Marvel: Ultimate Alliance Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 18:10

Marvel: Ultimate Alliance Review

Cu toate că benzile desenate au fost de obicei ocolite de producătorii de jocuri, Freedom Force, X-Men Legends şi The Rise of Apocalypse au demonstrat că se pot crea jocuri bune bazate pe acest univers. Bazându-se pe spriijnul celor de la Marvel şi pe succesul titlurilor precedente, Raven Software vine în 2006 cu un nou titlu din lumea super-eroilor îmbrăcaţi în costume cât mai colorate – Marvel: Ultimate Alliance – acesta fiind un pas înainte din mai multe puncte de vedere pentru acest gen de jocuri.

        Povestea din campania single-player este bine pusã la punct, fiind realizată într-un stil familiar cititorilor de benzi desenate, chiar dacă la bază are o premisă cât se poate de simplă. Dr. Doom vrea sã obţinã puterea de a controla întreg universul iar super eroii trebuie sã gãseascã o modalitate de a-l opri, trecând în acelaşi timp peste toate capcanele pe care Dr. Doom şi acoliţii sãi le-au pus la cale. Dar aşa cum se întâmplă întotdeauna în astfel de poveşti, vor apãrea pe parcurs şi câteva surprize şi întorsãturi de situaţie, care să ţină menţină interesul jucătorilor până la final.

        Gameplay-ul este simplist dar creeazã dependenţã, totul rezumându-se la omorâtul în neştire al inamicilor şi adunarea monezilor pe o hartã liniarã pânã la întâlnirea boss-ului de nivel. Fluiditatea jocului este crescută prin eliminarea health-pack-urilor, viaţa şi energia fiind colectate de la inamici, la fel ca monezile. Pentru a evita apariţia monotoniei producãtorii au introdus şi câteva puzzle-uri dar din pãcate, pe lângã faptul cã acestea sunt foarte simpliste, ni se oferã şi mult prea multe informaţii pentru rezolvarea lor. Nu era necesar sã ni se spunã de douã ori ce avem de făcut, pentru ca apoi sã ne prezinte acţiunea prin desene de parcã n-am fi înţeles ce ni s-a spus deja.

        Luptele cu bossi de nivel prezintă un concept interesant. Aceştia nu pot fi loviţi de atacuri normale, astfel încât nu conteazã nivelul sau puterea eroilor cu care jucaţi, pentru a-i învinge fiind necesarã activarea unui mini-joc care constã în apãsarea tastelor care apar pe ecran. Astfel confruntãrile cu bossi sunt amuzante şi uşoare, chiar dacã din pãcate devin repetitive spre final. O bãtãlie mai diferitã, care mi-a plãcut foarte mult, a fost confruntarea cu M.O.D.O.K. care consta într-un joculeţ de trivia, fiecare rãspuns corect aducând eroii mai aproape de el.

  De-a lungul aventurilor voastre veţi avea posibilitatea să formaţi o echipă din maxim 4 eroi (sau sã alegeţi una dintre cele default). Dupã alegerea unui nume şi al unei sigle pentru echipa voastrã apar câteva posibilitãţi de upgrade. De fiecare datã când veţi juca cu 3 personaje din echipa creatã veţi primi experienţã odată cu îndeplinirea obiectivelor. Echipa va creşte astfel în nivel – eroii de asemenea – iar la un nou nivel veţi primi câte un punct cu care cumpãraţi noi upgrade-uri precum: mai multã viaţã pentru toţi membri echipei, mai multã experienţã primitã la fiecare level up, un nou slot în echipã, şi altele. În orice moment al jocului îl veţi putea controla pe oricare dintre cei 4 eroi, ceilalţi urmând ordine de bază, cum ar fi sã vã urmeze sau sã atace inamicul pe care-l atacaţi şi voi.

        Jocul devine repetitiv dupã un timp dar, din fericire, existã câteva lucruri care îl salveazã. În primul rând, level design-ul şi diversitatea stagiilor, care reduce sensibil monotonia. De-a lungul campaniei single-player povestea vă va purta în locaţii precum Atlantis, Asgard sau Skrull Throneworld, luptele ducându-se chiar şi în spaţiu, pe nava SHIELD, sau în adâncul oceanelor. Din acest punct de vedere nivelul meu preferat a fost parcul de distracţie al lui Arcade, poate şi datorită replicilor amuzante ale acestuia. În al doilea rând, pe lângã campania singleplayer mai existã şi challenge-urile. Aici va trebui să parcurgeţi contra-cronometru cu un singur erou diverse nivele care au obiective specifice. Dupã terminarea nivelului, în funcţie de numãrul de obiective îndeplinite veţi primi un punctaj,care la rândul său, în funcţie de eroul ales, vă poate oferi o recompensă (un nou costum, un punct în plus pentru skill-uri).

        Mai departe avem numãrul foarte mare de super eroi ce pot fi aleşi de jucãtor. Printre cele 23 de personaje se numãrã legende precum Captain America, Wolverine, Spider-Man şi Thor (echipa oferitã la început şi cu care am terminat jocul prima datã) dar şi câteva nume din filme célèbre, cum ar fi Blade şi Elektra. Din păcate, existã un evident dezechilibru între puterile personajelor, aspect pe care-l veţi observa rapid după începerea jocului. Pentru a ocoli acest neajuns, oricare personaj poate primi suficiente upgrade-uri pentru a face faţă inamicilor. Fiind un fan declarat al lui Wolverine, am jucat cu el în cea mai mare a jocului, asigurându-i astfel suficiente upgrade-uri încât sã-l fac aproape imposibil de omorât.

        Odatã cu creşterea în nivel a personajului veţi primi puncte de exeprienţă pe care mai apoi le puteţi folosi pentru a îmbunătăţi puterile eroilor, acest lucru fiind de asemenea posibil prin folosirea monezilor adunate pe parcursul jocului. Folosind un anumit erou veţi avea posibilitatea mai apoi de a alege între 3 costume. Aceste costume au un impact vizual mai mare asupra anumitor caractere, precum Wolverine, şi aproape insesizabil asupra altora precum The Thing (la care se va schimba lungimea pantalonilor, dar la o bestie mare de piatrã ce mai contează?).

       Însă pe lângã aspectul vizual, costumele oferã îmbunătăţiri secundare diferite, precum creşterea damage-ului cu o anumitã abilitate sau creşterea rezistenţei eroului, astfel încât acesta va fi de fapt primul criteriu în alegerea unui nou costum pentru eroul vostru. Un alt plus ce poate fi adus personajelor sunt item-urile inamicilor tip boss. Existã item-uri speciale, numai pentru anumiţi eroi, şi altele ce pot fi folosite de oricine. Partea proastã este cã fiecare erou poate folosi un singur item, iar spaţiul în inventar este limitat, astfel încât la un momendat va trebui sã distrugeţi anumite obiecte pentru a putea aduna altele noi. Fiecare personaj are puteri proprii, care au nevoie de energie pentru a fi folosite. Una dintre cele mai puternice puteri este aruncarea scutului de cãtre Captain America, care va face un damage considerabil tuturor inamicilor pe care îi loveşte. Ceea ce face aceastã abilitate cu adevărat folositoare este faptul cã, dupã aruncare, scutul poate fi controlat cu ajutorul mouse-ului pentru o precizie mai mare.

        Pe lângã abilităţile ofensive, eroii au de asemenea câte o putere de sporire temporarã a abilitãţilor proprii sau a celor din echipã, efectele variind de la creşterea damage-ului la îmbunătăţirea vitezei de atac. Eroul care dã lovitura finalã asupra inamicului îşi va umple o barã suplimentarã de energie şi dupã umplerea acesteia veţi putea activa o putere ce va nimici toţi inamicii din jur într-un slow motion de mare efect. Evident, aceste lovituri diferã de la un erou la altul. De exemplu Spider-Man are parte de Bungee Bash, legãnându-se pe pânza de pãianjen în timp ce eliminã inamicii dintr-un singur foc.

        Grafica jocului este bunã, mai ales de la distanţã. Chiar dacã la o inspecţie mai atentă lucrurile se schimbã oarecum, tot consider cã este un pas înainte pentru jocurile de gen. Puterile eroilor au efecte grafice care mai de care mai spectaculoase, în anumite momente jocul transformându-se într-un joc de lumini încântător. Filmuleţele cinematice însă sunt cireaşa de pe tort, realizarea lor fiind excepţională, aşa cum veţi observa de altfel încă de la filmuleţul de introducere al jocului. Sunetul se ridică şi el la nivelul graficii, dar din pãcate replicile personajelor sunt destul de puţine, devenind foarte repetitive pentru un joc ce durează aproape 20 de ore. Acest neajuns va fi mult mai evident dacă o să jucaţi cu aceiaşi eroi de la început pânã la sfârşit.

        Cu toate că nu va distruge experienţa de joc, AI-ul are totuşi câteva problem, eroii care vã acompaniazã comportându-se cel puţin ciudat în unele momente. De exemplu, în nivelurile în care acţiunea se desfãşoarã pe o platformã suspendatã, eroii vor cădea în gol foarte uşor, încercând sã vă urmeze. Nu pot decât sã vã recomand sã nu mergeţi prea aproape de marginea prãpastiei dacã nu vreţi sã aşteptaţi 5 minute pânã la învierea coechipierilor. Inamicii sunt destul de agresivi dar nu vor cauza probleme pentru cã, din fericire, tind sã atace în principal personajul controlat de jucãtor astfel încât nu trebuie sã vã faceţi prea multe griji pentru ceilalţi eroi care vã acompaniazã.

        Şi ca un trademark al dezvoltării sale multiplatformă, jocul poate fi salvat doar în punctele de control SHIELD, unde veţi avea de asemenea posibilitatea să schimbaţi şi costumul personajelor sau să alegeţi alţi eroi pentru echipa voastră. De notat că oriunde în timpul unei misiune veţi putea deschide o datã la 5 minute un portal care vã va transporta în baza proprie, unde veţi avea la dispoziţie şi un punct de control SHIELD.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:36

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Gura Vaii, cu sediul social in comuna Gura Vaii, satul Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau, cod postal 607220, telefon 0371/407.500, fax 0372/002.112, e-mail: primariaguravaii@yahoo.com, cod fiscal 4278108. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: - teren in suprafata de 316 mp, situat in intravilanul comunei Gura Vaii, satului Rotunda, nr. Cadastral 62185, CF 62185, apartinand domeniului privat al Comunei Gura Vaii, conform H.C.L. Comunei Gura Vaii nr. 09/22.01.2024, caietului de sarcini si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartimentul Achizitii Publice sau se poate consulta pe site-ul: www.uatcomuna guravaii.ro, sectiunea -Anunturi. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: de la Compartimentul Achizitii Publice, din cadrul Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau in contul de trezorerie RO17 TREZ 0625 006X XX00 0079, deschis la Trezoreria Onesti, cod fiscal: 4278108. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 27.03.2024, ora 12.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 04.04.2024, ora 14.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 05.04.2024, ora 09.00, Comuna Gura Vaii, comuna Gura Vaii, sat Gura Vaii, Str. Primariei nr. 2, judetul Bacau. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Judecatoria Onesti, cu sediul in municipiul Onesti, Str. Tineretului nr. 1, judetul Bacau, telefon 0234/311.913, fax 0234/326.170, e-mail: jud-onesti-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 08.03.2024.
ANUNȚ DE LICITAȚIE. Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro, organizează în data de 29.03.2024, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 16.000,00 mp, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, zona Dedeman. 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail: primaria_valealupului@yahoo.com, patrimoniu@comuna-valealupului.ro 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 16.000 mp, situat în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 96128, CF nr. 96128, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: gratuit 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20.03.2024, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 29.03.2024, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 29.03.2024, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro PRIMAR, Florin-Liviu DULGHERU
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei