Imperium Romanum

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 14:07

Imperium Romanum

Valoarea exemplului negativ pentru industria jocurilor

 

Imperium Romanum este un city builder care, din nefericire pentru publisher-ul SouthPeak Interactive, nu aduce absolut nimic nou pentru acest gen. Jocul este cat se poate de clasic, cu tendinte de arcade pentru cei care nu vor sa isi bata prea tare capul cu economia, planul urbanistic si alte cele. Pentru deliciul voyeurilor, aventura constructiei poate fi urmarita cu ajutorul unui zoom la nivel de caramida. Desigur, acest mic artificiu tehnic nu te va ajuta cu nimic, ba chiar din contra, intrucat controlul camerei te poate dezorienta destul de usor, cel putin la inceput. Altfel, Imperium Romanum este chiar interesant... vreo cinci minute. Sfarsit.

 

Pasul unu sau cum sa alegi un subiect interesant

Pentru a publica un articol la majoritatea site-urilor sau revistelor de anvergura (de jocuri, desigur), primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa alegi un subiect suficient de senzational ca sa isi merite spatiul. Cand dispui de Idee, trebuie sa scrii un asa-numit pitch – un scurt text care sa iti descrie intentia si care sa il convinga pe redactorul coordonator de valoarea viitorului articol. Daca, de exemplu, te bate gandul sa scrii despre gold farming, mai bine renunta – subiectul este „fumat". Ai avea o sansa numai daca vii cu poze compromitatoare aratand un chinez biciuit in timp ce farmeaza furblogii din Felwood in WoW- dar nici macar asta nu ti-ar garanta un pitch acceptat. Trebuie sa vii cu un articol nemaivazut pana acum, ceva deosebit care sa iasa din tipare si sa capteze imediat audienta. Spre exemplu, unui englez trasnit i-a venit ideea sa se imbrace in vrajitor si sa se plimbe pe strazile englezesti ale Bath-ului, incercand sa pasese un quest, doua trecatorilor. Domnul in cauza se numeste John Walker, iar articolul sau Quest For Glory (pentru care, credeti-ma, a luat bani buni) a fost publicat in Escapist Magazine in numarul 30 din ianuarie 2006.

In teorie, cam asa se intampla lucrurile si in cazul unui joc. Daca ne uitam putin la Portal, am putea spune ca Valve a „captat" un pitch si l-a transformat intr-un succes. Dar in conditiile in care costul de productie al unui joc depaseste frecvent cateva milioane de dolari, distribuitorii (care joaca practic rolul redactorului coordonator) au metode mult mai drastice de a analiza sansa de succes a unei idei si li se intampla rar sa „parieze" pe originalitate, pentru ca un esec i-ar costa prea mult. Alternativa este simpla si devastatoare pentru viata noastra de gameri pasionati: se folosesc idei vechi, cosmetizate, cum ar fi francize, continuari si asa mai departe. In cazul unui city builder, sansa de a inova ceva este minima, deci se merge clar pe un subiect la fel de „fumat" ca gold farming-ul in presa de jocuri. Astfel au ajuns cei de la SouthPeak Interactive sa lanseze un joc ca Imperium Romanum. Se da un city builder clasic (succes garantat, toata lumea a jucat un Caesar, un Emperor: Rise of the Middle Kingdom, un Pharaoh sau ceva similar)  si o tema care „fascineaza" populatia de ani si ani (Imperiul Roman, un subiect pe care eu chiar nu as fi mers, avand in vedere ca, totusi, exista un concurent puternic in... cutia lui Caesar) – combinatia ar trebui sa se vanda in mod garantat. Corect? Hmm... nu prea. Nu poti sa copiezi efectiv gameplay-ul si subiectul unui joc de succes (chiar mai multe jocuri, daca stau sa ma gandesc putin) si sa te astepti ca banii sa curga. Oricat de bovina s-a dovedit uneori comunitatea internationala de gameri (ma scuzati de expresie, dar ma includ personal), investind cam degeaba in aceeasi franciza FIFA de la EA an de an, spre exemplu, tot nu te poti astepta ca un joc complet neoriginal si care lasa de dorit pe alocuri sa se vanda doar datorita numelui.    

 

Pasul doi sau cum sa faci compromisuri

Sa presupunem prin absurd ca suntem suficient de pasionati de istoria romanilor incat sa cumparam jocul in cauza numai datorita numelui. Ne-am astepta la un oarecare respect fata de cultura romana si poate la o economie mai sensibila fata de modul de viata al raposatilor cetateni. Imperium Romanum iti ofera din start un inceput de apeduct care trebuie prelungit pentru a beneficia de necesarele resurse de apa, dar acest detaliu nu iti va fi prezentat in tutorial – trebuie sa te prinzi singur. Lucrul este mai greu decat pare pentru ca apeductul in cauza se afla undeva izolat pe harta si tu chiar trebuie sa fii constient de asta cand te apuci sa iti construiesti prima asezare. Altfel, te trezesti cu o frumusete de plan de urbanizare, care insa nu este viabil pentru ca romanilor nu le place sa traiasca fara apa. Pe langa toate acestea, se mai adauga faptul ca o fantana trebuie construita destul de aproape de o sursa de apa (adica un apeduct), iar apeductul in cauza, fir-ar el sa fie, nu poate fi tras chiar oricum – mai exact, terenurile pietroase, dealurile, carierele nu permit acest gen de constructii.

Invatam de aici ca un tutorial complet in detalii este esential pentru scaderea gradului de frustrare a jucatorilor. Noi suntem dispusi sa facem compromisuri, atata vreme cat si producatorii sunt dispusi sa nu faca puzzle dintr-un city builder. Ori in unele cazuri, Imperium Romanum sfideaza cunostintele mele despre societatea romana – cum ar fi faptul ca romanii jocului sunt atat de lenesi, incat prefera sa aiba casa la botul porcului decat sa trebuiasca sa se plimbe putintel pe minunatele cai romane pentru a ajunge la munca. Imi amintesc cu placere de Emperor: Rise of the Middle Kingdom, care punea mare pret pe estetica zonei rezidentiale. Cred cu putere ca city buider-ele trebuie sa puna mare valoare pe aspectul vizual al orasului considerat de succes, fiindca jucatorilor le place pur si simplu sa construiasca asezari eye-candy, in care lor insisi le-ar placea sa traiasca. In Imperium Romanum, o asezare de succes este cea in care productia sta vizavi de rezidential... iar estetica se rezuma la mirobolantul engine 3D care este generos cu nivelul de zoom, oferindu-ti posibilitatea sa vezi orice casa, cetatean, pomulet sau fir de praf cu un detaliu de mare arta. Vei folosi aceasta optiune de curiozitate si te vei delecta placut cu urmarirea unei comunitati romane vreme de vreo cinci secunde pana la un minut, maximum. Altfel, vei avea nevoie de o perspectiva cat mai cuprinzatoare, ca sa Vezi ceea ce Faci, ca in orice city builder. Ce frumos ar fi fost daca dezvoltatorii si-ar fi dat mai putin silinta cu acest nivel de zoom total nefolositor si si-ar fi pus capul la contributie sa aduca ceva deosebit la nivel de economie, spre exemplu. Lectia invatata de aici este sa iti cunosti grupul tinta si sa nu cedezi in fata dovezilor incontestabile ca grafica 3D place indiferent de conditii. Nu este bine, ci de-a dreptul necesar sa faci compromisuri cand decizi ce sa le oferi fanilor – ei nu fac parte din industrie, nu stiu ce vor (de fapt, stiu, saracii, dar este prea riscant sa investesti intr-o idee originala) si cu siguranta nu vor cumpara orice joc numai pentru ca acesta ofera un modern zoom 3D.

 

Pasul trei sau cum sa nu apelezi la elemente nepotrivite

Am pornit procesul de instalare Imperium Romanum intr-una din serile in care tind sa fac multe lucruri deodata. In acest caz concret, intentionam sa deretic prin casa, sa imi lustruiesc cizmele si sa imi pregatesc geanta pentru o dureroasa zi de luni. Lista de treburi fiind mare, Imperium Romanum s-a instalat cu mult inainte sa termin, interfata lui de start lafaindu-se pe monitorul meu aproape o ora incheiata. In tot acest timp, m-a deranjat ceva... ceva... care nu se potrivea peisajului. Nu mi-am dat seama ce pana cand nu am pus mana sa joc. Este vorba de coloana sonora care, in afara de faptul ca este repetitiva, nu ar sugera nici in o mie de ani ca tu urmeaza sa joci un joc despre Imperiul Roman. Coloana sonora ar fi potrivita unui oras medieval, dispunand de elemente pre-clasice (Bach?)  sau chiar clasice (Simfonia a cincea a lui Beethoven... ajuta-ma, Marius! De fapt, tema aduce a LOTR) care, cel putin in mintea mea, se potrivesc jocului ca nuca in perete. Situatia continua de-a lungul intregii aventuri, din care recunosc sincer ca nu am experimentat mare parte, fiindca nu m-au tinut nervii.  

Şi astfel am ajuns la impresia finala, care este urmatoarea: imi pare sincer bine ca tocmai scriu incheierea acestui articol, pentru ca procesul se va termina cu o dezinstalare de toata frumusetea a unei aplicatii care nu are ce cauta pe hard diskul meu. Din pacate, Imperium Romanum nu este un joc care sa merite cumparat, instalat, piratat sau alte cele. In sinea lui, este un city builder decent, chiar simpatic, daca nu ai jucat Caesar, Cleopatra, Pharaoh sau favoritul tuturor timpurilor, Emperor: Rise of the Middle Kingdom. Din acest motiv, precum si din speranta ca acest joc reprezinta un necesar exemplu negativ pentru oricine viseaza sa lanseze un city builder, voi fi blanda cu Imperium Romanum la nota, dar tu nu ai nicio scuza sa nu pui mana pe una din alternativele insirate mai sus. Crede-ma, nu vei regreta!


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Germania include Bucureștiul și alte 10 județe din România pe lista „zonelor de risc”
13/08/2020 09:04

 Autorităţile din Germania au actualizat lista „zonelor de risc” din Romania stabilită in contextul pandemiei de Covid-19, pe aceasta fiind adăugate atat Bucureştiul cat si alte 10 judeţe ...

Maria, fiica lui Vladimir Putin care a testat vaccinul anti-coronavirus
13/08/2020 08:26

 Ambele fete au iesit de pe scena publică, cel putin ca fiicele lui Vladimir Putin, incă din 1999, cand tatăl lor a preluat functia de premier si, apoi, a ajuns la presedintie la sfarsitul anului. Maria ...

Creditul cu buletinul devine creditul cu buletinul fals. Rețeaua care a reușit să ia credite de 2 milioane de lei cu acte false
12/08/2020 20:31

 Miercuri, politistii şi procurorii au efectuat miercuri, 45 de percheziţii domiciliare la suspecţi cercetaţi pentru infracţiuni de inşelăciune, fals in inscrisuri sub semnătură privată, fals mat ...

NELU IORDACHE ÎȘI PROTEJEAZĂ AFACERILE CU GUNOAIE DIN CĂLĂRAȘI ȘI ȘANTAJEAZĂ FUNCȚIONARII PUBLICI
12/08/2020 17:34

 Atat presa din Romania cat si presa internatională au publicat si publică in continuare o serie nesfarsită de articole prin care se arată că Nelu Iordache a fost trimis in judecată pentru nu mai put ...

  HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
12/08/2020 09:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Lovitură de teatru: Obligația de a purta o mască în spațiile în aer liber încalcă articolul 8 CEDO, a decis o instanță din Franța
12/08/2020 08:27

Obligatia de a purta o mască in spatiile in aer liber reprezintă o interferentă in exercitarea dreptului la respectarea vietii private, in sensul Articolului 8 din Conventia europeană pentru protectia drept ...

Executarea lucrarilor de constructie pentru Autostrada de Centura Bucuresti a fost autorizata de Ministerul Transporturilor
12/08/2020 05:14

 Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor (MTIC) a autorizat, marti 11 august 2020, executarea lucrarilor de construire pentru Autostrada de Centura Bucuresti, sectorul de pe raza loca ...

Vin banii pentru autostradă şi aeroport!
10/08/2020 00:00

  Prezentă la Iaşi la sfarşitul săptămanii trecute, alături de miniştrii Costel Alexe şi Marcel Boloş, vicepremierul Raluca Turcan a precizat că infrastructura spre Moldova şi dinspre Moldova v ...

Declarații HALUCINANTE ale primarilor PSD chemați de șefii PNL ca să trădeze: 'Nu am trăit aşa vremuri de presiuni, să nu ne întoarcem la comunism'
08/08/2020 08:27

 Preşedintele executiv al PSD Giurgiu, Marian Mina, a declarat vineri, in cadrul unei conferinţe de presă, că asupra primarilor PSD din judeţ se fac presiuni pentru a trece la alte partide, dar foarte ...

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!