Mercenaries 2: World in Flames Review

default

Dimensiune font:

| 23-10-2012 14:33

Mercenaries 2: World in Flames Review

Cei șapte ani de acasă, însumaţi indulgent cu încă zece ani de educaţie din oficiu, impun răstit că unu plus unu fac doi, cel puţin în baza zece (asta ca să nu îmi ridic nici unul din programatorii din public în cap). Sau două, dacă e să vorbim de jocurile care ne-au gâdilat și ne gâdilă existenţa. Iată însă că din când în când producătorii sfidează logica matematică, spre indignarea fanilor care așteaptă continuări măcar cuminţi, dacă nu reușite. Așa se face că unu și cu unu ajung de multe ori să tindă vertiginos spre zero. Sau poate că un al doilea titlu este atât de diferit faţă de primul încât sfârșește prin a-l anula. Și fiindcă alunec încet spre filozofie, voi încerca să mă salvez de la divagare printr-un exemplu concret.

Gurile rele spuneau despre Mercenaries: Playground of Destruction, dezvoltat exclusiv pentru Playstation 2 şi Xbox, că este un Grand Teft Auto în care luptele de cartier și interesele underground sunt ridicate la rangul de crize naţionale și conflicte armate între marile puteri. Cu toate acestea, jucătorii care încercau Mercenaries recunoșteau că senzaţia de singur împotriva universului era unică. Soarta Coreei de Nord era în mâinile unui mercenar care valora cât o armată, iar partea cea mai frumoasă era că totul se rezuma la cine plătește mai mult.

La trei ani de zile de la debut, aceleași guri rele ar putea remarca faptul că nu este întâmplător ca Mercenaries 2: World in Flames să își facă apariţia la ceva timp după lansarea lui GTA 4. Din păcate, Mercenaries 2 nu preia nimic din farmecul celui mai nou GTA, ci pare să insiste pe propria sa formulă învechită. Mai mult chiar, sistemul de joc a fost simplificat aproape până la stadiul de arcade, noi bug-uri și-au făcut loc în decor, iar decizia de a porta jocul pe PC a generat și mai multe probleme.

În privinţa altor detalii, Mercenaries 2 încearcă să rămână fidel primului titlu al seriei, dar sfărșește prin a genera o experienţă de joc lipsită de profunzimea celei anterioare. Ca și înainte, jucătorul poate alege unul din trei personaje pe care să le arunce în solicitanta meserie de mercenar, fiecare având pe lângă propria personalitate și un anumit bonus la abilităţi. Matias Nilsson, un suedez cu pretenţii de biker și look de viking, dispune de o regenerare mult mai rapidă a vieţii, în timp ce Cristopher Jacobs, soldatul american tipic, poate căra după el mai multă muniţie. Cea mai savuroasă mi s-a părut însă Jennifer Mui, o chinezoaică cu accent britanic, obsedată de bani și care vorbeşte pe un ton mereu afectat. Bonusul ei este unul de viteză, care s-a dovedit din păcate total inutil în măsura în care gradul de dificultate al jocului îţi „permite” rareori să mori.

În primul Mercenaries, fiecare din cele trei personaje mai cunoștea o limbă pe lângă cea engleză, fapt care îi permitea să comunice eficient cu anumite facţiuni. Acest lucru diferenţia şi misiunile pe care le puteaţi duce la bun sfârșit cu fiecare personaj în parte. În Mercenaries 2 însă, experienţa de joc nu se distinge cu nici unul din cei trei protagoniști. În afară de niște replici mai mult sau mai puţin piperate, totul decurge identic și nu veţi fi nevoiţi să apelaţi nici măcar la strategii diferite de joc. Practic, nu rămâne nimic care să mărească factorul de rejucabilitate.

Firul narativ urmează aproximativ aceleași repere ca și în primul titlu, doar că acum câmpul de luptă s-a mutat din Coreea de Nord în Venezuela. Inspiraţi parcă de evenimentele războiului din Irak, producătorii ne servesc un conflict generat de rezervele de petrol ale ţării, dar și de eforturile unui magnat de a prelua conducerea statului. Acest individ, pe numele lui Solano, îl angajează pe mercenarul vostru ca să îi recupereze un prizonier de război (generalul Carmona) dintr-o vilă uitată de lume. Odată misiunea încheiată, Solano se va folosi de general pentru a institui dictatura militară în ţară, acţiune care atrage rezistenţa grupărilor politice din Venezuela. Să nu credeţi că mercenarul se va implica în acest conflict pentru a face pe eroul. Motivele lui sunt simple și gravitează în jurul greșelii fatale a lui Solano de a refuza să-l plătească. De aici totul devine răzbunare și povestea în sine se diluează într-o alergătură de colo colo irelevantă, la care nici cutscene-urile de o calitate îndoielnică nu contribuie foarte mult.

După ce cuceriţi vila lui Solano și o transformaţi în bază de operaţiuni, universul jocului se va înfăţișa ca unul deschis și extrem de vast, în speranţa că va compensa lipsa de coerenţă a povestirii. Din păcate, veţi realiza foarte repede că nu aveţi prea multe de făcut. Acţiunile voastre se vor reduce la a recruta oameni care să vă susţină în vânătoarea pe care aţi iniţiat-o după Solano, la a înmagazina resurse (petrol și bani) pentru a le folosi în misiuni și, nu în ultimul rând, la a efectua misiuni pentru a intra în graţiile diferitelor facţiuni care știu pe unde s-ar putea afla bogătașul vânat.

La început veţi putea lucra doar pentru cele trei facţiuni locale: Universal Petroleum, Armata de Eliberare a Venezuelei și Piraţii jamaicani, urmând ca apoi să vă implicaţi în conflictul dintre Naţiunile Unite (conduse de SUA) și China, două super-puteri care au încălcat teritoriul Venezuelei pentru a reinstaura ordinea. Fiecare facţiune este în conflict cu celelalte și îndeplinirea misiunilor va atrage automat antipatie din toate direcţiile. Iar în măsura în care grupările vă furnizează armament și vehicule de luptă, acest lucru nu va fi de dorit. Aşa că va trebui să alternaţi misiunile pentru diferite facţiuni dacă doriţi să fiţi sprijiniţi de cât mai multe… dacă întradevăr vă pasă cum jucaţi.

Sistemul de alianţe nu este însă bine pus la punct și nu veţi simţi niciodată că vă jucaţi angajatorii pe degete. De exemplu, vă puteţi deghiza în membrii grupărilor dacă le conduceţi vehiculele, dar atacarea unei facţiuni cu vehiculele altei facţiuni nu va genera un nou conflict între ele. Pe de o parte, dacă atacaţi o facţiune deghizat, soldaţii îşi vor da seama imediat cine sunteţi și vor raporta superiorilor prin radio, dar pe de altă parte, în cazul în care capturaţi un vehicul inamic pentru a vă infiltra într-o bază, veţi fi supuși riscului să fiţi atacaţi de trupele care ar trebui să vă fie aliate. La început poate nu veţi da importanţă acestui fapt, dar în momentul în care un tanc aliat vă aruncă în aer mașina la bordul căreia tocmai aţi urcat, lucrurile devin dezamăgitoare.

Și mai enervant e că dacă nu aveţi grijă, puteţi să vă stricaţi relaţia cu o grupare din cauza bug-urilor. De exemplu, de multe ori soldaţii aliaţi vă vor raporta superiorilor dacă folosiţi o mașină parcată a grupării. Sau doar dacă vă faceţi de cap și îl împingeţi pe unul din ei din greșeală. În plus, soldaţii vă înregistrează fiecare mișcare de la o distanţă uimitoare, astfel încât de multe ori nu veţi avea șansa să ajungeţi în cele cinci secunde pe care le aveţi la dispoziţie să neutralizaţi persoana care vă raportează. Acest bug al soldaţilor atotștiutori face folosirea armelor silenţioase sau a puștii cu lunetă nu doar imposibilă, ci și inutilă.

Toată tevatura cu facţiunile poate fi dată uitării în momentul în care aflaţi că puteţi "negocia" pacea dacă dispuneţi de banii necesari. Așa că singurele lucruri care rămân interesante sunt misiunile. Iar acestea din păcate nu dau dovadă de prea multă imaginaţie. Atât misiunile principale care duc firul narativ mai departe, cât și cele secundare, presupun distrugerea unei clădiri, capturarea sau asasinarea unei persoane importante, protejarea unui obiectiv sau o cursă contra timp pe mare sau pe uscat. Ar mai fi de menţionat și misiunile de capturare a bazelor inamice, în care trebuie să distrugeţi clădirile care generează continuu soldaţi inamici și să chemaţi pe urmă un transport aerian cu unităţi aliate.

Aliaţii îi obţineţi tot prin acest tip de misiuni. De-a lungul jocului veţi face cunoștinţă cu un pilot de elicoptere, un pilot de avioane cu reacţie mereu beat și un mecanic auto. Împreună cu Fiona, fătuca guralivă care vă va ghida în toate misiunile, cei trei vă vor face viaţa un calvar. Asta fiindcă în cel mai bun caz, comentariile lor sunt inutile. De cele mai multe ori însă, ei dau indicaţii proaste. Când protejaţi obiective, dacă Fiona spune că inamicii vin dintr-o anumită direcţie, ei vin tocmai din direcţia opusă. Iar când vă plimbaţi pe harta imensă fără un motiv anume, ea vă va aminti mereu că dacă sunteţi în pană de idei, vă așteaptă în bază cu indicaţii. Pilotul de elicopter, chemat pentru a culege resurse, va încurca de multe ori armamentul cu depozitele de petrol sau va comenta iritat că el trebuie să fie mereu cel care vă salvează posteriorul. Iar la cel mai mic semn de foc de armă se va retrage urgent în bază.

Bombardamentele aeriene, specialitatea pilotului de avioane, nu le veţi folosi prea des din simplul motiv că durează prea mult până indicaţi locul în care doriţi atacul. Este mult mai ușor să omorâţi totul într-o mișcare continuă decât să staţi pe loc pentru a da ordine. Și este foarte probabil ca pilotul să omită ordinul primit, din cauza acelorași bug-uri care umbresc experienţa de joc. Iar mecanicul poate să vă construiască mașini doar dacă veţi colecţiona piesele auto ascunse pe toată harta (la o terminare completă a jocului nu am reușit să găsesc mai mult de 10 piese din cele câteva sute). Poate cea mai distractivă experienţă pe care v-o aduc aliaţii sunt misiunile de tip pariu, în care trebuie să distrugeţi diferite ţinte într-un anumit interval de timp cu tot felul de arme ieșite din tipar. De exemplu, să distrugeţi mașini în cădere cu un tun anti-aerian.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<<Click pe locatie pentru detalii>>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

„EuroBusiness LRJ” S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020, 10.09.2020, 24.09.2020, 08.10.2020, 22.10.2020, respectiv 05.11.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31, et. 1, cam. 25, Sector, licitații în vederea valorificarii următoarelor bunuri imobil și mobile, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA). Proprietate imobiliară, teren, căsuțe de vacanță și anexe, situată în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud. Vrancea, înscrisă în CF nr. 50048 a Com. Soveja, compusă din: Teren intravilan în suprafață de 2.438,00 mp, amplasat în Sat Dragosloveni, Com. Soveja, Jud.Vrancea, CF nr. 50048 a Com. Soveja, nr. cad.50048, Construcția C1-magazie, nr. cad.50048-C1Sc=67,00 mp, Construcția C2-anexă, nr. cad.50048-C2, Sc=170,00 mp, Construcția C3-magazie, nr. cad50048-C3, Sc=12,00 mp, Construcția C4-grup sanitar, nr. cad.50048-C4, Sc=17,00 mp, Construcția C5-bucatarie, nr. cad.50048-C5, Sc=24,00 mp, Construcția C6-umbrar lemn, nr. cad.50048-C6, Sc=9,00 mp, Construcția C7-umbrar lemn, nr. cad.50048-C7, Sc=9,00 mp, Construcția C8-casă de vacanță, nr. cad.50048-C8, Sc=15,00 mp, Construcția C9-casă de vacanță, nr. cad.50048-C9, Sc=14,00 mp, Construcția C10-club, nr. cad.50048-C10, Sc=64,00 mp, Construcția C11-casă de vacanță, nr. cad.50048-C11, Sc=15,00 mp, Construcția C12-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=15,00 mp, Construcția C13-casă de vacanță, nr. cad.50048-C13, Sc=65,00 mp, Construcția C14-casă de vacanță, nr. cad.50048-C14, Sc=15,00 mp, Construcția C15-casă de vacanță, nr. cad.50048-C15, Sc=15,00 mp, Construcția C16-casă de vacanță, nr. cad.50048-C16, Sc=65,00 mp, Construcția C17-casă de vacanță, nr. cad.50048-C17, Sc=15,00 mp, Construcția C18-casă de vacanță, nr. cad.50048-C18, Sc=15,00 mp, Construcția C19-casă de vacanță, nr. cad.50048-C19, Sc=65,00 mp, Construcția C20-casă de vacanță, nr. cad.50048-C20, Sc=28,00 mp, Construcția C21-magazie, nr. cad.50048-C21, Sc=145,00 mp, Construcția C22-casă de vacanță, nr. cad.50048-C22, Sc=51,00 mp, Construcția C23-casă de vacanță, nr. cad.50048-C23, Sc=35,00 mp și Construcția C24 - wc, nr. cad.50048-C24, Sc=17,00 mp. 65.110,50 BUNURI MOBILE PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) CARUCIOR + CUVA 7,27, MASINA GLAZURAT CIOCOLATA 3.236,26, Masina cernut faina 46,49, CARUCIOARE CU NIVELE pt cuptor 211,55, CUPTOR POLINI MOD.80100 211,55, CUPTOR POLINI MOD.8080190 211,55, CUPTOR ROTATIV ROTO 6080SR.200SC 2.531,01, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, CUPTOR WERNER REA 1280, 211,55, MASINA ROTATIVA ROTOFORM, 4.489,66, Moara ptr. Preg. Probelor, 767,59, Balanta analitica, 412,62, Echip. Ptr. Determ. Aciditatii, 570,56, Etuva, 215,59, Balanta tehnica 176,30, Sist. Automat ptr. Determ. Azot 2.761,19, Sist. Autom. Ptr. Determ. Gras 2.563,97, Distilator apa 550,82, Aparat perf. Pt.Deter. Cant. De z 1.605,07, Incinta termostatare probe 471,85, Sistem aut. Amb. Prod. Gr.IP600 21.265,94, Aparat de realiz. Mixuri pt. Ret 3.026,27, Malaxor spiral cuva rabatabil 4.821,88, Linie pentru obtinere covrigi 57.418,17, Camera racire semifabricat 3.446,86, Cuptor rotativ, 7.048,60 Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptoar rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Cuptor rotativ 7.048,60, Masina de glazurat si uscat turta dulce 8.830,77, DEDURIZATOR FD-25, 418,00, LINIE PENTRU OBTINEREA CROCHETE 105.250,22, LINIE PENTRU OBTINERE COVRIGI 74.381,28, MALAXOR 7.023,99, Oala fierbere 233,69, DULAP FRIGORIFIC 381,22, AGENT FRIGORIFIC 77,01, ECHIPAMENT MIXER PLANETAR 8.207,35, MASINA PADO PT FURSEC SI TURTA 12.311,02, Masina taiat foi nap -Doina 263,51, Masina taiat nuga 441,19, Cuptor rotativ 2.078,25, CUPTOR FOI 12.232,98. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietele de sarcini care pot fi procurate on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestora fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, pentru bunuri mobile și 2.380,00 RON, TVA pentru bunul imobil/caiet de vanzare, dovada achiziţiei acestora fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestora efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892 RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.: RO76BUCU1032235342465 RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei (zilele de miercuri), ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietele de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail : vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro. Vizitarea şi prezentarea activelor se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini. Vizualizarea activului imobil, respectiv a bunurilor mobile, este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar.: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702, e-mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, e-mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, e-mail: paula.stoian@fanyon.ro.
„EuroBusiness LRJ ”S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei ”FANYON”S.R.L., conform Hotărârii nr. 120/02.04.2018, pronunțată în dosarul nr. 2172/113/2017, de către Tribunalul Brăila, organizează în zilele de 20.08.2020 și 10.09.2020, ora 14:00, la sediul ales al lichidatorului judiciar din Bucuresti, Bd. Magheru, nr. 31 ,et. 1, cam. 25, Sector 1, licitații în vederea valorificarii următorului bun imobil, proprietatea debitoarei: BUN IMOBIL, PREȚ DE PORNIRE LA LICITAȚIE (EUR, fără TVA) ,,Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI”, proprietate compusă din teren și construcții cu destinație nerezidențială, împreună cu bunurile mobile integrate, mijloacele fixe, obiectele de inventar și activele necorporale, situată în Sat Baldovinești, Com. Vădeni, Jud. Brăila, CF nr. 70378 a Com. Vădeni, astfel: 962.727,20. 1. Teren și construcții cu destinație nerezidențială 727.711,20. a. Teren intravilan, în suprafață de 4.507,00 mp, amplasat în Sat Baldovinești, Com.Vădeni, Jud. Brăila, nr. cad.70378, CF nr. 70378 a Com. Vădeni 30.720,00. b. Construcția C1, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C1, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,30 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.613,60. c. Construcția C2, cu destinație secție producție, nr. cad.70378-C2, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=278,45 mp, cu regim de înălțime P+1E 42.644,00. d. Construcția C3, cu destinație depozit ambalaje, nr. cad.70378-C3, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=501,10 mp, cu regim de înălțime P 17.497,60. e. Construcția C4, cu destinație pavilion administrativ, nr. cad.70378-C4, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=149,75 mp, cu regim de înălțime P+1E 39.305,60. f. Construcția C5, cu destinație depozit produse finite, cu nr. cad.70378-C5, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=130,75 mp, cu regim de înălțime P 5.312,80. g. Construcția C6, cu destinație anexă depozitare, nr. cad.70378-C6, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=294,00 mp, cu regim de înălțime P 5.279,20. h. Construcția C7, cu destinație de spații de producție și depozitare, nr. cad.70378-C7, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=449,00 mp, cu regim de înălțime P+1E 74.085,60. i. Construcția C11, cu destinație hală producție, nr. cad.70378-C11, CF nr. 70378, a Com. Vădeni, cu Sc la sol=530,00 mp și Sc desfășurată=2.120,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 359.211,20. j.Construcția C12, cu destinație anexă tehnologică, nr. cad.70378-C12, CF nr. 70378, Com. Vădeni, cu Sc la sol=155,00 mp și Sc desfășurată=620,00 mp, cu regim de înălțime D+P+1E+M 111.041,60 2. Bunuri mobile integrate (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 102.312,00. 3. Bunuri mobile constând în mijloace fixe și obiecte de inventar (lista completă poate fi vizualizată pe site-ul lichidatorului judiciar www.lrj.ro) 98.304,00. 4.Active necorporale: mărci, desene și modele 34.400,00. Activul imobil, ”Fabrica de dulciuri FATA MOȘULUI” se vinde doar în bloc, ca activ funcțional. Prețurile nu includ TVA. Urmează a fi făcută aplicabilitatea dispozițiilor art. 292, (alin.2), lit. F, din Codul Fiscal, în măsura aplicabilității. Toate condiţiile de participare la licitaţie şi condiţiile de adjudecare se regăsesc în caietul de sarcini care poate fi procurat on-line de la lichidatorul judiciar, contravaloarea acestuia fiind de 2.380,00 RON, TVA inclus, dovada achiziţiei acestuia fiind obligatorie pentru participarea la licitaţie, plata acestuia efectuându-se în contul lichidatorului judiciar, nr.:RO93BUCU1031215949892RON, deschis la Alpha Bank Iaşi. Persoanele care doresc să se înscrie la licitaţie au obligaţia de a depune garanţia de participare la licitaţie de 10% din preţul de pornire al licitaţiei, plata acesteia efectuându-se în lei, la cursul BNR din data plății în contul de lichidare al ”FANYON”S.R.L., nr.:RO76BUCU1032235342465RON, deschis în lei la Alpha Bank S.A. Înscrierile la licitație se pot face până în preziua licitaţiei, ora 14:00, scrisoarea de participare la licitaţie, împreună cu toate documentele menţionate în caietul de sarcini, urmând a fi trimise on-line pe adresele de e-mail: vanzari@lrj.ro și stefania.nitu@insolvency.ro.Vizitarea şi prezentarea activului se poate face doar în conformitate cu prevederile legale în vigoare, în fiecare zi de luni până vineri, cu acceptul lichidatorului judiciar, la locul în care acestea se află. Lichidatorul judiciar va permite accesul ofertanţilor care vor achiziţiona caietul de sarcini, doar în prezenţa unui reprezentant al acestuia şi la solicitarea scrisă prealabilă însoţită de o programare în acest sens. Reprezentanţii lichidatorului judiciar vor furniza toate informaţiile suplimentare disponibile către cei care au achiziţionat caietul de sarcini.Vizualizarea activului imobil este o condiție obligatorie pentru participarea la licitații. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe site-ul lichidatorului judiciar: www.lrj.ro, telefon: 0733.683.702,e mail: vanzari@lrj.ro, telefon: 0737.242.544, mail: stefania.nitu@insolvency.ro, telefon: 0747.012.820, mail: paula.stoian@fanyon.ro.
Peste 260 de români de la o fabrică de conserve din Germania, testați pozitiv cu Covid-19
15/08/2020 08:08

263 de romani care lucrează la o fabrică de conserve din regiunea Dingolfing-Landau, Germania, au fost testati pozitiv pentru COVID-19. Alti 206 muncitori romani au fost plasati in carantină, acestia fiind c ...

Vremea in weekend. Se racoreste si va ploua  HARTA METEO LIVE  VEZI METEO IN TIMP REAL
15/08/2020 08:00

 VEZI AICI METEO PENTRU: IASI,BACAU,BOTOSANI,NEAMT, SUCEAVA,VASLUI   Precipitatii Acum Radar Romania ANM.  

Un cunoscut dezvoltator imobiliar din Bucuresti, retinut dupa ce a vrut sa-si omoare sotia in jacuzzi la Mamaia
14/08/2020 17:23

 Un cunoscut dezvoltator imobiliar din Capitala a fost retinut vineri, 14 august 2020, dupa ce in urma cu o saptamana a vrut sa isi ucida sotia in timp ce se aflau la mare. Surse apropiate anchetei au d ...

Românii vor trebui să prezinte un test PCR negativ la intrarea în Serbia / Măsura intră în vigoare de sâmbătă
14/08/2020 16:57

 Cetăţenii străini care sosesc in Serbia din mai multe ţări vecine, respectiv Romania, Bulgaria, Croaţia şi Macedonia de Nord, vor trebui să prezinte un test negativ pentru coronavirus, au anunţat ...

Cum a lăsat un poștaș din Pitești pensionarii fără banii de pensie
14/08/2020 16:55

 Un poştaş din Arges este anchetat pentru furtul pensiilor si alocaţiilor. Postasul este acuzat că a semnat in fals pentru primirea banilor in locul destinatarilor si nu a livrat aproape 20.000 lei, re ...

ALERTĂ Hidrologii au emis COD GALBEN de inundații în mai multe județe
14/08/2020 14:34

Avertizare de ultimă oră pentru mai multe judete din tară, unde sunt asteptate inundatii. Hidrologii au emis vineri o atentionare Cod galben de inundatii pentru rauri din mai multe judete, valabilă de viner ...

Germania: Elevii care nu poartă masca la orele de curs riscă să fie exmatriculați.
14/08/2020 08:33

 În cel mai populat land german, Renania de Nord-Westfalia (NRW), elevii sunt obligati să poarte masca inclusiv la orele de curs. Cine nu respectă această măsură de protecţie se poate aştepta ...

Trei angajați SMURD, confirmați cu noul coronavirus, în Neamț
13/08/2020 17:14

Trei angajati ai SMURD din cadrul ISU Neamt au fost confirmati cu noul coronavirus. Potrivit ISU Neamt, cei trei isi desfăsoară activitatea la Detasamentul Piatra-Neamt si sunt asimptomatici. După primirea ...

Probleme mari și în Bulgaria. Încep să se închidă hoteluri pe măsură ce turiștii sunt tot mai puțini
13/08/2020 16:58

În statiunea Albena a inceput inchiderea treptată a hotelurilor. Motivul este numărul tot mai scăzut de turisti, după ce zborurile charter au fost suspendate si Germania a declarat coasta de nord a M ...

Executarea lucrarilor de constructie pentru Autostrada de Centura Bucuresti a fost autorizata de Ministerul Transporturilor
12/08/2020 05:14

 Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor (MTIC) a autorizat, marti 11 august 2020, executarea lucrarilor de construire pentru Autostrada de Centura Bucuresti, sectorul de pe raza loca ...

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!

CTP IASI- Totul pentru sanatatea ta!