Journey to the Center of the Earth Review

default

Dimensiune font:

| 24-10-2012 15:03

Journey to the Center of the Earth Review

Pun pariu ca multi dintre voi ati citit macar cateva dintre cartile lui Jules Verne. Eu nu, cu toate ca a zacut acea stiva la mine in biblioteca pentru o foarte buna bucata de timp. Pur si simplu nu m-au atras. Aveam alte preferinte. Singura carte pe care am citit-o cu placere, si asta din cauza lui Passepartout, a fost „Ocolul Pamantului in 80 de zile”. Din nefericire, acum nu mai am timp. Daca citesc nu ma mai joc si invers, insa prefer sa ma joc. De multe ori chiar ma intreb de ce oare mi se pare demodat sa vad pe cineva cu o carte in mana. Poate ca uneori ritmul vietii noastre este atat de rapid, incat ele au devenit pur si simplu incompatibile cu progresul tehnologic care ne-a subjugat. De ce sa citesc cand pot sa downloadez de pe Internet sau si mai usor, sa gasesc un rezumat. In afara de o oarecare curiozitate personala, sincer sa fiu, nu mai gasesc motivele pentru care un tanar, in ziua de azi ar citi o carte. Parintii mei citeau ca sa-si umple timpul liber si parintii lor la fel. Noi citim in cel mai fericit caz fisierele de help ale vreunui program sau posturile de pe forum. Ei chiar mergeu la teatru sau la opera. Noi, astazi, mergem in i-cafe-uri. Ei isi scriau scrisori, noi ne scriem e-mail-uri si lista ar putea continua. Din cauza asta nu am ramas surprins cand am observat ca Ariane, personajul principal din Journey to the Center of the Earth, are in inventarul sau un notebook si nu un jurnal sau carnet de notite, asa cum se obisnuieste in jocurile apartinand acestui gen.

Journey to the Center of the Earth Journey to the Center of the Earth

Povestea este bazata oarecum pe universul lui Jules Verne, doar ca acum avem in prim plan o jurnalista al carui elicopter s-a prabusit undeva in Islanda. Buimaca, ea aduna cateva dintre lucrurile imprastiate si intra intr-o crapatura a muntelui la baza caruia ar fi trebuit sa astepte cuminte echipa de salvare. Pe cealalta lume, ea descopera o societate formata cu peste o suta de ani inainte si guvernata de Chief Engineer Wallace, dupa cum se autointituleaza personajul, un tip care nu pare prea fericit sa o intampine. Evident ca ceva e putred si miroase asa ca principalul obiectiv al frumoasei Ariane este de a descoperi ce si mai ales de ce se intampla.
Pe de alta parte, locuitorii acestei lumi sunt in permanenta alerta din cauza presupusului razboi ce are loc la suprafata iar principala lor ingrijorare este ca vor fi descoperiti. In acest sens, cine se respecta va merge la munca in mina de diamante, stocul fiind necesar pentru plata mercenarilor care ar fi trebuit sa lupte de partea acestora. Interesant e ca toata treaba se intampla prin 2005, iar Ariane vizioneaza role de film cu secvente ce par desprinse din cel de-al doilea razboi mondial. La polul opus se afla gigantii, niste fiinte cu aspect uman dar mult mai inalte care sunt inzestrate cu puteri supranaturale si care sunt organizati intr-o forma matriarhala. Conducatoarea acestora pare a fi de acord cu spusele lui Wallace insa restul locuitorilor satului sunt cam circumspecti in privinta razboiului.
Observati imediat ca o buna bucata din timp o veti petrece discutand cu personajele din joc. Ariane a pregatit pentru fiecare cate un set baban de intrebari, dar majoritatea sunt chiar de bun simt si iti ofera o groaza de informatii despre universul in care te afli si cei care il populeaza. Frustrant este ca ea intreaba aproape pe toata lumea doua lucruri: „Tu lucrezi aici?” (ca si cum acest lucru nu ar fost evident) si „Tu ce crezi despre razboiul de la suprafata?”. Ma rog, nu te obliga nimeni sa le alegi din lista, insa dupa un timp devine enervant doar faptul ca ele se afla acolo, iar obisnuinta de a epuiza toate subiectele de discutie cu un personaj ma determina sa atac subiectul de fiecare data.

Journey to the Center of the Earth Journey to the Center of the Earth

Interfata este de tipul point-and-click si la fel si sistemul de deplasare de la o locatie la alta, insa aici apar o serie de probleme. In momentul in care cusorul trece peste un obiect cu care poti interactiona, acesta isi schimba forma, insa ce te faci daca nu il poti culege decat atunci cand dai click numai pe o anumita parte de pe suprafata obiectului? Sau ce crezi daca ti-as zice ca, uneori, sa gasesti locul care face legatura cu locatia urmatoare este un adevarat puzzle? Mai tarziu, cursonul nici nu se va schimba, asa ca nu vei sti ca poti sa o apuci si in alta directie pana nu incerci. Trecand peste faptul ca pentru unele puzzle-uri cuvantul „dificil” nu acopera frustrarea si nervii consumati, inventarul este si el o sursa chiar bogata de asemenea sentimente adverse. La un moment dat aveam atatea obiecte, incat chiar nu imi mai puteam da seama ce trebuie combinat cu ce si unde sa le folosesc. Uneori, trebuie sa combini chiar trei obiecte, sa rezolvi o parte din puzzle, sa te duci la alta locatie sa iei ceva pentru ca apoi sa te intorci de unde ai plecat si sa termini ce aveai de facut. Acest joc este chiar diabolic. Pacat insa ca ceea ce primesti in schimb nu se ridica la acelasi nivel. Rezultatele pe care le obtii si de obicei modul in care avanseaza povestea nu sunt deloc satisfacatoare si nici nu te determina sa-ti doresti sa continui. In momentul in care vei pierde chiar si zece minute cautand locul care iti da posibilitatea sa deschizi usa unei custi iti cam piere cheful pentru altceva.

Journey to the Center of the Earth Journey to the Center of the Earth

Puzzle-urile nu se reduc doar la a cauta si folosi obiectul potrivit la locul potrivit. Majoritatea personajelor isi vor exprima doleante: sa aduci o piatra pretioasa sau un ou, sa repari o camera foto, sa faci rost de un anumit medicament sau sa afli cum va fi vremea. Pentru a le indeplini va trebui sa colectezi absolut toate obiectele si sa vorbesti cu toata lumea, si nu o singura data, ci ori de cate ori un nou subiect apare. Anumite obiecte chiar nu vor fi disponibile de la inceput, ci doar pe parcurs, ceea ce e un lucru pozitiv, altfel saracul inventar s-ar fi transformat in sacul cu cadouri al lui Mos Craciun.
Pe langa acest tip de puzzle-uri, in joc exista si cateva incercari majore, dintre care una situata intr-un loc extrem de nefericit, foarte aproape de inceput. Va trebui sa aranjati niste piese intr-o ordine anume, dictata de un text. Lacasurile in care stau piesele sunt dispuse in cerc, deci nu sensul este o problema, ci reprezentarile desenate pe fiecare piesa care sunt uneori foarte ciudate, asa ca o sa va ia ceva timp sa intelegeti la ce anume se refera textul. Alt moment de o deosebita frustrare va fi atunci cand va trebui sa gasiti codul corect pentru a cobori insula plutitoare. Sincer va spun, acest joc chiar NU este recomandat celor care au probleme cu nervii sau cu inima din simplul motiv ca acestea ar putea ceda foarte usor pe parcurs.
Visual jocul nu arata rau, personajele fiind reprezentate de modele 3D, in timp ce lumea inconjuratoare este 2D. Cu toate acestea, imbinarea este perfecta, fara sa ai impreisa ca ele plutesc sau aluneca. Din nefericire, tentativa de a folosi Anti-Aliasing 4X s-a soldat cu mici probleme vizuale in inventar, insa daca veti seta rezolutia la 1024*768 si AA la 2X atunci toate problemele de acest gen dispar. Voice acting-ul este chiar interesant, fiecare personaj avand un accent aparte si un ritm caracterisitic ocupatiei sau varstei sale. Muzica este placuta si pentru a nu repeta aceleasi melodii de foarte multe ori producatorii au decis ca ea sa-si faca aparitia doar in anumite momente, atunci cand ar putea scoate in evidenta o anumita intamplare sau unul dintre gandurile lui Ariane exprimat cu voce tare.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei