sper ca jucatorii PvP care sunt astfel fortati sa joace si PvE sa nu dispara complet, deoarece in acest caz va fi foarte greu de gasit coechipieri pentru a face quest-urile din zonele de sfarsit ale jocului.

Guild Wars Guild Wars Guild Wars

  In Guild Wars nu exista alte rase in afara de human (se pare ca vor fi introduse altele in viitoarele expansion-pack-uri), ci clase (numite si profesii) care sunt sase la numar: Warrior, Ranger, Monk, Elementalist, Mesmer si Necromancer. Fiecare caracter poate fi dual-class, clasa primara avand importanta privind infatisarea personajului si a tipului runelor aplicate pe diverse parti de armura – un caracter Warrior/Elementalist nu va putea beneficia decat de efectul runelor de Warrior. Impartite in trei categorii (minor, major si superior), runele fie maresc atributele caracterului, fie viata sau mana (numita aici energy). De mentionat ca se pot aplica doua rune de acelasi tip (chiar daca una e major si alta minor) pe o componenta de armura sau pe mai multe, insa efectul este identic cu cel din situatia in care s-ar aplica o singura runa de acelasi tip pe o singura bucata de armura. Asta nu inseamna ca toata lumea va cauta sa aiba doar rune superior care maresc atributele, deoarece acestea, nu numai ca sunt foarte rare si deci costa scump, dar au penalitati privind viata caracterului. Astfel ca runele Vigor, care sunt universale pentru toate clasele si care contrabalanseaza aceste penalitati, sunt cele mai scumpe si cautate, ceea ce face ca si cele major sau minor sa reprezinte o alegere viabila.

Guild Wars Guild Wars Guild Wars

     Fiecare caracter poate avea un numar maxim de 200 de attribute points care pot fi alocate celor 8 atribute al caror rol este de a spori eficienta atat a damage-ului armelor si vrajilor, cat si a skill-urilor. De exemplu, primul nivel de hammer mastery costa un punct, al doilea costa doua puncte, al treilea trei puncte si tot asa, progresia schimbandu-se la ultimele niveluri. In mod normal, prin alocarea acestor puncte, nivelul maxim este 12, insa el poate fi depasit prin aplicarea unei rune corespunzatoare, in exemplul de mai sus, minor, major sau superior rune of hammer mastery. Astfel, luand in calcul si runele, nivelul maxim al unui atribut este 15, insa dupa level 12, castigul de eficienta se diminueaza treptat in mod drastic (exista insa si exceptii). De aceea, este indicat ca, in cazul folosirii runelor, sa pastrati atributul respectiv la level 12, iar attribute points astfel economisite sa le investiti in alte atribute. Aceasta investitie nu este definitiva, in sensul ca puteti scadea si creste valoarea atributelor, atat timp cat aveti attribute refunds (maxim 24), puncte care se pot dobandi prin castigarea de experienta (250 XP pentru fiecare). Daca, pe langa toate aceste posibilitati de a modifica diversi parametri ai unui caracter, luam in considerare atat existenta a diverse arme si armuri, dar mai ales faptul ca se pot face combinatii nenumarate de skill-uri, rezulta o paleta larga de tactici si stiluri de joc ce pot fi aplicate in PvE si PvP.

Guild Wars Guild Wars Guild Wars

 In PvE, experienta se dobandeste fie din terminarea de misiuni sau quest-uri, fie prin uciderea de mobs. Ea nu influenteaza doar atributele personajului, ci si level-ul sau, deci implicit cantitatea de viata si energy pe care o poate avea. Totusi, nu conteaza atat de mult ce level a atins un caracter, cat combinatia de skill-uri folosita. Skill-urile pot fi primite ca recompense in cadrul diverselor quest-uri, insa pot fi si cumparate de la traineri, in schimbul unei cantitati de gold si a cate unui skill point. Dobandirea de skill points se face fie prin terminarea misiunilor cooperative ale jocului, misiuni strans legate de firul epic, fie prin trecerea caracterului la un nou nivel. Astfel, chiar daca strabateti in doua zile toate misiunile si atingeti level 20, veti putea fi usor invinsi de un caracter, sa zicem de level 15, care, pe langa misiuni, a terminat si diverse quest-uri, deci se afla in posesia unei game mai largi de skill-uri. Acest aspect este influentat de faptul ca respectivii traineri sunt imprastiati in zone care nu au legatura directa cu povestea, fapt care forteaza jucatorul sa exploreze cat mai mult.

     De mentionat ca experienta continua sa se acumuleze si dupa ce ati atins level 20. Chiar daca nivelul de viata si energie, precum si attribute points nu mai cresc, veti continua sa primiti skill points, deci puteti cumpara noi skill-uri. Puteti avea in jur de 150 de skill-uri disponibile pentru fiecare caracter (75 pentru fiecare profesie/clasa), insa multe skill-uri sunt asemanatoare. Este recomandat astfel sa cheltuiti skill points cu atentie, avand in vedere in primul rand skill-urile pe care le considerati ca sunt potrivite pentru stilul propriu de joc. Pe langa indeplinirea de quest-uri si cumpararea lor, skill-urile mai pot fi obtinute cu ajutorul unui skill special numit Signet of Capture. Odata activat, acesta poate fi schimbat pentru unul din skill-urile pe care le are un boss mob, cu conditia ca acesta sa corespunda uneia din cele doua profesii alese. Cu ajutorul Signet of Capture se pot culege si skill-uri elite care sunt foarte puternice – folosirea lor este limitata, in sensul ca nu puteti pune in bara cu 8 sloturi decat un singur skill elite.

     In PVP, singura modalitate de a obtine experienta este prin infrangerea oponentilor umani. De fiecare data cand bara de XP se umple, veti primi cate un skill point care in prezent sunt inutile insa, prin prisma viitorului update de care spuneam mai sus, vor putea fi folosite, la fel ca in PvE, pentru obtinerea de noi skill-uri.

Guild Wars Guild Wars Guild Wars

     Revenind la PvE, terminand misiuni si quest-uri, veti putea avea avea acces nu numai la skill-uri si skill points, ci si la o gama variata de item-uri care sunt de sase tipuri: quest items, upgrade-uri de arme, salvageable items, resurse/materiale, trofee si vopsele

     In functie de raritatea si parametrii lor, armele sunt de patru culori (white, blue, purple si gold). Cele din ultimele trei categorii necesita uneori a fi identificate, prin folosirea unui Identify Kit. Daca aveti noroc, pe langa aparitia unor noi stats, puteti gasi in arme diverse componente cu efect, de exemplu, asupra tipului de damage (icy axe haft sau fiery hammer haft). Extragerea componentelor se face cu ajutorul unui Salvage Kit – folosirea unui Expert Salvage Kit, mai scump, creste insa simtitor aceasta rata de extragere.

     La fel ca si armele, salvageable items pot fi dezmembrate, codul culorilor si identificarea lor functionand si aici. Salvageable items nu pot contine upgrade-uri de arme, ci rune a caror sansa de extragere este garantata 100%. De subliniat ca daca distrugeti sau vindeti o arma cu upgrade-uri sau salvageable items cu rune, respectivele upgrade-uri si rune vor deveni automat disponibile atunci veti crea un caracter de PvP. Cu alte cuvinte, nu este necesar sa le folositi, ci doar sa le descopriti/identificati.

     Indiferent daca o arma sau un salvageable item contine sau nu un upgrade, respectiv o runa, in urma dezmebrarii lor primiti resurse/materiale (comune sau rare). In schimbul acestora, veti putea obtine de la crafteri armuri si arme. Pentru o arma cu parametri (stats) superiori sau un salvageable item de level mare este recomandat sa folositi Expert Salvage Kit, deoarece veti putea obtine resurse mai multe si/sau mai rare.

     Legat de trofee, ele pot fi dezmebrate pentru materiale sau se pot darui NPC-urilor collectori pentru a primi arme si armuri, uneori sensibil mai bune decat cele de la crafteri, fapt explicabil prin dificultatea uneori ridicata cu care se pot obtine aceste trofee (rata de drop, tipul mobs etc).

     In ceea ce priveste vopselele, ele au doar un rol decorativ, fiind posibile diverse combinatii care pot individualiza fiecare caracter, echipa sau ghilda in parte.

Guild Wars Guild Wars Guild Wars

Nevoia de arme si armuri mai bune duce la aparitia fenomenului de item farming care poate fi definit ca vizitarea repetata a aceleiasi zone, in scopul omoraririi mobs pentru a spori sansa ca acestia sa dropeze salvageable items, arme (cu sau fara upgrade) sau resurse. In aproape toate jocurile online, mai mult sau mai tarziu, se descopera zone in care acest raport efort/recompensa este minim, si nici Guild Wars nu face exceptie. Farmingul este incurajat in Guild Wars in primul rand prin necesitatea de care vorbeam mai sus, si anume aceea de a debloca in PvE rune si upgrade-uri de arme pentru a le face disponibile in PvP. In al doilea rand, Guild Wars este un joc alcatuit doar din instances, astfel ca aici nu vom intalni ca in Lineage 2 sau World of Warcraft zone ticsite cu jucatori in care va trebui sa stai la coada pentru a omori un anumit mob.

     Fiecare drop este asignat unui jucator, luandu-se in calcul si clasele acestuia – un Monk va primi rar sau foarte rar o sabie sau un scut. Daca dropul respectiv nu este ridicat, dupa un timp el devine neutru, putand intra in posesia jucatorului care se afla cel mai aproape. Sansa de drop creste daca intr-o instance sunt jucatori si nu henchmen (personaje dotate cu AI) – in exemplul extrem in care parcurgeti o instance de 8 personaje si sunteti insotit de 7 henchemen, rata dropurilor va scadea dramatic.

     Asta nu inseamna ca a folosi henchmen este neaparat un lucru rau. De multe ori m-am descurcat mult mai bine cu acestia decat fiind insotit de alti jucatori. Este absolut incredibil sa observi ca poti avea parte si in misiunile de la sfarsit ale jocului de coechipieri care se duc orbeste in fata, care nu urmeaza indicatiile celor care cunosc zona, care nu respecta diverse strategii de grup. Ca cineva este level 20 si a ajuns aproape de finalul partii de PvE, dar inca nu cunoaste nici cele mai elementare reguli si principii care stau la baza jocului, se explica numai prin faptul ca respectivul face parte din categoria acelora care au parcurs misiunile cooperative in doar doua zile, avand parte de party-uri formate din jucatori cu experienta. Pe de alta parte, AI-ul henchmen este uneori sub orice critica. In conditiile in care mobs sunt setati sa atace mai intai healer-ul (Alesia) si apoi mage-ul (Orion), acestia au prostul obicei sa nu se degajeze din lupta, ba chiar sa se avante in prima linie. Niste comenzi de genul “stay” si “protect” ar fi foarte necesare si sper ca vor fi introduse intr-un viitor update. Mai mult, inca mai exista situatii in care ei raman blocati in poligoane sau fug aiurea din locul de respawn spre zona in care au murit, trecand efectiv prin copaci si dealuri.

Guild Wars Guild Wars Guild Wars

     Cu coechipierii (fie ei jucatori sau henchmen) se impart nu numai drop-urile, ci si punctele de experienta rezultate din omorarea de mobs. Acestea au importanta privind trecerea caracterului la un nivel superior, dar si in obtinerea de refund points de care vorbeam mai sus. Mai mult, la fiecare 75 XP, se inlatura 1% din Death Penalty (DP). Daca personajul vostru moare (in PvE/PvP), va fi penalizat cu 15% DP, procent care se reflecta in scaderea proportionala a valorilor de energie si viata. Valoarea maxima a DP este 60% si ea poate fi inlaturata nu numai prin castigarea de experienta, ci si prin obtinerea de Morale – cate +2% pentru fiecare boss mob omorat. In PvP, pentru a capata morala exista cateva modalitati suplimentare: fie luarea si tinerea in posesie a unui anumit obiectiv sau zona (+10%), fie prin omorarea Ghost Hero advers (+2%)

     Daca nu aveti death penalty, punctele de morala se concretizeaza in cresterea parametrilor de energie si viata, crestere care in PvP poate face uneori diferenta dintre victorie si infrangere. Si in PvE aceasta crestere nu este de neglijat, mai ales in cadrul misiunilor/quest-urilor dificile, chiar daca ea este temporara, adica dureaza atat timp nu parasiti instance respectiva si, desigur, nu aveti DP. Spre deosebire de versiunea beta, se pot face mult mai usor quest-urile avand DP mare, deoarece au fost introduse locuri de respawn, astfel ca in cazul in care toti membrii party-ului mor, nu mai este nevoie sa se parcurga de la inceput intreaga instance, ci se pleaca de la locul ultimului respawn, progresul facut pana atunci (mobs omorati, triggere activate) pastrandu-se pana la iesirea definitiva din instance respectiva.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei