default

Dimensiune font:

Left 4 Dead 2 Review

| 22-10-2012 17:59

Left 4 Dead 2 Review

Acum mai bine de un an turuiam despre cum Valve contura o atmosferă foarte convingătoare folosindu-se de tot felul de mijloace minimaliste pentru a transmite o poveste. Postere, câte o replică scurtă aruncată peste umăr de către unul dintre cei patru supravieţuitori sau graffiti-uri anunţând ultimele slove ale unor cetăţeni dominaţi de către zombie care au cuprins peisajul urban într-un circ de urlete şi flăcări. Şi cum producătorii au fost satisfăcuţi de succesul avut, acum au aruncat pe piaţă un Left 4 Dead 2 care, surprinzător, a ieşit înaintea unor proiecte care stăteau la coadă de mai mult timp – respectiv Half-Life Episode 3 sau Portal 2.

Schema H

Încă din filmuleţul de prezentare se poate deduce mutarea cadrului acţiunii ceva mai la sudul Statelor Unite, printre aligatori, cajuni, mlaştinile Georgiei şi rednecks. Chiar dacă s-a schimbat cvartetul de personaje, obiectivul lor este acelaşi, iar modul de joc este mai mult sau mai puţin identic. Alături de Coach, un afro-american durduliu amator de heavy metal, îşi fac intrarea în scenă Ellis – un tânăr mecanic naiv ce serveşte ca supapă a comicului, Nick – un bad boy la costum pentru care sarcasmul şi cinismul sunt obligatorii în orice conversaţie şi Rochelle, o reporteriţă care găteşte şi spală nu se sfieşte să spargă capete de zombie ca pe bostani în cazul în care îi ameninţă integritatea corporală.

Povestea are ceva mai multă coeziune – personajele vorbesc mai mult şi mai des, veţi întâlni ocazional şi alţi supravieţuitori de care aveţi nevoie pentru a avansa, iar cele patru personaje cu care puteţi juca au mai multe de comentat la adresa elementelor de decor. Cu toate astea, trebuie să recunosc că nu am simţit un ataşament la fel de solid faţă de protagonişti în comparaţie cu Bill, Louis, Zoey şi Francis. În timp ce abordarea minimalistă a titlului precedent m-a făcut să ţin minte, la un an după lansare, atât chiotele de bucurie ale lui Louis când găsea un flacon de pastile, cât şi vorbele de duh ale bătrânului şi înţeleptului Bill, L4D2 parcă nu are aceeaşi doză de „chimie” în dialogurile dintre eroi.

Impresia aceasta e accentuată şi de o atmosferă mult mai relaxată. În timp ce cadrul mereu nocturn şi clădirile claustrofobice care compuneau arhitectura nivelurilor în trecut creionau o tensiune aproape nocivă, acum avem exterioare mai largi, mai frecvente şi o mulţime de niveluri a căror acţiune se desfăşoară în timpul zilei.

Ceea ce s-a pierdut n-a rămas totuşi neînlocuit – ţin minte că după o lună-două de L4D ştiam pe de rost cele mai bune poziţii în care să trecem de anumite evenimente, iar după ce deveneai stăpân pe toate aspectele fixe, surprizele erau puţine, iar tensiunea dispărea cu totul. În L4D2 s-au abandonat în majoritatea cazurilor secvenţele în care puteai să stai pitit într-un colţ şi să elimini hoarda până la terminarea unui anumit eveniment, adăugându-se un grad de dinamism prin obiectivele către care trebuie să fugi mâncând pământul pentru a opri valurile interminabile de mâncători de creier.

În comparaţie cu predecesorul, aici nu mai e de ajuns să aştepţi cuminte liftul – ci trebuie să traversezi circuitul unui montagne-rousses sau un mall pentru a opri alarma care înnebuneşte monştrii. Ba mai mult, vrăjitoarea care şedea singurică în vreun colţ obscur şi plângea, oferind jucătorilor timp berechet pentru a decide dacă vor să se strecoare mai departe sau să-i bage în gât ţeava unui shotgun semiautomat pentru ultimul scâncet înainte de viaţa de apoi a prins curaj şi o veţi găsi plimbându-se de nebună pe străzi şi printre ruine, doar-doar o prinde ceva supravieţuitor naiv şi rătăcit care s-o sperie cu un brânci neobrăzat. Dramul acesta de acţiune alertă compensează din plin diluarea atmosferei, conferind întregului joc un grad de distracţie semnificativ.

Unde mai pui că avem chiar un escape event dinamic în care, spre deosebire de cele statice, nu mai improvizezi o baricadă şi faci exerciţiu de tir până când îţi soseşte elicopterul/barca/jeep-ul de evacuare, ci eşti forţat să traversezi alături de camarazii însângeraţi un pod înainte ca forţele aeriene să-l bombardeze.

Treaba nu va fi deloc înlesnită de noile tipuri de Infectaţi Speciali – Spitter, o creatură care scuipă cu acid, transformând câţiva metri pătraţi de ciment într-o baltă care topeşte carnea prin adidaşi; Jockey – un fel de pui de zombie care, în loc să se ofere să-ţi spele parbrizul, să-ţi ceară o ţigară sau „cincimii, fra’”, ţi se cocoaţă în cap precum un facehugger şi te controlează printr-un dans de step al groazei; şi Charger, un zombie care dărâmă un grup prea compact de supravieţuitori ca la popice, luându-l în acelaşi timp pe unul dintre aceştia şi oprindu-se abia în momentul în care se dă cu capul de vreun zid. Ah, iar la insistenţele grupurilor pentru Eliminarea Discriminării din Rândurile Nemorţilor & Alte Creaturi Mitice, simpaticul Boomer, jovialul rubicond cu stomacul delicat, a primit un skin care îi permite să se spawneze şi ca femeie, ale cărei dimensiuni şi tendinţe gastrice sunt aceleaşi.

Cum pentru fiecare necaz apare şi o soluţie nouă, de această dată dispunem de un arsenal mai generos şi ustensile adiţionale, numai bune pentru confruntarea cu speciile noi de Infectaţi. Pe lângă adiţia importantă a armelor albe, care folosite cum trebuie pot fi mai eficiente decât un Iveco plin de mitraliere sârbeşti, cam orice obiect, inclusiv lada de Cola pe care o livraţi la un moment dat în schimbul unui favor… exploziv, poate fi folosit ca obiect contondent. Infectaţii obişnuiţi cad ca muştele când fluturi frenetic o tigaie sau o bâtă de baseball şi chiar şi îngrozitorul Tank cade răpus după câteva chitări bine plasate.

Da, aţi citit bine – armele de apropiere includ unelte domestice, spre amuzamentul oricui nu s-a gândit până acum că o paletă de cricket îi va salva spinarea. Dacă v-a fost dor de Doom, o să vă bucure prezenţa unei drujbe numai bună pentru a recrea secvenţe de feliat zombie în stilul secţionării transversale de morcovi şi murături, marca Petrişor de la ProTV.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

ANUNT LICITATIE. SC TOPCAR SRL- in faliment, prin lichidator judiciar CII Burcoveanu Laura Mihaela, cu sediul in Iasi, str. A.Panu nr. 13-15, mezanin, telefon 0741232516, e-mail laura.burcoveanu@yahoo.ro, in dosarul 3299/99/2017, anunta scoaterea la vanzare prin licitatie publica cu strigare, la data de 29.07.2020, ora 10, la sediul lichidatorului judiciar din Iasi, strada Anastasie Panu nr. 13-15, mezanin, a bunului mobil AUTOTURISM MARCA BMW 740D BERLINA, culoare albastra, an fabricatie 2003, motorina, nr. locuri 5, capacitate cilindrica 3901 cmc, tapiterie scaune piele, stare buna de functionare. Bunul poate fi vazut in parcarea restaurantului La Castel. Valoarea pornire de licitatie - 22765 lei, fara TVA, reprezentand 100% din pretul de evaluare. Daca bunul nu va fi adjudecat, o a doua licitatie va avea loc la data de 30.07.2020 – ora 10.00, la acelasi sediu si la acelasi pret. Daca bunul nu va fi adjudecat, alte licitatii vor avea loc la 10.08.2020- ora 10.00 si la 11.08.2020 - ora 10.00, la 90% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 20488,5 lei, iar ulterior la 31.08.2020- ora 10.00 si la 01.09.2020-ora 10.00, la 80% din pretul de evaluare, la valoarea de pornire de 18212 lei. Persoanele care pretind vreun drept real asupra bunului au obligatia, sub sanctiunea decaderii, sa faca dovada acestui fapt pana la data de 28.07.2020, ora 12, la sediul lichidatorului judiciar. Caietul de sarcini se poate procura de la sediul lichidatorului judiciar, in baza unei cereri prealabile formulate cu 24 de ore inainte, la pretul de 50 de lei. Garantia de participare este de 10% din valoarea de pornire. Informatii suplimentare la telefon 0741232516 sau la sediul lichidatorului judiciar.
ANUNT privind organizarea licitatiei publica-pasune domeniul public. 1. Informatii generale privind autoritatea contractanta: UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALA MIRONEASA cu sediul administrativ in Mironeasa, cod postal 707300, judetul Iasi, cod fiscal 4540453, telefon 0232228600, fax: 0232228652, e-mail: contact@primariamironeasa.ro. 2. Informatii generale privind obiectul inchirierii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Proprietati publice, teren pasune, 2 loturi, identificate astfel: 1. Lotul I - 30.00 ha - CF 61847/1; 3. Lotul III - 0.45 ha CF 60701. Inchirierea se face conform art. 333, art. 335 din O.G. 57/2019 si conform HCL nr. 84/07.06.2020; 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Primariei Comunei Mironeasa. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul autoritatii contractante, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Primariei Comunei Mironeasa, comuna Mironeasa, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 150 lei, ce se achita cu numerar la casierie. 3.4. Data limita privind solicitarea clarificarilor: 31.07.2020, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data limita de depunere a ofertelor: 07.08.2020, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primaria Comunei Mironeasa, registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 07.08.2020, ora 10.00, Primaria Comunei Mironeasa, judetul Iasi. 5. Instanta competenta in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalulu Iasi, Strada Elena Doamna, nr. 1A, cod postal 700398, telefon: 0332403642, fax: 0332435700, email: tr-iasi-reg@just.ro. 6. Data transmiterii anuntului de licitatie catre instantele abilitate, in vederea publicarii: 16.07.2020.
Primăria Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi, scoate la vânzare în data de 14.08.2020, ora 10, la sediul său din Comuna Tomeşti, suprafaţa 268 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 10, Parcela Arabil 455/5, nr. cadastral 66629, la ora 10:30, suprafața de 247 mp, situată în intravilan extins conform PUG Sat Tomești, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 47, Parcela Arabil 2489/8, nr. cadastral 66957, iar la ora 11, suprafața de 147 mp, situată în intravilan Sat Vlădiceni, Comuna Tomești, Județul Iași, Tarlaua 5, Parcela Arabil 114. Terenurile se află în domeniul privat al Comunei Tomeşti. Documentația de atribuire se pune la dispoziție pe suport de hârtie, contra unui preț de 50 de lei. Ofertele se pot depune până la data de 13.08.2020, ora 15, la sediul Primăriei Tomești, într-un exemplar. Taxa de participare la licitaţie este de 50 lei. Garanţia de participare este de 3% din preţul de pornire la licitaţie pentru întreaga suprafaţă. Preţul de pornire al licitaţiei este de 7000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 268 mp,3000 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 247 mp, și 3292 EURO pentru întreaga suprafață, pentru terenul de 147 mp. Prezentul anunț se va transmite pentru publicare instituțiilor publice abilitate, în data de 14.07.2020. Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Primăriei Comunei Tomeşti, Judeţul Iaşi. Tel. 0232/290434, int.211.
Coronavirus Romania. 823 de cazuri noi si 19 decese in ultimele 24 de ore. Record de pacienti la Terapie Intensiva: 419
03/08/2020 14:32

 Numarul cazurilor noi de coronavirus raportat luni, 3 august, este de 823, iar cel al deceselor de 19. De la inceputul pandemiei pana acum, in Romania au fost confirmate 54.009 de cazuri de p ...

Australienii au scapat de sub control epidemia de COVID-19 - Stare de dezastru în statul Victoria
03/08/2020 09:18

Statul Victoria, al doilea cel mai populat din Australia, a declarat duminică stare de dezastru şi a impus o intedicţie de circulaţie pe timp de noapte in capitala Melbourne, in cadrul celor mai stricte res ...

Record de temperatura de 44,5 grade HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
02/08/2020 21:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Hogeweyk, „orașul” în care toată lumea suferă de demență
02/08/2020 18:51

 La o primă vedere, Hogeweyk, situat la aproximativ 20 de kilometri de Amsterdam, arată ca orice alt oras olandez. Locuitorii isi duc viata in mod normal, fac cumpărături, merg la film si se intalnesc ...

Gafă de proporţii uriaşe a conducerii PNL şi USR Prahova ! Ploieştiul în pericol să piardă clădirea primăriei !
31/07/2020 14:04

 Anunţată de ieri, astăzi a avut loc conferinţa de presă a conducerilor judeţene a PNL şi USR Prahova, menită să anunţe alianţe electorale locale.   Iar locul „ochit” de cele ...

BREAKING - Noi restricții anunțate de Comitetul Național pentru Situații de Urgență: Mască în spații deschise, activități interzise noaptea și distanță pe plajă
28/07/2020 20:44

Comitetul National pentru Situatii de Urgentă a aprobat in sedinta desfăsurată astăzi, 28 iulie, Hotărarea numărul 37 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspandirii infectiilor cu SARS CoV-2 l ...

Putin își plasează arma supremă în Marea Neagră - Poate lovi România în câteva minute
27/07/2020 05:55

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat - duminică, la Sankt-Petersburg - că Marina militară rusă va fi dotată cu arme nucleare hipersonice şi cu drone submarine nucleare, acestea - potrivit Ministeru ...

Două îngrijitoare românce au primit moștenire peste un milion de euro de la italianul bogat pe care l-au îngrijit
25/07/2020 18:38

Două romance care lucrau ca ingrijitoare pentru un bătran din Italia, au primit după moartea acestuia un milion de euro. Bătranul le-a trecut in testament pentru că au avut grijă de el, insă rudele bărb ...

Româncă sunată în a șasea zi de vacanță în Grecia: Aveți COVID pozitiv. Cum a fost confirmată cu COVID-19 telefonic și ce a urmat.
25/07/2020 10:55

Iată integral mesajul femeii de 39 de ani, publicat pe Forum Grecia: ”Dulce si amar de Grecia Scrisoare către mine si către voi toti, sper să invătam ceva bun de aici Prima mea vacantă in Grecia ...

Grupare de proxeneti constituita de o familie
22/07/2020 20:47

 O familie din Buzau a ajuns in atentia DIICOT dupa ce a trimis tinere din Romania sa se prostitueze in Marea Britanie, Spania, Germania si Elvetia. Fetele erau racolate prin metoda "Lover B ...