LIVE/VIDEO aici:Cele mai importante evenimente de miercuri din Ucraina sunt LIVETEXT .Rusia ar fi confirmat că folosește arme termobarice / O maternitate a fost bombardată în Mariupol

0000000  news-alert-graphic-new-as-of-3-21-11-27279469-e1351416678191

Dimensiune font:

| 09-03-2022 21:26

 Președintele ucrainean Volodimir ​Zelenski pare dispus la compromis în privința celor două teritorii separatiste, pe măsură ce războiul face tot mai multe victime. Guvernul Ucrainei a acuzat Rusia că a atacat coridorul umanitar pe care îl promisese securizat la Mariupol. Trupele ucrainene au respins eforturile forțelor ruse de a intra în orașele Harkiv și Mykolayiv. Miercuri, rușii vor înceta focul de la ora 10 a.m., ora Moscovei (07:00 GMT), pentru a da posibilitatea ca locuitorii din Kiev și din alte patru orașe să fie evacuați.

ziua 14Foto 

Rezumatul evenimentelor recente din Ucraina: Au existat relatări privind sirene și explozii miercuri dimineața la Kiev dar și în ate orașe. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a adresatdin biroul său de la Kiev parlamentarilor britanici din Camera Comunelor. El a amintit de Winston Churchill, avertizând Rusia că „vom lupta în păduri, pe câmpuri, pe țărmuri, pe străzi”. Președintele american Joe Biden a anunțat interzicerea completă a importurilor de petrol, gaze și cărbune din Rusia. Oficiali ai ONU au declarat că numărul refugiaților a depășit două milioane. McDonald's, Starbucks și Coca-Cola au devenit ultimele companii occidentale care și-au întrerupt activitatea în Rusia

 
 

Cele mai importante evenimente de miercuri din Ucraina sunt LIVETEXT  :

21:20Noi imagini satelit arată gradul de distrugere din Mariupol. Case, clădiri, mall-uri, puse la pământ de bombardamente și incendii

 
 

21:16SUA susține că Rusia lansează bombe nedirijate asupra orașelor ucrainene

20:44Marea Britanie spune că va furniza Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană

20:35Blinken spune că este „absolut convins că Putin va eșua”/ ”Rusia va suferi o înfrângere strategică”

 

„Așa cum am mai spus, poți câștiga o bătălie, dar asta nu înseamnă că ai sî câștigi războiul – dimpotrivă. Poți lua un oraș, dar nu poți lua inimile și mințile oamenilor săi, iar ucrainenii demonstrează asta în fiecare zi”, a spus Blinken

20:33Marea Britanie spune cu Rusia a confirmat că folosește arme termobarice în Ucraina

20:06Vestul are ”îngrijorări serioase” că Putin ar putea folosi arme chimice la Kiev

 
 

20:00Stațiile de metrou folosite drept adăposturi în Kiev vor proiecta filme pentru a îmbunătăți starea morală a civililor

19:33Marea Britanie un încearcă să închidă spațiul aerian al Ucrainei deasupra coridoarelor umanitare, ci încearcă în schimb să o ajute să se apere de invazia Rusiei, a declarat secretarul de Externe Liz Truss, relatează Reuters.

"Realitatea este că înființarea unei zone de excludere a zborului ar duce la o confruntare directă între NATO și Rusia. Și nu vrem asta", a spus Truss la o conferință de presă la Washington, când a fost întrebată dacă ar putea fi introdusă una. peste un coridor umanitar.

19:48Rusia ar fi pierdut doar 8-10% din forța militară din Ucraina / „90% din puterea ei de luptă este disponibilă” -OFICIAL AMERICAN AL aPĂRĂRII

19:28Andrei Pleșu: Putin nu poate fi oprit din afara Rusiei / Mijloacele folosite de Occident ca să-l potolească, absolut ridicole

19:21Aproximativ 17 persoane au fost rănite, printre care și femei aflate în travaliu, în atacul asupra spitalului din Mariupol, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kyrylenko.

19:19Belarușii ar fi creat un batalion separat pentru a apăra Kievul

19:15Regatul Unit a cerut miercuri ca toate țările G7 să „înceteze utilizarea petrolului și gazelor rusești”,urmând exemplul Londrei și al Washington-ului, potrivit AFP.

19:08Cancelarul german se opune trimiterii de avioane de luptă MiG-29 Ucrainei din ţări membre NATO

18:24Soldați ruși filmați cum furau găini dintr-o curte VIDEO

18:14Rusia susţine că aviaţia militară ucraineană ar adăposti avioane în România / Bilanțul rușilor cu pierderile produse Armatei Ucrainei

18:06Președintele rus Vladimir Putin a vorbit miercuri la telefon cu cancelarul german Olaf Scholz pentru a discuta despre eforturile diplomatice menite să pună capăt ostilităților din Ucraina și crearea coridoarelor umanitare, a anunțat agenția de presă Interfax, potrivit Reuters.

18:01Josep Borrell, către europeni: Daţi căldura mai încet în locuinţe!

18:00Războiul din Ucraina explicat de fostul comandant al trupelor SUA în Europa: „Dacă părinții soldaților vor înțelege ce se întâmplă în Ucraina va fi o mare problemă pentru Armata Rusiei”

17:53Zelenski acuză Vestul de complicitate, după ce a fost bombardată o maternitate: Închideți cerul chiar acum! Opriți crimele!

Scene dramatice în Mariupol, unde a fost bombardat și un spital de copii

17:43Evacuarea civililor este posibilă în acest moment la Sumy și Enerhodar, dar nu și la Harkiv, a anunțat un consilier al ministrului ucrainean de Interne, citat de Reuters.

17:16VIDEO Scene dramatice în Mariupol, aflat sub bombardament continuu: "Rusia continuă să țină ostatici peste 400.000 de oameni"

17:08Rusia recunoaște că la război au fost trimiși și recruți, nu doar soldați profesioniști: Unii au fost luați prizonieri

16:48Consiliul Municipiului Mariupol spune că bombardamentele rusești au distrus complet Spitalul de copii din oraș

16:47Protest inedit față de invadatorii ruși: Imnul Ucrainei, interpretat de o orchestră în centrul Kievului în timp ce trupele ruse înaintează spre capitală

16:36China promite Ucrainei un ajutor de peste 710.000 de euro

16:26Locuitorii din Odesa au luat măsuri pentru a proteja statuia Ducelui de Richelieu, simbolul orașului / Cum a ajuns strănepotul cardinalului francez erou în orașul ucrainean

16:23Rusia repetă Ucrainei condițiile pentru oprirea războiului: Zelenski trebuie să recunoască Crimeea ca teritoriu rus şi independenţa regiunilor separatiste Doneţk şi Luhansk

16:21Ce spune primarul Kievului despre scenariul încercuirii orașului de către trupele ruse

16:07Întreruperea alimentării cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl nu prezintă un „impact major asupra securității”, a precizat Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA), citată de AFP.

15:57Marea Britanie va trimite și mai mult armament către Ucraina, ca „răspuns la alte acte de agresiune ale Rusiei”, a declarat miercuri ministrul britanic al Apărării, Ben Wallace, potrivit CNN. Astfel, Marea Britanie va furniza Ucrainei 3.615 arme antitanc și, "în scurt timp" un mic lot de rachete antitanc Javelin.

15:53FOTOREPORTAJ O zi la vama Galați - Locul unde mii de refugiați din Ucraina ajung în fiecare zi

15:32Lista completă a brandurilor și companiilor străine care au anunțat că se retrag din Rusia

15:24Congresul american a ajuns la un acord privind bugetul pe anul fiscal 2022, urmând a acorda un ajutor important Ucrainei.

15:19Premierul olandez, Mark Rutte, a declarat miercuri că nu este în favoarea întreruperii aprovizionării cu petrol și gaze rusești, considerând că aceasta ar fi nesustenabilă pentru statele membre ale Uniunii Europene.

Harta războiului din Ucraina

15:11Cele trei priorități ale Ucrainei enumerate de ministrul de Externe înaintea primei întâlniri cu Serghei Lavrov de la începerea războiului

14:47Alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl și a echipamentelor sale de siguranță a fost întreruptă „complet” din cauza acțiunilor militare ruse, a anunțat miercuri operatorul ucrainean Ukrenergo. Compania nucleară ucraineană Energoatom a transmis la rândul său că ar putea fi eliberate substanţe radioactive de la Cernobîl din cauză că nu mai poate răci combustibilul nuclear folosit.

14:44Furnizarea de avioane de luptă pentru Ucraina trebuie făcută în comun de către țările NATO, a declarat miercuri premiereul polonez, Mateusz Morawiecki, după ce Washingtonul a respins oferta Varșoviei de a trimite toate avioanele sale MIG-29 către o bază aeriană americană din Germania, de unde acestea ar fi urmat să ajungă, ulterior, în Ucraina.

14:26General ucrainean: „Din informațiile noastre, Putin este mințit că războiul se va încheia în 5-6 zile”

14:23Harta Războiului din Ucraina - ziua 14 - 9 martie:

Unde au loc lupte, orașele înconjurate de ruși și liniile de atac ale armatei ruse, conform unei hărți întocmite de Ministerul de Apărare Britanic:

14:1997 de europarlamentari au semnat o scrisoare deschisă în care cer embargo total la importurile de gaz și petrol dinspre Federația Rusă spre Uniunea Europeană.

14:07Imagini greu de privit - Momentele groaznice ale războiului: Un tanc rusesc trage în plin într-o mașină cu doi bătrâni care mergeau spre casă: „Rușii sunt nemernici, uitaţi-vă ce “fraţi” avem!”

14:01Zelenski afirmă că armata ucraineană a reușit să completeze arsenalul de muniție cu multe trofee luate pe câmpul de luptă, spunând că "Vom lupta cu inamicul cu propriile lor arme, pe lângă ale noastre". El a făcut și un apel către soldații ruși, vorbind în rusă: "Plecați".

13:50Noi sancțiuni ale UE pentru Rusia și Belarus / Trei bănci din Belarus vor fi excluse din SWIFT

13:46Kremlinul susține că lumea trebuie să afle "adevărul" despre presupusul program de război biologic al Ucrainei.

 

13:27Explozia unui tanc rusesc, lovit în plin de o rachetă Javelin, surprinsă într-o filmare din dronă - VIDEO

13:22Statele Unite poartă un război economic cu Rusia, a susținut miercuri purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

13:18Volodimir Zelenski cere din nou zonă de excludere aeriană deasupra Ucrainei. Comunitatea internațională va fi responsabilă pentru o "catastrofă umanitară" în masă în cazul în care nu va conveni asupra instituirii unei zone de excludere aeriene, pentru a proteja Ucraina, a declarat miercuri președintele Zelenski.

 

13:13Peste 3.500 de ucraineni au cerut azil în România de la începerea războiului / Câți refugiați sunt acum în România și care este situația în centrele de cazare

13:12Și retailerul de produse pentru copii și părinți Mothercare a anunțat că își suspendă afacerile în Rusia și oprește livrările în cele aproximativ 120 de magazine din această țară și în online, conform CNN.

12:58Tinerii ruși relatează cum războiul din Ucraina le dezbină familiile: „Mama spune că eu sunt un prost”

 
 

12:46Ucraina nu știe ce se întâmplă cu centralele nucleare de la Cernobîl și Zaporojie, ocupate de ruși

12:45Cozi uriașe la ieșirea din Ucraina. Organizare, băuturi calde și transport gratuit la intrarea în România, spune corespondentul The Guardian

Peste 2,1 milioane de ucraineni au părăsit țara de la începerea războiului

12:42Numărul persoanelor care au fugit din Ucraina de la începutul invaziei ruse a ajuns la 2,1-2,2 milioane de persoane, a anunțat miercuri ONU, potrivit The Guardian.

„Acum este momentul să încercăm să ajutăm la graniță”, a declarat miercuri înalt comisarul ONU pentru refugiați, Filippo Grandi.

El a spus că Republica Moldova, care nu este membru UE, este deosebit de vulnerabilă la această criză a refugiaților.

12:34Autoritățile de la Kiev speră să evacueze mult mai mulți oameni din Irpin, Bucha și Hostomel, a declarat miercuri viceprimarul capitalei ucrainene.

„Avem locuri de adăpostire pentru refugiați, avem trenuri pentru a trimite oamenii spre vest”, a spus Mykola Povoroznyk, citat de Reuters.

Potrivit acestuia, căldura, apa, sursele de alimentare și conexiunile telefonice funcționează normal la Kiev.

12:23Ucraineni disperați povestesc ultimele cuvinte ale rudelor captive în Mariupol: „Au început bombardamentele, nu îți fă griji, văd și avioane militare”

12:06Kremlinul, un nou mesaj despre "operațiunea militară" din Ucraina

12:05Farmaciile rusești rămân fără insulină și alte produse pentru tratarea diabetului, fabricate în străinătate, a anunțat miercuri cotidianul rus Kommersant, care vorbește despre un deficit de materii prime pentru fabricarea medicamentelor, potrivit AFP.

„Oferta finală” pe care Putin i-ar fi făcut-o lui Zelenski pentru a pune capăt războiului

12:03Rusia ar fi oferit Ucrainei în negocieri o versiune „finală” a propunerii sale de a pune capăt războiului, iar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski trebuie să o accepte sau să o refuze, au declarat surse la curent cu discuțiile, citate de Jerusalem Post.

 

11:37Aproape 12.000 de soldați ruși ar fi murit, ar fi fost răniți sau capturați în primele 12 zile ale războiului din Ucraina, anunță miercuri armata Ucrainei. Sute de tancuri, mii de blindate și zeci de aeronave - noul bilanț

11:286 coridoare de evacuare a civililor ar urma să fie deschise în Ucraina: Energodar-Zaporizhia; Sumy-Poltava; Mariupol-Zaporizhia; Volnovakha-Pokrovsk; Izium-Lozova; Vorzel, Bucha, Irpin, Borodyanka, Gostomel-Kiev, a declarat vicepremierul ucrainean Iryna Vereșciu, potrivit CNN.

11:11Și producătorul de bere olandez Heineken oprește vânzarea și producția în Rusia 

11:07Rusia își intensifică propaganda: Ce „documente secrete” ucrainene spune Moscova că a descoperit

10:53Mișcările NATO conduse de SUA au dus tensiunea dintre Rusia și Ucraina la un „punct de rupere”, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, citat de Reuters.

 

10:40Ucraina va face miercuri o nouă încercare de a evacua civilii din Mariupol și din alte orașe.

10:33Sondaj: Majoritatea rușilor spun că știu să distingă între

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

10:43

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Directorul ANM explică când se va schimba din nou vremea: când scăpăm de ninsori și plo
18/04/2024 10:29

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat că această perioadă in care avem ploi, ninsori la munte si vreme rece in general va mai dura cel putin pană săptămana ...

Lovitură de Teatru de Ziua Z: Macron îl invită pe Putin în Franța
17/04/2024 10:50

Rusia va fi invitată să participe la ceremoniile dedicate celei de-a 80-a aniversări a Debarcării Aliatilor in Normandia din 6 iunie 1944. O invitatie oficială urmează să fie transmisă curand prin amba ...

Mai multe drone neidentificate au supravegheat Baza Aerienă 57 Mihail Kogălniceanu
17/04/2024 08:22

Cateva drone au fost observate de militarii Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu, in cursul nopţii de luni, in apropierea aeroportului, iar surse militare au precizat că acestea erau probabil de tip comercia ...

Gina Pistol va prezenta MasterChef cu Sorin Bontea, Florin Dumitresu şi Cătălin Scărlătescu + Vedeta vine la PRO TV după Smiley?
16/04/2024 22:06

Anuntul zilei vine de la PRO TV! Postul din Pache Protopopescu a anuntat oficial că cei trei chefi Sorin Bontea, Florin Dumitresu şi Cătălin Scărlătescu sunt juratii emisiunii MasterChef. După ce s-a l ...

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu revin la PRO TV! Cei trei sunt juratii sezonului 9 MasterChef Romania!
16/04/2024 21:49

Au inspirat milioane de romani prin gastronomie, au dăramat granitele bucătăriei de acasă si, cu pasiune, au transformat fiecare farfurie intr-o adevărată operă de artă. Au arătat că si cei pasionati ...

Statele Unite au dat startul noii generații de arme care să le protejeze în fața unui atac cu rachete balistice intercontinentale
16/04/2024 21:03

Compania americană Lockheed Martin a obţinut un contract in valoare de 17 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei noi generaţii de interceptori care să protejeze Statele Unite ale Americii impotriva unui ...

Războiul se mută pe teritorilul olimpic: Ucraina ar folosi armistiţiul olimpic pentru a încerca să se regrupeze
16/04/2024 20:53

Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu in conflictele internaţionale in timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunand că Ucraina ar putea folo ...

Un primar PNL din Alba a fost găsit spânzurat în locuința sa - Era urmărit penal
16/04/2024 20:22

Primarul comunei Vinţu de Jos din judeţul Alba, Petre Ion Barbu, a murit, marţi după-amiază, fiind găsit spanzurat intr-o anexă a locuinţei. Poliţia Judeţeană Alba face verificări pentru a stabili i ...

Israelul, 'nemulțumit' de răspunsul Chinei după atacul Iranului: 'Speram o condamnare mai puternică și o recunoaștere clară a dreptului la autoapărare'
16/04/2024 20:06

Israelul se declară „nemultumit” de răspunsul Chinei in ceea ce priveste atacul Iranului. Declaratia a fost făcută de un diplomat israelian din China. Chinezii nu au condamnat atacul asupra Israelului. ...

'Nu avem nicio șansă să câștigăm cu Rusia fără ajutorul SUA': Zelenski prezintă un raport devastator pentru Ucraina!
16/04/2024 19:27

Fortele armate rusesti au un avantaj major pe front! Asta o spune presedintele ucrainean Volodimir Zelesnski, in cadrul unui interviu. Liderul de la Kiev spune că ajutorul SUA e vital pentru Ucraina. Zelensky ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei