Heroes IV: The Gathering Storm Review

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 16:18

Heroes IV: The Gathering Storm Review

In urma cu cateva luni, Heroes of Might and Magic 4 lua un scor destul de mare in virtutea faptului ca poate cei de la 3DO vor remedia neajunsurile intr-un timp relativ scurt. Daca grid-ul si chiar modul multiplayer au fost adaugate prin cateva patchuri ulterioare, restul minusurilor au ramas inca acolo si acum cand avem de-a face cu un add-on oficial. Si de fapt la ce v-ati fi asteptat? Credeati ca o sa scoata cineva morcovul din spatele unitatilor? Credeati ca o sa se imbunatateasca grafica in general? Ca poate o sa adauge un soundtrack mai diversificat sau ca vor aduce cine stie ce alte imbunatatiri gameplay-ului? “Speri mata dar speri degeaba”, zice o “profunda zicala romaneasca” deoarece se pare ca nici semnalele negative din partea fanilor si nici cateva concedieri de programatori aiuriti nu au tras nici un semnal de alarma.

Heroes IV: The Gathering Storm Heroes IV: The Gathering Storm

In primul rand stau si ma gandesc daca The Gathering Storm merita titlul de add-on. Ei spun ca da. Eu inca sunt in cumpana. Daca luam in considerare faptul ca el ne ofera 6 campanii single-player atunci putem spune cu mana pe inima ca asta ne va tine cateva ore in fata calculatorului. Un vrajitor pe nume Hexis s-a sculat intr-o buna zi cu setea de putere chinuindu-i gatlejul si datorita controlului pe care acesta il exercita asupra naturii, o serie de catastrofe, cataclisme si alte dezastre naturalo-artificial-induse (si cica romana nu seamana cu germana) incep sa ii ameninte pe toti locuitorii Lodwar-ului. Cinci eroi pleaca in cautarea unor artefacte cu a caror putere sa-l invinga pe Hexis si sa restabileasca astfel ordinea si pacea in tot tinutul. Daca tot nu va e de ajuns atunci mai puteti adauga inca 21 de scenarii, 18 pentru single-player si 3 pentru multiplayer. Pe mine insa nu m-a multumit niciodata doar cantitatea. Si calitatea unde-i, mon cher? Acum fara suparare, 7 locatii, 16 artefacte si 4 creaturi cu care nici nu poti juca in single-player (decat in cazul in care se alatura armatei tale) nu mi se par niste modificari majore aduse gameplay-ului. Din fericire cele 4 creaturi sunt incluse in editor insa orice harta, indiferent cat de mica, mare, simpla sau complexa ar fi ea dar creata cu add-on-ul instalat va necesita prezenta acestuia pentru a putea fi jucata. Pe de alta parte cele 7 locatii sunt de fapt 2 sau mai bine spus de cinci ori Conservatory (cate unul pentru Chaos, Death, Nature, Life si Order) si de doua ori Coliseum. Daca de la primul tip se pot cumpara copiute cu cate o vraja apartinand ordinului respectiv, la Coliseum infrunti un numar de dragoni (pentru Might, Black Dragons iar pentru Magic, Faerie Dragons) egal cu nivelul pe care il are eroul tau. Daca acesta moare in timpul bataliei este facut pachet si invitat sa calatoreasca spre primul sanctuar sau oras pentru a fi inviat iar daca invinge sare un nivel.

Heroes IV: The Gathering Storm Heroes IV: The Gathering Storm

Cele 16 artefacte aduc cu ele 5 combinatii noi. Vi le prezint pe cele care mi s-au parut mai interesante. Un erou purtand Tiger Armor si Tiger Helm si tinand in mana Frost Hammer-ul va beneficia automat de Regeneration si Dragon Strength. Archmage’s Hat, Stuff of Disruption, Wayfaring Boots, Ring of Flares si Angelfeather Cloak dau posibilitatea eroului de a ignora rezistenta la magie a tuturor unitatilor inamice lucru nu prea de lepadat intr-o confruntare serioasa. Celelalte trei combinatii dau ori un Guardian Angel la inceputul fiecarei batalii ori vrajile Song of Peace sau Magic Mirror. Mult mai impresionat am fost de cele 4 creaturi cu care chiar daca nu poti juca vei fi nevoit sa te lupti deoarece se afla in subordinea lui Hexis. Cele mai reusite sunt Gargantuan si Dark Champion. Primul este un elemental de pamant apartinand bineinteles clasei Nature beneficiind de 300 HP si damage 28-40, fiind foarte eficient si la distanta, tragand de doua ori (area attack), si in lupta de aproape deoarece printre abilitatile lui speciale se numara si No Melee Penalty. Dark Champion face parte parte din clasa Death si este de fapt un paladin devenit undead. Are 200 HP si damage 30-42, iar cea mai importanta dintre abilitatile sale speciale este Regeneration. Celelalte doua unitati sunt Goblin Knight si Evil Sorceress apartinand claselor Chaos si respectiv Order.

Heroes IV: The Gathering Storm Heroes IV: The Gathering Storm

Partea de multiplayer va ofera, pe langa posibilitatea unui joc in LAN sau pe suport TCP/IP de pana la sase persoane si suportul pentru Gamespy. Odata instalat acesta, tot ce aveti de facut este de a va crea un cont care este gratuit si de a scana hard-disk-ul (facilitate care sincer sa fiu mi-a cam displacut). Puteti apoi ori sa creati propriul vostru joc ori sa va alaturati unuia insa pentru asta va trebui efectiv sa panditi un loc gol deoarece multe sunt, din pacate, parolate. Cam asta ar fi tot ce aduce nou The Gathering Storm. Vi se pare mult? Vi se pare putin? Asta ramane sa judecati si singuri. Motivul principal pentru cumpararea acestui add-on ar fi modul multiplayer folosind harti facute cu editorul nou. Nota mai mica a acestuia fata de parintele sau releva faptul ca fiul nu a reusit sa se ridice inca nici macar la valoarea tatalui daramite sa-l intreaca. De altfel, add-onul trece, leafa merge. Nu cumva astia au sediul in Romania ca prea s-au molipsit?


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

05:08

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei