L.A. Noire Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 15:51

L.A. Noire Review

„Film noir” este un termen cinematografic care defineşte o serie de pelicule hollywoodiene realizate în mare parte între anii 1940-1950, caracteristica principală fiind stilul vizual de obicei alb-negru, cu un joc magistral al umbrelor şi luminilor. Cele mai multe dintre ele, numite şi melodrame, se ocupă de soarta excepţională a unui om aparent fără vreun destin special în viaţă, de cele mai multe ori fiind vorba de poliţişti, sportivi sau persoane cinstite forţate să apuce calea ilegalităţii.

Acestea fiind spuse, probabil că Max Payne vă bântuie gândurile şi pe bună dreptate, pentru că povestea dramatică a lui Max este într-adevăr de inspiraţie noir. Totuşi, până la Max Payne 3 mai avem de aşteptat, aşa că până atunci vom discuta despre L.A. Noire: The Complete Edition, departe de a fi un shooter, dar cu o poveste şi o atmosferă foarte „negre”. Încadrat în convenţiile genului cinematografic, jocul îl are ca protagonist pe Cole Phelps, urmărindu-i cariera de la simplu poliţist de stradă până la succesiva avansare ierarhică în rândurile oamenilor legii din Los Angeles.

Phelps ajunge detectiv în cele mai importante departamente, ocupându-se şi de un caz real din epoca postbelică, The Black Dahlia (asasinatul din 1947, niciodată rezolvat, al Elizabethei Short). Însă pe lângă responsabilităţile profesionale, Phelps trebuie să se descurce şi cu propriul trecut, în special cel legat de participarea sa la al Doilea Război Mondial, drama personală împletindu-se la un moment dat cu evenimentele poliţieneşti. În mod evident, nimic bun nu poate ieşi dintr-o asemenea combinaţie, iar finalul, deşi nu este extrem de surprinzător, păstrează excelent linia noir şi în acelaşi timp ne promite o eventuală continuare.

Lăcomie, ură, invidie, iubire…

… probabil cele mai frecvente motive pentru care comitem acte ilegale. Cazurile lui Phelps se bazează foarte mult pe aceste patru puternice emoţii umane, complexitatea lor evoluând împreună cu avansarea ierarhică a eroului. Este greu de vorbit despre aceste cazuri fără a le dezvălui esenţa, dar totuşi se poate spune că au o destul de mare variaţie şi nu sunt toate crime îngrozitoare precum The Black Dahlia.

Avem un bărbat sătul de nevastă care nu găseşte divorţul ca fiind o metodă satisfăcătoare pentru a rămâne cu amanta; avem un tânăr care îşi distruge viitorul pentru că pune înainte de orice mândria sa bărbătească; avem staruri hollywoodiene care cred că pot face orice doar pentru că au relaţii; descoperim organizaţii ilegale care fac trafic de maşini, de droguri sau profită de tinereţea inocentă a actriţelor aspirante.

De cealaltă parte, Phelps primeşte în fiecare departament un partener nou, aceştia exprimând o tipologie a poliţistului: detectivul blazat, detectivul îmbătrânit la locul de muncă, dar totuşi pasionat, poliţistul corupt sau şeful idealist şi preocupat mereu de părerea presei. Nici personajele secundare, suspecţi sau martori, nu scapă de o încadrare psihologico-tipologică: femeile îşi apără iubiţii, sunt victime şi în acelaşi timp caractere puternice.

Avem vânzătorul de maşini cu limbă dulce, tânărul minoritar mândru de originea sa, celebrităţi şi diplomaţi care se cred mai presus de lege, dar şi mult mai banalii mafioţi şi trepăduşii lor care să le aducă la îndeplinire ordinele. În ansamblu, L.A. Noire reuşeşte să reproducă excelent atmosfera postbelică, Los Angeles-ul acelor ani de recuperare după efortul de război, când economia reîncepea să înflorească, dar totuşi mulţi americani se zbăteau să supravieţuiască, indiferent de mijloace.

Fiecare caz pune în evidenţă nu doar oraşul şi atmosfera sa, locuitorii şi viciile sau calităţile lor, ci şi personalitatea lui Phelps. Din secvenţele cinematice care îi prezintă acţiunile din timpul războiului şi din dialogurile din prezent, el apare ca un personaj obsedat de dreptate şi justiţie, indiferent cine ar fi implicat. Această trăsătură morală, alături de ambiţie şi convingerea că poate face de unul singur o lume mai bună, îl împing să devină poliţist şi să evolueze în această direcţie, chiar dacă de multe ori va deranja prin atitudinea sa morală de neclintit (o altă caracteristică a „negrului” filmelor, personajul imuabil în convingerile sale, ceea ce de multe ori îl va conduce la o finalitate tragică.

 

Adevăr, minciună, dubiu

Mecanica de rezolvare a cazurilor se bazează, exact ca în realitate, pe investigarea locului petrecerii evenimentului şi pe interogarea eventualilor martori şi suspecţi pentru descoperirea de noi indicii. Nu lipsesc nici criminaliştii, rezultatele ştiinţifice ale autopsiilor sau ale armelor şi gloanţelor găsite la faţa locului, dar accentul este pus pe implicarea personală. De altfel, esenţial din acest punct de vedere este sistemul de animaţii faciale prin care îţi poţi da seama dacă persoana interogată minte, spune adevărul sau doar jumătate din el, ţinând ascunse încă unele detalii.

Phelps are la dispoziţie un carnet în care îşi notează toate detaliile şi pe care îl poţi consulta în orice moment, în acelaşi timp urmărind şi atitudinea persoanei cu care vorbeşti pentru a-ţi evalua următorul pas. Martori sau suspecţi, toţi primesc o serie de întrebări legate de caz, iar logica lor nu dă pe alături niciodată; în funcţie de răspuns şi de felul în care se comportă, poţi alege dintre trei opţiuni de a continua: Thruth, Doubt şi Lie. O decizie corectă va fi însoţită de un sunet special, la fel şi alegerea unei întrebări greşite.

Dacă acuzi pe cineva că minte, trebuie neapărat să prezinţi şi dovada care să-ţi susţină afirmaţia, selectabilă tot din numitul carneţel. Dacă realizezi că nu ai dreptate, te poţi retrage, dar persoana respectivă ar putea decide că nu mai scoate un cuvânt, ceea ce îţi poate distruge şansele de a rezolva cum trebuie cazul. Opţiunea Doubt este menită să scoată detalii suplimentare de la persoana interogată mai ales când nu ai dovezi clare ale minciunilor; este o încarnare excelentă a intuiţiei reale, a acelui sentiment ciudat care îţi şopteşte că mai e ceva, un substrat încă neclar, dar care s-ar putea dovedi bucăţica esenţială pentru descoperirea răfăcătorului.

Animaţiile faciale sunt cele care îţi indică direcţia: mincinoşii nu te privesc în ochi, îşi pleacă privirea sau se uită într-o parte, eventual îşi ţin mâinile ciudat sau întreg corpul este neliniştit. Evident, nu e chiar atât de simplu, iar avansarea în poveste aduce în prim-plan mincinoşi din ce în ce mai buni, unde trebuie să priveşti cu mare atenţie atitudinea lor pentru a discerne întrebarea corectă.

Interogatoriile se petrec sub formă de secvenţe cinematice in-game şi avem ocazional şi unele puzzle-uri, simple, dar bine integrate în economia cazului. Adăugând la atmosferă, uneori detectivii îşi ameninţă suspecţii, le aduc aminte că pot ateriza în închisoare pe viaţă sau că îi arestează şi spun tuturor că sunt violatori de copii (chestiune tabu chiar şi într-un mediu criminal cum e închisoarea). Alteori se joacă rolul poliţistului bun şi al celui rău, altă dată chiar simţi că lui Phelps îi pare rău pentru o persoană implicată fără voia ei şi empatizezi, iar dialoguri ulterioare îţi confirmă sentimentul.

O urmă de GTA

Chiar dacă studioul producător şi-a închis porţile, publisher-ul lui L.A. Noire este Rockstar, iar din joc nu puteau lipsi elementele stil GTA. În primul rând, este de admirat exactitatea realizării urbanistice a Los Angeles-ului: bulevardul Hollywood este la locul lui, la fel şi semnul, şi toate clădirile marcante ale epocii (biblioteca publică, platouri de filmare, hotelul Roosevelt, teatrul egiptean, sit-ul arhelogic La Brea etc), în mod evident lipsind mulţi dintre zgârie-norii epocii moderne. Partea frumoasă este că ai ocazia să conduci prin acest oraş, partea GTA oferind posibilitatea de a traversa oraşul la bordul diverselor modele de maşini din epocă.

Cum eşti însă un om al legii, nu ai cum să calci oameni şi să distrugi tot în jurul tău intenţionat; de altfel, orice stricăciune în oraş se pune la socoteală şi îţi strică rating-ul la finalul rezolvării unui caz (dintr-un maximum de cinci stele). Dacă nu ai chef de şofat, chestiune foarte probabilă din cauza instabilităţii frame rate-ului, poţi oricând apela la partenerul tău, ceea ce te va duce instantaneu la destinaţia dorită. Dacă totuşi circuli cu maşina, ai ocazia să mai culegi şi cazuri suplimentare, misiuni secundare anunţate prin radioul poliţiei, însă tot povestea te va ţine legat de monitor.

În afară de investigaţii şi interogatorii, jocul conţine şi o serie de scene de acţiune, până la urmă inevitabile în munca de poliţist. De multe ori trebuie să-ţi fugăreşti suspectul pentru a-l aresta, fie pe jos, fie cu maşina. De obicei nu ai voie să foloseşti armamentul din dotare nici măcar pentru a-l răni pe urmărit, dar poţi să-l plachezi ca la rugby sau să intri într-o bătaie cu pumnii pentru a-l calma.

Alteori, o confruntare armată este inevitabilă, mai ales în cazurile care aduc în prim-plan crima organizată sau pur şi simplu criminali pentru care arestarea chiar nu e o opţiune. Ambele tipuri de scene sunt destul de stângaci realizate pe PC, iar pentru schimburile de focuri recomand bifarea asistenţei la ţintire şi, evident, folosirea unui controller.

Rezolvarea cazurilor nu aduce doar satisfacţia de a fi un bun poliţist virtual, ci şi îl creşte pe Phelps în nivel, lucru care aduce puncte de intuiţie, indicii ajutătoare dacă nu prea ştii ce să alegi: elimină o opţiune (dintre cele trei), pe toate sau poţi întreba comunitatea (răspunsuri la cazuri listate de alţi jucători). De asemenea, mai deblochezi costume şi chiar maşini, subtitlul The Complete Edition nefiind inutil: ediţia PC conţine toate DLC-urile şi bonusurile pentru care jucătorii de consolă au plătit la momentul respectiv.

Dacă n-ar exista portarea

Defectul major din L.A. Noire este portarea pe PC. Evident, nu mă plâng că a ajuns pe computer, dar aş fi preferat să nu fie o acţiune făcută în grabă care reuşeşte să strice atmosfera excelentă. Jumătate din joc l-am parcurs în reluare, cu 5 cadre pe secundă, iar cealaltă jumătate, în dispoziţie bună n-a depăşit 30 de cadre pe secundă. Am rezistat doar pentru că L.A. Noire merită efortul şi într-un fel poate nici n-ar trebui să piardă la notă pentru că a ajuns la noi olog. Dar nici nu e o chestiune de ignorat, pentru că mulţi jucători îl vor abandona fix din acest motiv.

Nici grafica nu prea are ce căuta în 2011, cu vizibilitate mică, texturi ce lasă de dorit şi un control smucit al maşinilor dacă foloseşti tastatura şi mouse-ul. În combinaţie cu instabilitatea frame rate-ului, este o problemă de noroc să reuşeşti din prima o urmărire din maşină sau să prinzi la timp un suspect în timp ce te chinui să ţopăi pe acoperişuri şi pe scări de incendiu. Locul unde însă motorul străluceşte sunt animaţiile faciale, expresiile indicatoare ale stărilor emoţionale ale persoanelor interogate; în rest, totul este foarte ţeapăn, inclusiv mersul şi gesturile.

Interacţiunea cu mediul este limitată la locurile crimei şi la alte câteva locaţii (sediul poliţiei, morga), o libertate mai mare de acţiune oferind condusul prin oraş. Încă o dată însă, numai de condus nu-ţi arde la 10 cadre pe secundă, astfel că poţi pierde o mare parte din farmecul locului.

Pe de altă parte, chiar dacă în număr mic de poligoane, oraşul este excelent realizat, atât în exterior, cât şi în interioare, decoraţiunile şi mobilierul fiind perfect încadrate în epocă, cu farfurii nespălate în chiuvetă, haine aruncate sau fotografii înrămate care aduc la viaţă personajele. Mai mult, dacă vrei să scapi de lipsa de detalii, poţi alege să joci doar în alb-negru, ceea ce poate adăuga şi un nivel suplimentar de dificultate în investigarea locului crimelor.

Dialogurile sunt foarte bine dozate, iar ocazionalele conversaţii dintre detectivi le dezvăluie câte ceva din personalitate; vocile par însă uneori forţate, mai ales când vine vorba de secvenţele în care poliţiştii ameninţă un suspect.

Detectiv de ocazie

În ciuda problemelor tehnice cauzate de portare şi a graficii bătrâne, L.A. Noire are mai multe părţi pozitive. Amosfera postbelică, povestea noir şi drama eroului principal se combină cu munca de detectiv de primă mână, mai ales că nu avem asemenea gen de jocuri pe piaţă.

Personal, am ignorat portarea şi am strâns din dinţi concentrându-mă pe gameplay, pe încăpăţânarea de a alege doar întrebări corecte şi de a obţine doar cinci stele la finalul cazurilor, exact aşa cum ar face orice om la legii care îşi ia meseria în serios.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:22

BANCUL ZILEI

00:33

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
 „Legea românească
18/09/2020 21:08

 „Legea romanească", aplicată in Zaragoza - a spart usa chiriasului rău-platnic Un roman din Spania a spart cu ciocanul usa apartamentului pe care il detine intr-un bloc din Zaragoza, supăr ...

 Peste 90 de urmăriți național și internațional, prinși în urma a 200 de percheziții
18/09/2020 20:55

  Peste 200 de percheziţii au fost efectuate de poliţişti, in ultima săptămană, in dosare care vizează, printre altele, fapte de contrabandă, trafic de droguri, furt, ameninţare şi şantaj, in u ...

 Trei suspecți în cazul crimei de la Chiajna au fost prinși într-o cabană izolată din Prahova
18/09/2020 20:37

  Trei bărbaţi care erau daţi in urmărire generală in cazul tentativei de omor petrecută pe data de 23 iulie in localitatea ilfoveană Chiajna au fost prinşi de poliţişti intr-o cabană izolată ...

BOMBĂ -  Copile dintr-un orfelinat, obligate să facă sex între ele
18/09/2020 16:40

  Într-un centru de plasament din judetul Arges a izbucnit un scandal monstru. Politia a intrat pe fir si investighează deja cazul. Este vorba despre două minore care au fost obligate să int ...

 Captură de țigări de contrabandă, de peste 250.000 de lei
18/09/2020 16:01

  Poliţiştii din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei au confiscat la frontiera de nord a ţării, 25.948 pachete cu ţigări de provenienţă ucrainean ...

 La Brașov se redeschid locurile de picnic
18/09/2020 14:26

  Locurile de picnic, dar si cele pentru jocurile colective si de societate, se redeschid in Brasov. Comitetul Local pentru Situatii de Urgentă Brasov a decis că, incepand de vineri, se redeschid l ...

 A murit autorul romanului „Forrest Gump”
18/09/2020 11:50

  Winston Groom, autorul romanului „Forrest Gump”, care a stat la baza filmului hollywoodian cu acelaşi nume, cu Tom Hanks in rolul principal, a murit la varsta de 77 de ani, relatează viner ...

 Şapte morţi şi cel puţin 177 de persoane infectate după o nuntă, în SUA
18/09/2020 11:42

  Micul stat american Maine, in apropiere de Canada, a cunoscut un eveniment „ultra-propagator” de COVID-19, care a reamintit pericolele virusului unei regiuni care credea că se află in ...

 DEZASTRU - Cehia a înregistrat peste 3000 de cazuri de COVID-19 într-o zi
18/09/2020 11:25

  Numărul de infectări cu noul coronavirus a crescut in ritm accelerat in Republica Cehă, care a raportat vineri peste 3.000 de cazuri intr-o singură zi, relatează Reuters.Cu o zi inainte, autorită ...

Dosarul „Colectiv”, o nouă amânare
18/09/2020 11:15

 Dosarul tragediei de la clubul Colectiv a ajuns astăzi la Curtea de Apel Bucureşti, insă cu puţin timp in urmă instanţa a decis să amane judecarea, la solicitarea avocaţilor. Noul termen este 30 s ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei