Medal of Honor Review

default

Dimensiune font:

| 22-10-2012 16:57

Medal of Honor Review

eşi primul Medal of Honor a rămas în istorie ca un titlu de referinţă pentru shooter-le first-person, după lansarea lui Medal of Honor: Airborne seria ajunsese deja într-un punct în care trebuia să se reinventeze dacă avea de gând să supravieţuiască. Mai ales pe o piaţă unde Call of Duty şi, mai nou, Bad Company 2 fac legea.

Aşa că Electronic Arts a decis că un nou început este în regulă, ocazie cu care acţiunea s-a mutat din al Doilea Război Mondial în Afghanistan. Datorită acestui lucru, studiourile Danger Close (ex EA Los Angeles) au fost ajutate în dezvoltarea jocului de soldaţi ce sunt cunoscuţi colectiv drept Tier 1 Operators, luptători de elită trimişi de către Autoritatea Naţională de Comandă a Statelor Unite în cele mai dificile şi periculoase misiuni. Poate părea banală descrierea de mai sus, dar autenticitatea experienţei single-player chiar este unul dintre plusurile jocului.

De altfel, spiritul practic este unul dintre lucrurile pe care le-am apreciat în privinţa poveştii, aşa plăpândă cum e ea. Nu ai niciun dictator care vrea să atace Statele Unite, nicio bombă nucleară ce trebuie găsită sau vreo conspiraţie condusă de vreo organizaţie secretă. Perspectiva alternează între operaţiunile echipelor Tier 1 şi eforturile Armatei, obiectivul principal fiind de a elimina rezistenţa talibană dintr-o regiune muntoasă. Scurt şi la obiect. Nimic de zis, ca soldat Tier 1 eşti în continuare zmeul zmeilor, dar parcă nu mai ai senzaţia aia de kitsch pe care o întâlneşti în alte producţii de gen sau în filmele de acţiune.

Chiar dacă vor exista momente în care o să foloseşti arme de calibru serios ca să seceri grupuri de adversari, ele nu durează mult şi imediat după aceea trebuie să găseşti rapid un obstacol solid după care să te ascunzi. La fel ca în Far Cry 2, Medal of Honor îţi oferă şi el opţiunea de a aluneca (slide) pentru a te feri de gloanţe, mecanică pe care o vei folosi des când vei alerga în zig-zag pentru a-ţi flanca inamicii. Aceştia din urmă ştiu şi ei să folosească obstacolele pentru a se feri de gloanţe, dar asta fiindcă rămân priponiţi unde le spune scriptul, nu pentru că AI-ul ar fi teribil de inteligent.

Jucând pe Hard, foarte rar am văzut vreun adversar să se retragă din propria iniţiativă când e clar că va fi înconjurat în câteva momente, singura lor calitate fiind că au o precizie infernală, chiar şi când eşti pitit după o stâncă. Evident, tu eşti victima lor preferată, inamicii preferând de multe ori să-ţi ignore colegii şi să tragă doar asupra ta, ca şi când ai avea o ţintă imensă pe frunte. Nu-i vorbă, comparativ cu camarazii tăi chiar eşti cel mai periculos soldat pe o rază de 5 kilometri, însă atenţia de care te bucuri devine penibilă când alergi spre un elicopter, toată lumea face dreapta în faţa ta, iei şi tu colţul, doar ca să mori executat de un taliban care i-a lăsat pe toţi să treacă, aşteptându-te special pe tine. Păi ori suntem golani, ori nu mai suntem?™

Pe de altă parte, dacă stai în spatele colegilor îi poţi folosi ca scuturi umane, ei aparent având armuri mult mai rezistente. Vestea proastă e că desfăşurarea misiunilor depinde direct de tine, aşa că dacă nu treci de o uşă ca să declanşezi următoarea fază, o să stai ca un popândău aşteptând să se întâmple ceva. Din această cauză am avut parte şi de câteva momente demne de Stan şi Bran, o experienţă memorabilă fiind atunci când am intrat într-un hangar, i-am bătut pe toţi de unul singur mai ceva ca Chuck Norris, aruncând în aer nişte rezervoare explozive, după care mi-am aşteptat liniştit colegii, doar ca să-i aud strigând „Împuşcă rezervoarele!”… amice, eşti dens?

Iar ăsta e doar începutul. Arme pe care nu le poţi ridica de pe jos fiindcă sunt prea aproape de un zid, inamici care mor şi rămân cu mâinile pe partea cealaltă a peretului, blocaţi într-o uşă sau în tunul unui tanc, secvenţe scriptate care te trimit înapoi la începutul nivelului… demult n-am mai văzut un titlu care se vrea a fi AAA atât de neîngrijit. Măcar dacă ar fi fost lucruri pe care să fie nevoie să stai să le cauţi, mai era o chestie, dar îţi ies în cale atât de evident încât e deprimant. Ok, când vezi un inamic blocat în uşă dai dezaprobator din cap şi mergi mai departe, însă când nu poţi termina misiunea din cauza unui bug (lucru care nu mi s-a mai întâmplat de ani de zile), deja nu mai e amuzant.

Un moment epic vizavi de bug-uri şi scripturi declanşate aiurea s-a întâmplat în misiunea cu ATV-urile, în care eu şi pădurarul de pe cutia jocului ne furişam noaptea printr-un sat plin de inamici, având ca obiectiv să marcăm nişte camioane pentru un foc de artificii. Ajunşi la primul camion, mi se spune „ţinte multiple, lasă-i să se despartă”. Mă conformez, pleacă un grup şi rămâne doar o santinelă. Mă duc pe scările din spatele ei, gândindu-mă să-i curm zilele silenţios folosind cuţitul, ca profesioniştii. Ajung lângă nefericit, bag lama-n el, pac, imediat încep să zboare gloanţele în jurul meu, mor până la urmă acoperit cu glorie. Boule, omul ţi-a zis să aştepţi, ai răbdare.

Bun, reload, l-oi fi omorât prea devreme. În loc să stau pe scări, rămân deasupra pentru a vedea ce se întâmplă. Pleacă din nou marmotele, santinela rămâne singură. Şi stau… şi stau, gândindu-mă că o să-mi spună colegu’ când e momentul să-l lichidăm. După vreo 2 minute de linişte totală, mi-am pierdut răbdarea şi i-am tras un glonţ în cap, ce-o fi o fi. Surpriză, ăla cade lat, nu apare nimeni să urle, totul în regulă. A-HA!, zice mintea mea în gândul ei, deci aşa trebuia să fac.

Nu mică mi-a fost însă mirarea când am coborât scările menţionate anterior, mergând ghemuit în spatele unui zid, doar pentru a declanşa „alarma”. Evident, a trebuit să mă lupt cu toţi bezmeticii, momentul Kodak venind la finalul luptei, când bărbosul îmi spune pe un ton dojenitor „Keep you head together D.”. La al doilea reload, santinela a plecat mai departe, iar noi ne-am furişat pe lângă toată lumea. Ninja, zic.


Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:00


1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
Frontierele Canadei vor ramane inchise, pana pe 21 ianuarie, pentru strainii a caror prezenta nu este considerata esentiala
30/11/2020 08:51

 Canada a anuntat duminica o noua prelungire, pana la 21 ianuarie 2021, a inchiderii frontierelor sale pentru strainii a caror prezenta nu este considerata esentiala, informeaza AFP. Din luna marti ...

Cum a fost omorat
30/11/2020 08:47

 Agentia de stiri iraniana Farsi lanseaza o ipoteza potrivit careia, "creierul" programului nuclear iranian, omul de stiinta Mohsen Fakhrizadeh, ar fi fost ucis de la distanta, cu ajutorul unei m ...

Cod galben de ninsori, luni, în 8 județe din Muntenia și Dobrogea   Prognoza meteo pentru urmatoarele zile
30/11/2020 08:33

    VREMEA      Prognoza meteo pentru IASI Iasi http://www.tititudorancea.ro/z/vremea_prognoza_meteo_iasi_romania.htm DATI CLIC PE " detalii" si se va dechide pa ...

Party privat, intr-un restaurant din Capitala. Participantii au fost amendati, iar patronul, dus la politie pentru audieri
29/11/2020 23:25

 Politistii au amendat duminica seara 26 de persoane care participau la un eveniment privat organizat intr-un restaurant din Bucuresti. Patronul localului a fost dus la politie pentru a ...

Prima ieșire televizată a lui Donald Trump după alegerile prezidențiale: Am câștigat detașat. Alegerile au fost trucate
29/11/2020 22:46

Preşedintele in exerciţiu american Donald Trump a afirmat - duminică - că "nu-şi va schimba opinia" privind acuzaţiile sale fără probă de fraudă electorală, in cursul primului său interviu ...

Topul județelor după noua raportare de cazuri COVID-19: București are peste 880 de cazuri în ultima zi / Prahova și Brașov, circa 350
29/11/2020 15:27

 Nu mai putin de 10 judete, aproape un sfert din total, au raportat peste 200 de cazuri de imbolnăviri cu COVID-19 in ultimele 24 de ore. De departe cel mai mare număr se regăseste in continuare in Capi ...

Constanța a ajuns la cea mai mare rată de infectare din țară, deși reședința și alte localități sunt în carantină
29/11/2020 14:16

Rata de infectare a explodat in Constanta in luna noiembrie, iar judetul de la malul mării a ajuns să aibă cea mai mare rată de infectare din tară, in timp ce municipiul si alte 8 localităti au fost car ...

Pensiuni în flăcări la Moeciu
29/11/2020 14:13

  Trei pensiuni au luat foc, sambătă, in statiunea Moeciu din judetul Brasov. Turistii cazati acolo s-au autoevacuat, astfel că nimeni nu a fost rănit, potrivit reprezentantilor ISU. Incendiul a porn ...

Alegeri in SUA: Curtea Suprema a statului Pennsylvania respinge o plangere a lui Trump. Echipa miliardarului inregistreaza 20 de infrangeri judiciare
29/11/2020 14:03

Curtea Suprema a statului Pennsylvania a respins o noua plangere a campaniei lui Donald Trump, prin care denunta nereguli in alegerile prezidentiale de la 3 noiembrie, reducand astfel aproape definitiv posibili ...

Instantele anuleaza majoritatea amenzilor date de autoritati pentru nepurtarea mastii. Politistul trebuie sa constate personal contraventia
29/11/2020 11:41

Avocatii au constatat ca, in majoritate, instantele de judecata admit plangerile petentilor care contesta amenzile aplicate pentru nepurtarea mastii. "Majoritatea instantelor se pronunta favorabil petenti ...


Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei