House of the Dead III Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 19:28

House of the Dead III Review

 Azi am stabilit un nou record personal. Am reusit sa termin in doar 20 de minute, nu un joculet arcade sau puzzle care este vandut online, ci un joc serios de PC, si cand spun “serios” am in vedere faptul ca realizarea lui a necesitat un buget nu tocmai mic, ca este frumos ambalat in cutie si ca este distribuit de o companie de renume. Pe de alta parte, House of the Dead III nu este joc complex ca Max Payne 2 sau Unreal 2, ci un simplu 3D arcade first person shooter care pune in valoare, pe langa agerimea jucatorului, si capacitatea mouse-ului de a suporta un numar mare de click-uri pe minut.

House of the Dead III House of the Dead III House of the Dead III

     House of the Dead III poate fi caracterizat prin simplitate si din punctul de vedere al povestii care reprezinta doar un pretext pentru a impusca nenumarati zombies de la inceput si pana la sfarsit. Actiunea jocului are loc 20 de ani mai tarziu fata de evenimentele din partea a doua, Agentul G si Lisa Rogan pornesc in cautarea lui Thomas, tatal Lisei, disparut in urma cu doua saptamani in timp ce, impreuna cu partenerul sau, investiga un complex de cladiri infestat cu zombies. Simplitatea asa-zisului fir epic este data si de absenta intorsaturilor de situatie. Chiar daca nu ati jucat primele doua titluri ale seriei, daca sunteti atenti la cele cateva flashback-uri ce delimiteaza capitolele, veti descoperi ca finalul este foarte banal. Exista doar sase capitole care pot fi insa parcurse intr-o ordine diferita, caci unele contin doua sau trei niveluri ce nu pot fi strabatute consecutiv. La prima vedere, acest fapt asigura o oarecare rejucabilitate, deoarece fiecare nivel contine monstri si locatii proprii. Insa veti ajunge sa cunoasteti jocul cap-coada dupa doar doua-trei ore, in ciuda existentei mai multor grade de dificultate care nu fac altceva decat sa sporeasca numarul de inamici si rezistenta lor in fata shotgunului.

House of the Dead III House of the Dead III House of the Dead III

  Shotgunul este principala noutate care a fost scoasa in evidenta de catre producatori. Intr-adevar, senzatia de macel este sporita de faptul ca poti impusca mai multi inamici deodata, dar jocul este astfel simplificat comparativ cu primele doua parti, fiind necesare mai putine click-uri. De asemenea, optiunea de reload este acum si automata, determinand jucatorul sa faca de foarte putine ori apel la celalalt buton al mouse-ului raspunzator pentru “reload”. Mai mult, dupa ce veti ajunge la final de mai multe ori, veti observa ca va va fi mult mai usor daca nu veti trage haotic, deoarece aparitiile monstrilor, rezistenta lor la damage si momentul atacurilor lor sunt reglate in functie de cele sase gloante care incap in magazia shotgunului. Acest lucru se vede foarte clar in cazul bossilor, patru la numar, ale caror atacuri pot fi impiedicate cu usurinta daca tintiti cu sange rece.

House of the Dead III House of the Dead III House of the Dead III

     O alta schimbare fata de House of the Dead II o reprezinta absenta civililor de care trebuia sa aveti grija sa nu fie impuscati, caz in care pierdeati o viata. Ei au fost inlocuiti cu partenerul vostru – exista cateva situatii in care acesta este inconjurat de inamici pe care trebuie sa ii omorati inainte ca ei sa il loveasca. Daca veti reusi, veti castiga o viata in plus, daca nu, atunci nu este nici o problema, nu veti pierde niciuna din cele avute in acel moment.
     Vieti mai puteti obtine distrugand lazi si butoare care sunt dispuse in general in locuri mai putin accesibile, ele continand si monezi a caror impuscare repetata va duce la acumularea de puncte suplimentare. In rest, cu exceptia unor monitoare si tuburi cu gaz, interactiunea cu mediul inconjurator este zero.

House of the Dead III House of the Dead III House of the Dead III

  Engine-ul grafic nu arata rau, exista cateva texturi si efecte de lumina peste medie, plus ca ruleaza excelent pe sisteme medii, cu toate detaliile la maxim. Insa atuul acestui engine este numarul si mai ales fluiditatea uneori impresionanta a animatiilor, cu efect asupra modului in care inamicii sunt proiectati in spate la impactul cu gloantele. Ceea ce este ciudat este ca unii inamici sunt mult mai bine modelati decat Lisa care, pe langa ca mi-a fost total antipatica la inceput, are un numar suspect de mic de poligoane in zona soldurilor, astfel ca ea are niste ipostaze ciudate, chiar hilare, in timpul secventelor intermediare dintre capitole.
     Antipatia fata de Lisa se datoreaza si vocii ei lipsita in general de intonatiile pe care situatia tensionata si plina de primejdii in care se afla le presupune. Iar daca vocile celorlalte personaje sunt acceptabile, nu acelasi lucru se poate spune despre cea a bossului de la final care, impreuna cu infatisarea lui, nu are absolut nici o treaba cu cele intamplate in joc pana in momentul respectiv. Atmosfera jocului este distrusa si de replicile extrem de cliseistice si umorul foarte ieftin, ceea ce va poate determina sa sariti peste secventele intermediare dintre capitole. Pe de alta parte, muzica este decenta. Faptul ca ea seamana cu temele sonore din filmele SF de categorie C din anii ’60 nu este un lucru rau, dimpotriva. Ea se muleaza perfect pe actiunea jocului, indeplinindu-si cu succes rolul de a te tine permanent in priza.

House of the Dead III House of the Dead III House of the Dead III

     Cum spuneam, dupa doua-trei ore de parcurs capitolele in toate modurile posibile, jocul isi va pierde aproape complet din atractivitate. Dupa ce v-ati plictisit de Survival Mode, de unul singur sau cu un prieten, puteti incerca celalalt mod, Time Attack, in care va trebui sa aveti grija ca cronometrul sa nu ajunga la valoarea zero. Timp suplimentar se castiga impuscand inamici, salvandu-ti partenerul sau tragand in monezi – atentie insa, fiecare lovitura incasata va reduce substantial timpul ramas.

House of the Dead III House of the Dead III House of the Dead III

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

04:37

BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Averea secretă a comisarului-şef acuzat că vindea permise de conducere: 600.000 de euro ţinuţi acasă şi la un prieten
28/11/2020 16:03

Surse din randul anchetatorilor susţin că reţeaua ilegală din Suceava care vindea permise auto era condusă de comisarul Radu Obreja, fostul şef al Serviciului de Permise şi Înmatriculări. Angajatu ...

24 de milioane de americani riscă să moară de foame. „Este cea mai mare criză alimentară din istoria recentă a Americii
28/11/2020 10:50

Aproape 24 de milioane de americani riscă să nu aibă ce manca. Numărul a crescut cu un sfert, de la izbucnirea pandemiei de Covid-19. Cozile din fata băncilor de alimente si a cantinelor sociale sunt din c ...

FOTO/VIDEO - ȘOCANT!  BĂTAIE cu MĂRUNTAIE de PORC în parlament
28/11/2020 10:45

Parlamentul taiwanez, ce are reputaţia de a fi frecvent scena unor confruntări haotice intre aleşii de la putere şi din opoziţie, a inregistrat vineri un nou incident in care au fost aruncate măruntaie ...

Coronavirus: Republica Moldova instituie stare de urgenţă până la 15 ianuarie 2021
28/11/2020 09:26

 Comisia naţională extraordinară de sănătate publică (CNESP) de la Chişinău a decis, vineri, intr-o şedinţă condusă de premierul Ion Chicu, insituirea stării de urgenţă pe intreg teritoriul ...

Condamnari dure intr-unul din dosarele ANRP: Crinuta Dumitrean si milionarul Horia Simu - 6 ani, iar expertul Alin Dima - 9 ani si 8 luni
27/11/2020 20:40

Fosta sefa a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) Crinuta Dumitrean, a fost condamnata, vineri, 27 noiembrie, la 6 ani si 3 luni inchisoare pentru abuz in serviciu si luare de mita, in ...

FOTO/VIDEO - Moartea unui cal de curse, răzbunată prin condamnarea jocheului la închisoare. Animalul a murit după ce ar fi fost biciuit cu cravaşa până la epuizare
27/11/2020 15:00

Un jocheu irlandez a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare şi i s-a interzis să practice echitaţia timp de cinci ani pentru moartea calului său, transmite Agerpres. Animalul a murit după ce ...

Donald Trump a  recunoscut că va părăsi Casa Albă. Află și în ce condiții
27/11/2020 14:45

Trump spune pentru prima dată că va părăsi functia dacă Colegiul Electoral votează pentru Biden Presedintele Donald Trump a declarat pentru prima dată că va părăsi mandatul dacă Colegiul Electoral v ...

Trump spune că distribuirea vaccinului anti-Covid va începe săptămâna viitoare
27/11/2020 08:45

Presedintele SUA, Donald Trump, a spus joi că distribuirea vaccinului impotriva coronavirusului va incepe săptămana viitoare si in săptămana de după aceasta, relatează Reuters. Vorbind militarilor ameri ...

ANM - 36 de judete sunt sub cod galben de ceata in aceasta dimineata    Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
27/11/2020 08:33

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Diego Maradona a fost înmormântat alături de părinții săi
27/11/2020 08:00

Maradona a fost inmormantat  in cimitirul „Jardin de Bella Vista", alături de părintii lui - Dona Tota si Don Diego. Deschis in anii 1980, este un cimitir privat inconjurat de verdeată, la 35 ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei