Legend of Zelda: Twilight Princess – Wii – RePlay Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 15:11

Legend of Zelda: Twilight Princess – Wii – RePlay Review

Probabil mulţi dintre voi se întreabă de ce seria Zelda este atât de iubită şi aclamată de critici, sau de ce Ocarina of Time este chiar şi acum considerat de mulţi drept cel mai bun joc al tuturor timpurilor. În momentul apariţiei, pe când majoritatea producătorilor încă se chinuiau să facă trecerea completă la 3D, (1998) OoT era o bijuterie şi a ridicat ştacheta atât de sus, încât chiar şi acum, după zece ani, 90% din jocurile action-adventure nu reuşesc să se apropie de ce era OoT. Aveam ciclu zi-noapte, o grafică incredibil de detaliată pentru acea vreme, o lume ce putea fi explorată liber, un oraş cu o viaţă activă, dar mai ales aveam o poveste care lega totul şi te făcea să vrei mereu mai mult, să ceri mai mult. O poveste care, exact când credeai că asta e tot, îţi mai arunca o abilitate care-ţi deschidea alte zeci de posibilităţi şi te făcea să revii şi să mai cercetezi o dată zonele prin care ai trecut, descoperind la fiecare trecere încă o parte din poveste sau din vieţile celor ce populau Hyrule.

Poţi lua ca şi exemplu până şi sclipitorul Assassin Creed şi apoi să-l iei la bani mărunţi, cu comparaţii de genul: “Da… după zece ani de când am călărit în OoT, nu s-a putut crea un sistem de luptă călare?” Răspuns: “Ba da, dar în Twilight Princess.” “Şi cum, nu există ciclu zi-noapte, sau măcar noapte, într-un joc cu asasini? Până şi în Zelda, acum zece ani, exista." Răspuns: “Nu.” Şi aşa mai departe, până când ajungi să exclami: “Păi cum, în afară de grafica extraordinară, motion-capture-ul spectaculos şi detaliile oraşului, jocul ăsta nu este în nici o direcţie mai bun decât un Zelda de acum 10 ani?” Răspuns: “Pai… nu.” “Oh.. ok atunci.”

Ceilalţi dintre voi, care au habar şi mă aprobă dând din cap încetişor undeva într-un colţ, probabil fie înjură lipsa unui Wii sau a unui GameCube, fie rânjesc satisfăcuţi, pentru că e greu să nu devii fan odată ce ai apucat să joci oricare titlu din serie. Bineînţeles, acest tur de forţă de care au dat dovadă producătorii de-a lungul timpului are şi un revers al medaliei. E greu să fi genial încontinuu, mai ales că cei de la Nintendo şi-au cam dat singuri peste picioare în momentul în care au ales un salt tehnologic atât de mic pentru noua lor generaţie de console. Şi chiar dacă te numeşti Shigeru Miyamoto, tăticul jocurilor moderne, tot o să te simţi încorsetat de limitele impuse de hardware-ul de care dispui.

Plecând de la ideea „nu repara ce nu e stricat”, Miyamoto-san a renunţat la cell shading-ul prezent în The Wind Waker (penultima pixelare a erolui Linkl) şi la colindatul lumii şi ne-a aruncat înapoi de unde am început, pe câmpurile tărâmului Hyrule. Un Hyrule mai mare, deşi la început nu pare, mai serios, mai cu picioarele pe pământ.

Dacă ai cunoştinţe, chiar şi sumare, de sociologie, economie şi de programare şi reuşeşti să te smulgi din cleştele imersiunii cu care te strânge jocul, nu poţi să nu observi atenţia obsesivă de care producătorii au dat dovadă, pentru a nu ştiu câta oară, în construirea titlului de faţă. Pas cu pas, au avut grijă atât de vechii fani care, după atâţia ani, au devenit mai emancipaţi, dorindu-şi o lume mai dură, mai serioasă de la un joc, apăsând în acelaşi timp şi butoanele nostalgiei, plasându-i într-o lume cunoscută şi iubită, cât şi de ceilalţi, care poate d-abia acum intră în această lume, vrăjindu-i cu o poveste şi cu un univers deosebit.

Povestea îşi trage seva din legendele şi basmele tradiţionale japoneze şi te vei vedea surprins de puterea şi ciudăţenia ei, mai ales dacă nu cunoşti măcar câteva filme clasice de animaţie, cum ar fi Prinţesa Mononoke sau Laputa: Castelul din Cer, unde apar multe din motivele preluate de joc. Din păcate, Nintendo încă nu a avut puterea să ne arunce într-o lume la fel de dură ca cea din basmele lor culte şi deplâng nevoia marilor companii de a fi politically correct, însă direcţia e cea bună şi nu pot decât să mă bucur gândindu-mă la un viitor Zelda într-o lume steampunk.

Ca în majoritatea poveştilor lor, şi aici eşti un copil aflat la pubertate care începe să înţeleagă lumea şi pleacă în aventura vieţii lui, răspândind prin toate locurile pe unde trece bunătatea sufletului tău. Pare prostesc, dar faptul că ei consideră copiii puri, ca şi suflet, nu îi face şi tâmpi: ştiu să iubească fără jenă, să se uite la o femeie sau să se supere când e cazul, să aibă emoţii într-un cuvânt. De altfel, această normalitate a reacţiilor, a arhitecturii, până şi a luptelor pe care le duci, au poate cel mai mare impact în ce priveşte atmosfera jocului.

Te trezeşti de multe ori întrebându-te, de exemplu după o partidă de pescuit in-game, ce face deosebită această lume virtuală, întrucât totul este atât de la locul lui, aşa cum ar trebui să fie. Pleci pe lac cu barca, vâsleşti către un luminiş, ridici lanseta printr-o mişcare uşoară a Wiimote-ului o lansezi, dând drumul gutei exact în momentul oportun, iar momeala plonjează aterizând chiar în zona sugerată de pescarul profesionist de la care ai închiriat sculele. Te relaxezi, aşteptând să muşte, priveşti cascadele, căsuţa paznicului, podeţele, luna (dacă e noapte), licărirea apei şi mulinezi din când în când, printr-o mişcare logică de rotire a mâini în care ţii nunchuck-ul, pentru a atrage peştele, ca într-un joc de-a şoarecele şi pisica. Şi apoi, exact în momentul potrivit, ridici mâna şi te bucuri că ai fir întins, Wiimote-ul vibrează, dând de gol mărimea peştelui şi eşti acolo, mulinând de zor, atent să nu-l scapi, direcţionându-l către partea dorită a bărcii şi anticipând momentul în care ai să-l scoţi din apă. Te bucuri ca un copil, e un nou record al bălţii şi-l duci paznicului care te felicită şi-l pune în acvariu împreună cu celelalte specii prinse pentru a fi văzute şi de alţii care ştiu să aprecieze efortul tău.

Apoi te loveşte şi realizezi că producătorii au creat această mică oază de linişte în cadrul jocului doar pentru a da lumii în care te afli adâncime şi credibilitate, o zonă întreagă, mai mare decât multe alte nivele din jocurile actuale action-adventure, care nu are nici o legătură cu questul principal. E doar un minijoc într-un titlu grandios, care le dă peste nas tuturor celorlalte jocuri de pescuit de pe piaţă sugerându-le că, dacă ar vrea, cu câteva îmbunătăţiri, ar putea fi concurenţa lor fără probleme.

Poate cuvântul ales de mine, normalitate, vă induce în eroare şi vă gândiţi că nu aveţi chef să jucaţi ceva unde totul e ca în viaţa de zi cu zi. Nu vă faceţi griji, povestea este departe de a fi banală, vă veţi lupta ca de obicei cu monştri, veţi trece prin universuri paralele, vă veţi prinde urechile gândindu-vă cum se trece mai departe într-o temniţă şi aşa mai departe. Eu mă refeream la o altfel de normalitate, o naturaleţe dacă vreţi, care ar trebui să existe în toate jocurile; întru exemplificare: arhitectura caselor se schimbă în funcţie de locul în care le găseşti, mici şi sărăcăcioase în satele de munte, dărăpănate într-o carieră, extravagante în oraş, căbănuţe în pădure, aşa cum este şi normal.

Limbajul corpului a primit de asemenea o atenţie deosebită: Link, dar şi celelalte personaje, reacţionează natural, atât de corect încât, dacă nu ai experienţa altor action-adventure-uri, ajungi să le iei de bune şi le treci cu vederea. Îţi va fi greu să urci pantele abrupte şi cu cât obiectul ridicat de tine este mai greu, cu atât vei merge mai încet şi vei respira mai greu şi aşa mai departe.

În reprizele de echitaţie calul tău trece insesizabil de la pas, la trap, la galop şi este o plăcere să-i urmăreşti mişcările, iar sabia scurtă te face să te apleci când vrei să loveşti de pe cal, controlerele făcând o treabă minunată când vrei să tragi cu arcul într-o direcţie, în timp ce goneşti în alta.

După cum am menţionat ceva mai sus, eşti un copil-ştrumf-elf-whatever pe nume Link, trezit dimineaţa de alţi copii ai satului care vor să se joace. Cobori din căsuţa ta din copac şi începi să vorbeşti cu ei. Nu te consideră cine ştie ce erou, doar băiatul mai mare al satului, bun la toate, care are voie să se joace cu praştia. Începi să experimentezi cu lumea din jurul tău, soarele curge încet spre apus, ridici curios bolovanii răspândiţi pe la colţuri, descoperind (convenabil) rupii sub ei şi, exact când eşti gata să pleci în explorare către un luminiş, un consătean te roagă să încaleci şi să vii să-l ajuţi să strângă capro-vitele încăpăţânate care nu vor să intre în grajd pentru a fi mulse. Eşti uimit şi încântat, treci prin sat, unde vânzătoarea de la chioşc îşi ceartă bărbatul că nu găseşte pisica. Găinile aleargă prin grădini. Primarul te dojeneşte că ai întârziat şi aşa mai departe. Lucruri normale, dar minunate, care dau substrat şi personalitate. Nimic nu e nelalocul lui, nimic nu e forţat.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

00:11

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
 Berlinul va avea un nou aeroport internațional
29/09/2020 14:24

  Noul aeroport internaţional din Berlin (Berlin Brandenburg Airport - BER) va fi inaugurat in data de 31 octombrie 2020, cu nouă ani mai tarziu şi costuri mult superioare estimărilor iniţiale, a anu ...

Transportatorii din Germania sunt în grevă
29/09/2020 14:19

 Autobuzele şi trenurile s-au oprit marţi la primele ore ale dimineţii in mai multe oraşe şi regiuni din Germania, pe fondul unei greve a lucrătorilor din transporturi care cer uniformizarea reglemen ...

CORONAVIRUS Romania. Noi date ingrijoratoare: 551 de pacienti sunt internati la ATI. Autoritatile au raportat 44 de decese si 1.470 de cazuri noi in ultimele 24 de ore
29/09/2020 13:05

Autoritatile au raportat marti, 29 septembrie 2020, un numar de 1.470 de cazuri noi si 44 de decese, in 24 de ore. In sectiile de Terapie Intensiva sunt internati 551 de pacienti. De la inceputul pandemiei pan ...

 Din cauza pandemiei de COVID, elevii din Moscova rămân în vacanță
29/09/2020 12:43

  Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, şi-a făcut publică marţi decizia de a prelungi cu o săptămană vacanţa şcolară, pentru a impiedica răspandirea noului tip de coronavirus, in condiţiile in ...

Un cardinat acuzat de pedofilie revine la Vatican
29/09/2020 11:45

  Cardinalul australian George Pell se intoarce marţi la Roma, la şase luni după ce a fost achitat de cea mai inaltă instanţă din Australia de acuzaţiile de abuz sexual impotriva unor minori, infor ...

 Primarul mort reales în Deveselu, vedetă în presa internațională
29/09/2020 11:28

  Situatie bizară la Deveselu, unde sătenii au ales un primar mort. Ion Aliman, răpus de COVID pe 4 septembrie, a adunat 1.020 de voturi din 1.600 valabil exprimate. Acelaşi număr de voturi a fo ...

  Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
29/09/2020 11:00

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

 Proteste în Catalonia
29/09/2020 10:21

Luni dimineaţa, Curtea Supremă a confirmat in unanimitate o hotărare a tribunalului regional catalan de anul trecut impotriva căreia Torra a făcut apel şi care stipula că liderul catalan in varstă de 57 ...

 Mascații caută patroni șmenari. Descinderi în București și în cinci județe
29/09/2020 07:52

  Zeci de perchezitii au loc marti dimineata, in Bucuresti si in judetele Ilfov, Giurgiu, Buzău, Dambovita si Ialomita, la firme cu comportament tip „fantomă”, acuzate că au transferat 4,5 ...

 Trei miniștri din Bolivia au demisionat
29/09/2020 07:15

  Miniştrii bolivieni ai economiei, muncii şi dezvoltării productive au anunţat luni seară demisia lor din guvernul interimar, cu mai puţin de o lună inainte de alegerile generale din această ţar ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei