89932392_1831322940336430_1583939692011716608_o
taxi 3
89869881_1978201818979420_1419246701440401408_n
9bc10632-d64d-4fcf-a524-382c31cc9262

Dimensiune font:

Ieșenii au dat dovadă de solidaritate, calm şi responsabilitate!

| 17-03-2020 00:00

Scenariile apocaliptice, cu armată pe străzi și cetățeni baricadați în case, s-au dovedit simple închipuiri ale celor slabi de inimă * orașul a continuat să funcționeze, în ciuda unor restricții generate de decretarea stării de urgență * majoritatea inistituțiilor s-au adaptat situației, restrângând la maximum interacțiunea cu publicul, în timp ce ieșenii au înțeles să  se supună unor reguli luate strict în beneficiul lor * de altfel, nici statistica celor contaminați cu COVID 19 nu are darul de a induce îngrijorare atât timp cât, la Iași, numărul acestora a crescut cu două cazuri, fiind vorba de persoane aduse de pe alte plaiuri

 
Cinci persoane din judeţul Iaşi, confirmate pozitiv cu noul coronavirus, sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iaşi, unde se află sub supraveghere medicală permanentă, dar într-o stare general bună. Alte șapte persoane, venite din alte județene, se află într-o situație similară, ceea ce, per ansamblu, induce concluzia că, în Iași, pandemia de coronavirus este ținută în frâu. La fel stau lucrurile și în ceea ce privește numărul ieșenilor plasați în carantină : 85 persoane se aflî în acest moment în spaţiile special amenajate. Acestea au ajuns in judeţul Iaşi prin convoaiele organizate dinspre punctele de trecere a frontierei din zona de Vest si din Sud, precum şi prin Aeroportul Iaşi. Cât privește numărul autoizolaților, un număr de 636 persoane stau acasă, fără simptomatologie specifică, fiind monitorizate zilnic de catre epidemiologii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. „Pentru data de 16 martie 2020 numărul acestor persoane este mai redus faţă de ziua anterioară, având în vedere că 154 de persoane au ieşit din perioada de 14 zile de autoizolare”, spun epidemiologii ieșeni.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 3.008 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 15.546 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Spitalul de Neurochirurgie a pregătit 54 pe paturi pentru pacienții aflați în stare gravă

Evident, măsurile vizând prevenirea răspândirii infecției sau cele menite a veni în ajutorul instituțiilor medicale specializate în tratarea noului virus continuă să fie o prioritate a autorităților. Astfel, pentru a preveni o eventuală complicare a stării lor de sănătate, Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” a pregătit 54 pe paturi pentru pacienții aflați în stare gravă. Măsura a fost luată în cazul în care Spitalul de Boli Infecțioase din Iași nu va mai face față numărului de bolnavi cu această patologie.

„În acest moment, pe secția de Terapie Intensivă avem pregătite 16 paturi complet dotate și utilate. Dacă se va impune, le vom suplimenta. Acestea sunt într-un sector separat, circuitul este unul special. Avem asigurat și echipamentul de protecție pentru cadrele medicale. Cu toții știm foarte bine procedurile pe care trebuie să le urmăm odată cu aparția unor astfel de situații. În plus, în urma evoluției cazurilor de coronavirus la nivelul țării noastre, noi am decis sistarea activității medicale de tip ambulatoriu și, totodată, vom primi urgențe din teritoriu doar dacă acestea nu pot fi rezolvate în unitațile medicale de acolo” a afirmat dr. Lucian Eva, managerul Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu”.

De altfel, toate spitalele din subordinea Consiliul Județean Iași au luat măsuri suplimentare pentru prevenirea infecției cu coronavirus iar prima dintre ele este triajul epidemiologic la internarea în unitate.

La Spitalul Parhon se lucrează în regim de urgenţe

Din cauza răspândirii infecţiei cu coronavirus, cei de la Spitalul „Parhon” şi-au schimbat programul de lucru. Astfel, aici, sunt primite doar urgenţele medicale, intervenţiile programate fiind amânate pe perioada stării de urgenţă. „Spitalul Parhon a identificat şi izolat o zonă din cadrul spitalului pentru a primi şi trata aceşti pacienţi, în mod deosebit pacienţii care au nevoie de dializă, dializă cronică sau dializă acută. În acelaşi timp a limitat şi a anulat toţi pacienţii care aveau programare la intervenţii urologice. De asemenea, toate programările din ambulatoriu au fost amânate sau văzute doar dacă era situaţie de urgenţă şi impunea un tratament de specialitate”, ne-a spus dr. Ionuţ Nistor, purtătorul de cuvânt al Spitalului Parhon.

Medicii de aici sunt pregătiţi să intervină în cazul în care unul dintre pacienţii adus la Spitalul de Boli Infecţioase are nevoie de dializă. „Suntem pregătiţi să facem dializă persoanelor care au infecţie asociată cu COVID -19, atât pacienţilor cunoscuţi cu insuficienţă renală cât şi celor care au nevoie de dializă acută. Protocolul impune tratarea lor în  Spitalul de Boli Infecţioase şi efectuarea dializei la noi în spital. Vor face dializă la noi în spital şi vor face tratamentul în continuare la Spitalul de Boli Infecţioase, atât timp cât vor face faţă spaţiilor disponibile. În momentul în care situaţia se va schimba vom prelua şi noi o parte din pacienţi”, a spus dr. Ionuţ Nistor. 

Mitropolia Moldovei și Bucovinei a oferit aproape 150 de locuri de cazare pentru persoanele aflate în carantină

Între timp, la nivel instituțional, se remarcă o solidaritate generală. La solicitarea autorităților, Arhiepiscopia Iașilor a pus la dispoziție locuri de cazare pentru persoanele care trebuie să intre în carantină. Este vorba despre 100 de locuri în județul Neamț, dintre care sunt ocupate 42, și alte 48 la Iași, într-o locație ferită, aflată la o oarecare distanță de oraș, ultimele nefiind încă ocupate. „Se oferă toate condițiile, masă, cazare, îngrijire. La solicitarea Primăriei am oferit peste 100 de porții de mâncare. Vom răspunde tuturor apelurilor pe care le vom primi. În același timp, intensificăm și rugăciunile la Catedrală și în toate celelalte lăcașuri de cult”, a spus părintele Constantin Sturzu, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei. Totodată, a îndemnat populația să respecte toate măsurile stabilite de către autorități. „În primul rând să evite să iasă din casă dacă nu este absolut necesar, să se gândească la toate persoanele cu care pot intra în contact, să se gândească la cei dragi pe care îi pot îmbolnăvi. Îi rugăm pe credincioți să vină la Biserică în condițiile pe care le-am stabilit. Să nu uităm de măsurile de igienă”, a mai transmis părintele Constantin Sturzu.

Transportul public a funcționat normal

În ceea ce privește funcționarea orașului, aici nu s-au înregistrat sincope. Transportul în comun din Iași a funcționat în condiții obișnuite, cu mențiunea că a fost limitat numărul pasagerilor care urcă în autobuze și tramvaie, aceasta și rațiuni care țin de protecția personalului de bord al CTP, „izolat” de clienți prin crearea unei zone de protecție la nivelul primelor locuri din compartimente. Au fost ieșeni care, fără a ști de noile măsuri, i-au apostofrat pe vatmani și șoferi că nu deschid prima ușă, ulterior fiind lămuriți că acestea sunt măsuri benefice pentru toți. „Programul mijloacelor de transport public rămâne neschimbat, cel puțin până când vor fi impuse noi măsuri la nivel național, în contextul prevenirii răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2. Pentru a evita aglomerația din vehicule și stații a fost luată hotărârea ca planificarea mijloacelor de transport să fie cea adaptată perioadei în care, de regulă, se desfășoară cursuri școlare și universitare”, spun oficialii companiei. Iar pentru a putea asigura funcționalitatea tuturor tipurilor de servicii publice, realizate prin departamentele de specialitate ale instituției, Compania de Transport Public Iaşi recomandă cetățenilor să trimită documentele/solicitările în format electronic, iar numai în situația în care acest lucru nu este posibil, să le depună la registratura unității. A fost făcută și o recomandare pentru cetățeni. „Pensionarii, categoria de vârstă cea mai expusă complicațiilor survenite în urma infectării cu virusul SARS-CoV-2, sunt sfătuiți să rămână cât mai mult în casă și să călătorească doar în caz de nevoie urgentă cu mijloacele de transport public”, mai spun oficialii companiei.

„Am intrat într-o nouă etapă a crizei COVID-19. Noile măsuri, alături de cele luate anterior, se pun permanent în aplicare. Efortul trebuie să fie comun! Solidaritate, calm și responsabilitate trebuie să fie cuvintele cheie ale fiecărei zile. Cu responsabilitate și atenție, vom depăși această criză, urmând apoi să analizăm câteva dintre adevărurile dureroase ale României de azi. Ne păstram calmul, facem cu toții eforturi să trecem cu bine peste aceste momente. Nu uitați: evitați aglomerațiile, nu faceți depozite de alimente și medicamente și spălați-vă pe mâini cu apa și săpun. Este cel mai la îndemână pentru fiecare dintre noi”, spune primarul Mihai Chirica.

Folie peste zarzavaturi

O altă măsură a vizat comerțul din piețele ieșene. Acestea au rămas în continuare deschise, însă produsele expuse la vânzare au fost protejate cu folie transparentă. „Este una dintre măsurile decise în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență și pe care Poliția Locală a vegheat să fie aplicată. Este interzis comerţul stradal neautorizat. De asemenea, nu se permite extinderea produselor în afara spațiilor dedicate acestei activități. Toţi comercianţii trebuie să poarte mască de protecţie pentru a fi protajați în contactul cu clienţii”, spune Liviu Zanfirescu, directorul general al Poliției Locale Iași.

Taxi-urile, stropite cu dezinfectant

O altă măsură inedită pentru Iași a vizat dezinfectarea taximetrelor. Echipele SC Serviciu Publice au stropit cu soluție dezinfectantă exteriorul și interiorul mașinilor. „O acțiune derulată de trei echipe mixte Poliția Locală - Servicii Publice. Am vizat locul din dreapta, interiorul și exteriorul mașinii”, mai spune șeful Poliției Locale.

Reguli noi în supermarketuri

Și marile lanțuri de magazine și-au reconsiderat politica managerială. Mega Image a publicat în magazin afișe prin clienții sunt informati că supermarketul nu mai vinde mai mult de doua produse din aceeasi categorie de produse. „Nu vindem unui singur client mai mult de 2 pungi de faină!” este unul din anunțurile afișate în magazin. Cei de la Carrefour spun că s-au ocupat de dezinfectarea cărucioarelor și a coșurilor de cumpărături, a  caselor de marcat la nivelul benzilor de produse, POS-uri, tastatură, separatoare clienți și a spațiului de lucru de către casieri cu o frecvență de 30 de minute, la intrarea și ieșirea din tură. „Împreună cu managerii din magazinele noastre și partenerii sociali ne asigurăm că toți colegii cunosc aceste reguli și le respectă, pentru siguranța echipelor și a clienților noștri”, spun reprezentanții companiei.

Un singur scandal. La UAIC!

Sigur că nu toate lucrurile au fost perfecte în oraş. Astfel, un mesaj postat pe pagina de FB a UAIC Iaşi i-a pus pe jar pe studenţii Universităţii ieşene. „Poţi plăti taxa pentru căminul în care locuieşti în cel mult cinci zile de la momentul încasării bursei”, acesta este mesajul care i-a iritat pe studenţi, aceştia neştiind ce şi cât să plătească în condiţiile în care stau acasă. „Dacă am fost nevoiți să eliberăm căminele de la jumătatea lunii martie, deși noi am achitat pe luna martie până la final, acum în aprilie tot integral trebuie achitat? Dacă suntem nevoiți să stăm acasă până după Paște, și nu că vrem noi, ar înseamna să achităm o luna doar de dragul lucrurilor noastre rămase? E aiurea pentru toată lumea, știu, dar nici noi ca studenți nu stăm prea roz cu banii. Vă rog să vă gândiți la cele spuse. Sănătate!”, spune o studentă. O altă are un comentariu identic: „Pentru luna martie s-a plătit până la sfârșitul lui februarie. Ce sa mai plătim?”, întreabă aceasta. În fine, un alt student cere corectitudine din partea rectorului. „Dacă sunteți corecți, recalculaţi plata căminului pe lunile în care se vor face cursuri şi vor avea studenții voie să stea. Deocamdată ei stau acasă în condiţiile în care au plătit luna integral, deci ce bani mai vreţi?”.

Nici problema cu bursele nu este clară. „Ce burse mă? S-au afişat listele cu burse? Şi ce cămine să plătim dacă noi suntem nevoiți să stăm acasă? Eu zic că ar trebui ca studenţii să plătească pe martie doar pentru 2 săptămâni, în funcţie de evoluția situației gripale. Pentru că dacă se prelungeţte nu ar trebui să plătim nimic! Plătim pentru ce?”, întreabă un alt student. Dan CONSTANTINESCU

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

ANUNT LICITAȚIE ÎNCHIRIERE PRIMĂRIA MUNICIPIULUI ONEȘTI reorganizează licitație publică deschisă cu oferta în plic închis. 1) Informații privind locatorul: MUNICIPIUL ONEȘTI, reprezentat legal prin PRIMAR –Ing. Nicole Gnatiuc, cu sediul în B-dul Oituz, nr. 17, municipiul Onești, județul Bacău, Cod poștal 601032, Telefon: 0234/324.243, Fax: 0234/313.911, e-Mail: primarie@onesti.ro, www.onesti.ro având cont de virament nr. RO29TREZ06221A300530XXXX, deschis la Trezoreria Onești; 2) Informații privind obiectul închirierii: Informații privind obiectul închirierii conform HCL nr. 200/14.11.2019, anexa nr. 1: Nr. Crt.; Adresă amplasament; Suprafaţă mp; Preţ lei/mp/lună; Durata; Destinaţia. 1. B-dul Oituz nr. 12, 4,00 mp, 10,00 lei, 10, Amplasare totem; 2. Calea Bacăului (parte dreaptă a DN Oneşti -Bacău), 4,90 mp, 2,50 lei, 10, Amplasare panou publicitar; 3. Calea Bacăului (partea stângă a DN Oneşti -Bacău), 4,90 mp, 2,50 lei, 10, Amplasare panou publicitar; 3) Informații suplimentare si Documentația de atribuire pot fi obținute: -în format tipărit la Serviciul Patrimoniu și Pază din cadrul Primăriei Municipiului Onești, etaj VII, cam. 703, în urma achitării contravalorii de 20 lei/exemplar (în numerar la casierie sau în contul RO33TREZ0612118025XXXXX –CUI 4353250 beneficiar Municipiul Oneşti) -data limită pentru solicitarea clarificărilor: 17.02.2020, ora 16.00; 4) Informații privind ofertele: -Data limită de depunere a ofertelor: 25 februarie 2020, ora 12.00. -Ofertele se vor depune într-un număr de 1 (unu) exemplare la adresa: B-dul Oituz nr.17, municipiul Onești, județul Bacău, Cod poștal 601032; -Data licitaţiei: 26 februarie 2020, ora 12.00; 5) Locul desfăşurării şedinţei de licitaţie: la parterul Primăriei Municipiului Oneşti, la sala mică de şedinţe; 6) Denumirea, adresa, numărul de telefon, telefax și/sau adresa de e-mail a instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Bacău; Adresa: Bacău, Str. Ştefan cel Mare nr. 4 cod 600356, tel: 0234514419, fax 023452521; email: tr-bacau-reg2@just.ro; 7) Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04.02.2020..
S.C. Remat S.A., cu sediul în mun. Iaşi, str. Aurel Vlaicu, nr. 88, jud. Iaşi, O.R.C. J22/286/1991, C.U.I. RO1977144, prin lichidator judiciar Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., potrivit Hotărârii nr. 1230/12.07.2016, pronunţată de Tribunalul Iaşi, Secția a II-a Civilă-Faliment, în dosarul nr. 9134/99/2014, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în data de 14.02.2020, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, a următoarelor active: Nr. activ Descrierea comercială a activelor - Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.) - Valoare de pornire (lei, fără T.V.A.). Activ 7 Teren intravilan construit în mun. Dej, str. Bistriţei, nr. 44, pe sensul către Cuzdrioara, jud. Cluj (zona industrială, la ieşire spre Bistriţa Năsăud, înainte de S.C. Someşul S.A.), St teren-7.149 m.p., curţi-construcţii, St construită-1.659,16 m.p., regim de înălţime: P+1parţial, împrejmuit, betonat (100%), învecinat cu S.C. Somtrans S.A., S.C. Samus Mex S.A., S.C. Com-Beton S.A., deschidere la stradă aprox. 53 m.l.; Identif. imobil: nr. cds. 837/2/1 în C.F. nr. 18837/N a localităţii Dej (nr. cds. nou 53437 al C.F. 53437/mun. Dej); - 2.732.400,00 lei; - 683.100,00 lei. Activ 16 PROPRIETATE IMOBILIARĂ, compusă din teren în suprafață totală de 3.914 m.p. și construcții în suprafață totală de 1.117 m.p., situată în oraş Mărăşeşti, str. Doinei, nr. 2, jud. Vrancea, la 6km de nodul rutier Tișița. Este alcătuită din: - Imobil situat în oraşul Mărăşeşti, str. Doinei, nr. 2, T25, P1735, jud. Vrancea, Imobilul a fost dobândit prin Contractul de vânzare-cumpărare autentificat sub nr. 1111/22.03.2001 de B.N.P. Tanase Rodica. - Împrejmuire depozit Mărăşeşti (degradat, nr. inv. 2088), platformă betonată 1.040 m.p. (degradat, nr. inv. 2092); Proprietatea are deschidere frontală la str. Doinei și este pretabilă pentru activități industriale având în vedere și caracterul zonei în care este amplasat imobilul. - 437.600,00 lei; - 80.000,00 lei. Activ 46 Construcție metalică demontată în mun. Iași, Șos. Iași – Tomești, nr. 6, jud. Iași. - 46.000,00 lei; - 7.000,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 13.02.2020, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, jud. Iaşi. Bunurile se vând libere de sarcini. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare, precum şi condiţiile de participare (inclusiv condiţia prezentării dovezii de depunere a garanţiei de participare în valoare de 10% din valoarea de pornire a licitaţiei), sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iaşi, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iaşi, în fiecare zi de luni până vineri, orele 09.00 – 16.00, până pe data de 13.02.2020, ora 13.00, în baza unei cereri prealabile (24 de ore). Relaţii suplimentare se pot obţine la e-mail vanzari@insolventa.ro, fax: 0232/212231, tel. 0232/243864, 0755132473..
Subscrisul Cabinet Individual de Insolvenţă Opriş Irina, în calitate de lichidator judiciar al debitorului S.C. SALIX FARM IMPEX S.R.L, conform Încheiere nr. 137 din data de 16.10.2018, emisă de Secţia a II a Civilă a Tribunalului Iaşi-Faliment, anunţă, scoaterea la vânzare, prin licitaţie publică cu strigare, în data de 09.03.2020, orele 14.00, a imobilului situat în localitatea Popeşti, parter, ap.1, judeţul Iaşi, la 9.037,50 euro fără TVA, reprezentand 75% din valoarea de piaţă stabilită prin Raportul de evaluare. Licitaţia se va desfăşura la sediul lichidatorului judiciar din Iaşi, str. Pictor Octav Băncilă, nr.1, jud. Iaşi în conformitate cu regulamentul de vânzare, ce va fi afişat la loc vizibil, cu cel puţin 5 zile înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie. Preţul de la care începe licitaţia este echivalentul în Ron la cursul BNR din ziua licitaţiei a 75% din valoarea stabilită prin Raportul de evaluare a imobilului, la care se adaugă TVA. În cazul în care la licitaţia din data de 09.03.2020 nu se va reuşi valorificarea imobilului, se vor organiza noi licitaţii, în aceleaşi condiţii, pe 16.03.2020, respectiv 23.03.2020 orele 14,00. Toţi cei care posedă un drept real asupra imobilului scos la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, de a face lichitatorului dovada acestuia, până în preziua licitaţiei. Imobilul se va vinde liber de orice sarcini conform art. 91 alin. 1 din Legea 85/2014. Poate participa la licitatie orice persoană fizică sau juridică care depune cu cel puţin o zi înaintea ţinerii şedinţei de licitaţie, până la ora 12.00, la sediul lichidatorului documentele prevăzute în caietul de sarcini, care se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, în fiecare zi de luni până vineri, între orele 08.00-16.00. Garanţiei de participare este în procent de 20% din preţul de pornire la licitaţiei. Informaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0751103771.
Tribunalul Iaşi, prin lichidatorul judiciar desemnat în dosarul nr. 4383/99/2017 (210/2017), în conformitate cu prevederile Legii nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, precum și a Codului de procedură civilă, anunță scoaterea la vânzare prin licitație publică cu strigare a bunurilor din patrimoniul debitoarei S.C. „Ago – Parus” S.R.L. Iaşi, cu sediul în municipiul Iaşi, str. Sf. Lazăr nr. 4, bl. Peneş Curcanu, tronson 5, biroul 9, în NH Bussiness Company, la sediul Cabinetului de Avocat Daniela Arhire, etj. 1, județul Iași, după cum urmează: Nr. crt. - DENUMIRE ACTIV – Componenţa – Valoare -lei- 1. Bunuri mobile - Aparate de joc electronice slot machine - 22.605,00. Preţul de pornire al licitației pentru bunurile scoase la vânzare este cel de mai sus, iar vânzarea se va face conform regulamentului de vânzare și hotărârea Adunării creditorilor din data de 10.03.2019. Vânzarea prin licitație publică va avea loc la data de 16.04.2020, ora 10.00 și se vor organiza 6 ședinţe la un interval de 7 zile, respectiv la data de 23.04.2020, 30.04.2020, 07.05.2020, 14.05.2020 și 21.05.2020, la sediul lichidatorului judiciar. Până la data și ora licitației, ofertanții vor depune la sediul lichidatorului judiciar dovada achitării taxei de participare de 10% din prețul de pornire al bunului licitat, a garanţiei de participare la licitaţie de 30% din preţul de pornire al bunului licitat și a caietului de sarcini, respectiv 100 lei, cât şi documentele de înfiinţare şi împuternicirea dată persoanei fizice de către persoana juridică pentru participare la licitație, iar pentru persoanele fizice buletinul de identitate. Neplata bunurilor la termenul stabilit prin procesul-verbal de licitație, duce la pierderea garanţiei de participare la licitație, cât și a celorlalte sume achitate în contul bunurilor, iar bunurile vor fi scoase din nou la vânzare în contul adjudecatarului. Toţi cei care pretind vreun drept asupra bunurilor scoase la vânzare, au obligația să anunțe lichidatorul judiciar înainte de data stabilită pentru vânzare. Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul lichidatorului judiciar din Huşi, str. 1 Decembrie, nr. 32, localitatea Huşi, judeţul Vaslui sau la telefoanele 0335/566035 şi 0727/850575..
Situație gravă în Italia în zonele cu munca la negru. Autoritățile fac presiuni asupra comercianților să lase clienții să plece fără să plătească
29/03/2020 11:14

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunţat sambătă seară că vor fi distribuite bonuri alimentare celor mai defavorizate persoane, afectate in special de oprirea economiei italiene din cauza pandemiei de ...

HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL  (ANM)   Weekendul vine cu temperaturi in crestere
29/03/2020 10:11

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Franta cumpara peste un miliard de masti sanitare, cele mai multe din China
29/03/2020 07:10

 Franta a trecut de 37.000 de contaminari cu SARS-CoV2 si a anuntat cumpararea unui numar record de masti sanitare, peste un miliard, cele mai multe din China. Anuntul a fost facut de ministrul sanatati ...

ALERTĂ - Încă trei români au murit din cauza COVID-19! Bilanțul a ajuns la 37 de cazuri
29/03/2020 00:01

Încă trei romani au murit din cauza coronavirusului. Bilantul ajunge la 37 de cazuri. * Deces 35 Bărbat, 39 ani, jud Ialomita. S-au recoltat probe pentru COVID 19 in data de 26.03.2020, rezultat ...

Ora de vară 2020. În această noapte se schimbă ora, ceasul se dă înainte
28/03/2020 23:15

 În noaptea de sambătă spre duminică, Romania trece la ora de vară, adică ceasul se va da inainte cu or oră ora 3.00 devenind 4.00. Trecerea la ora de vară are loc in ultima noapte de sambăt ...

BREAKING 34 de morți de COVID-19 în România
28/03/2020 22:55

Au fost inregistrate incă 4 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, conform Grupului de Comunica Strategică. Romania a ajuns astfel la un număr de 34 decese. * 31. Bărbat, 65 ani, jud. Ara ...

Coronavirus: Trump evocă o posibilă plasare în carantină a statului New York
28/03/2020 20:33

Preşedintele american Donald Trump a evocat sambătă o posibilă plasare in carantină a statului New York, in timp ce in SUA coronavirusul se răspandeşte rapid, transmite AFP. SUA sunt in prezent pe pri ...

Prințea Teresa a Spaniei, primul membru al unei Case Regale care moare din cauza coronavirusului
28/03/2020 20:12

    Printesa Teresa a Spaniei a murit la varsta de 86 de ani, după ce a fost depistată pozitiv pentru coronavirus, scrie dailymail. Printea Teresa, care făcea parte din familia re ...

Italia: Numărul de cazuri de infecții cu coronavirus ajunge la aproape 100.000 în Italia. Peste 800 decese în 24 de ore
28/03/2020 20:09

 Numărul total al infectiilor cu coronavirus in Italia a ajuns sambătă la 92.472 de la 86.498 cate erau raportate vineri, scrie Reuters. Numărul de decese anuntat este de 889, bilantul total al mortilo ...

Coronavirusul face ravagii în Spania - Autoritățile au anunțat un nou bilanț cutremurător
28/03/2020 14:53

Noul coronavirus continuă să facă ravagii in Spaniai. Autoritătile au anunţat 832 de noi decese din cauza Covid-19 de vineri, numărul total al persoanelor decedate ajungand la 5.690, potrivit The Guardian ...